• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

H κουζινα του TravelStories

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εβλπεπα εικονες απο trip advisor για Κινα.
Σουβλακι σκορπιου,φιδιου,αλλων εντομων αγνωστου προελευσεως και ακριδες σε μορφη τσιπς.
Τι τρωνε τα ατομα!
... και πίνουν κονιάκ με αρκουδοτόμαρο (πώς είναι η τεκίλα με το σκουλήκι? Έτσι) που είναι και ανώτερο του Remy Martin.

Προς αποκατάστασιν της αλήθειας: Φίδι ναι, ακρίδες ναι, κατσαρίδες και σκουλήκια όχι (ακόμη - τουλάχιστον για τα δεύτερα).

Και βάζω στοίχημα ότι αν και εσάς σας σέρβιραν φίδι χωρίς να σας πουν τι είναι, μια χαρά θα το τρώγατε και θα το βρίσκατε και ωραίο.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
... και πίνουν κονιάκ με αρκουδοτόμαρο (πώς είναι η τεκίλα με το σκουλήκι? Έτσι) που είναι και ανώτερο του Remy Martin.

Προς αποκατάστασιν της αλήθειας: Φίδι ναι, ακρίδες ναι, κατσαρίδες και σκουλήκια όχι (ακόμη - τουλάχιστον για τα δεύτερα).

Και βάζω στοίχημα ότι αν και εσάς σας σέρβιραν φίδι χωρίς να σας πουν τι είναι, μια χαρά θα το τρώγατε και θα το βρίσκατε και ωραίο.
Το τι μπορεί να έχουμε φάει ήδη και να μην το μάθαμε ποτέ, το πιστεύω κι εγώ!
Φίδι μπορεί να έτρωγα, ψημένο πάντα, κατσαρίδες και ακρίδες δε νομίζω! Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα!

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
babaduma;246907 Και βάζω στοίχημα ότι αν και εσάς σας σέρβιραν φίδι χωρίς να σας πουν τι είναι said:
Στα έντομα έχω την απόλυτη άρνηση...μπλιάχχχχχ:killme:
Στα υπόλοιπα, να το παλέψω...:bounce:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Με το φιδάκι,καλοψημένο παρακαλώ,ούτε κι εγώ θα είχα πρόβλημα.Με τον κόσμο των εντόμων όμως.....ούτε να το σκέφτομαι.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Φιδι δεν με χαλαει να δοκιμασω ..και καρχαρια θα ηθελα.
Ειχα παει σε ενα multi ethnic εστιατοριο και ειχε κροκοδειλο.Πολυ θα ηθελα να το δοκιμασω αλλα ηταν πανακριβο!
Στρουθοκαμηλο εχω δοκιμασει ...σαν πουλερικο σκληρουτσικο κ αλμυρουτσικο ειναι.
Για πες Λαζαρε πως ειναι στη γευση το φιδι και οι ακριδες(καλα αυτες ουτε δεμενη δεν τις δοκιμαζω)

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Jesus....εδώ ούτε κουνέλι μπορώ να φάω, δεν υπάρχει θέμα να έτρωγα φίδι. Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να προσγειωθεί κάτι στο πιάτο και να μην ξέρω τί είναι.
Οι μόνες εξαιρέσεις που μπορώ να κάνω, είναι αμα την επίσκεψή μου στας Ινδίας....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Φιδι δεν με χαλαει να δοκιμασω ..και καρχαρια θα ηθελα.
Ειχα παει σε ενα multi ethnic εστιατοριο και ειχε κροκοδειλο.Πολυ θα ηθελα να το δοκιμασω αλλα ηταν πανακριβο!
Στρουθοκαμηλο εχω δοκιμασει ...σαν πουλερικο σκληρουτσικο κ αλμυρουτσικο ειναι.
Για πες Λαζαρε πως ειναι στη γευση το φιδι και οι ακριδες(καλα αυτες ουτε δεμενη δεν τις δοκιμαζω)
Λοιπόν, ένα - ένα:

Φίδι: Λευκό κρέας, συνήθως κομμένο σε μικρές λωρίδες (ξυλάκια, ντε). Αν στο σερβίρουν με σάλτσα και λαχανικά (συνήθως) μπορεί να ξεγελαστείς και να νομίσεις ότι είναι κοτόπουλο ή ψάρι (προς μπακαλιάρο). Λίγο πιο λαστιχωτό (αν μπορεί να το πει κανείς αυτό) και σκληρό απ' αυτά που αναφέρθηκαν. Ενίοτε μπορεί να έχει και κάτι σαν "χόνδρους", όπως της ρίνας.

Κροκόδειλος: Γκουρμέ επιλογή. Απλά τέλειος.

Ακρίδες: Ούτε παίρνεις χαμπάρι τι είναι. Σαν να τρώς ξεροψημένα πατατάκια. Γευστικά ανώτερες απ' αυτά. Τα βρίσκεις στην Ταϋλάνδη (ίσως και αλλού που δεν έχω πάει).

Για τα ποτά δε θα σας πω. Θα χρειαστούν σελίδες.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση; Όλοι/ες εσείς που απορρίπτετε μετά βδελλυγμίας τα έντομα, υποθέτω ότι δεν απορρίπτετε με τον ίδιο τρόπο και τις γαρίδες ή τις καραβίδες, ε; Ξέρετε πώς λέγονται οι γαρίδες; Τα έντομα της θάλασσας.

Όλα μεσ' στο μυαλό μας είναι αγαπητοί/ές μου.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Λοιπον αυτο φιδι καλο μου ακουγεται ..θα το δοκιμαζα.
Τωρα τις ακριδες καλυτερα να μη μου λεγανε τι ειναι ..γιατι θα παθαινα εγκεφαλικο επιτοπου.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση; Όλοι/ες εσείς που απορρίπτετε μετά βδελλυγμίας τα έντομα, υποθέτω ότι δεν απορρίπτετε με τον ίδιο τρόπο και τις γαρίδες ή τις καραβίδες, ε; Ξέρετε πώς λέγονται οι γαρίδες; Τα έντομα της θάλασσας.

Βρε και γω μαζι σου ειμαι.Ειναι που οι ακριδες ειναι ασχημες και τις φοβαμαι.
Ειναι οντως ολα μες στο μυαλο.
Και να πω και το αλλο το αιρετικο.Το ανθρωπινο κρεας εχω διαβασει οτι ειναι νοστιμοτατο.
Ειναι που η θρησκεια και ο πολιτισμος το εχουν "απαγορευσει " για ευνοητους λογους.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, όσο διάβαζα τα προηγούμενα. Με πρόλαβες.

Όπως επίσης, έχετε δει αντιδράσεις ανθρώπων όταν βλέπουν πλοκάμια χταποδιού να λιάζονται και μετά να πέφτουν στο κάρβουνο?
Δε θα ξεχάσω πριν πολλά χρόνια μια αγγλίδα στην Πάτμο που ο καλός της την έκανε χρυσή να το δοκιμάσει και εκείνη αρνιόταν πεισματικά.
Μπορεί το ψητό χταποδάκι για πολλούς από εμάς να είναι πεντανόστιμος μεζές, αλλά υπάρχουν κάποιοι που μόνο στην ιδέα ότι θα βάλουν στο στόμα τους αυτή την αηδιαστική μίξα με το μεγάλο κεφάλι και τους μυζητήρες, τρελαίνονται.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βρε εννοείται πως όλα είναι στο μυαλό μας.Απλώς το δικό μου δίνει εντολή στο στομάχι μου να τα βγάλει όλα στη σκέψη και μόνο της ακρίδας,οπότε......

Όσο για τον κροκόδειλο είναι πραγματικά νοστιμότατος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom