underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Ξέρεις ότι συμφωνώ α-π-ό-λ-υ-τ-α.Σε ευχαριστώ πολύ Βανί μου για τα καλά σου λόγια. Ήθελα να γράψω ιστορία για την Τυνησία γι’αυτόν ακριβώς το λόγο. Έρχονται στο μυαλό μου πρόχειρα 5 άτομα που μου είχαν πει τα χειρότερα, ευτυχώς εμείς ακολουθήσαμε το ένστικτό μας! Υπάρχει μια γενική τάση «πινέζας» , να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε, «εσυ σε πόσες έχεις πάει», «πόσο μεγάλη την έχεις την ταξιδιωτική λίστα σου» και πάει λέγοντας. Θεωρώ μεγάλη πλάνη και επιλέγω να δω τα μέρη εις βάθος -όσο μπορώ- παρά να πάω για να πω ότι πήγα. Το ίδιο ισχύει και για την Τυνησία και ίσως ακόμα περισσότερο αφού βορράς και νότος είναι τόσο διαφορετικοί !
Όπως τα λες. Κοίτα, εγώ είχα πάει με γκρουπ καθαρά λόγω απειρίας. Ήταν το δεύτερο μόλις ταξίδι μου εκτός Ευρώπης μετά την Αίγυπτο και δεν ένιωθα ακόμα αυτοπεποίθηση. Δεν ήταν ταξίδι "ξεπέτα", αντίθετα κάτσαμε μια ολόκληρη εβδομάδα. Αλλά το θέμα είναι ότι πήγαμε κυρίως σε τουριστάδικα (Καϊρουάν και Τύνιδα στο πόδι, στην έρημο κάναμε "σαφάρι" με τζιπ και πήγαμε και είδαμε βλακείες τύπου σκηνικά του Πολέμου των Άστρων, η επαφή με ντόπιους περιορισμένη και καθαρά με δική μας πρωτοβουλία κάποιες μέρες που αυτονομηθήκαμε από το γκρουπ, όσο για παραλιακό τουρισμό-κακά τα ψέματα, η Ελλάδα υπερτερεί και μάλιστα μακράν).Νεότερη είχα πάει κι εγώ ταξίδια με γκρουπ (δε θέλω ούτε να τα ακούω πολλά χρόνια τώρα), καταλαβαίνω πως λόγω πίεσης χρόνου, κάποιοι (έχω φίλους τέτοιους) θέλουν να δουν πολλά συμπυκνωμένα σε λίγο χρόνο. Εγώ πια θεωρώ πως αν δεν αναμειχθείς με τους ντόπιους, δεν περπατήσεις τους δρόμους, χάνεις πολλά.
Γενικά έχω μιλήσει με αρκετά άτομα πάνω-κάτω στην ηλικία μου που πήγαν εκείνη την περίοδο και όλα πάνω-κάτω τα ίδια έκαναν. Κρίμα που τη χαράμισα τη χώρα, αλλά εντάξει, εμπειρίες και αυτά. Ίσως ξαναπάω κάποτε, αλλά από την περιοχή του Μαγκρέμπ αφενός έχω αφήσει εκκρεμότητες στο Μαρόκο, αφετέρου έχω βάλει στο μάτι την Αλγερία.
(Σταματάω το spamming)