thanos75
Member
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου για την Όλυμπο. Η παράδοση στο βωμό του κέρδους και εννοείται πως όταν φεύγουν τα πούλμαν με τους τουρίστες και γυρνούν στα σπίτια τους δεν φορούν κανένα παραδοσιακό ένδυμα. Άσε τον αισχρό τοπικισμό που έχουν οι Ολυμπίτες (στυλάκι "εμείς είμαστε και άλλος κανείς"). Η Κάρπαθος έχει και άλλα χωριά εξίσου ή ίσως και πιο όμορφα (Μενετές, Απέρι), και βέβαια οι παραλίες του νησιού το κάτι άλλο (μάλλον το δυνατότερο σημείο του)Οι παραλίες της Καρπάθου δεν παίζονται, ναι.. Από την άλλη, δε μου άρεσε αυτή η υπερπροβολή της Ολύμπου, με τις γιαγιάδες με τα παραδοσιακά φορέματα να είναι εκεί για να "πουλήσουν" παράδοση, και να σε ζαλίζουν να φορέσεις τις μαντίλες για να τις αγοράσεις κιόλας. Αυτό για μένα δεν είναι παράδοση, από τη στιγμή που το κάνουν μόνο για τους τουρίστες. Πρόσεξα ντόπιους και ντόπιες στα σπίτια τους που δε φορούσαν καμία παραδοσιακή στολή, παρά μόνο όταν επρόκειτο για τουρίστες. Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά.
Στη Χίο εμείς είχαμε πάει μέσω Τουρκίας, οπότε δεν έχω ιδέα τι παίζει από Αθήνα.