• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία Barcelona 10/05 - 15-05

ankouts

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Να ρωτησω κατι παιδια.
Τα ταξι ειναι ακριβα?? Δηλαδη ας πουμε εμεις που θα εχουμε αρκετες αποσκευες μαζι μας αξιζει να παρουμε ταξι για να παμε στο ξενοδοχειο?(Διπλα στη ραμπλας)
Ταξί πρέπει να είναι γύρω στα 25?, χωρίς να είμαι σίγουρος. Πάντως το Aerobus έχει πολλές θέσεις για αποσκευές και δε θα σας δυσκολέψει καθόλου και μη ξεχνάς ότι πάει placa catalunya, δηλαδή πάνω από τη la rambla. Ταξί χρησιμοποιήσαμε μια φορά μόνο, από το Μουσείο σοκολάτας μέχρι το port olympico και πληρώσαμε γύρω στα 4?.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Καλημέρα και από εμένα..
χθες γύρισα από Βαρκελώνη..
Εμείς μέναμε στην la rampla επάνω.. Την διαδρομή από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο την κάναμε με τρένο-metro.. η αλήθεια είναι ότι για να κάνεις την μετάβαση από το τρένο στο metro είναι λιγουλάκι δύσκολη λόγω του ότι ναι μεν έχει κυλιόμενες αλλά όχι σε όλες τις σκάλες.. σε κάποιες πρέπει να ανεβο-κατέβεις με τις βαλίτσες αγκαλιά.. επίσης η απόστασεις μέσα στο metro δεν είναι όπως οι δικές μας.. του τύπου κατεβαίνεις 2 σκάλες και έφτασες.. έχει κάποια χ απόσταση..
Όσον αφορά την γρίπη και εμείς μόνο ένα κινέζο είδαμε με μάσκα.. κατά τ'άλλα ήταν μια χαρά.. και κινηθήκαμε πολλές φορές μέσα σε κόσμο (formula1, πανηγύρι της barcelona για το κύπελο κτλ..)
πρεπει να εμεινες στο arc la rambla..αν δεν κανω λάθος..
τι ελεγε ? εμεινες ευχαριστημένος απο το δωματιο και γενικα απο το ξενοδοχείο?
αρχιζω να το σκεφτομαι λοιπον το τρενο...
μάλλον το λεωφορείο...μπορει και ταξι στο τέλος..οπως μου την δοσει εκεινη την στιγμή...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Να ρωτησω κατι παιδια.
Τα ταξι ειναι ακριβα?? Δηλαδη ας πουμε εμεις που θα εχουμε αρκετες αποσκευες μαζι μας αξιζει να παρουμε ταξι για να παμε στο ξενοδοχειο?(Διπλα στη ραμπλας)
το ταχι (νυκτερινη ταριφα) αεροδρομιο - κεντρο πολης ,μου κοστισε 25 ευρω τον Οκτωβριο

ankouts

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για όποιους αναχωρούν αυτες τις μέρες να ενημερώσω το εξής:
Στη Sagrada Familia το εισητήριο είναι 16? με την barcelona card και αυτα που θα δείτε στο ισόγειο είναι εντυπωσιακά, αλλά λίγα. Πρέπει να ανέβετε επάνω αλλά τα σκαλιά είναι κλειστά λόγω εργασιών. Έτσι λοιπόν υπάρχει ασανσέρ που χωράει 6 άτομα και με πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα θα χρειαζόμασταν 1,5 ώρα να περιμένουμε, καθότι πάρα πολύς κόσμος, αν και μπήκαμε πρώτοι.

Οπότε προτείνω το εξής, δεδομένο ότι θέλετε όπως κι εμείς να μη χάσετε αυτο το θαύμα, να πάτε νωρίς νωρίς και να τρέξετε να πιάσετε ουρά στο ασανσέρ και μετά να δείτε το ισόγειο. Επίσης, έχει audio guide που κοστίζει 4? κι αν δεν επιλέξετε να ανεβείτε επάνω να μην τον πάρετε γιατί δεν αξίζει. Εμείς πληρώσαμε 36? (ευτυχώς πείραμε έναν audio guide) και είδαμε μόνο το ισόγειο... 15 λεπτά υπόθεση δηλαδή :(

Γενικά υπάρχει πολύ φασαρία στο εσωτερικό λόγων των έργων !

Οπωσδήποτε να δείτε από μέσα Casa Batillo και Casa Mila, ο Gaudi έχει κάνει απίστευτα πράγματα, όσο πιο νωρίς τόσο λιγότερος κόσμος.

