Αιθιοπία Τανζανία Mambo Jambo Tanzania

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Blue Safari - Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα

Iδέα δεν είχα τι ακριβώς θα κάναμε στο Blue Safari, αλλά ως τίτλος δεν ακουγόταν άσχημο.
'Οταν διάβαζα για το ταξίδι είχα σημειώσει τις εκδρομές στανταράκια και η συγκεκριμένη ερχόταν με τις καλύτερες συστάσεις.

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς αφού πρώτα περιμέναμε pole pole (δαλαδή μια αιωνιότητα και μια μέρα) για να ψηθούν οι ομελέτες μας στο πρωινό. Το προσωπικό που σέρβιρε ήταν πιο νυσταγμένο κ από εμάς, αν ποτέ ξεμείνουν από δουλειά, θα ταιριάξουν τέλεια στην Ικαρία.

Επτά νοματαίοι είμασταν πια στο σύνολο, γεμίζαμε παραπάνω από ταξί, έτσι έστειλαν βανάκι.
Το οποίο βανάκι πήγαινε σαν τον κάβουρα, σε κάποια στιγμή έστριψε μάλιστα σε χωματόδρομο, πάνω από δύο ώρες διαδρομή και γκαγκανιάσαμε.

στο δρόμο βλέπαμε συνεχώς τέτοια
IMG-14fdef9624515563e74dd5b9bda70996-V.jpg

20250205_094318.jpg

τι φοβερή εικόνα όμως στη μέση του πουθενά!
fbb5b438-1262-46e6-b67d-4a2faa8c6ef5.jpg

Κάποτε φάνηκε η θάλασσα να αναθαρρύναμε!
IMG-9e34b8b66e5ddcd12a43e1390c126719-V.jpg

Ναι, σ αυτό το σκυλοπνίχτη μας φόρτωσαν
20250204_100738.jpg

μαζί με όλα τα ζώα τους τουρίστες
20250204_100716.jpg

και εντός είμασταν κάπως έτσι
20250204_102214.jpg

Παραπάνω από ώρα μας πήγε έτσι, φυσούσε, κουνούσε, όλο το πακέτο κι, αναρωτιόμασταν αν η ασφάλεια πάνω στην ασφάλεια που είχαμε πληρώσει, μας κάλυπτε για ναυάγιο; :eek:.
Ούτε συζήτηση για μέτρα ασφάλειας, μερικά σκόρπια γιλέκα έβλεπες που κ που κι αυτό ήταν όλο.
Αρχίσαμε τα κρύα αστεία για τον Τιτανικό και ποιός θα άξιζε να σωθεί σε περίπτωση ανάγκης.

Περάσαμε νησούδια και νησάκια και τελικά προορισμός ήταν αυτή η γλώσσα που βλέπετε στη φωτογραφία-ή sandbar-ή sandbank, θυμήθηκα όταν προ ετών το είδα γραμμένο σε κάποια ιστορία του Yorgos, sandbar την έλεγε ο άνθρωπος και αφελώς αναρωτήθηκα τι εννοεί, μπαρ στην άμμο; μπητσόμπαρο; o_O

Μου απάντησε ευγενικά, όμως ένιωθα ότι σκεφτόταν κάτι σαν "πες μου ότι είσαι χαζή χωρίς να μου πεις ότι είσαι χαζή"....θαλάσσια γλώσσα, είπε εννοούσα, αλλά πάντα σκεφτόμουν πως αν την πω sandbank όλο και κάποιος θα με ρωτήσει αν υπάρχει καμιά τράπεζα στην άμμο :haha:

20250204_112211.jpg

Ο "αρπαγμένος" καιρός μας έδωσε ωραία χρώματα
20250204_112251.jpg

IMG-144877c4e5ee609840514115a7338830-V.jpg

20250204_112900.jpg

IMG-62f153212157930bde36986ca1b7592a-V.jpg

IMG-5cf43455682370f0928a20a07ffdc84c-V.jpg

τις δύο τελευταίες τις "πείραξαν" λιγάκι ως προς τα χρώματα οι κοπελιές της παρέας ....να κάπως έτσι την πατάς με τα εξωτικά μέρη, βλέπεις το ίνσταγκραμ και λες ω ρε φίλε που θα πάω.
Εντάξει δεν ήταν κι άσχημα, αλλά εντάξει μην τρελαθούμε....
Εγώ σας έχω Instagram vc reality!

Η βουτιά πάντως ήταν παραπάνω από απολαυστική και τα νερά περισσότερο διαυγή από την παραλία της προηγούμενης.
20250204_114756.jpg

Σε λιγάκι μας μάζεψαν να μας τρατάρουν φρούτα. Το τι ανανά και μάνγκο κατέβασα εκείνες τις μέρες δε λέγεται. Τι γεύση, τι άρωμα, τα καταευχαριστήθηκα.
20250204_114708.jpg

Μας ξαναφόρτωσαν στο δουλεμπορικό για να πάμε λέει κάπου αλλού για φαγητό.
Μα πάλι θα φάμε; Ακόμη δε χωνέψαμε τα φρούτα....

Το κάπου αλλού μας πήρε πάλι κάποια ώρα και μας κατέβασαν σε ένα απόκοσμο μέρος με τρελή άμπωτη.
20250204_124624.jpg

όλο αυτό θα καλυφθεί από τη θάλασσα αργότερα
20250204_125655.jpg

IMG-e4441d8d35fd3ed150cc63850a784f29-V.jpg

μου ήρθε στο μυαλό η ταινία Δουνκέρκη που είχε μπατάρει το καράβι στην άμμο και περίμεναν την παλίρροια για να σαλπάρουν.
IMG-d16645e82ad4290ba97fc4a82e943725-V.jpg

είχε και κάτι τέτοιους σχηματισμούς
20250204_124747.jpg

και βγάλαμε μια ωραία ομαδική φωτογραφία
cb6a89c1-8362-4482-a57d-3cddffc08eb5.jpg

το φάντασμα για όσους δεν είδαν την αρχή είναι ο mapouna_protokriftw που δε θέλει δημοσιότητα.

Το τραπέζι είχε θαλασσινά και οι δικοί μου έκαναν πάρτυ!
20250204_131856.jpg

με δωρεάν refill για τα φαγανά.
Εγώ που δεν είμαι φαν βολεύτηκα με ρυζάκι κ λίγο χταποδάκι.
Κι γέμισαν τα πιάτα τους ξανά και ξανά, μας είπαν να σηκωθούμε γιατί είχαμε να πάμε για σνόρκελιγκ.
Σνόρκελ.....τι; σαν τα φίδια σερνόμασταν, κατευθείαν για πάτο το πηγαίναμε.

Λογικά δεν το ρίσκαραν να χάσουν τους μισούς, έτσι πρώτα μας πέρασαν από ένα τροπικό δάσος, μετά από κάτι από σουβενιράδικα, βρήκαμε και κάτι παράξενα δέντρα που μας είπαν ότι είναι μια ποικιλία του Baobab
20250204_135846.jpg

20250204_141100.jpg

Στο σνόρκελιγκ βούτηξα εγώ και τα κορίτσια, ο Τάσος ένιωσε περίεργα μέσα στο νερό και βγήκε αμέσως-είχε φάει τον άμπακο και σου λέει άσε καλύτερα γιατί κυκλοφορούν κ εμφράγματα, δεν έχασε και πολλά, το μόνο είδος που αφθονούσε ήταν κάτι κιτρινόμαυρα ψαράκια τα οποία εγώ τ αγάπησα λίγο περισσότερο για ευνόητους λόγους.

Ναι είχαμε ΚΑΙ υποβρύχια κάμερα
💛🖤💛🖤
0c75b100-65ff-4b53-bfab-5cb5b3b814a3.jpg

Η επιστροφή ήταν μια μικρή Οδύσσεια.
Ο αέρας δυνάμωσε, κάθε λίγο μας ερχόταν μια χλαπάτσα κύματος στη μούρη, με τόσο λαό ήταν αδύνατο να βρεις στεγνό μέρος να καθίσεις,
Το εθνικό τους τραγουδάκι Hakuna Matata το είπαμε ευχάριστα κανά δυό φορές και στη συνέχεια το σιχαθήκαμε, το ρίξαμε στο, to know us bettaaaa και πιάσαμε κουβέντα με τους γείτονες, 'Αγγλους, Γάλλους και Πορτογάλους, ψέμματα ένας Chileno βρέθηκε ποιός ξέρει πως μαζί μας . Χιλιανός δηλαδή, τα είπαμε και με αυτόν μέχρι που βαρεθήκαμε.

Βάλτε και δυό ώρες η οδική απόσταση, ευτυχώς που είχαμε επιλέξει τη Ζανζιβάρη για διακοπές!
Πτώματα φτάσαμε.

Ενώ λίγο αργότερα ο Τάσος άνοιγε με μεγάλη επιτυχία τον κύκλο με τις δυσεντερίες (και τον έκλεισε επίσης πανηγυρικά), ανέβασε και λίγο πυρετό, τον χαπακώσαμε, τον σκεπάσαμε και βγήκαμε μια βόλτα.

Βρήκαμε μια πιτσαρία με ωραίο μπαλκόνι να τσιμπήσουμε κάτι κ να πιούμε μια κρύα μπύρα.
Screenshot 2025-02-26 100555.jpg

Ξέρετε τη λειτουργία AI στις ομαδικές συνομιλίες στο Viber που όταν χάσεις τη δραστηριότητα για λίγο, σου στέλνει περίληψη;

Αργότερα το βράδι είδα αυτό
51f100fb-5d84-4381-b600-f13bf275762d.jpg

Τι βρήκα μέσα στο σάκο;;;
Την ώρα του φαγητού ανοίγοντας το τσαντάκι μου ανακάλυψα έντρομη ότι έλειπε το διαβατήριό μου!
Το βάζω σ ένα συγκεκριμένο σημείο, φοβήθηκα μήπως μου έπεσε κάπου. Η λογική εξήγηση ήταν να είναι κάπου μέσα στο μπακπακ που είχα αφήσει πίσω στο δωμάτιο, αγχώθηκα όμως δεν μπορούσα να απολαύσω τη βραδιά.

Το μυαλό μου ξεκίνησε να σκέφτεται το plan b και c, σε περίπτωση που δεν το έβρισκα, μέχρι την Ελληνική πρεσβεία γκουγκλάρισα αν υπάρχει στη χώρα-ναι υπάρχει τελικά στο Dar El Salam.

Το διαβατήριο ήταν λοιπόν που τελικά ανακάλυψα στον πάτο του σάκου, όπως μαρτυράει και η σχετική συνομιλία κι έτσι αποφύγαμε μια μικρή τραγωδία και τον προσωπικό μου διασυρμό ως τάχα μου στοχευμένη group leader :bash:

Last edited:

tatooine

Member
Ερώτηση κρίσεως κυρία μου.
Μπορείς να κανείς 12 μέρες διακοπές μόνο για ξεκούραση χαλάρωση και τίποτε άλλο σε κάνα ρεζορτ της προκοπής; Αξίζει; Εννοείται μέσα στο δικό μας καταχείμωνο.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Την ίδια ερώτηση ήθελα να κάνω και εγώ, αλλά την άφηνα για το τέλος.;)

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ερώτηση κρίσεως κυρία μου.
Μπορείς να κανείς 12 μέρες διακοπές μόνο για ξεκούραση χαλάρωση και τίποτε άλλο σε κάνα ρεζορτ της προκοπής; Αξίζει; Εννοείται μέσα στο δικό μας καταχείμωνο.

Εσείς οι υπόλοιποι μπορείτε! Εμείς αποκλείεται :haha:

'Ανευ πλάκας έχει all inclusive resort απίστευτης αισθητικής (και τιμής!) στο νησί για όποιον επιθυμεί τέτοιες διακοπές.
Εγώ δύο μέρες (το πολύ) να το άντεχα.

tatooine

Member
Εσείς οι υπόλοιποι μπορείτε! Εμείς αποκλείεται :haha:

'Ανευ πλάκας έχει all inclusive resort απίστευτης αισθητικής (και τιμής!) στο νησί για όποιον επιθυμεί τέτοιες διακοπές.
Εγώ δύο μέρες (το πολύ) να το άντεχα.
Επειδή κυρία μου εσείς είστε ακόμα πιπίνι, βράζει το αίμα σας.
Ρώτα εμάς που για μια μέρα περιπέτεια (η περιπέτεια μας μάρανε) θέλουμε πλέον 3 μέρες ξεκούραση.
Αν σημαδέψατε κάνα ρεσορτ εκεί που πήγατε που σας έκανε κλικ και συγκρατήσατε και όνομα να το αναγράψετε εδώ παρακαλώ να κάνουμε έρευνα διακοπών.
Σας μερσουμε προκαταβολικά.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επειδή κυρία μου εσείς είστε ακόμα πιπίνι, βράζει το αίμα σας.
κλαίω!

Τα ακριβά resort οπως θα ξέρετε είναι μακριά από την κοινή θέα! Δεν είδα, δεν άκουσα...
Λογικά θα υπάρχουν διάχυτα στις πλατφόρμες ειδάλλως μπορώ να σας δώσω το όνομα του πράκτορα που μας έκανε τα κανονίσματα εκεί και σίγουρα έχει άκρες....

tatooine

Member
κλαίω!

Τα ακριβά resort οπως θα ξέρετε είναι μακριά από την κοινή θέα! Δεν είδα, δεν άκουσα...
Λογικά θα υπάρχουν διάχυτα στις πλατφόρμες ειδάλλως μπορώ να σας δώσω το όνομα του πράκτορα που μας έκανε τα κανονίσματα εκεί και σίγουρα έχει άκρες....
Θα το θέλαμε παρακαλώ.
Στην μπουκινγκ έχω δει πολλά ρεζορτ σε πολύ λογικές τιμές και πολύ όμορφα, με πλήρη διατροφή και ποτά (ελπίζω). Τουλάχιστον αν δεν έχεις τίποτε να κάνεις όλη μέρα γίνεσαι σκνίπα. 🤣🤣🤣 Κλείνω την παρένθεση και αναμένουμε ολόκληρη την ιστορία χωρίς λογοκρισίες.

Billouk

Member
Φοβήθηκα με πολλά (κυριώς με τα του φαγητού) από την ιστορία και τις φωτογραφίες, εκτός από την κουμπάρα του γάμου.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.908
Μέλη
39.611
Νεότερο μέλος
chrisme

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom