Σημερα ξεκινησα ενα προσωπικο στοιχημα, εδω και καιρο ηθελα να κανω μια επιτοπια ερευνα στις πιο φτωχες περιοχες της Καμπαλας, στα slum villages τα οποια αποτελουν και το 90% της πολης...Με τη βοηθεια λοοιπον του καλου μου συνεργατη Μπεν πηγαμε σημερα να γνωρισουμε απο κοντα τους ανθρωπους που ζουν εκει..Κυριως να τους ακουσουμε, να συζητησουμε για τα ονειρα τους, τα προβληματα τους, πως βλεπουν εκεινοι τη ζωη τους κ πως προσπαθουν να την βελτιωσουν...Στην αρχη με αντιμετωπιζαν δυσπιστα...ελεγαν στον Μπεν γιατι εφερες αυτη τη γυναικα εδω να μας φωτογραφιζει...Ομολογω πως δεν τραβηξα πολλες φωτογραφιες, το εβλεπα πως δεν ηθελαν κ το σεβαστηκα απολυτα...Οταν ομως τους μιλησαμε, τους ειπαμε πως θελουμε να ακουσουμε τις ιστοριες τους, καθησαμε μαζι τους στα ντοπια καφενεια, πινοντας μια μπυρα και ενα αναψυκτικο, ο παγος εσπασε...Οι ανθρωποι ηθελαν να μιλησουν, και μας ειπαν πολλα...Μου μιλησαν για τις ιστοριες τους, τα ονειρα τους, τα προβληματα τους, τα παραπονα τους...Εχουν απιστευτη δυναμη, προσπαθουν να επιβιωσουν με ελαχιστα χρηματα, χωρις καθαρο νερο, χωρις ηλεκτρικο, χωρις ιατρικη περιθαλψη, δουλευοντας ολη μερα και σκαρφιζομενοι χιλιους τροπους να βγαλουν το καθημερινο ψωμι...
Αυτο που δεν εχουν είναι φωνη, κανεις δεν τους ακουει, αλλα και κανεις δεν ενδιαφερεται να τους ακουσει...Στα slum villages της Καμπαλας βρισκεται η καρδια της "αστικοποιημενης" αφρικης με οτι αυτο συνεπαγεται..
Επειδη πραγματικα ηταν μια πολυ εντονη μερα σημερα δεν μπορω να πω τιποτα αλλο...Σας αφηνω με μια φωτογραφια ενος ομορφου πιτσιρικου που μου χαρισε απιστευτα χαμογελα...
Αυτο που δεν εχουν είναι φωνη, κανεις δεν τους ακουει, αλλα και κανεις δεν ενδιαφερεται να τους ακουσει...Στα slum villages της Καμπαλας βρισκεται η καρδια της "αστικοποιημενης" αφρικης με οτι αυτο συνεπαγεται..
Επειδη πραγματικα ηταν μια πολυ εντονη μερα σημερα δεν μπορω να πω τιποτα αλλο...Σας αφηνω με μια φωτογραφια ενος ομορφου πιτσιρικου που μου χαρισε απιστευτα χαμογελα...
Attachments
-
58,8 KB Προβολές: 103