• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Capital Controls και ταξίδια

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μπορείς να μου πείς που είναι η κινδυνολογία στο μήνυμα μου που απαντάς;

Ότι ο έλεγχος των μετρητών(μέχρι 10.000 χωρίς δήλωση,+10.000 με δήλωση) είναι στην αρμοδιότητα των τελωνείων όπως αναφέρω;

Ότι πιθανότατα θα βγεί μια απόφαση για να κλείσει μία τρύπα που υπάρχει τώρα;

Και πως λέτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα μετρητά που παίρνει ο καθείς μαζί του;Αυτήν την στιγμή εταιρείες δεν παίρνουν έγκριση για να πληρώσουν προμηθευτές εξωτερικού ούτε για 500 Ευρώ(αν δεν είναι φάρμακα κτλ).Και δεν υπάρχει πρόβλημα να παίρνει ο καθένας 10.000 επειδή τά έχει σπίτι του;
Οι υποθεσεις "πιθανοτατα" ειναι κινδυνολογια. Αν ξερεις περιορισου στις αποριες,οπως την πιο πανω αυτου που παει ΝΥ, ποστ 237, κι ασε τις υποθεσεις και τις γενικολογιες για αλλα θεματα. Αυτό, οπως και ολο το φορουμ, αφορα ταξιδια, ουτε επιχειρησεις ουτε καφενεια.

fotast

Member
Οι υποθεσεις "πιθανοτατα" ειναι κινδυνολογια. Αν ξερεις περιορισου στις αποριες,οπως την πιο πανω αυτου που παει ΝΥ, ποστ 237, κι ασε τις υποθεσεις και τις γενικολογιες για αλλα θεματα. Αυτό, οπως και ολο το φορουμ, αφορα ταξιδια, ουτε επιχειρησεις ουτε καφενεια.
Μπορείς να συνεχίσεις να κοιτάς το δένδρο και όχι το δάσος.Καλή συνέχεια...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μπορείς να συνεχίσεις να κοιτάς το δένδρο και όχι το δάσος.Καλή συνέχεια...
Το τι κανω κ τι θα κανω δικος μου λογαριασμος. Ειπαμε αμπελοφιλοσοφιες, κινδυνολαγιες και πολιτικη αλλου.

fotast

Member
Το τι κανω κ τι θα κανω δικος μου λογαριασμος. Ειπαμε αμπελοφιλοσοφιες, κινδυνολαγιες και πολιτικη αλλου.
Τι με ενδιαφέρει τι θα κάνεις;΄Αλλά δεν μπορείς να κάνεις υποδείξεις και τι θα κάνουν οι άλλοι.Απάντησε λοιπόν εσύ στο 237 και μην ζητάς να το κάνουν άλλοι.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τι με ενδιαφέρει τι θα κάνεις;΄Αλλά δεν μπορείς να κάνεις υποδείξεις και τι θα κάνουν οι άλλοι.Απάντησε λοιπόν εσύ στο 237 και μην ζητάς να το κάνουν άλλοι.
Εχεις διαθεση για μπλαμπλα οπως παντα. Εγω οχι. Αναφερθηκα σαφως στα γραφομενα, τα προσωπα μου ειναι αδιαφορα περαν των φιλων.
Εσυ αντιθετα μου εκανες υποδειξη να κοιταω το δεντρο που θα την ακολουθησω πιστα.
uploadfromtaptalk1436437422841.jpg

Last edited:

fotast

Member
Εχεις διαθεση για μπλαμπλα οπως παντα. Εγω οχι. Αναφερθηκα σαφως στα γραφομενα, τα προσωπα μου ειναι αδιαφορα περαν των φιλων.
Εσυ αντιθετα μου εκανες υποδειξη να κοιταω το δεντρο που θα την ακολουιησω πιστα.
View attachment 125325
Ομοίως και τέλος.

sezar7

Member
Η Λούκα Κατσέλη διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν μείωση των μετρητών που μπορεί να μεταφέρει ένας ταξιδιώτης στο εξωτερικό, από τα 10.000 ευρώ στα 1.000 ευρώ.

«Δεν έχει τεθεί αυτό με τα 1.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ετσι τα χρήματα που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας σε μετρητά στο εξωτερικό δεν έχουν νέο περιορισμό. Κάπως έτσι το όριο δεν είναι 1.000 ευρώ, αλλά 10.000 ευρώ, όπως ίσχυε τόσο καιρό.

Πηγή: Δεν ισχύει ο περιορισμός χρημάτων για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/21623...-osoys-taxideyoyn-sto-exoteriko#ixzz3fOUGRRpp

Lexuss

Member
καλα αυτα τα site ειναι οτι νανε. χθες γραφανε οτι ωγηκε με υπουργικη αποφαση και τωρα διαψευδονται!

jimp

Member
Πάντως νωρίτερα ήρθε mail από τη Swiss το οποίο λέει πως συνεχίζει κανονικά να δέχεται κάρτες ελληνικές.

''Μπορείτε να εκδόσετε εισιτήρια κανονικά μέσω του www.swiss.com με ξένες ή ελληνικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Επίσης γίνονται κανονικά κρατήσεις και εκδόσεις εισιτηρίων από το τμήμα κρατήσεων στο νούμερο 210 6175320. Οι πληρωμές γίνονται επίσης μέσω ξένων και ελληνικών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών καθώς και μέσω μεταφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό.

Λόγω της δεδομένης οικονομικής κατάστασης της χώρας μας (capital controls) έχουμε αφαιρέσει το τέλος εξυπηρέτησης (service fee) από όλα τα σημεία πωλήσεων της SWISS.''

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τι θα αλλάξεις; Ευρώ σε δολάρια ή σε ρεαλ;;;
Και γιατί δεν παίρνεις μετρητά ευρώ μαζί σου, να τα αλλάξεις εκεί;;
Σε ρεαλ αλλαξα σημερα ...για οποιον ενδιαφερεται τα 2 ανταλλακτηρια στην πλατεια Συνταγματος εχουν προμηθεια 4,58 ευρω ενω στο Ριο η φιλη μου πληρωσε προμηθεια 18 ευρω!!!Δυστυχως λογω των γεγονοτων η ισοτιμια εχει αλλαξει εις βαρος μου.
Η Εθνικη στο συνταγμα που ρωτησα ΔΕΝ αλλαζει συναλλαγμα.

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Στο site της Piraeus Bank αναφέρει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη χρεωστική σου κάρτα για αγορά αεροπορικών εισητηρίων στο εξωτερικό.

https://www.winbank.gr/el/Documents/msgs.pdf

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills