candyman
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κάπου στην Ευρώπη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νησιά Ειρηνικού
Εγώ θέλω χειμερινό επειδή θέλω να δω χιόνι κρύο και γενικα όλα τα χαρακτηριστικά του χειμώνα που στην Ελλάδα όλο και πιο λίγο βλέπουμε! Ναι παραδεχομαι οτι θα μου αρεσε να ζησω την εμπειρια του να νυχτωνει απο τις 3 αλλα δεν ξερω αν μπορω να το συνηθισω! διαβασα ενα μηνυμα καποιου αλλου μελους οτι αν δεν εχεις καλη παρεα μπορει να παθεις και καταθλιψη! ισχυει?Κοιτα ο μονος λογος που πηγα εαρινο ειναι οτι μετα οταν γυρισω θα γυρισω καλοκαιρι και δεν θα εχω εξεταστικες και τετοιες βλακειες και μαθηματα παλι ελληνικα!
Joensuu εχω παει και μπορω να σου πω οτι ειναι πανεμορφα,ειναι στην περιοχη των 1000 λιμνων(η οποιες το χειμωνα περπατιουνται ),ειναι κοντα και στο Kuopio το οποιο ειναι ακομα πιο ωραιο.Ειδικα το καλοκαιρι ειναι απιστευτα εχει και καραβακια και σε πηγαινουν βορεια μεσω των λιμνων!Διαβασε και την ιστορια μου που ειχα γραψει για τη Φινλανδια (αν και δν λεω πολλα για το Joensuu ειναι η αληθεια..τπτ βασικα )
Σκεφτεσαι να πας erasmus??
αληθεια ποσους μηνες εμεινες στην φινλανδια με το ερασμους? εγω για το χειμερινο εχω ακουσει απο σεπτεμβριο-δεκεμβριο! ισχυει? αν ειναι να φυγω απο τον δεκεμβριο για να ερθω ελλαδα να κανω χριστουγεννα τοτε δεν παω!:roll:
Εγω το erasmus απο χρονια το σκεφτομουν αλλα τον προηγουμενο Μαρτιο εκανα την πρωτες αιτησεις σε χωρες. Μάλιστα εστειλα και μηνυμα εδω (δες προηγουμενη σελιδα) αφου τυχαια το google με οδηγησε εδω καθως εψαχνα πληροφοριες για το joensuu!
Και που λες εκανα αιτησεις για Τσεχια (Brno) , Φινλανδια (Joensuu), και Ολλανδία (Amsterdam). Δυστυχως το τμημα μου δεν εχει πολλες επιλογες να διαλεξεις για erasmus οπως αλλα τμηματα..
Το Αμστερνταμ και το Joensuu ήταν ουσιαστικά οι πόλεις που ήθελα πολύ να πάω! Τις τελευταιες μερες πριν κανω την αιτηση ειχα ενθουσιαστει με τα τοπια της παγωμενης φινλανδιας και joensuu! χαρηκα οταν με επελεξαν (στο τμημα μου παιρνουν 2 φοιτητες για καθε εξαμηνο) αλλα με μεγαλη μου λυπη αρνηθηκα λογω της καθηγητριας. πρωτον γιατι δεν μπορουσα να την δω για να συζητησουμε για το ολο θεμα (ηταν σε εκπαιδευτικη αδεια και μ πηρε στο τηλεφωνο!) και επειτα επρεπε να το σκεφτω και να της δωσω μια απαντηση μεσα σε ενα απογευμα!! δλδ ελεος! μια τοσο σοβαρη αποφαση και σου δινει ενα απογευμα? εν τω μεταξυ δεν με ειχε ενημερωσει η υπευθυνη για το αμστερνταμ (που τελικα δεν με επελεξε-μονο 2 φοιτητες τον χρονο παιρνει το συγκεκριμενο πανεπιστημιο!!-) και ημουν σε δυσκολη θεση! Επισης ισως η πιο σοβαρη αιτια ηταν το Πανεπιστημιο και τα μαθηματα που ειχε. Ηταν σχεδον ολα λογοτεχνικα (συμφωνα με την καθηγητρια παντα!) ενω εγω ειμαι στην γλωσσολογικη κατευθυνση (σπουδαζω στην φιλοσοφικη σχολη btw!) και δεν μπορω καθολου τα λογοτεχνικα.. (βεβαια μια αλλη μαθητρια που ειχε παει ερασμους μου ειπε οτι η συγκεκριμενη καθηγητρια δεν ειναι συνεργασιμη στα μαθηματα οποτε μπορει να ηταν και υπερβολικη!)
αυτο με απωθησε εντελως αφου δεν θα ηθελα να ειχα προβληματα με τις αντιστοιχιες και να μου μεινουν 100 μαθηματα οταν επεστρεφα (ηδη ειχα αρκετα τοτε!) + θα εχανα την εξεταστικη σεπτεμβριου! Ετσι δεν πηγα στο Joensuu τελικά (θα ημουν αυτη τη στιγμή εκεί και θα σας περιέγραφα την περιοχή!!!)
Grrrr την διαβασα χθες το βραδυ την ιστορια σου και εχω αφησει σχόλιο! σε ζηλευωωωωωωωωωωω!!! ειλικρινα η περιγραφη ηταν φανταστικη αφου να φανταστεις ενιωθα το κρυο! στειλτο σε καμια ταξιδιωτικη εταιρεια τωρα που βαζουν ταξιδια για φινλανδια! θα προσελκυε κοσμο ! erasmus ήσουν τότε?
Sorry για το μεγεθος του μηνυματος μου!