va5ilis
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Το Εβερεστ
Δεν εχω προβλημα να πληρωσω κατι παραπανω για να εχω ενα καλο τουρ. Θα κοιταξω να παω με καποια εταιρια που φαινεται οτι ειναι παραπανω απο ενα τυπο με ενα τζιπΣυνεργάζονται πολλές, αλλά όχι όλες. Ορισμένες είναι απλά...ένας τύπος με ένα τζιπ. Κάποιες είναι μπλακ λιστ από τις "μεγάλες" και δε συνεργάζεται κανείς μαζί τους.
Ασχέτως των tour που κοιτάς τα πάντα εξαρτώνται από τον καιρό.
Συμφωνω και θα παμε περιπου ιδια περιοδο με σενα (Νοεμβρη) οποτε μπορει ο καιρος να μην βοηθησει. Απο οσα γραψανε ολοι οι τραβελοστοριτες σε αυτο το θεμα καταλαβα οτι μπορει λογω καιρου, απεργιων η λογω του γεγονοτος οτι η Βολιβια και το Περου δεν εχουν τις συγκοινωνιες που εχει στην Αγγλια για παραδειγμα, πολλα πραγματα να μην γινουν οπως τα εχω σχεδιασει η να μην γινουν καθολου.
Επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, αποφασίσαμε να μείνουμε στο Coroico για τρεις ημέρες και πράγματι αποζημιωθήκαμε και με το παραπάνω.
Δυστυχως δεν εχουμε χρονο για Coroico.
Ο οδηγός πριν ξεκινήσουμε μας έβγαλε ένα μικρό αγαλματάκι και μία πέτρα. Το αγαλματάκι ήταν ο θεός των ταξιδιών που του το είχαν ευλογήσει. Την πέτρα την είχε μαζέψει από τον δρόμο και πριν ξεκινήσει προσευχόταν σε αυτή και την αφιέρωνε στην pacha mama. Λίγο μετά αφότου ξεκινήσαμε ένας Ιρλανδός που ταξιδεύαμε παρέα μου έλεγε “nobody lives forever. Live the experience” και καπάκι βγάζει το pisco. Μέσα σε ένα δρόμο, πραγματικά στην μέση του πουθενά, και μέσα στη νύχτα είχαμε μαζευτεί άνθρωποι από διαφορετικές γωνίες του πλανήτη και πίναμε, γελάγαμε, μιλάγαμε για τις ζωές μας, τις πατρίδες μας και στο πόσο πολύ μοιάζουμε. Που και που έριχνα κλεφτές ματιές στον δρόμο και ζούσα την μαγεία. Αδρεναλίνη, ανησυχία, γέλιο, χαρά, ευτυχία είχαν γίνει όλα ένα μίγμα.
Η Βολιβία φίλε είναι πράγματι μαγική.
Μπορω μονο να φανταστω απο τον τροπο που το περιγραφεις τι φοβερη εμπειρια θα ηταν.
Προτίμησε να δώσεις κάτι παραπάνω γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάρεις ένα καλό ποδήλατο με καλά φρένα και θα είσαι οκ. Συν ότι θα έχεις δύο οδηγούς. Έναν μπροστά σου και έναν στο τέλος του group για ασφάλεια.
Εννοειται, 2 εβδομαδες τον χρονο παω ενα ταξιδι, δεν θα κανω εκει τσιγκουνιες.
Pascal, να εισαι καλα φιλε μου που καθισες και εγραψες ολες αυτες τις πληροφοριες.