• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επειδη εσυ θεωρεις οτι ειναι αδυνατον να εχουν μεταβει στον νεο κοσμο
καποιοι αρχαιοι ελληνες,γελοιοποιεις την συζητηση και ολα καλα.
Την στιγμη που γνωριζουμε για τις δεκαδες αποικιες που εχουν χτιστει
600-800 χρονια π.χ. στην Μεσογειο και μαυρη θαλασσα.
Δεύτερος ελληνικός αποικισμός - Βικιπαίδεια
Αποκλειεις να πηγαν με τα καραβια τους και εξω απο τις Ηρακλειες στηλες;
Δε θεωρώ ότι τίποτα είναι αδύνατο. Το ότι κάτι ήταν ενδεχομένως δυνατό να συμβεί, δε σημαίνει κι ότι συνέβη.... Όποιος θέλει να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, φέρει και την ευθύνη της απόδειξης των λόγων του. Όχι προς εμένα, προς την επιστημονική κοινότητα.

panpan

Member
Το διάβασα και, αν κατάλαβα καλά, ο τύπος συνδέεται στενά με την κοινότητα των Μορμόνων, και αυτό μου φαίνεται ανησυχητικό. Προσπαθεί να συνδέσει την καταγωγή των ιθαγενών Αμερικανών με την Εβραϊκή φυλή, κάτι που ισχυρίζονται οι Μορμόνοι. Ξανακοίταξα στο google scholar για τα άρθρα του, δεν βλέπω αναφορές από άλλους σ΄αυτά.
Μπορεί να είμαι προκατειλημμένη με τους Μορμόνους, αλλά δεν τους παίρνω στα σοβαρά :roll: Εξ' άλλου δεν είναι περίεργο ότι αναφέρεται ως Donald "Panther" Yates και έχει την ιστοσελίδα Panthers Lodge, όπου και δημοσιεύει τα άρθρα του, σύμφωνα με τη Wikipaideia. Είναι σοβαρα όλα αυτά;
Δε θεωρώ ότι τίποτα είναι αδύνατο. Το ότι κάτι ήταν ενδεχομένως δυνατό να συμβεί, δε σημαίνει κι ότι συνέβη.... Όποιος θέλει να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, φέρει και την ευθύνη της απόδειξης των λόγων του. Όχι προς εμένα, προς την επιστημονική κοινότητα.
Η ομιλια εγινε εδω
Keynote address for Ancient American History and Archeology Conference, Sandy, Utah, April 2, 2010
πριν ακριβως δυο χρονια.Αν ελεγε μπαρουφες δεν θα τον ειχε ξεσκισει
η επιστημονικη κοινοτητα;
Η paefstra που εψαξε δεν βρηκε κατι υπερ του,αλλα και ουτε εναντιον
του.

paefstra

Member
Το γεγονός ότι κανείς δεν αναφέρεται στα επιστημονικά άρθρα του, είναι στα εναντίον του. Η επιστημονική κοινότητα μάλλον τον αγνοεί. Επίσης, δεν ξέρουμε αν υπήρχε και τι είδους επιστημονική επιτροπή κρίσης για τα άρθρα και ποιος διοργάνωνε το συνέδριο.

panpan

Member
οκ
εγω δεν εχω κατι να προσθεσω αλλο,ευχαριστω για τον διαλογο.

paefstra

Member
Κι εγώ ευχαριστώ, panpan. Το θέμα μου κίνησε την περιέργεια, αλλά φοβάμαι ότι δεν πείστηκα από τους ισχυρισμούς και τα κίνητρα του κυρίου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom