• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

H κυρία Jóhanna Sigurðardóttir

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ενώ στην Ελλάδα του 2011 τα πολιτικά κόμματα (μετά τον αχταρμά των αποτελεσμάτων των εκλογών) ξιφομαχούν για το ποιός κατέχει το αλάθητο για την εθνοσωτήριον πολιτική, η μακρινή, παγωμένη, πτωχεύσασα το 2008, αλλά πολυαγαπημένη μου Ισλανδία φρόντισε αντιθέτως να σύρει στα δικαστήρια τον πρώην πρωθυπουργό της Geir Haarde.
Διαβάζοντας λοιπόν τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έπεσε και το μάτι μου στην κυρία Jóhanna Sigurðardóttir όπου στο βιογραφικό της εντόπισα κάποια... θέματα που στο Ελλαδιστάν θα ήταν αφορμή και μόνο για έχουν κλείσει οι πόρτες της πολιτικής για κείνη αν πολιτευόταν εδώ.
Αφενός είναι ένα από τα παλιότερα μέλη του κοινοβουλίου (πράγμα που δηλώνει την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό της) και μια εκ των 100 δυναμικότερων γυναικών παγκοσμίως σύμφωνα με τη λίστα Forbes.
Αφετέρου όμως είναι η πρώτη παγκοσμίως πρωθυπουργός, δημόσια αποδεχόμενη τη σεξουαλική της διαφορετικότητα. Είναι λεσβία και από το 2010 παντρεμένη με τη σύντροφό της (όταν νομιμοποιήθηκε ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου στην Ισλανδία, ως τότε ίσχυε σύμφωνο συμβίωσης). Η κυβέρνησή της απαγόρευσε όλα τα κλαμπ όπου γίνονταν stripshows διακηρύσσοντας ότι: "οι γυναίκες είναι ισότιμοι πολίτες κι όχι εμπόρευμα προς πώληση".
Τα σχόλια τα αφήνω στον καθένα μας. Φαίνεται πως στην μακρινή παγωμένη χώρα άλλες αξίες μετράνε για την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο και τις ικανότητες ενός πολιτικού. Η ακεραιότητα μήπως;;;;;;; :roll:

D

Delmem9770

Guest
Στην ελλαδα ακόμα δεν έχουμε βγάλει ελληνιδα πρωθυπουργό...για λεσβία περίμενε κάνα 1000 χρόνο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Την κυρία την πέτυχα στο Ρέικιαβικ όπου είχε συνάντηση με το Υπουργικό Συμβούλιο στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο (λέμε τώρα:D). Δυστυχώς δεν έβγαλα φώτο όταν βγήκε έξω για δηλώσεις αλλά είναι εκπληκτικό το πόσο κοντά μπορεί κανείς να φτάσει στους πολιτικούς τους χωρίς να σε τσεκάρει κάποια ασφάλεια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom