Eurotraveler
Member
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, Γιάννη. Άντε να μπορούμε σύντομα να βάλουμε σε μια σειρά και τα επόμενα ταξίδια.Ένα ωραίο καλοκαιρινό ταξίδι στην κεντρική Δαλματία θα ήταν: Σπλιτ, Μακάρσκα, Όμις, νησιά Brac, Hvar και Vis, εθνικό πάρκο Krka, Σιμπένικ και Ζανταρ.
Αθήνα-Σπλιτ φέτος πετούσε απευθείας και η Volotea. Τα εισιτήρια ήταν σε λογικές τιμές, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο πραγματοποιήθηκαν τελικά οι πτήσεις λόγω του ιού.
Πολύ ωραίο το Ζαγκρεμπάκι!
Επειδή συζητείται η ιδέα χειμωνιάτικου ταξιδιού, να πω ότι ένας σχετικά οικονομικός τρόπος μετάβασης είναι πτήση προς Βουδαπέστη ή Βιέννη και από εκεί λεωφορείο ιδανικά νυχτερινής διαδρομής. Αν μάλιστα το λεωφορείο αναχωρεί απευθείας από το αεροδρόμιο ή επιστρέφει εκεί, ακόμα καλύτερα. Εκτός από το flixbus υπάρχουν και τοπικές εταιρείες. Τα γράφει στο RometoRio.
Τον χειμώνα παραλίγο να έκανα το παραπάνω πρόγραμμα ξεκινώντας και επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο της Βιέννης, αλλά τελικά επέλεξα το Γκρατς αντί του Ζάγκρεμπ. Επειδή όμως το έψαξα λίγο, ακριβώς πάνω από την πόλη του Ζάγκρεμπ απλώνονται πυκνά δάση και φαίνονται πολύ ωραία για πεζοπορία. Σε πολύ εντυπωσιακή τοποθεσία μέσα στο δάσος βρίσκεται και το κάστρο Medvedgrad.
Θέτω κι εγώ ένα δίλημμα τώρα. Σου άρεσε περισσότερο το Ζάγκρεμπ ή η Λιουμπλιάνα; Εμένα μου είχε αρέσει περισσότερο το Ζάγκρεμπ. Σίγουρα πρέπει να επιστρέψω και στις δύο πόλεις, γιατί τις είχα δει αρκετά βιαστικά, αλλά νομίζω ότι η προτίμηση δεν θα αλλάξει. Από τη Λιουμπλιάνα βέβαια μπορείς να δεις όλη τη Σλοβενία. Ένα τέτοιο ταξίδι θα μου άρεσε περισσότερο από ένα city break στο Ζάγκρεμπ, αλλά για να σε προλάβω επισημαίνω ότι το ερώτημά μου αφορά αυστηρά τις πόλεις.
Last edited: