• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Capital Controls και ταξίδια

jimp

Member
A

d
Αγαπητε ειλικρινα δεν ειμαι τρολ. Με ενοιαζε και με νοιαζει μονο το ταξιδι ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΙΑΞΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Εργαζομαι δεκα μηνες το χρονο για να ταξιδευω δυο και ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που ασχολουμαι με τα πολιτικα.
Αν δεν ειναι αυτο στερηση ελευθεριας τοτε τι ειναι? Το να μη μπορω να ταξιδεψω με την καρτα μου? Κανοντας χρηση των χρηματων για τα οποια εχω εργαστει επι ολοκληρους μηνες? Παρουσιασα ενα μεγαλο προβλημα και τιποτε παραπανω.
Εχω επισκεφθει 104 χωρες και κυριως χώρες αναπτυσσομενες στην αφρικη, την ασια και τη κεντρικη και νοτια αμερικη. Εσυ θεωρεις σωστο να κουβαλας πχ μαζι σου 5000 ευρω σε ρευστο στη Νοτια Αφρικη? Η στη Ζιμπαμπουε? Η στη Μπουρκινα Φασο? Εγω οχι αγαπητε δεν το θεωρω.
Αυτη τη στιγμη το κρατος α) με αναγκαζει να παρανομησω προσπαθωντας να παρω περισσοτερα χρηματα μαζι μου απο οτι επιτρεπεται μεσω ενος ηλιθιου νομου.
β) ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Ειδες για να μην εχεις ασχοληθει με την πολιτικη;

Mixakick

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδαγασκαρη
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Whatever... Οπως και να εχει παιδια ειναι πολυ σοβαρο το ζητημα και πραγματικα σκεφτομαι τι θα μου ειχε συμβει αν ειχε τυχει να βρισκομαι εκτος ελλαδος απροετοιμαστος θεωροντας δεδομενο οτι η καρτα μου οπως παντα θα με εβγαζε ασπροπροσωπο και βρισκομουν χωρις χρηματα στην τσεπη μου.
Ειλικρινα δεν το ευχομαι ουτε στον εχθρο μου και το εννοω αυτο.
Δεν εχω ασχοληθει ποτε με την πολιτικη και ουτε θα το κανω . Ειμαι αρρωστημενος ταξιδευτης η μαλλον ποτε δεν με θεωρησα ταξιδευτη αλλα περιηγητη. Αυτο που συμβαινει αυτη τη στιγμη ειναι εντελως αρρωστο και μπορει να θεσει ανθρωπους σε κινδυνο. Αν ειναι ας το πουν οτι τα συνορα κλεινουν και δε φευγει κανεις ουτε ανθρωποι ουτε λεφτα και τοτε να δουμε ποσα απιδια παιρνει ο σακος!!!!!
Ειλικρινα τωρα τι θα κανατε στη θεση μου? Πιστευετε υπαρχει πιθανοτητα να με ελεγξουν στο τελωνειο?

Lexuss

Member
με λιγα λογια αυτος ο νομος σου λεει , η θα κατσεις να κανεις διακοπες στην ελλαδα. η αν πας στο εξωτερικο θα πας αφραγκος ! στεγνος εκβιασμος!

Fairydust

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα! Αλλάζω θέμα να με συμπαθάτε!
Έκλεισα αεροπορικά εισητήρια μέσω airtickets για 8 - 23 Αυγούστου όπως επίσης και ξενοδοχεία μέσω booking με δωρεάν ακύρωση - πληρωμή στο ξενοδοχείο. Μπορείτε όσοι έχετε θέμα με ξενοδοχεία να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους εξηγήσετε την κατάσταση. Στην δική μας περίπτωση μας εξυπηρέτησε το booking σε αυτή την διαδικασία όπου επικοινώνησαν γραπτώς και τηλεφωνικώς με εννέα ξενοδοχεία (άψογη εξυπηρέτηση και αμεσότητα το booking!) τα οποία έχουμε κλείσει σε διάφορα σημεία στην Ισπανία. Όλοι δέχτηκαν να μην κάνουν pre-authorize την κάρτα μας και μας επιτρέπουν να πληρώσουμε εκεί μετρητά ή με την κάρτα. Αυτοκίνητο επίσης έτοιμο μέσω της Avis! Με εγγυητική επιστολή από την Avis Ελλάδας παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητο από Βαρκελώνη και το επιστρέφουμε Μαδρίτη.

karfitsa

Member
Εχετε καμια ιδεα για κρατηση δωματιου;
ποστ #523...θα δεις την απαντηση.
Έχουμε και λέμε : Η κάρτα δεν κάνει για κρατήσεις , β) δε μπορώ να κάνω ανάληψη, γ) δε μπορώ να πληρώσω τίποτε με κάρτα πουθενά.
Απ'οτι λενε....και μεχρι σημερα...
β)Αναληψη μπορεις μεχρι 60 ευρω την ημερα και στο εξωτερικο,με χρεωστικη και οχι πιστωτικη....
γ)με την καρτα σου,μπορεις να φας και να αγορασεις οτι αγοραζεται....καποια μελη τις εχουν ηδη χρησιμοποιησει....χρεωστικες και πιστωτικες.
Υ.Γ.απ'οτι εχουν πει καποια μελη,ηδη,το προβλημα θα το εχεις στο καταστημα η στο εστιατοριο που θα φας αν δεν υπαρχει το μηχανακι(Pos) και πρεπει να παει η συναλλαγη απο pc.

Hugin

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ήμουν στην Βαλτική την εβδομάδα που ξεκίνησαν οι περιορισμοί.Αναλήψεις έκανα μέχρι 60 ευρώ άνετα. Ενα ξενοδοχείο το πλήρωσα με χρεωστική Alpha αξίας 437 ευρω.Αγορές, εστιατόρια αξίας απο 5 έως και 40-50 ευρώ έκανα επίσης μέ την χρεωστική και πουθενα δεν είχα προβλημα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτή τη στιγμή -και δυστυχώς νομίζω για πολύ καιρό ακόμη- αυτό είναι το σημαντικότερο/χρησιμότερο thread στο φόρουμ. Μην το πολιτικοποιήσουμε και κλειδωθεί κι αυτό, θερμή παράκληση.

peg

Member
Καλησπέρα! Νομίζω ότι βρήκα μία πιθανή λύση για προπληρωμή ξενοδοχείων, αεροπορικών, ενοικίαση αυτοκινήτου κλπ!

Η μέθοδος δεν είναι δοκιμασμένη.

Η scrill δίνει τη δυνατότητα έκδοσης prepaid mastercard. Αν φορτώσεις το λογαριασμό με χρήματα, πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα εκτός Ελλάδας

Ο λογαριασμός που στέλνεις λεφτά έχει ελληνικό IBAN, οπότε φαντάζομαι ότι δεν ισχύουν περιορισμοί!

Last edited:

Mixakick

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδαγασκαρη
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλησπέρα! Νομίζω ότι βρήκα μία πιθανή λύση για προπληρωμή ξενοδοχείων, αεροπορικών, ενοικίαση αυτοκινήτου κλπ!

Η μέθοδος δεν είναι δοκιμασμένη.

Η scrill δίνει τη δυνατότητα έκδοσης prepaid mastercard. Αν φορτώσεις το λογαριασμό με χρήματα, πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα εκτός Ελλάδας
Παιδια πρεπει να καταλάβουμε τη διάφορα απο το να πηγαινω στη Ρίγα με το πηγαινω στην αιθιοπια , το Μάλι τη βιρμανια κλπ. Επισης πρεπει να καταλάβουμε οτι α) πχ στη Μπουρκίνα Φασό. Atm διαθεσιμα σε ολη την χωρα πεντε με εξι ( που να μπορεις να τραβήξεις χρήματα απο Ελλάδα μέσω της Bank of Africa) Β) με κάρτα δεν πληρώνεις πουθενα εκτος ισως απο ενα ξενοδοχειο δε ολόκληρη τη χωρα. Συνεπώς την κάρτα τη θες για να μη κουβαλάς πολυ ρευστό και Β για ασφαλεια. Επισης δε μπορεις να τραβάς καθε μερα 60 ευρω απλα επειδη α) Δεν υπαρχουν ΑΤΜ Β) η προμήθεια ειναι στο θεό. Θυμαμαι ενδεικτικά το εγκεφαλικό που έπαθα οταν τράβηξα στο Μπενίν παλι απο bank of Africa 300 ευρω για τις τελευταιες μερες του ταξιδιού... 32 ευρω προμήθεια !!!!!!
Οποτε κύριοι λυπάμαι αλλα πραγματικα στο επομενο χρονικό διάστημα θα ταξιδεύουν όσοι είχαν την πρόνοια να εχουν τα χρήματα τους εκτος ελλαδος και εχουν κάρτες εξωτερικού. Προςωπικα ολο το ταξιδι 4 ατόμων που τοσο περιμέναμε στη μαδαγασκαρη θα εκπληρωθεί χαρη στην καλη θεληση ενος εκ των ταξιδιωτών που θα χρησιμοποιήσει την κάρτα που εχει απο το εξωτερικο αλλιως θα πηγαίναμε με ρίσκο τη ζωη μας την ιδια .
Ντροπή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα