Dr Snoopy
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν.Ζηλανδία
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μόνο δύο τέτοια ψηφιδωτά με τον αγένειο Ιησού, ένα στη Ραβένα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη, στον Οσιο Δαβίδπολὺ σπάνιο φαινόμενο ο αγένειος Ιησους!
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μόνο δύο τέτοια ψηφιδωτά με τον αγένειο Ιησού, ένα στη Ραβένα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη, στον Οσιο Δαβίδπολὺ σπάνιο φαινόμενο ο αγένειος Ιησους!
ακριβώς. οσάκις κι αν επισκεφθω την Θνίκη, πάντα μα πάντα πηγαινω στο εν λόγω καθολικό. Δεν ηξερα οτι μονον δύο στον κοσμο υπαρχουν! Ευχ!Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μόνο δύο τέτοια ψηφιδωτά με τον αγένειο Ιησού, ένα στη Ραβένα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη, στον Οσιο Δαβίδ
View attachment 485008
Ψιλοαστείος, συμφωνώ, αλλά στοχεύει στην μειώση των σκουπιδιών από γόπες και πακέτα.Ψιλοαστειος νόμος σε μια πόλη με κατι πολλές χιλιάδες τουρίστες στα γνωστά σημεία.
Αυτό ακριβώς! Πλήρης σεβασμός από έναν λαό πολύ κοντά σε μας.Το 2008 πάντως που έκανα στο Μιλάνο το μεταπτυχιακό μου,είχε μόλις ψηφιστεί ο νόμος για απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους. Μου είχε κανει τρομερή εντύπωση τότε, το γεγονός ότι τον τηρούσαν αυστηρά όλοι. Για τα δικά μου (ελληνικα) δεδομένα φαινόταν αδιανόητο ότι οι συμφοιτητές μου έβγαιναν έξω από τα μαγαζιά που πηγαιναμε τα βράδια, για να καπνίσουν...Μέσα δεν κάπνιζε κανεις!
Ιδιωτική πρωτοβουλία.Του δήμου ιδέα ή κάτι άλλο;
Φοβερή διαδρομή! Την έχω κάνει αντίστροφα, από Νυμφασία προς Βυτίνα Νοέμβρη μήνα και ήταν υπέροχα με τα κίτρινα φύλλα παντού.Νομός Αρκαδίας
Σήμερα βουλιάζει η Βυτίνα από τον πολύ κόσμο. Έτσι, αποφασίσαμε, λίγο αργά είναι η αλήθεια, να απομακρυνθούμε από το πλήθος και να κάνουμε μια πεζοπορία από τη Βυτίνα μέχρι τη Νυμφασία περπατώντας, άλλοτε ψηλά στα βουνά και άλλοτε δίπλα στη ροή του Μυλάοντα Ποταμού.
Στα μισά της διαδρομής συναντήσαμε το μονότοξο Γεφύρι της Τζαβάραινας. Από αυτό το σημείο η Νυμφασία απέχει 2.600 m. Περίπου 30 λεπτά πριν φτάσουμε στο χωριό, μιας έπιασε το σκοτάδι πάνω στο βουνό και μάλιστα σε ένα αρκετά δύσκολο, ανηφορικό και απαιτητικό κομμάτι. Τα καταφέραμε, όμως, φτάνοντας στη Νυμφασία στις 6:45, έχοντας διανύσει συνολική απόσταση 5 Km σε 2 ώρες. Από εκεί καλέσαμε ταξί για να επιστρέψουμε στη Βυτίνα.
View attachment 485012
View attachment 485010
View attachment 485011