Είπαμε must το μαγικό συντιβάνι στο λόφο μονζουίκ

Οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο park guel. Μην πάτε με μετρό καθώς έχει 1,5 χιλιόμετρα περπάτημα, προτιμότερο είναι το λεωφορείο 42 (αν θυμάμαι καλά) από την Placa catalunya, που περπατάς μόνο 350 μέτρα. Νερά κλπ προτιμότερο από πρίν καθώς γύρω από τα αξιωθέατα κλπ τα χτυπάνε, και 2? το νεράκι.

Πληροφοριακά, το μετρό αν είναι να αλλάζετε γραμμές, έχει αρκετό περπάτημα και πάνω κάτω σκάλες και κάθε φορά που έβλεπα κυλιόμενες ήταν σαν όαση!

Στην Carrer de Tallers στενάκι που καταλήγει στη la rambla, έχει μαγαζί ρούχων κάτι σαν την δικιά μας Sprider, πολύ φτηνό και πολύ ωραία ρουχαλάκια!

Καφέ στη παραλία μετά το Port olympico με μόλις 2?, πάνω σχεδόν στην αμμουδιά!

Να πιείτε σοκολάτα στο μουσείο σοκολάτας και να φάτε εκείνα τα γλυκίσματα που έχουν σαν μπισκοτάκια αλλά πολύ μαλακά!

DION7

Member
Επόμενο Ταξίδι
που???
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η καραιβικη
Να ρωτησω κατι παιδια.
20 με 25 ευρω αεροδρομιο ραμπλα

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
δεν νομιζω οτι πηγαινει το 42 αντρέα...όπως ειδα την διαδρομή του,ξεκιναει απο καταλουνια..αλλα παει πολυ δεξιά....και οχι προς τα επανω που ειναι το παρκο γκιουελ..
για θυμίσου...

ankouts

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
δεν νομιζω οτι πηγαινει το 42 αντρέα...όπως ειδα την διαδρομή του,ξεκιναει απο καταλουνια..αλλα παει πολυ δεξιά....και οχι προς τα επανω που ειναι το παρκο γκιουελ..
για θυμίσου...
Ναι μπερδεύτηκα, έκανα αναγραμματισμό... το 24 είναι αυτό που πάει στο πάρκο γουέλ. Ευχαριστώ για την διόρθωση!;)

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Ναι μπερδεύτηκα, έκανα αναγραμματισμό... το 24 είναι αυτό που πάει στο πάρκο γουέλ. Ευχαριστώ για την διόρθωση!;)
ειναι το καλυτερο νεο που μου εδωσες!!!το 24 περναει απο paralel οπου και το ξενοδοχείο μου hotel barcelona universal..και με βολευει παρα πολυ....
σε ευχαριστώ.

sw33t

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμμ..
πρεπει να εμεινες στο arc la rambla..αν δεν κανω λάθος..
τι ελεγε ? εμεινες ευχαριστημένος απο το δωματιο και γενικα απο το ξενοδοχείο?
αρχιζω να το σκεφτομαι λοιπον το τρενο...
μάλλον το λεωφορείο...μπορει και ταξι στο τέλος..οπως μου την δοσει εκεινη την στιγμή...
Καλημέρα Ιωάννα,
δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.. Το καλό βέβαια ήταν ότι κάθε μέρα έμπαιναν οι καθαρίστριες και γενικώς το ξενοδοχείο ήταν πολύ καθαρό και σε πολύ καλό σημείο.. Τα δωμάτια ήταν πολύ απλά..

Επίσης προτείνω να πάτε και να φάτε paella στο La Fonda που βρίσκεται στο port vell..
Απίθανες patates bravas στο obama (bar) στην οδό grand via..
Για tapas στο cervecelia catalana στην οδό mallorca..

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Καλημέρα Ιωάννα,
δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.. Το καλό βέβαια ήταν ότι κάθε μέρα έμπαιναν οι καθαρίστριες και γενικώς το ξενοδοχείο ήταν πολύ καθαρό και σε πολύ καλό σημείο.. Τα δωμάτια ήταν πολύ απλά..

ναι..βρισκεται σε πολυ καλο σημειο....χαιρομαι που ηταν καθαρο...
στην αρχη ειχα κλεισει και εγώ στο arc la ramba..
καποιες ομως κριτικές μου αλλαξαν γνώμη..και αφου
ειχα φαει και μια μάπα ξενοδοχειο στο λονδινο τον μάρτη....το ακύρωσα..
εδωσα 88 ευρω παραπανω και εκλεισα στο barcelona universal 4αρων αστερων..κοντα στην ramblas στον σταθμο paralel..ελπιζω να εκπληρωσει τις προσδοκίες μου..οταν γυρισω θα σας πω.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
η περιοχη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο οπως τη θυμαμαι αλλα εισαι πολυυυυ κοντα στο κεντρο... σε μια σταση νομιζω εισαι drassanes. (αγαλμα κολομβου), σε 3 catalunya κοκ

αν ειναι και καλο το hotel μια χαρα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα