• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Live from... (click and post one photo)

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
πολὺ σπάνιο φαινόμενο ο αγένειος Ιησους!
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μόνο δύο τέτοια ψηφιδωτά με τον αγένειο Ιησού, ένα στη Ραβένα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη, στον Οσιο Δαβίδ

Οσιος Δαβίδ.jpg

duty_free

Member
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μόνο δύο τέτοια ψηφιδωτά με τον αγένειο Ιησού, ένα στη Ραβένα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη, στον Οσιο Δαβίδ

View attachment 485008
ακριβώς. οσάκις κι αν επισκεφθω την Θνίκη, πάντα μα πάντα πηγαινω στο εν λόγω καθολικό. Δεν ηξερα οτι μονον δύο στον κοσμο υπαρχουν! Ευχ!

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τζέντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Ψιλοαστειος νόμος σε μια πόλη με κατι πολλές χιλιάδες τουρίστες στα γνωστά σημεία.
Ψιλοαστείος, συμφωνώ, αλλά στοχεύει στην μειώση των σκουπιδιών από γόπες και πακέτα.

Το 2008 πάντως που έκανα στο Μιλάνο το μεταπτυχιακό μου,είχε μόλις ψηφιστεί ο νόμος για απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους. Μου είχε κανει τρομερή εντύπωση τότε, το γεγονός ότι τον τηρούσαν αυστηρά όλοι. Για τα δικά μου (ελληνικα) δεδομένα φαινόταν αδιανόητο ότι οι συμφοιτητές μου έβγαιναν έξω από τα μαγαζιά που πηγαιναμε τα βράδια, για να καπνίσουν...Μέσα δεν κάπνιζε κανεις!
Αυτό ακριβώς! Πλήρης σεβασμός από έναν λαό πολύ κοντά σε μας.
Εγώ έκανα το μεταπτυχιακό μου εκεί το 2006 κι είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος από αρχές του 2005.

tatooine

Member
Ηδη προϋπήρχε απαγόρευση όπως για παράδειγμα στις στάσεις των λεωφορείων σε πάρκα όπου παίζουν παιδιά και πάει λέγοντας. Τώρα όμως μπαίνει ο παράγοντας πρόστιμο (multa) που οι Ιταλοί ξέρουν καλά να δίνουν και η σχεδόν ολική απαγόρευση. Μια μικρή προσοχή χρειαζετε. Φυσικά ο τουρίστας μπορεί να απαλλαγεί λόγω άγνοιας πιστεύω. Αρκεί να μην πέσει σε καμία τρελή/ο που θα αρχίζει να τσιρίζει απαιτώντας να σβήσετε αμέσως το τσιγάρο γιατί μολύνεις την ατμόσφαιρα και τους πνεύμονες του/της.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Νομός Αρκαδίας

Σήμερα βουλιάζει η Βυτίνα από τον πολύ κόσμο. Έτσι, αποφασίσαμε, λίγο αργά είναι η αλήθεια, να απομακρυνθούμε από το πλήθος και να κάνουμε μια πεζοπορία από τη Βυτίνα μέχρι τη Νυμφασία περπατώντας, άλλοτε ψηλά στα βουνά και άλλοτε δίπλα στη ροή του Μυλάοντα Ποταμού.

Στα μισά της διαδρομής συναντήσαμε το μονότοξο Γεφύρι της Τζαβάραινας. Από αυτό το σημείο η Νυμφασία απέχει 2.600 m. Περίπου 30 λεπτά πριν φτάσουμε στο χωριό, μιας έπιασε το σκοτάδι πάνω στο βουνό και μάλιστα σε ένα αρκετά δύσκολο, ανηφορικό και απαιτητικό κομμάτι. Τα καταφέραμε, όμως, φτάνοντας στη Νυμφασία στις 6:45, έχοντας διανύσει συνολική απόσταση 5 Km σε 2 ώρες. Από εκεί καλέσαμε ταξί για να επιστρέψουμε στη Βυτίνα.

IMG_2828_HEIC.jpeg

IMG_2825_HEIC.jpg

IMG_2830_HEIC.jpeg

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Νομός Αρκαδίας

Σήμερα βουλιάζει η Βυτίνα από τον πολύ κόσμο. Έτσι, αποφασίσαμε, λίγο αργά είναι η αλήθεια, να απομακρυνθούμε από το πλήθος και να κάνουμε μια πεζοπορία από τη Βυτίνα μέχρι τη Νυμφασία περπατώντας, άλλοτε ψηλά στα βουνά και άλλοτε δίπλα στη ροή του Μυλάοντα Ποταμού.

Στα μισά της διαδρομής συναντήσαμε το μονότοξο Γεφύρι της Τζαβάραινας. Από αυτό το σημείο η Νυμφασία απέχει 2.600 m. Περίπου 30 λεπτά πριν φτάσουμε στο χωριό, μιας έπιασε το σκοτάδι πάνω στο βουνό και μάλιστα σε ένα αρκετά δύσκολο, ανηφορικό και απαιτητικό κομμάτι. Τα καταφέραμε, όμως, φτάνοντας στη Νυμφασία στις 6:45, έχοντας διανύσει συνολική απόσταση 5 Km σε 2 ώρες. Από εκεί καλέσαμε ταξί για να επιστρέψουμε στη Βυτίνα.

View attachment 485012

View attachment 485010

View attachment 485011
Φοβερή διαδρομή! Την έχω κάνει αντίστροφα, από Νυμφασία προς Βυτίνα Νοέμβρη μήνα και ήταν υπέροχα με τα κίτρινα φύλλα παντού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.516
Νεότερο μέλος
Travelena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom