katkats
Moderator
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν. Αμερική
Θεϊκή μέρα, αφού φάγατε και καλά .
Θεική δεν θα πει τίποτα! Αφού βλέπω τις φωτογραφίες και είναι σαν να είμαι πάλι εκεί! Εντωμεταξύ μπορεί το site του πάρκου να γράφει ότι κάθε εποχή είναι ιδανική για επίσκεψη αλλά δεν θα συμφωνήσω. Πραγματικά έκανε εξαιρετικό καιρό και πιστεύω πως μόνο με ηλιοφάνεια αναδεικνύεται η απίστευτη ομορφιά του μέρους. Δεν μπορώ να φανταστώ τι νεύρα θα είχα αν έβρεχε! Το χειμώνα με παγωμένες τις λίμνες και ίσως με χιόνια θα είναι μια διαφορετική εμπειρία αλλά και πάλι δεν θα άλλαζα αυτόν τον καταπληκτικό καιρό!Θεϊκή μέρα, αφού φάγατε και καλά .
Ε ναι. Με χιόνια μπορεί να ήταν ωραία, αλλά δεν θα κάνατε τις διαδρομές που θέλατε. Με βροχή δεν το συζητάμε καν. Και αντίο χρώματα.Θεική δεν θα πει τίποτα! Αφού βλέπω τις φωτογραφίες και είναι σαν να είμαι πάλι εκεί! Εντωμεταξύ μπορεί το site του πάρκου να γράφει ότι κάθε εποχή είναι ιδανική για επίσκεψη αλλά δεν θα συμφωνήσω. Πραγματικά έκανε εξαιρετικό καιρό και πιστεύω πως μόνο με ηλιοφάνεια αναδεικνύεται η απίστευτη ομορφιά του μέρους. Δεν μπορώ να φανταστώ τι νεύρα θα είχα αν έβρεχε! Το χειμώνα με παγωμένες τις λίμνες και ίσως με χιόνια θα είναι μια διαφορετική εμπειρία αλλά και πάλι δεν θα άλλαζα αυτόν τον καταπληκτικό καιρό!
Καταλαβαίνω από ποια σκοπιά το βλέπεις και συμφωνώ εν μέρη. Όσοι είμαστε λάτρεις των Βαλκανίων ψάχνουμε κάτι πιο εναλλακτικό, πιο αυθεντικό πιο... βαλκανικό. Γι'αυτό και αγαπήσαμε τόσο το Ζάγκρεμπ. Από την άλλη κατά μήκος των δαλματικών ακτών έχει αμέτρητα εξαιρετικά μέρη, πόλεις, παραλίες, νησιά που θέλει βδομάδες για να τα δεις. Δηλαδή σαν χώρα έχει ποικιλία. Αλλά ναι δεν είναι Βοσνία ή Αλβανία που θα ζήσεις μια πιο αυθεντική εμπειρία σε ένα ταξίδι. Όμως θεωρώ την Κροατία κλάσεις ανώτερη από τη Σερβία κι ας είναι πιο Βαλκανική! Η Κροατία και η Σλοβενία δεν είναι οι τυπικές βαλκανικές χώρες και σίγουρα ένα ταξίδι εκεί δεν θα θυμίσει και πολύ πως είσαι στα Βαλκάνια αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να τις αγαπήσωΠώπω τι ωραίο το Χβαρ! Θα ήθελα να πάω αύριο κιόλας. Και το Σπλιτ τι όμορφο και το βράδυ!
Στην Κροατία ταξίδεψα το 2011. Το Ντουμπρόβνικ μου είχε φανεί λίγο βαρετό. Αντίθετα, το Σπλιτ με είχε ενθουσιάσει και το Ζάγκρεμπ ήξερα από πριν ότι θα το αγαπήσω-και έτσι έγινε. Συνολικά όμως δεν θα έλεγα ότι η Κροατία είναι από τις αγαπημένες μου χώρες των Βαλκανίων. Ίσως ο λόγος είναι ότι είναι η λιγότερο ανεξερεύνητη στη γειτονιά της. Θα ήθελα ωστόσο οπωσδήποτε να επιστρέψω με περισσότερα και πιο επικεντρωμένα ταξίδια. Από καιρό θέλω να γυρίσω ένα καλοκαίρι την Ίστρια και να περάσω ένα χειμωνιάτικο ΣΚ στο Ζάγκρεμπ. Τώρα που διάβασα στην ιστορία σου για το Χβαρ και το Σπλιτ βάζω και την κεντρική Δαλματία στο πρόγραμμα.
Δική μου ευχαρίστηση Ναι λέω να καθιερώσω τις γκιφο-εισαγωγές χαχαχα Αν και πρέπει να ταιριάζει στην περίσταση. Μετά την ιστορία της Πράγας, και το ταξίδι της Κροατίας ήθελε μια περιγραφή γκιφο-γραφημένη!Ευχαριστούμε Γιάννη που μας ταξιδεύεις ξανά (και αγαπάμε τις φαντασμαγορικές σου εισαγωγές)!
χαχαα γλυκούλης ήταν ο καημένος. Αλλά δεν θα πω ψέματα ότι δεν ένοιωσα και κάπως άβολα. Σίγουρα δεν φοβήθηκα αλλά στα καλά καθούμενα ένας άγνωστος να γίνεται με το έτσι θέλω το τρίτο μέλος της παρέας δεν είναι και πολύ νορμάλ. Εκτός κι αν ήταν το φάντασμα της Όπερας της Κροατίας απ' όπου και εμφανίστηκεΕυγενέστατος ο κύριος αλλά το λες και λίγο creepy το σκηνικό
Χα χα, στον Γιάννη ειδικά την παραχωρώ με χαρά τη θέση μου@georgeant τρέμει η θέση σου!!!