• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Eurovision Song Contest 2011

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Να 'μαι πάλι κι εγώ..με χρονοκαθυστέρηση!

Λοιπόν..έχουμε και λέμε:

Από τα υποψήφια τραγούδια, δύο είναι αυτά που ξεχωρίζουν: Του Λούκα και της Nikki! Όλα τα άλλα θα μείνουν αρκετά πιο πίσω...αν και ίσως να τους σπρώξουν λίγο για να μην φανεί μεγάλη η διαφορά.

Από τα παραπάνω τραγούδια, μου άρεσε το καθένα για τους δικούς του λόγους, αν και θεωρώ ότι θα επικρατήσει ο Λούκας στο τέλος.

Δεν είναι κακό αυτό. Το τραγούδι μπορεί να τα πάει καλά...και δεν καταλαβαίνω την αντίδραση πολλών σε τραγούδι με ελληνικό στοιχείο. Ας αφήσουμε αυτά τα κόμπλεξ στην άκρη και ας τα δούμε αντικειμενικά.

Δεν εννοώ φυσικά ότι πρέπει να είναι αυτοσκοπός μας να στέλνουμε τραγούδια με ελληνικό στοιχείο, αλλά όχι και να το βλέπουμε με στραβό μάτι όταν συμβαίνει. Γιατί στην τελική...τι περιμένουν να ακούσουν από εμάς; Μία από τα ίδια με τις υπόλοιπες δυτικές χώρες;

Επίσης...την κυρά Χέλγκα από την Δανία, πως θα την κερδίσουμε; Με το τελευταίο μουσικό άκουσμα; Δεν είμαστε ούτε Γερμανία που αποφάσισαν να την προωθήσουν, ούτε Ρωσία με όλο το Ανατολικό μπλοκ να μας στηρίζει (μπλοκ κι εμείς, αλλά μπλοκ που σε φτάνει στην 10άδα με ένα συμπαθητικό τραγουδάκι, όχι παραπάνω).

Ένα τραγούδι με ελληνικό άκουσμα, μπορεί να συσπειρώσει και τους Έλληνες του εξωτερικού. Και δεν είναι ένα τραγούδι, μία από τα ίδια! Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι κάπως διαφορετικό και έχει καλά στοιχεία μέσα του, που μπορούν να μας προσφέρουν μια αξιοπρεπή παρουσία και μια καλή πορεία. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το τραγούδι της Nikki που έχει και την δυνατότητα να το υποστηρίξει καλά στην σκηνή.

Πέρυσι, τα ίδια δεν έγραφα για τον Αλκαίο; Σας άρεσε δεν σας άρεσε...άρεσε σε μεγάλο ποσοστό του κοινού του διαγωνισμού. Πόσοι δεν έθαβαν και τον Σαρμπέλ και όταν πήγε στον διαγωνισμό ακούγαμε στις πρόβες το κοινό να είναι καταενθουσιασμένο με το τραγούδι;

Και όσοι ονειρεύονται το σούπερ τραγούδι...ας μην ονειρεύονται. Ούτε οι καλλιτέχνες τα θυσιάζουν εύκολα (γιατί είναι ένα ρίσκο και το σούπερ δυνατό τραγούδι στον διαγωνισμό...άνετα το θάβουν απλά και μόνο για να πατώσει, ενώ είναι φαβορί, κι άντε να κάνει επιτυχία μετά)...αλλά ούτε η ΕΡΤ το επιθυμεί, γιατί αν έστω και μία στο εκατομμύριο κερδίζαμε τον διαγωνισμό, θα μας τακτοποιούσε από την επομένη ο Γιωργάκης...αγκαζέ με τον Γερουλάνο! :bleh:

Με χαρά σας παρουσιάζω το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην φετινή eurovision.
cake αφιερωμένο...
τα ποτά κερασμένα...
Αυτό είναι...αυτό επιθυμούμε όλοι...αλλά σε θέλω κι εσένα στην σκηνή, ε; Αλλιώς δεν λέει!

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Δεν είναι κακό αυτό. Το τραγούδι μπορεί να τα πάει καλά...και δεν καταλαβαίνω την αντίδραση πολλών σε τραγούδι με ελληνικό στοιχείο. Ας αφήσουμε αυτά τα κόμπλεξ στην άκρη και ας τα δούμε αντικειμενικά.
εγω νομιζω οτι το κομπλεξ υπαρχει μεν, αλλα ειναι αντιστροφο απο αυτο που εννοεις εσυ..ειναι το κομπλεξ των ελληνων να στειλουν οπως και να χει τραγουδι με ελληνικο στιχο..να ακουστει η γλωσσα μας στον διαγωνισμο..
το τραγουδι να το χει γραψει ελληνας..γιατι τι περιμενουν οι ξενοι απο μας?(αλλο τρελο επιχειρημα αυτο)..ζειμπεκικο βεβαια, τι αλλο?
οσο για τους ελληνες του εξωτερικου..μα δες βρε cake τι γραφουν στο oikotimes..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Λύστε μου μια απορία... Γιατί Λούκας κι όχι Λουκάς?
Καλα ρε taver εκεί κόλλησες???
ειναι πιο καλλιτεχνικό!!! λούκας οπως δούκας!!!:D
ανδρέας ή καλύτερα άντριους!!
κωστής ή κώστας κλπ κλπ...

varioAthens

Member
εγω νομιζω οτι το κομπλεξ υπαρχει μεν, αλλα ειναι αντιστροφο απο αυτο που εννοεις εσυ..ειναι το κομπλεξ των ελληνων να στειλουν οπως και να χει τραγουδι με ελληνικο στιχο..να ακουστει η γλωσσα μας στον διαγωνισμο..
το τραγουδι να το χει γραψει ελληνας..γιατι τι περιμενουν οι ξενοι απο μας?(αλλο τρελο επιχειρημα αυτο)..ζειμπεκικο βεβαια, τι αλλο?
...και άμα συνοδεύεται και από σπάσιμο πιάτων ακόμα καλύτερα!!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
η συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2011. Raphael Gualazzi. νικητης στην κατηγορια Νεων στο φετινό San Remo. μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες με ποιοτικό τραγούδι, καμμία σχέση με το γνωστό βλαχοποπ του διαγωνισμού. γι αυτό μπορεί να μην κερδίσει.

Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτοι οι Ιταλοι εκαναν ολοκληρο φεστιβαλ για να κερδισει ενα τραγουδι που και αδιαφορο ειναι και καμμια σχεση με ποιοτητα εχει...
Μα ντιπ γουστο αυτοι οι ανθρωποι;

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ βρήκα πάντως που θα ποντάρω τα λεφτά μου φέτος...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Δες αναδρομικά τι γράφανε στο oikotimes..ακόμη και για την Παπαρίζου! Εκεί κι αν επικρατεί κόμπλεξ γενικό...εκεί κι αν πέφτουν έξω γενικώς! Το oikotimes το γράφει στην τελική...όχι ο Cake!!! :bleh::bleh::bleh:

Όσο για το ντε και καλά να στείλουμε ελληνικό στίχο...αυτοί είναι άλλοι πάλι, που ανήκουν στην αντιπέρα όχθη! Πόσες φορές όμως στείλαμε ελληνικό στίχο την τελευταία 10ετία; Άρα...και αυτό δεν στέκει... το κοινό επιλέγει σύνολο πραγμάτων.

η συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2011. Raphael Gualazzi. νικητης στην κατηγορια Νεων στο φετινό San Remo. μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες με ποιοτικό τραγούδι, καμμία σχέση με το γνωστό βλαχοποπ του διαγωνισμού. γι αυτό μπορεί να μην κερδίσει.

Εδώ κι αν έχουμε να δούμε πάτο... κρίμα...περίμενα κάτι της προκοπής από την Ιταλία κι όχι ψευτοκουλτούρα! Γι' αυτό άλλωστε και υπάρχουν παρατράγουδα κι εκεί για τον τρόπο που έγινε η επιλογή από την πλευρά της επιτροπής!

Αυτοι οι Ιταλοι εκαναν ολοκληρο φεστιβαλ για να κερδισει ενα τραγουδι που και αδιαφορο ειναι και καμμια σχεση με ποιοτητα εχει...
Μα ντιπ γουστο αυτοι οι ανθρωποι;
Οι Ιταλοί κάνουν γενικώς ένα φεστιβάλ...και με την ευκαιρία της επιστροφής τους στον διαγωνισμό, επέλεξαν απλά το τραγούδι από το φεστιβάλ τους.

Με την ευκαιρία...δείτε και το τραγούδι της αχώνευτης...αν κερδίσει και μ' αυτό... τι να πω;

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Α εγώ θα το ψηφίσω. Όχι τίποτα άλλο για να καταραστώ τους γερμανούς να ξεπαραδιάζονται διοργανώνοντας το διαγνωσιμό για τα επόμενα 10 χρόνια

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα