• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Live from... (click and post one photo)

EviTan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ρε παιδιά, ξέρει κανένας τι σημαίνει ιρλανδική γέφυρα; Μου ξεφεύγει κάτι ή έχω πιεί;
IMG_20220403_210419.jpg

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
@EviTan την ίδια απορία είχα κι εγώ. Είναι πρόχειρες διαβάσεις που έγιναν για τις ανάγκες των αυτοκινητοδρόμων και πρέπει να τις αποφεύγουμε όταν έχει πολλά νερά! Ονομάσθηκαν έτσι επειδή στον αγγλοϊρλανδικό πόλεμο οι Ιρλανδοί είχαν τέτοιες διαβάσεις που οι Βρετανοί δεν ήξεραν ότι υπήρχαν, καθώς όταν έβρεχε έστω και λίγο, η διάβαση σκεπαζόταν και γινόταν αόρατη, οπότε πίστευες ότι εκεί δεν υπήρχε πέρασμα να διαβείς τον ποταμό.
Είναι γέφυρες απλές κι εύκολες στην κατασκευή έτσι ώστε να αποφεύγεται το μεγάλο κόστος. Ειχε μια τέτοια στο σχολείο της κόρης μου, τόσα χρόνια δε την είδα πάντως να πλημμυρίζει :)
(Σήμερα είμασταν πολύ κοντά στις εξορμήσεις μας!)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μου ξεφεύγει κάτι ή έχω πιεί;
Χαχα, λες να βρέθηκες Δουβλίνο απευθείας; :haha:
Την ίδια απορία είχα κι εγώ, είχα παρατηρήσει ταμπέλα στα ίδια μέρη αν θυμάμαι καλά που το φαινόμενο των ρεμάτων και της υπερχείλισης είναι σύνηθες και το έψαξα. Όπως τα λέει η Φένια, πρακτικά είναι πέρασμα που θέλει μεγάλη προσοχή όταν βρέχει, ούτε καν γέφυρα.

EviTan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Από τον Ευαγγελισμό ήταν ο ρεμπέτης Αγάθωνας. Μικρό χωριό, μου κάνει εντύπωση που το ήξερες.
Μικρό αλλά αγαπημένο χωριό, και κυρίως λόγω Αγάθωνα, προς τιμήν!! Η ταβέρνα στην πλατεία που αναφέρω είναι άξια περάσματος και στάσης με φοβερά τσίπουρα και κρέατα. Αλλά αυτά είναι για άλλο νήμα!!

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η ταβέρνα στην πλατεία που αναφέρω είναι άξια περάσματος και στάσης με φοβερά τσιπούρα και κρέατα
Έγινε έρευνα και μπήκε ήδη στη λίστα, μια γκαζιά και μια κατηφόρα δρόμος. ;)

EviTan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
@EviTan
(Σήμερα είμασταν πολύ κοντά στις εξορμήσεις μας!)
Το πρόσεξα κι εγω, ήταν να πάμε στην σκάλα αλλά άλλαξαμε τελευταία στιγμη προορισμό! Την επόμενη φορά θα "τρακαρουμε"

EviTan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Έγινε έρευνα και μπήκε ήδη στη λίστα, μια γκαζιά και μια κατηφόρα δρόμος. ;)
Πραγματικά μια γκαζιά, εμείς από δυτικά κάναμε 15 λεπτά. Έχω φτάσει πρώτη φορά 11:00 το βράδυ με πανσέληνο σε αυτή την ταβέρνα μετά τις Νυμφόπετρες, άλλο να σ'το λέω, κι άλλο να το πίνεις...

panpan

Member
Λίγο πιο πάνω από τον πλάτανο, υπάρχει το εκκλησάκι του αγ, Λαζάρου.
Υπέροχη θέα στην λίμνη Κορώνεια.
υγ.
Την ταβέρνα την γνωρίζω αρκετά καλά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376