• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

emirates αεροπορικη εταιρεια ταλαιπωριας

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
προσφατα ταξιδεψα με εμιρειτ απο κινα ντουμπαι κ μετα αθηνα

λοιπον η εταιρεια αυτη ζυγιζει τις χειραποσκευες και μαλιστα 2 φορες απο 2 διαφορετικα ατομα σε αποσταση 5 μετρων μη τυχον και τους ξεφυγει τιποτα....μεγαλη ταλαιπωρια..μια που σχεδον ολο το γκρουπ ειχε πανω απο 7 κιλα χειραποσκευη....και μας εβαζαν να τα βγαζουμε και να αλλοι καταφεραν να τα κρατησουν στο χερι ενω εγω δεν ημουν τοσο τυχερη με τον τυπο που πετυχα . δεν δεχοταν τα βιβλια συγκεκριμενα, να τα κρατησω στο χερι και με πηγε στο μπος...μετα απο 20 λεπτα συζητησεις που δεν μου αφηναν να τα παρω μαζι μου, αλλα ουτε να τα πληρωσω μου ελεγαν, καταλαβαν οτι επειδη ειμασταν γκρουπ ειχαμε υπολοιπο στο βαρος, και την εστειλαν μαζι με την βαλιτσα...αφου ομως πρωτα μου εβγαλαν την ψυχη...μακαρι να μην ξαναταξιδεψω με αυτους...
υποκρισια εβαλαν τους αλλους να τα κρατανε στο χερι...λες και αυτο το βαρος δεν πηγαινε στο αεροπλανο...τι να πω
τι αλλο θα δουμε

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πέρασες καλά στην Κίνα; Αυτό έχει σημασία.
Πραγματικά χαζομάρα να σε βάλουν να κρατάς τα βιβλία στο χέρι και να ανέβεις στο αεροπλάνο. Καλά στο ενδιάμεσο, πρίν μπει στο αεροπλάνο, δε μπορούσε κανείς να τα ξαχώσει στη χειραποσκευή του;

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
τι να πω..καλα ηταν στην κινα απλα δεν εφταναν με τιποτα οι 15 μερες...ειχαμε μονο 2.5 μερες στο πεκινο θελει τουλαχιστον αλλη 1 οπως και σαγκαη..τεραστιες αποστασεις...λιγες μερες πολλα τα ερεθισματα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οπότε μάλλον καλά πέρασες. Και καλώς όρισες (που ξέχασα να στο πω και προηγουμένως).

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Όντως...απαράδεκτη στάση! Τόσο μακρινό ταξίδι, κόλλαγαν στα 2 κιλά που θα είχαν κάποιοι παραπάνω;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν καταλαβαίνω, εφαρμόζουν ακριβώς τους κανόνες που έχουν ανακοινώσει σε όλους τους τόνους ότι εφαρμόζουν. Που είναι το παράλογο?
Στο κάτω κάτω, αν ένα ολόκληρο σχεδόν γκρούπ παραβιάζει τον κανόνα, σημαίνει γι αυτούς ότι οι του γκρούπ το κάνουν ενσυνείδητα, και είναι ένας λόγος παραπάνω για να ελέγξουν τις χειραποσκευές.
Όταν κάτι τέτοια τα κάνει η Easyjet τα αποδεχόμαστε επειδή η εταιρία είναι "low cost", αλλά όταν τα κάνει η Emirates είναι απαράδεκτο?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το χαζό είναι οτι υποχρέωσαν κάποιους να κουβαλάνε στα χέρια τους τα δύο κιλά υπερβάλον βάρος μέσα στο αεροπλάνο και δεν τους υποχρέωσαν να το προσθέσουν στις αποσκευές τους. Η capacity του ντουλαπιού δε θα διαφοροποιείτο αν θα σήκωνε μια χειραποσκευή με 7 κιλά βαρος ή μια χειραποσκευή 5 κιλά βάρος και 2 κιλά βάρος βιβλίων χύμα. Ή τους στέλνεις να μεταγγίσουν το υπερβάλλον βάρος των χειραποσκευών σις κυρίως αποσκευές (κατανοητό)ή αφήνεις τα πραγματα ως έχουν. Να κυκλοφορούν χύμα τα πράγματα στα ντουλάπια του αεροσκάφους δε βλέπω τι εξυπηρετεί.
Και φυσικά άλλες απαιτήσεις έχεις από μια low cost που το εισιτήριο είναι ψιλοφθηνό και άλλες απαιτήσεις σέρβις έχεις από μια κανονική εταιρεία που τιμολογεί διαφορετικά τα εισιτήριά της. Ύπνο μου πουλάει και το rent room σε χαμηλότερη τιμή, ύπνο και το Χίλτον σε πολύ υψηλότερη. Φυσικά και δεν έχω απαιτήσεις "Χίλτον" προς το rent room, και εννοείται οτι θα εκνευριστώ πολύ αν έχω μόνο παροχές rent room στο Χίλτον. Αναλογικά τα ίδια πρέπει να ισχύουν νομίζω και για τις αεροπορικές εταιρείες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το χαζό είναι οτι υποχρέωσαν κάποιους να κουβαλάνε στα χέρια τους τα δύο κιλά υπερβάλον βάρος μέσα στο αεροπλάνο και δεν τους υποχρέωσαν να το προσθέσουν στις αποσκευές τους. Η capacity του ντουλαπιού δε θα διαφοροποιείτο αν θα σήκωνε μια χειραποσκευή με 7 κιλά βαρος ή μια χειραποσκευή 5 κιλά βάρος και 2 κιλά βάρος βιβλίων χύμα. Ή τους στέλνεις να μεταγγίσουν το υπερβάλλον βάρος των χειραποσκευών σις κυρίως αποσκευές (κατανοητό)ή αφήνεις τα πραγματα ως έχουν. Να κυκλοφορούν χύμα τα πράγματα στα ντουλάπια του αεροσκάφους δε βλέπω τι εξυπηρετεί.
Εχεις δίκιο, αλλά ενδεχομένως αυτό που έγινε είναι ότι ο/η υπάλληλος στο αεροδρόμιο πήρε την εντολή να κάνει έλεγχο, αλλά δεν ήξερε καλά τη δουλειά του.

Και φυσικά άλλες απαιτήσεις έχεις από μια low cost που το εισιτήριο είναι ψιλοφθηνό και άλλες απαιτήσεις σέρβις έχεις από μια κανονική εταιρεία που τιμολογεί διαφορετικά τα εισιτήριά της. Ύπνο μου πουλάει και το rent room σε χαμηλότερη τιμή, ύπνο και το Χίλτον σε πολύ υψηλότερη. Φυσικά και δεν έχω απαιτήσεις "Χίλτον" προς το rent room, και εννοείται οτι θα εκνευριστώ πολύ αν έχω μόνο παροχές rent room στο Χίλτον. Αναλογικά τα ίδια πρέπει να ισχύουν νομίζω και για τις αεροπορικές εταιρείες.
Δεν είναι συγκρίσιμα τα στοιχεία, γιατί δεν είναι ίδιο το δρομολόγιο. Αν η Emirates και η EasyJet πέταγαν στο ίδιο δρομολόγιο να το συζητάγαμε. Κάτι μου λέει ότι το κόστος εισητηρίου ανά μίλι στο εν λόγω δρομολόγιο της Emirates είναι πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο της EasyJet.

Αλλά και πάλι, αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για άλλες εταιρίες που πετάνε στα ίδια δρομολόγια, το ότι μια εταιρία έχει λίγο ακριβότερα εισητήρια (επειδή η ονομαστική τιμή τους περιλαμβάνει διαφορετικό mix παροχών), δεν δικαιολογεί απαιτήσεις σε επίπεδα συμπεριφοράς και χαλαρότερους κανόνες. Όποιος θέλει τέτοια, μπορεί να επιλλέξει τη Business Class ή και τη First Class.

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
συγνωμη ποσες φορες σας εχει τυχη να σας ζυγισουν χειραποσκευες?
και μιλαω για υπεραντλαντικο ταξιδι...?και μαλιστα σε εποχη κρισης... το ξερετε οτι ειμασταν απο τα ελαχιστα μη κινεζικα γκρουπ? αλλα 2 ευρωπαικα συναντησαμε και αλλα 2 ελληνικα....
απο τη μια σε εποχης κρισης παρακαλανε να αγοραζουμε απο την αλλη δεν μας αφηνουν εμ δεν γινεται...
επισης οταν εισαι γκρουπ σημαινει οτι το γραφειο σου στελνει συχνα πελατες και ειμασταν 26-27 ατομα και την επομενη μερα το ιδιο τουριστικο ειχε αλλο γκρουπ με 17 ατομα...λες να τους αρεσει να χασουν 45 περιπου ατομα σε 2 μερες?
επισης να αναφερω και το εξης νομιζω οτι υπηρχε και γενικο προβλημα γιατι μας περνουσαν για αμερικανους...εκτος αεροδρομιου μιλαω
ενας ταξιτζης οταν του εδιξα που παω μου λεει συγνωμη ειμαι γιαπωνεζος και δεν με πηρε...
αλλος οταν μας πηγε στην περιοχη που του ζητησαμε και επειδη ηταν σκοταδι δεν βλεπαμε την εισοδο και ζητησαμε διευκρινησεις.. νομιζε ...και εγω δεν ξερω τι.... και αρχισε να βριζει τον Ομπαμα.
παντως εγω θα το σκεφτω αν περναει απο το χερι μου να παω με εμιρειτ ξανα...τετοιος ελεγχος ποτε σε καμια εταιρεια για υπερβαρο δεν εγινε....και εχω ταξιδεψει πολυ...

getxowoman

Member
Economy Class
Economy Class passengers are permitted one (1) piece of carry-on baggage, subject to the following size and weight limitations:
acontent.emirates.com_gr_english_Images_handbag_tcm300_242435.jpg
Handbag: 55 cm x 38 cm x 20 cm (22” x 15” x 8”)
Weight must not exceed 7 kg (15 lbs). Duty free purchases of liquor, cigarettes and perfume in reasonable quantities are also permitted in addition to the above.

Λοιπον αυτο ειναι απο την ιστιοσελιδα του emirates,και να μου εχει τυχει να ζυγισουν τη χειραποσκευη και να βγαλω το εξτρα κιλο,γιατι ενα κιλο ειχα εξτρα και να το βαλω στη βαλιτσα.
Οσο για τη συγκεκριμενη εταιρεια εχω ταξιδεψει για σινδει και christchurch αλλα με business class οπου ειχα δικαιωμα 2 χειραποσκευες. Δε ξερω αλλα μαλλον εχουν αλλαξει τα κιλα στις χειραποσκευες γενικα,προσφατα ειχα ταξιδεψει με spainair και το οριο ηταν 6 κιλα!

xrisa21

Member
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αν και δεν έχω κάνει, προς το παρόν, κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι, στις εντός Ευρώπης πτήσεις δεν έχει τύχει να μου ζυγίσουν τη χειραποσκευή.. Τις περισσότερες φορές τσεκάρουν αν είναι εντός των διαστάσεων που απαιτούν και τίποτα περισσότερο...
Πάντως, επειδή κι εγώ πρόκειται να πάω στην Κίνα το καλοκαίρι με τη συγκεκριμένη εταιρεία, οι γενικότερες εντυπώσεις σας από αυτήν ποιες είναι?! (αν εξαιρέσουμε το θέμα με τις χειραποσκευές)

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Χρισα δεν έχω ταξιδέψει δυστυχώς αλλά απο άλλους γνωρίζω τα καλύτερα για αυτήν.Μάλλον έκανες μια καλή επιλογή.

Τώρα βέβαια η φαμεκ ίσως........

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα