Mουντομπάσκετ 2010

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν περιμένω να έχει και τρελή συμμετοχή το ποστ, αλλά για όσους το πραγματικό Μουντιάλ ξεκινάει τώρα, βουαλά.

Από τις συνθέσεις των ομάδων που διάβασα και τα 3-4 φιλικά που είδα, λογικά τα μετάλλια παίζονται μεταξύ ΗΠΑ, Ισπανίας, Ελλάδος, Αργεντινής (με απώλειες, αλλά παίζουν πολύ καλά στα φιλικά), Πουέρτο Ρίκο (πάλι τσακώθηκαν μεταξύ τους αυτοί, έξω και ο Αγιούσο!), Βραζιλίας (έξω και ο Νενέ, αλλά δυνατή ομάδα), Σερβίας, Σλοβενίας, Αυστραλίας και Τουρκίας, με αυτή τη σειρά πάνω κάτω.

Η διοργάνωση είναι τίγκα στις απώλειες, δε θυμάμαι πρόσφατο Μουντομπάσκετ με τόσα μεγάλα ονόματα να λείπουν, το οποίο ανοίγει το δρόμο και για την Ελλάδα, αν δεν τιμωρηθεί η μισή ομάδα μετά το ροντέο απέναντι στους Σέρβους. Να πω ότι μου φαίνονται καραγκιοζιλίκια οι προσπάθειες Βασιλακόπουλου να μην τιμωρηθεί κανείς με...ελληνικές μεθόδους: επέβαλε στους διαιτητές να μην αναφέρουν ονόματα παικτών στο φύλλο αγώνος, έβαλε το ΥΠΕΞ να καθυστερήσει τη μετάφρασή του, το Ταχυδρομείο να μην το αποστείλει, δικονομίστικα επιχειρήματα κλπ.

ΠΕριμένω και σχόλια για το πώς σας φάνηκε το σημερινό φιλικό με τις ΗΠΑ, από τις οποίες αποχώρησε και ο Ρόντο (ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα) διότι ο Σιζέφσκι δεν τον έβαζε βασικό...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Θα πάω το απόγευμα και θα επανέλθω με εντυπώσεις. :)

Για το θέμα της τιμωρίας των παιχτών, θα είναι μεγάλο σκάνδαλο να μην υπάρξουν τιμωρίες μετά από αυτά που έγιναν.

Traveller

Member
Εμείς Γιώργο μου αγαπάμε παντού και πάντα τους βλάκες τους Αργεντίνους γιαυτό και η δεύτερη επιλογή μας είναι η ομάδα με τα γαλάζια... για μετάλια παίζουν οι γνωστοί... USA, Iσπανία, Ελλάδα, Αργεντινή και Σερβία... δύσκολα άλλη ομάδα θα κάνει την έκπληξη με αουτσάιντερ ίσως την Αυστραλία και τους αιώνιους λούζερς τους Γάλλους...

Όσο για την τιμωρία των παικτών της Ελλάδας και της Σερβίας εμένα μου μοιάζει δεδομένη και το σκάνδαλο θα είναι να μην τιμωρηθούν... από 3 αγωνιστικές οι 3 δικοί μας και οι 2 Σέρβοι και μάλλον εντελώς εκτός ο Κρίστιτς...

exsta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη για 1 μήνα
Μελετώντας πρόχειρα τα διασταυρώματα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου είναι υψίστης σημασίας για την Ελλάδα, καθώς ως δεύτερη (πίσω απ την Τουρκία;) θα πέσουμε πάνω στα Αμερικανάκια στον προημιτελικό. Όχι ότι είναι ανίκητοι, αλλά καλύτερα να τους παίξουμε αργότερα. Πιστεύω θα το κάνουμε το αήττητο στον όμιλο πάντως, θα παίξουμε κατ εμέ με Γαλλία (πελάααατες μου) στους 16 (Καναδάς τερματίζει 3ος πάνω από Γαλλία) και παίζουμε στον κρίσιμο προημιτελικό με τον δεύτερο του Β ομίλου (Σλοβενία ή Βραζιλία) που θα νικήσει την Αυστραλία στους 16. Εγώ λέω Σλοβενία μικρό φαβορί. Η τετράδα για μένα είναι ο μόνος αξιοπρεπής στόχος, δεδομένης της φόρμας της Ελλάδας και της κατάστασης των υπολοίπων. Στον ημιτελικό εγώ έβλεπα να πέφτουμε με Σερβία (ω ρε γέλια), διότι είχα ένα προαίσθημα ότι θα πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο από τους Αργεντίνους, αλλά ακούω ότι ο Ντελφίνο κάνει όργια στα φιλικά (τί έβαζε στο Πεκίνο εναντίον μας ο άνθρωπος...) και δε δίνω πρόβλεψη. Θα ήθελα πάντως να επιβεβαιωθώ, για να δω προημιτελικό Ισπανία - Αργεντινή!

Θα επανέλθω με πρόβλεψη για μετάλλια αφού κάνω scouting τους Αμερικάνους απόψε.

ΥΓ. Όσο για τις τιμωρίες, από ότι καταλαβαίνω οι διαδικασίες αυτές αργούν και σε συνδυασμό με τα κονέ του Γενικού θα κατέβουμε πλήρεις. Γνώμη μου είναι ότι δε θα έπρεπε (Φώτσης, Τσαρτσαρής, Σχορτς έξω).

ΥΓ2. Χθες ο Σιζέφσκι ξεχώρισε (υποθέτω μετά από την κλασική πιεστική ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων για γράψουν μετά φανφάρες) από την Ελλάδα τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Μπουρούση και Σχορτσιανίτη. Βαρύ το πλήγμα για την προπαγάνδα της Πράσινης, η οποία πάντως δεν πτοήθηκε και "χτύπησε" στο εξώφυλλο "Υπόκλιση Σιζέφσκι σε Διαμαντίδη". Χε χε, ο Δημητράκης ο Γιαννακόπουλος δεν παίζεται!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Μην υποτιμάτε και τους Τούρκους. Θα παίξουν σκληρά θα κερδίσουν και κάποια δύσκολα σφυρίγματα. Πιστεύω ότι αυτοί θα είναι πρώτοι στον όμιλο και εμείς δεύτεροι(δεδομένου ότι δε θα έχουμε απώλειες). Η Αμερική δεν έχει κατεβάσει τα μεγάλα αστέρια αλλά και πάλι είναι το φαβορί. Κρίμα που δε θα κατέβει ο ρόντο. Οι Ισπανοί χωρίς Καλντερόν και Γκασόλ δεν πιστεύω ότι θα χτυπήσουν μετάλλιο. Δυστυχώς δεν είδα πολλά φιλικά. Ας πουμε δεν ξέρω σε τί κατάσταση βρίσκονται κλασσικές σχολές όπως Κροατία, Λιθουανία, Ρωσία κ.τ.λ. Για να δούμε τί θα γίνει και με την τιμωρία.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
γιατι βρε Γιωργο να μην εχει συμμετοχη το ποστ αυτο?
το αδικεις νομιζω!
και εγω ανυπομονω να μας δω να παιζουμε το βραδυ και γενικα να ξεκινησει η διοργανωση.πολλες ωρες μπασκετ και θεαματος!
νομιζω οτι πρεπει να ειμαστε μεσα στην 4αδα γιατι εχουμε μια πολυ καλη ομαδα αλλα πολλα μπορουν να συμβουν ας ξεκινησει με το καλο και το μονο που ευχομαι ειναι να δουμε ωραιο μπασκετ!

dmdoc

Member
ΥΓ2. Χθες ο Σιζέφσκι ξεχώρισε (υποθέτω μετά από την κλασική πιεστική ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων για γράψουν μετά φανφάρες) από την Ελλάδα τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Μπουρούση και Σχορτσιανίτη. Βαρύ το πλήγμα για την προπαγάνδα της Πράσινης, η οποία πάντως δεν πτοήθηκε και "χτύπησε" στο εξώφυλλο "Υπόκλιση Σιζέφσκι σε Διαμαντίδη". Χε χε, ο Δημητράκης ο Γιαννακόπουλος δεν παίζεται!

Για την Εθνική μιλάμε,μην αρχίζεις τις οπαδικές λάσπες...βγάλε τα κόκκινα γυαλιά σου κ πες μας τι γράφει πρωτοσέλιδο ο Γαύρος και ο Π.

dmdoc

Member
Μην υποτιμάτε και τους Τούρκους. Θα παίξουν σκληρά θα κερδίσουν και κάποια δύσκολα σφυρίγματα. Πιστεύω ότι αυτοί θα είναι πρώτοι στον όμιλο και εμείς δεύτεροι(δεδομένου ότι δε θα έχουμε απώλειες).

Δεν έχεις κ πολύ άδικο.Με τον όμιλο στην Άγκυρα και το Ankara Arena κατάμεστο με 11.000 "μεμέτια"...ποτέ δεν ξέρεις...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι οι τιμωρίες θα γίνουν "γαργάρα"....

GTS

Member
Για την Εθνική μιλάμε,μην αρχίζεις τις οπαδικές λάσπες...βγάλε τα κόκκινα γυαλιά σου κ πες μας τι γράφει πρωτοσέλιδο ο Γαύρος και ο Π.
Δεν είναι οπαδική λάσπη αγαπητέ, απλά ο ΟΣΦΠ-Αλέκος Τζανετάκος (φφααααππππ) του παγκοσμίου μπάσκετ έχει ζαλιστεί από τη μεγάλη ποσότητα φάπας. Η οποία έχει να πέσει και φέτος :haha:

Sorry for the off topic.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Χθες ο Σιζέφσκι ξεχώρισε (υποθέτω μετά από την κλασική πιεστική ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων για γράψουν μετά φανφάρες)

Μόνος του τα είπε και μάλιστα έδειξε ότι ξέρει πολύ καλά τους αντιπάλους του. Η μεγαλύτερη μαγκιά των Αμερικανών είναι που βάζουν προπονητές του κολλεγιακού για την εθνική κι όχι τους κόπανους του ΝΒΑ.Δυο (πρώιμα) σχόλια για τις ομάδες:
ΗΠΑ:Πού είναι οι ψηλοί, οέο; Εντάξει στο ριμπάουντ δε θα έχουν πρόβλημα διότι και τα γκαρντ τους πηδάνε στο Θεό κι έχουν πάρει πιο πολλά αναβολικά κι από το Χόγκαν, αλλά στο 5 εναντίον 5 θα έχουν πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση, σαν τη Χιονάτη με τους 7 νάνους είναι. Όσο κλέβουν μπάλες και τρέχουν, δε θα πιάνονται, ενώ και στο σετ παιχνίδι θα στηριχτούν στην περιφέρεια, έχουν απίστευτους σουτέρ, για τους οποίους τα 6.25 είναι για την πλάκα.Αν δεν τρέχουν, την πάτησαν. Κι αν μπαίνει η μπάλα στο καλάθι, ομοίως. Είναι το φαβορί, αλλά όχι αχτύπητοι, σε καμία περίπτωση.

Ισπανία: Ομαδάρα με τα όλα της, παρά τις τεράστιες απώλειες. Λογικά καλύτεροι από εμάς, αλλά θα δείξει.

Σερβία
: Δε μου γεμίζει το μάτι, πολύ χάλι για Εθνική Σερβίας αυτό το πράγμα. Αν φτάσουν τετράδα θα πρέπει να κερνάνε σουβλάκια. Απορώ με τα χάλια που παρουσιάζει και ο Ίβκοβιτς σε θέματα αγωνιστικής και μη πειθαρχίας, μάλλον γέρασε ο παππούς και του κάνουν πλάκα τα τσογλάνια. Και στους 8 να φτάσει, καλά είναι.

Αργεντινή
: Πριν τους δω, διαβάζοντας το πόσες απώλειες έχουν, θεωρούσα πως είναι πολύ αδύναμοι. Μπα, πολύ τρέξιμο, καλό σουτ, πολλή ενέργεια, φανταστικό τρανζίσιον αλλά και μερικές χτυπητές αδυναμίες. Καλή ομάδα, όχι καλύτερη από την Ελλάδα, αλλά αξιόμαχη, θα κάνει πολλές ζημιές.

Βραζιλία: Πολλές απουσίες, αλλά ισχύει ό,τι και για τους Αργεντίνους, θέλουν πολλή προσοχή. ΠΡαγματικά σοβατή ομάδα, με πειθαρχία και προπονητή-κέρβερο. Με εντυπωσίασαν, χωρίς να έχουν παικταράδες.

Τουρκία: Επικίνδυνοι και λόγω έδρας, έχουν τσαγανό, πολύ καλή πεντάδα, ανύπαρκτος πάγκος, καλός προπονητής και η ΦΙΜΠΑ θα τους σπρώχνει, μιλάμε για τη μεγαλύτερη αγορά μπάσκετ στην Ευρώπη. Αγωνιστικά τους έχουμε πάντως.

Λιθουανία και Ρωσία: Τις είδα και τις δύο, θλιβερές σε σχέση με το παρελθόν, κατώτερες του αναμενομένου.

Σλοβενία: Ενδιαφέρουσα περίπτωση και μην ξεγελιέται κανείς από το ματς εναντίον της Ελλάδας στο Ακρόπολις, όπου έλειπαν τα 3/5 της πεντάδας. Κλειδί ο Μπρέζετς, φωτιά η περιφέρεια, ενδιαφέρουσα ανάπτυξη παιχνιδιού και ίσως η μόνη ομάδα χωρίς προβλήματα στο εσωτερικό της. Ικανή για πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν πολλοί. Π.χ σε σχέση με τη Σερβία είναι ένα σκαλί πιο πάνω.

Γαλλία-Κροατία: Δεν τις έχω δει. Η σύνθεση των Γάλλων απογοητευτική, οι Κροάτες σαφώς πιο ενδιαφέρουσα ομάδα, αλλά εν οίδα ότι ουδέν... είδα.

Αυστραλία: Πολύ καλή. Επιπέδου Σλοβενίας κατ' εμέ, με 2-3 παιχτάκια που στην Ευρώπη θα έκαναν θραύση. Θέλω να τη δω και σε ένα ματς με σοβαρό αντίπαλο, αλλά το' χουνε τα καγκουρό και φοβερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση...

Γερμανία: Σκότωσες ένα πεθαμένο... Χωρίς τον τιτανομέγιστο είναι σαν την Πάμελα χωρίς τις σιλικόνες, δηλαδή της σειράς.

Πουέρτο Ρίκο: Ταλέντο έχουν, προσόντα έχουν, μυαλό δεν έχουν, ποτέ δεν είχαν. Πάλι πλακώθηκαν μεταξύ τους επειδή μαμά ο Κάρλος δε μου δίνει τη μπάλα, ε, τότε Λάρι πάρε το κουβαδάκι σου και γύρνα στην ΛΑ Πέρλα. 20 χρόνια το ίδιο πράγμα... Αυτοί ούτε στο εστιατόριο δεν πάνε χωρίς να τσσακωθούνε. Ντεν κάνουν, κρίμα το ταλέντο, κρίμα το μπόι σου καλέ. Στην πρώτη ήττα μπορεί και να αλληλομαχαιρωθούν.

Καναδάς: Να πάνε στο Βαραδερο για μπάνια. Πολύ χάλι τα παλικάρια. Είναι ικανοί για αρνητικές εκπλήξεις, να χάσουν από τίποτε πεθαμένους και να γελάμε.

Αγκόλα-Λίβανος-Ιορδανία-Τυνησία: Η Αγκόλα είναι η χαρά του τριπόντου διότι είναι Πυγμαίοι. Λίγα πράγματα, αν μπουν ταμισά από τα 35+ που κάνουν, κάτι γίνεται, δεν κατάλαβα πώς κατάφεραν Νιγηρία και Σενεγάλη να αποκλειστούν πάλι. Η Ιορδανία έχει πολύ μπόι και είναι αξιοπρεπείς, αλλά μέχρι εκεί. Την Τυνησία δεν την έχω δει, μάλλον καλύτερα γιατί φοράω και γυαλιά. Ο Λίβανος είναι στάνταρ μέτρια κατάσταση.

Κίνα: Όσοι νομίζουν πως είναι περίπτωση Γερμανίας κι επειδή λείπει ο Μινγκ είναι για τα μπάζα, θα την πατήσουν. Έχει δύο πολύ καλά φόργουορντ και απλώς αξιοπρεπή γκαρντ, και κορμιά έχει. Όχι ότι θα πάει μακριά, αλλά της πλάκας δεν είναι και τρέχουν και πολύ. Ο Γι είναι αποκάλυψη.

Ακτή Ελεφαντοστού-Ιράν: Άγνωστες ποσότητες, ειδικά τους πρώτους δεν τους έχω δει ποτέ να παίζουν το τόπι. Τους Ιρανούς τους είδα... Στο Ιράν πρόπερσι, δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει ομάδα, αλλιώς παίζουν όπως η ΑΕΚ του Λανέ και του Αριδά, ετοιμαστείτε για ρετρό καταστάσεις...

ΝΖ: Ωραία χώρα, με πράσινο, βουνά, glaciers και Μαορί. Να πάμε. Εδώ πάνε αυτοί για διακοπές στην Τουρκία, να μην πάμε κι εμείς;

Να δούμε τα δύο πρώτα ματς του κάθε ομίλου και μετά θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αύριο θα ανακοινωθεί και η τιμωρία των δικών μας. Φαντάζομαι πως δε θα ξεπεράσει τα 5 ματς για κανέναν, ώστε να μη χάσουν τη δεύτερη φάση. Καλά να πάθουν ό,τι τιμωρία κι αν φάνε γιατί είναι καλοπληρωμένα κακομαθημένα και η συμπεριφορά ήταν α-πα-ρά-δε-κτη από επαγγελματίες κορυφαίους στον κλάδο τους. Δηλαδή σκεφτείτε εσείς στη δουλειά σας να μαζεύονται οι κορυφαίοι και να παίζουνε σφαλιάρες και ιπτάμενες καρέκλες. Για τον Τεόντοσιτς το ξέρουμε ότι χτυπάει στη βουβωνική χώρα, στους περσινούς τελικούς το έκανε 4 φορές, τώρα τσαντίστηκε ο Αντωνάκης; Ο Κρστιτς είναι καλό παιδί και απορώ, αλλά τα λάθη πληρώνονται. Ο Σοφοκλής απαράδεκτος στο ρόλο του bully και μάλιστα να βαράει άσχετο παίκτη που ήταν πεσμένος στο πάτωμα και μετά να κάνει το νταή, αίσχος. Ο Βασιλακόπουλος συνεχίζει να φέρεται ως βεζύρης, τελείωσαν οι μοναρχίες καλέ μου, πέθανε ο Σάχης, τον φάγανε το Σελασιέ, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ μας κοιτά από ψηλά κι εσένα δε σε βλέπω και σε πολύ φόρμα τελευταία...

exsta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη για 1 μήνα
παρεξήγηση, δεν είμαι γαύρος. τα γυαλιά μου είναι αποκλειστικά και ακραιφνώς μπασκετικά. ως εκ τούτου σέβομαι και θαυμάζω την ομάδα του Ζοτς με την ίδια ένταση με την οποία απεχθανόμουν και κορόιδευα την ομάδα του ΠΑΟ στα πρώτα χρόνια των Γιαννακοπουλαίων. ούτε αμφισβητώ ότι οι απέναντι φυλλάδες διαστρεβλώνουν τα πράγματα. αλλά η αλήθεια είναι ότι καμμία δε φτάνει την καφρίλα της Πράσινης γενικώς. δεν πρόσεξα αναφορά στην ίδια είδηση σε γαύρικη εφημερίδα πάντως (μπορεί να μου διέφυγε)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.740
Μέλη
39.474
Νεότερο μέλος
Dio1985

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα