alma
Member
- Μηνύματα
- 4.178
- Likes
- 17.960
Ωπ!
Όλοι Πόρτο Ράφτη είμαστε;
Μήπως είναι νωρίτερα η φωτο;
Εγώ βλέπω βροχερό το μέρος...
Ωπ!
Φτάσαμε γύρω στις 15:00 με λιακάδα και φύγαμε περίπου στις 17:00 με συννεφιά, πολύ αέρα και στα πρόθυρα της βροχής. Κάναμε βόλτα με καλοκαιρινό καιρό και πίνοντας καφεδάκι μας βρήκε ο χειμώνας και μας πήρε και μας σήκωσε ο αέρας. Έτσι τα μαζέψαμε άρον-άρον και φύγαμε (ήμασταν με μηχανές). Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μεταξύ 15:08 και 15:17 και τις ανέβασα όταν κάναμε μια στάση στο δρόμο.Ωπ!
Όλοι Πόρτο Ράφτη είμαστε;
Μήπως είναι νωρίτερα η φωτο;
Εγώ βλέπω βροχερό το μέρος...
View attachment 485457 View attachment 485458 View attachment 485459
Έβρεξε αρκετά μετά.Άλλαξε απότομα ο καιρός.Φτάσαμε γύρω στις 15:00 με λιακάδα και φύγαμε περίπου στις 17:00 με συννεφιά, πολύ αέρα και στα πρόθυρα της βροχής. Κάναμε βόλτα με καλοκαιρινό καιρό και πίνοντας καφεδάκι μας βρήκε ο χειμώνας και μας πήρε και μας σήκωσε ο αέρας. Έτσι τα μαζέψαμε άρον-άρον και φύγαμε (ήμασταν με μηχανές). Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μεταξύ 15:08 και 15:17 και τις ανέβασα όταν κάναμε μια στάση στο δρόμο.
Όντως, άλλαξε μέσα σε μισή ώρα. Είδαμε τα μαύρα σύννεφα να πυκνώνουν, ο αέρας δυνάμωσε ξαφνικά (καθόμασταν έξω, δίπλα στη θάλασσα), τα μαζέψαμε και όπου φύγει-φύγει για να μην μας πιάσει η βροχή με τις μηχανές και γίνουμε «παπιά». Στο τσακ προλάβαμε να γυρίσουμε. Μόνο λίγες σταγόνες φάγαμε στον δρόμο.Έβρεξε αρκετά μετά.Άλλαξε απότομα ο καιρός.
Χαίρομαι που σου ξύπνησα αναμνήσεις.Ειναι πολύ διαδεδομενο πιάτο στην Τουρκία και όχι μόνο που όντως είναι χυλωμενες σούπες λαχανικών ή οσπρίων ή κρέατος δεμένες συνήθως με ένα μείγμα από αλεύρι και βούτυρο. Θα γράψω σχετικά για αυτό το πιάτο στις έθνικ κουζίνες για να μήν βγούμε εκτός θέματος εδώ.View attachment 485727
@Thalassaki
Τι λες τώρα! Τσορβάδες και χουλιάρες! (χουλιάρα<--χουλίαρι<--κοχλιάριο)
Τσουρβά, χυλό από σιτάρι, έφτιαχνε στο άψε-σβήσε η γιαγιά - γεννημένη το 1898 - και τον σέρβιρε με τη χ'λιάρα στον παππού, όταν δεν είχε μαγειρέψει. Εμάς δεν μας έδινε, το είχε για δευτεροτρίτο φαγητό, δεν έχω καν δοκιμάσει. Για τα εγγόνια έφτιαχνε από καπαμά και πάνω.
Καπαμά ξαναέφαγα στην Πόλη, όμως δεν ήταν σαν της γιαγιάς. Κι εδώ, όπως βλέπω στον κατάλογο, λένε τσορβάδες όλες τις χυλωμένες σούπες.