• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία I love Βαρκελώνη!

Zeta

Member

Μετά από τόσα χρόνια μέλος σε αυτό το forum, αποφάσισα να ζοριστώ λιγάκι και να καθήσω να γράψω κι εγώ μια ιστορία. Νομίζω ότι το χρωστάω και στον εαυτό μου αλλά πρωτίστως, σε όλα τα υπόλοιπα μέλη που με τις αναφορές, τις συμβουλές και τις ιστορίες τους, με βοήθησαν όσες φορές χρειάστηκε να ταξιδέψω κάπου εντός ή εκτός συνόρων.
Θέλαμε λοιπόν να πάμε κάπου για τα Χριστούγεννα αλλά με δύο παιδιά (ενός και πέντε ετών) η επιλογή του προορισμού εξαρτώνταν από τις κλιματολογικές συνθήκες του προορισμού. Μετά από σχετική μελέτη και πολύ προβληματισμό, καταλήξαμε να πάμε στην Βαρκελώνη, καθώς υπήρχε και απευθείας πτήση.
Για το συγκεκριμένο ταξίδι, δεν θα γράψω ιδαίτερα πράγματα για τα αξιοθέατα μιας και έχουν γίνει αναφορές από άλλα μέλη. Ούτως ή άλλως, με τα παιδιά δεν μπορούσαμε να πάμε και σε πολλά από αυτά, οπότε και αρκεστήκαμε στο να τα δούμε απ' έξω. Βέβαια και ο χρόνος ήταν περιορισμένος μιας και τις δύο μέρες ήταν κλειστά.
Παρόλα αυτά όμως θα εστιάσω στα εστιατόρια που επιλέξαμε αυτές τις μέρες γιατί τέτοιου είδους προτάσεις είναι εξίσου σημαντικές. Νομίζω ότι δεν έχουν γίνει άλλες αναφορές για τα συγκεκριμένα κι ελπίζω να φανούν χρήσιμες.

Attachments

Zeta

Member
1ο εμπόδιο: το μωρό βαφτίζονταν στις 10/12 οπότε το διαβατήριο μπορούσε να εκδοθεί μετά από αυτή την μέρα (κάτι που για μένα ήταν καθυστέρηση)
2ο εμπόδιο: (το οποίο και με επιβεβαίωσε), για ένα ορθογραφικό λάθος μιας υπαλλήλου του δήμου που εκδίδει τα πιστοποιητικά γεννήσεως, το οποίο λάθος η αστυνομικός που συμπλήρωσε τα σχετικά έγγραφα για την έκδοση του διαβατηρίου, δεν θεώρησε σημαντικό, το διαβατήριο του μωρού δεν εγκρίθηκε.
Η απόρριψη έγινε στις 19/12. Εμείς όμως έχουμε προφτάσει κι έχουμε εκδόσει τα εισητήρια για 22/12.
Για να μην μακρηγορώ, μετά από πολύ τρέξιμο, άγχος, παρακάλια, το διαβατήριο έφτασε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής την παραμονή το απόγευμα. Εννοείται μετά από όλα αυτά ότι δεν είχαμε κάνει καμιά κινηση για κράτηση σε ξενοδοχείο η οποία και τελικά έγινε το ίδιο βράδυ.
Λόγω των παιδιών, θέλαμε ένα δίχωρο δωμάτιο και πραγματικά προβληματιστήκαμε για την επιλογή μας. Τελικά, για διάφορους λόγους επιλέξαμε να μείνουμε στο www.murmuri.com στην Eixamble.
Οπότε, Πέμπτη πρωί 9:10, προσδεθήκαμε στα καθήσματά μας- και το μωρό πάνω σε μένα- και πετάξαμε για Καταλονία. Ευτυχώς το αεροσκάφος ήταν μισογεμάτο κι έτσι ο σύζηγός μου με τη μεγάλη μου κόρη, μετακόμισαν σε διπλανές θέσεις κι άφησαν σε μένα με το μωρό τις δικές τους.
Μετά από 2,5 περίπου δύσκολές ώρες, προσγειωθήκαμε. Το να καθήσουμε να ψάξουμε το τρένο ή το metro για να πάμε στο ξενοδοχείο εκείνη την ώρα, ούτε για κουβέντα. Έτσι βουρ σε ένα ταξί και σε λίγη ώρα, με μια πρώτη γεύση από αυτήν την πόλη που τελικά την ερωτεύεσαι, φτάσαμε!

Zeta

Member
Το ξενοδοχείο αποδείχτηκε πάρα πολύ καλή επιλογή κι έτσι μετά από την ταλαιπωρία του ταξιδιού, ανέβηκε η ψυχολογία μας. Για την ακρίβεια, μείναμε σε ένα διαμέρισμα του ξενοδοχείου το οποίο βρίσκονταν σε ξεχωριστό διπλανό κτήριο επί της Concepcio το οποίο μας βόλεψε αφάνταστα.
Πάνω σε αυτό το μικρό στενάκι μεταξύ των οδών Rambla de Catalunya και Passeig de Gracia, βρίσκονταν τέσσερα εστιατόρια και ένα μπαράκι συν αυτά του ξενοδοχείου.
Αφού βολευτήκαμε, ήταν πια και μεσημέρι κι έτσι πεταχτήκαμε απέναντι στο www.grupotragaluz.com/rest-mordisco. Ένα εστιατόριο-μπακάλικο με πολύ καλή κουζίνα και ευχάριστο περιβάλλον.
Επιστέφοντας στο σπίτι, βάλαμε τα παιδιά για ύπνο και ξεκουραστήκαμε. Όμως η “καλή” μας τύχη δεν μας εγκατέλειψε....
Η μεγάλη μας κόρη ξύπνησε με πυρετό!
Όλο το απόγευμα μείναμε μέσα μην έχοντας κάτι να κάνουμε έτσι όπως είχαν τα πράγματα. Το βραδάκι, βλέποντας ότι η μικρή αισθανόταν καλύτερα και αφού είχε αρχίσει να διαμαρτύρεται και πάλι το στομαχάκι μας, αποφασίσαμε να βγούμε κάπου εκεί κοντά για φαγητό. Θέλαμε σαν πρώτο βράδυ να βρούμε κάτι που να αντιπροσωπεύει την Καταλανική κουζίνα και να έχει κα κάποια παράδοση. Αυτό το βρήκαμε λίγα μέτρα πιο πέρα στο www.semproniana.net.
Σαν κυρίως, επιλέξαμε τόνο και μείναμε ευχαριστημένοι. Αυτό όμως που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν ένα πιάτο με μαύρο ρύζι που το είχαν για ορεκτικό. Aπλά υπέροχο!!!!
Αφού ήπιαμε και το κρασάκι μας, αποχωρήσαμε νωρίς λόγω της κατάστασης του παιδιού.
Γενικά όλοι τους ήταν ευγενέστατοι και ιδιαίτερα εξυπηρετικοί παρόλο που το κατάστημα ήταν γεμάτο. Είναι το εστιατόριο που σίγουρα θα ξαναπάω αν βρεθώ πάλι στην Βαρκελώνη.

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ζέτα, γιατι δεν βγάλατε διαβατηριο πριν την βάφτιση του μωρού?

Zeta

Member
Sorry για την καθηστέριση στο ερώτημά σου Μαρία :(

Απ' όσο ξέρω υπάρχει τρόπος να κάνεις ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο αλλά είπαμε να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να ακολουθήσουμε την κλασική οδό και να μείνουμε πιστοί στην παράδοση. Αν είχαμε φανταστεί τι θα ακολουθούσε, θα είχαμε βγάλει το διαβατήριο από το καλοκαίρι...

Zeta

Member
Το πρωινό αποφασίσαμε να μην το παίρνουμε στο ξενοδοχείο, όπου θα μας στοίχιζε αρκετά, αλλά να πηγαίνουμε σε κάποιο από τα καταστήματα τύπου Paul τα οποία ήταν αρκετά σε ακτίνα, ούτε εκατό μέτρων, οπότε κάθε μέρα είχαμε και διαφορετική επιλογή. Αυτό που μας άρεσε όμως περισσότερο και πήγαμε και δεύτερη φορά ήταν το ::: H?nsel :::.
Έτσι τη δεύτερη μέρα, αφού πήραμε το πρωινό μας είπαμε να μην φορτώσουμε το πρόγραμμά μας μιας και η μικρή δεν ήταν ακόμη καλά και πήγαμε στο aquarium. Έχοντας υπόψιν μας το ενυδρείο της Σιγκαπούρης, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιαστήκαμε. Η κόρη μας όμως, παρόλο που δεν ήταν καλά, το απόλαυσε. Μετά από κεί, κάναμε μια σύντομη βόλτα στην Born όπου και καθήσαμε να δοκιμάσουμε τα tapas στο SAGARDI COCINEROS VASCOS. Η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας και διαβάζοντας για tapas είχα την εντύπωση ότι θα είναι διάφοροι μεζέδες (χταποδάκι, λουκάνικο, αλλαντικά, τυριά, κλπ). Παντού όμως, στις περιοχές όπου κινήθήκαμε, υπήρχε το στυλ: φέτα από μπαγκέτα φρυγανισμένη με κάτι από πάνω: μικρή γεμιστή πιπεριά, διαφορες σαλάτες τύπου ρώσικη, jamon, αντζούγια κλπ.
Επιστροφή και πάλι στο σπίτι όπου κοιμήθηκαν τα παιδιά κι έτσι εγώ μόνη μου προτίμησα να βγω για μια βόλτα στην γύρω περιοχή.
Περπατώντας την Rambla Catalunya, χάζευα την πληθώρα του κόσμου ακόμη και Δεκέμβρη μήνα που είναι low season. Τα δε πεζοδρόμια ήταν τεράστια, πεντακάθαρα και σαν καινούρια. Ήταν έτσι φτιαγμένα που σε οδηγούσαν να περάσεις από την διάβαση υποχρεωτικά. Αυτομάτως έκανα μια σύγκριση με την πόλη μας...
Χωρίς να το καταλάβω έφτασα στην Plaza Catalunya η οποία ήταν υπεροχα στολισμένη, με μία πίστα για πατινάζ στη μέση και γεμάτη κόσμο. Εννοείται ότι εκεί πήγα και τα παιδιά μου το βράδυ για να βγούν φωτογραφία στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να νιώσουν την ατμόσφαιρα που έλειπε από την Αθήνα. Εκεί καθήσαμε για φαγητό σε άλλο ένα tapas bar και δοκιμάσαμε την αυθεντική σαγκρία. Τελικά, δεν τρελαθήκαμε με τα tapas οπότε και δεν ξαναδοκιμάσαμε.
Επιστρέφοντας στη γειτoνιά μας, πεταχτήκαμε στο μπαράκι που ήταν σε όροφο ακριβώς απέναντι από τα δωμάτιά μας, στο Boca chica. Ήταν ένα πολύ όμορφο μπαράκι με ωραία μουσική για να πίνεις χαλαρά το ποτάκι σου, με ωραίο κόσμο δίπλα σου όλων των ηλικιών, χωρίς να γεμίζει ασφυκτικά και χωρίς να γίνεται κλαμπάκι ύστερα από κάποια ώρα.
Τελικά, δεν πήγε κι άσχημα αυτή η μέρα...

Zeta

Member
Renata μου
τέτοιες έχω να σου πώ πολλές γιατί τα τελευταία χρόνια τέτοια ταξίδια κάνω και εντός και εκτός.
Ελπίζω να βρώ όμως λίγο χρόνο για να καθήσω και να τις γράψω

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
περιμενω αλλα θέλω πρωταγωνιστή το μωρό!!

Zeta

Member
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια, με ενθαρρύνουν πραγματικά γιατί δεν σας κρύβω ότι είχα αρχίσει να απογοητεύομαι.
Έβλεπα ότι δεν είχε και πολύ ενδιαφέρον η ιστορία μου...
Τελος πάντων, Renata θα προσπαθήσω στην συνέχεια να προσθέσω διάφορα παράδοξα με τα μπουμπούκια μου :haha:
Όπως για παράδειγμα, κάτι που δεν έγραψα, το πρώτο βράδυ που ήταν άρρωστη η μεγάλη, στο γυρισμό από το εστιατόριο, βγάλαμε τη μικρή, που δεν περπατούσε, από το καρότσι και την είχαμε αγκαλιά και βάλαμε την μεγάλη η οποία δεν χωρούσε κιόλας.
Σίγουρα όποιος μας είδε, θα ξεράθηκε στα γέλια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα