• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο!

panpan

Member
Ίνκας και μυκηναϊκή γλώσσα

Ο καθηγητής V.F.Lopez στα τέλη του 19ου αιώνα, μελετώντας την επίσημη 'βασιλική' γλώσσα των Ίνκας διαπίστωσε εντυπωσιακές ομοιότητες με την Μυκηναϊκή γλώσσα. Στο έργο του 'Les Races Aryenes du Perou' Αναφέρεται λεπτομερώς στα στοιχεία που συγκέντρωσε.
κεντρική Αμερική

Στην κεντρική Αμερική κοντά στο Μπίμινι αλλά και αλλού έχουν βρεθεί αγγεία που έχουν ολόιδιο σχήμα αλλά και παραστάσεις με αντίστοιχα Κρητικά της ίδιας ηλικίας. Το ίδιο συμβαίνει και με σύμβολα όπως ο διπλός πέλεκυς. Ακόμα και κάποια αρχαιοελληνικά νομίσματα βρίσκονται κατά καιρούς διάσπαρτα στην Αμερική. Τι δοσοληψίες του αρχαίου κόσμου συνεχίζουμε να αγνοούμε άραγε;

Η επίσημη αρχαιολογική άποψη είναι ότι κάποιος σύγχρονος απρόσεκτος συλλέκτης έχασε κάποια αρχαιοελληνικά νομίσματα σε αυτές τις περιοχές...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κι εγώ, μελετώντας τους ήχους της Ιαπωνικής και της Τουρκικής βρήκα αρκετές ομοιότητες... Κάτι που αποδεικνύει, χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι οι κατακτήσεις του Σουλεϊμαν του Μεγαλοπρεπή έφτασαν μέχρι τα βάθη της άπω Ανατολής, και πως οι Κινέζοι παραχαράκτες της Ιστορίας φρόντισαν να αποκρύψουν την αλήθεια.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική

Fanie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Εγώ το μόνο που έχω ακούσει είναι πως έρχεται ο Αριστοτέλης μ' ένα διαστημόπλοιο για να μας σώσει. Μόνο τους Έλληνες, κανέναν άλλον. Από που έρχεται δεν ξέρω, μπορεί από τον Βέγα. Είναι ο Βέγας πιο μακριά από τον Σείριο;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ το μόνο που έχω ακούσει είναι πως έρχεται ο Αριστοτέλης μ' ένα διαστημόπλοιο για να μας σώσει. Μόνο τους Έλληνες, κανέναν άλλον. Από που έρχεται δεν ξέρω, μπορεί από τον Βέγα. Είναι ο Βέγας πιο μακριά από τον Σείριο;
Ου, πολύ. 25 έτη φωτός, όταν ο Σείριος απέχει μόνο 8.60 ...

panpan

Member
Κι εγώ, μελετώντας τους ήχους της Ιαπωνικής και της Τουρκικής βρήκα αρκετές ομοιότητες... Κάτι που αποδεικνύει, χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι οι κατακτήσεις του Σουλεϊμαν του Μεγαλοπρεπή έφτασαν μέχρι τα βάθη της άπω Ανατολής, και πως οι Κινέζοι παραχαράκτες της Ιστορίας φρόντισαν να αποκρύψουν την αλήθεια.
Επειδη εσυ θεωρεις οτι ειναι αδυνατον να εχουν μεταβει στον νεο κοσμο
καποιοι αρχαιοι ελληνες,γελοιοποιεις την συζητηση και ολα καλα.
Την στιγμη που γνωριζουμε για τις δεκαδες αποικιες που εχουν χτιστει
600-800 χρονια π.χ. στην Μεσογειο και μαυρη θαλασσα.
Δεύτερος ελληνικός αποικισμός - Βικιπαίδεια
Αποκλειεις να πηγαν με τα καραβια τους και εξω απο τις Ηρακλειες στηλες;

panpan

Member
Ο Πυθέας μας λέει ότι πέρασε τις Στήλες (έχουμε όμως μονάχα τον δικό του ισχυρισμό):
Πυθέας ο Μασσαλιώτης - Βικιπαίδεια
Eχουμε ομως και τον αρχαιολογο και καθηγητη του πανεπιστημιου
της Οξφορδης που επιβεβαιωνει αυτον τον ισχυρισμο.
Barry Cunliffe - Wikipedia, the free encyclopedia
The Extraordinary Voyage of Pytheas the Greek by Barry Cunliffe | LibraryThing

paefstra

Member
Ο Πυθέας μας λέει ότι πέρασε τις Στήλες (έχουμε όμως μονάχα τον δικό του ισχυρισμό):
Πυθέας ο Μασσαλιώτης - Βικιπαίδεια
Eπειδή είδα το άρθρο της Βικιπαιδείας, αναφέρει ως πιθανό το ταξίδι και όχι πιο μακρυά από την Ισλανδία ή τη Βαλτική, όχι άλλη ήπειρο.
Αν αναζητήσει κάποιος κανένα άρθρο σχετικό με το θέμα Cherokee- Greeks στο Google Scholar δεν θα βρει κάτι. Αν ήταν κάτι σοβαρό, δεν θα το γνώριζε η επιστημονική κοινότητα;

paefstra

Member
Το διάβασα και, αν κατάλαβα καλά, ο τύπος συνδέεται στενά με την κοινότητα των Μορμόνων, και αυτό μου φαίνεται ανησυχητικό. Προσπαθεί να συνδέσει την καταγωγή των ιθαγενών Αμερικανών με την Εβραϊκή φυλή, κάτι που ισχυρίζονται οι Μορμόνοι. Ξανακοίταξα στο google scholar για τα άρθρα του, δεν βλέπω αναφορές από άλλους σ΄αυτά.
Μπορεί να είμαι προκατειλημμένη με τους Μορμόνους, αλλά δεν τους παίρνω στα σοβαρά :roll: Εξ' άλλου δεν είναι περίεργο ότι αναφέρεται ως Donald "Panther" Yates και έχει την ιστοσελίδα Panthers Lodge, όπου και δημοσιεύει τα άρθρα του, σύμφωνα με τη Wikipaideia. Είναι σοβαρα όλα αυτά;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom