Ivanna Petrovna
Member
Όσον αφορά την πόλη της Χίου:
Παιδιά, αν δεν έχετε δει καλά ένα μέρος, ή ακόμα χειρότερα αν το έχετε δει μόνο εξ αποστάσεως, μην το θάβετε. Ήμουν στην πόλη της Χίου πριν ένα μήνα, έμεινα 2 μέρες και την όργωσα αρκετά καλά με τα πόδια. Εμένα η πόλη, μου έβγαλε μια πολύ θετική ενέργεια. Οι καφετέριες στον παραλιακό δρόμο έσφυζαν από νεολαίους και ζωή. Στα στενάκια πιο μέσα, τα παλιά διώροφα σπιτάκια, διατηρούνταν σε μεγάλο βαθμό, είτε ετοιμόρροπα, είτε πιο καλοδιατηρημένα. Μια πολύ ευχάριστη πολυχρωμία επικρατούσε που ταίριαζε γάντι με την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Και να σημειώσω ότι υπάρχει και παλιά πόλη - Κάστρο, από την εποχή της Γενουατοκρατίας, με πλούσια ιστορία. Μόνο για το θέμα ευκολίας πάρκινγκ έχω ένα ερωτηματικό... όσο και για τις παραλίες του νησιού που δεν τις επισκέφτηκα.
Όσον αφορά τη Χίο γενικότερα: όλο το νησί είναι κατά τη γνώμη μου άκρως ενδιαφέρον και μάλλον υποτιμημένο. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να επιστρέψω πολύ σύντομα για να το τριγυρίσω όλο. Παραθέτω φωτογραφικά ντοκουμέντα…
Υ.Γ.1 η Χίος συνδυάζεται έξοχα και με το υπέροχο νησί των Ψαρών (για την απόλυτη ηρεμία). Ακολουθεί video - foto gallery:
Υ.Γ.2 Κάρπαθος =καταπληκτικό νησί, απίστευτες θάλασσες χωρίς πολυκοσμία, ακόμα και Ιούλιο, το μόνο πρόβλημα είναι ότι θες μίνιμουμ 19 ώρες με το πλοίο για να την προσεγγίσεις. Οδικό δίκτυο -πριν 5 χρόνια που πήγα εγώ, και ειδικά η πρόσβαση στην Όλυμπο- σε μεγάλο ποσοστό, κατσικόδρομος. Χωριό Όλυμπος, το απόλυτο must, οπωσδήποτε μια διανυκτέρευση εκεί. Η πρωτεύουσα του νησιού Πηγάδια, επιεικώς αδιάφορη. Ίσως ακολουθήσει φωτογραφική τεκμηρίωση. Αλλά ας ξεκινήσω από τη Χίο...
Λιμάνι Χίου, την ώρα που βραδιάζει
(κυριαρχεί αυτή η ροζ πέτρα, στους τοίχους και στην πλακόστρωση)
Βολτάροντας μέσα στην πόλη
(το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης)
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Χίου: Κάμπος Χίου
(Μουσείο Citrus στον Κάμπο)
Ένα από τα ομορφότερα Μαστιχοχώρια: Πυργί
Παιδιά, αν δεν έχετε δει καλά ένα μέρος, ή ακόμα χειρότερα αν το έχετε δει μόνο εξ αποστάσεως, μην το θάβετε. Ήμουν στην πόλη της Χίου πριν ένα μήνα, έμεινα 2 μέρες και την όργωσα αρκετά καλά με τα πόδια. Εμένα η πόλη, μου έβγαλε μια πολύ θετική ενέργεια. Οι καφετέριες στον παραλιακό δρόμο έσφυζαν από νεολαίους και ζωή. Στα στενάκια πιο μέσα, τα παλιά διώροφα σπιτάκια, διατηρούνταν σε μεγάλο βαθμό, είτε ετοιμόρροπα, είτε πιο καλοδιατηρημένα. Μια πολύ ευχάριστη πολυχρωμία επικρατούσε που ταίριαζε γάντι με την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Και να σημειώσω ότι υπάρχει και παλιά πόλη - Κάστρο, από την εποχή της Γενουατοκρατίας, με πλούσια ιστορία. Μόνο για το θέμα ευκολίας πάρκινγκ έχω ένα ερωτηματικό... όσο και για τις παραλίες του νησιού που δεν τις επισκέφτηκα.
Όσον αφορά τη Χίο γενικότερα: όλο το νησί είναι κατά τη γνώμη μου άκρως ενδιαφέρον και μάλλον υποτιμημένο. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να επιστρέψω πολύ σύντομα για να το τριγυρίσω όλο. Παραθέτω φωτογραφικά ντοκουμέντα…
Υ.Γ.1 η Χίος συνδυάζεται έξοχα και με το υπέροχο νησί των Ψαρών (για την απόλυτη ηρεμία). Ακολουθεί video - foto gallery:
Λιμάνι Χίου, την ώρα που βραδιάζει
(κυριαρχεί αυτή η ροζ πέτρα, στους τοίχους και στην πλακόστρωση)
Βολτάροντας μέσα στην πόλη
(το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης)
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Χίου: Κάμπος Χίου
(Μουσείο Citrus στον Κάμπο)
Ένα από τα ομορφότερα Μαστιχοχώρια: Πυργί
Attachments
-
175,1 KB Προβολές: 0
Last edited: