• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Arrivederci Roma......!!!!!!!!!!!!

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Κύττα joela Ρώμη είναι αυτή!!το καλό πράμα αργεί να γίνει..,αλήθεια θέλω να μας πείς την αλήθεια σου πέρασε απ το μυαλό ότι η πεθερά σας το ..γρουσούζεψε:haha::haha:(συγγνώμη κι όλας αλλά πολλές νύφες θα το σκέφτονταν...αχ τι τόθελα και την πήρα κλπ)
Οχι! η αλήθεια είναι οτι η καημένη το ήθελε το ταξίδι πιο πολύ απ΄ολους.Τα ταξίδια που έχουν πάει στη ζωήτους είναι μετρημένα στα δάχτυλα,κι αυτά είτε γιατι τα κάνανε δώρο στον πεθε΄ρό μου οι αεροπορικές που συνεργαζότανε(ήταν διευθηντής στη γσεε)είτε τα κερδίζανε σε χορούς(πάλι της γσεε).Ετσι απο μόνοι τους δεν έχουν πάει ποτέ.Οταν τους το είπα ο πεθερός τσίνισε γιατι λέει δεν του άρεσε η εποχη.Ηθελε άνοιξη.Η πεθερά μου πάλι και στην ανταρκτική να της έλεγα θα ήθελε να πάει.

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Πάλι απρόοπτα συνέβησαν στην πτήση;Τι επεισοδιακό ταξίδι ήταν αυτό!Μη μας αφήσεις πολύ στην αναμονή!Εγώ λέω αφού έχεις ταξιδιάρα πεθερά, να τη βγάζεις που και που κανά ταξιδάκι και να αφήνεις τους άνδρες μόνους τους!

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
....Τέσσερις ή ώρα εγερτήριο.Πάει ο αντρας μου στο αεροδρόμιο να κάνει τσεκ ιν να παραδώσει βαλίτσες και εν το μεταξύ εγώ θα ετοιμαζα το καμάρι μου και θα συναντιόμασταν στο τσεκ ιν.Δέκα λεπτά αφού έφυγε ο άντρας μου ξαναγύρισε.
Γωγώ έλα....έχουμε πρόβλημα....οχι οχι δε μπορεί τι άλλο να μας τύχει πιά...Ελα,δεν μας βρίσκουν στη λίστα.Ε δεν το πιστευώ.Ετοιμάζομαι αρον-άρον(πάει και το ντουζάκι που σχεδίαζα να κάνω να ξύπνήσω,γιατι δεν καλοκοιμήθηκα μετά απο τόση υπερένταση)και πάμε στο τσέκ ιν.Μας λένε περιμένετε το ελέγχουμε.Πρώτοι πήγαμε και όταν μας βρήκανε είχε ήδη αρχίσει το boarding.(Είναι να κόβεις φλέβες έτσι?)
Τελοσπάντων με τα νεύρα κρόσια, τα μαλλία όρθια, η κούραση στο ταβάνι και το ηθικό στο πάτωμα,μπαίνουμε στο λεωφορειάκι που θα μας πήγαινε στο αεροπλάνο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
Εξι και μισή φύγαμε.Το παιδάκι μου εν το μεταξύ είχε ξυπνήσει γιατί ήταν η ώρα του για γάλα.Είχαμε κάτσει στην πρώτη σειρά για να έχει και άπλα. Το έδεσα μαζί μου με μια ειδική ζώνη και απογειωθήκαμε:clap::clap::clap::clap::clap::clap:.Πανό σημαίες πυροτεχνήματα απο τη χαρά μας.Το δε αστέρι μου,υποδειγματικό.Δεν έβγαλε άχνα.Νομίζω του άρεσε(Ε που θα πάρει το αστεράκι μου).Μάλιστα παρακολούθησε και ολόκληρη την παρουσίαση για την περίπτωση ανάγκης(νομίζω του άρεσε και η αεροσυνοδός:bleh::bleh: έχουμε μια αδυναμία στο ξανθό)και μετά...πανω κάτω,πάνω κάτω τον διάδρομο...ιτια ιτιά τέζα(που έλεγε κι ο Βούτσας).Κοιμήθηκε σε όλη τη διαδρομη.
Στις οχτώ φτάσαμε(δόξα τον καλό θεό).Ξυπνάμε το μπέμπη και αυτή τη φορά είχε λίγη γκρίνια γιατι τον ξυπνήσαμε,αλλά λίγο κουπεπε λίγο κούνημα,τον ξαναπήρε ο ύπνος όρθιο,και ξύπνησε όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο για μαμ!!!!
Τα δε πεθερικά μου,τσιμουδιά.Δεν είχαν ξεκουραστεί και ως μεγάλοι άνθρωποι είχαν παραδώσει,αλλά τους παραδέχομαι.Δεν παραπονεθήκανε ούτε στιγμη:lol::lol::lol:...

Lalibela

Member
η πεθερα εξελισσεται σε πολυ ατομο...(μπορει να ειμαστε σκορπιοι αλλα ειμαστε πολλοι τελικα)

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
....Το αεροδρόμιο της Ρώμης δε μου άρεσε.Καταθλιπτικό είτανε?εμένα μου φάνηκε απο την κούραση ? τι να πω.Βασικά δεν έιχα και την τρελή όρεξη.Ηθελα να πάω στο ξενοδοχείο να κάνω ντουζ να αλλάξω και να βγώ στη ρούγα.Ηθελα να δω τη Ρώμη όσο πιο πολύ μπορούσα.Α! και να πιώ και έναν καφέ(τον οποίο δεν ήπια.Η Ρώμη τέλικά αποτέλεσε την "καφεϊνη μου":bleh::bleh::bleh:).
Πήραμε τις βαλίτσες ώραία και καλά,συναντήσαμε και τον οδηγο μας και εκεί αρχίσαν οι υποχρεώσεις μου ως διερμηνέα(μιας και μιλώ την Ιταλική).
Η διαδρομη προς το ξενοδοχείο αδιάφορη,μέχρι που μπήκαμε στο ιστορικό κέντρο:clap::clap::clap:.
Το ξενοδοχείο μας ήταν στην πιάτσα μπαρμπερίνι και λεγόταν Tolentino suites.Τα μόνα θετικά του η θέση του(Σταθμος μετρο barberini-trevi),κοντα τα περισσότερα αξιοθέατα και τα κρεβάτια(κάναμε καλό ύπνο).
Κατά τα άλλα....δεν το συνιστώ.
Με το που φτάσαμε το πρώτο που είπαμε ήταν να ψάξουμε για αλλού,όπως και επιχειρήσαμε(ναι κάλα σιγά μη βρίσκαμε),αλλά τελικά το φάγαμε στη μάπα.(άλλη μου ΄δειξες άλλη μου ΄μπηξες).το καλό ήταν οτι όταν τους κάναμε παρατήρηση για το οτι το δωμάτιο ήταν βρώμικο,κάθε μέρα το γλύφανε.Πάλι καλα.το πρωινό στο δωμάτιο(καλά αυτό το ξέραμε),φτωχότατο.Δύο κρουασάν μπισκότα βούτυρο μαρμελάδα και καφέ.
ας πάει και το παλιάμπελο...ειμαστε στη ΡΩΜΗ!!!!!!!:clap::clap::clap::clap:.....
Η ώρα 9.Ξυπνάει ο διάδοχος,τα κλασικά εικονογραφημένα,άλλαγμα(με το απαραίτητο τσιρλιό)ταίσμα,και έτοιμος ο κύριος.
Ενα ντουζάκι εγώ ένα ο σύζηγος και έξω.....Πρώτος σταθμός,Fontana di trevi:clap::clap::clap::clap::clap::clap:.....

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
η πεθερα εξελισσεται σε πολυ ατομο...(μπορει να ειμαστε σκορπιοι αλλα ειμαστε πολλοι τελικα)

Καλή είναι η καημένη.Είναι και κουφή γιατι έχει λαβύρινθο και έχει και ιλλίγγους αλλά δε το βάζει κάτω.Μόνο που φωνάζει λίγο γιατι νομίζει οτι ολοι είναι κουφοι:haha::haha::haha::haha:

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
joela είσαι τρέλλα!!με όλα τα στραβά και το παιδάκι με τις..τσίρλες το ηθικόν ακμαιότατο:clap:και η χαρά σου για το ταξίδι στη Ρώμη μεγάλη!!τα παλαμάκια στην ιστορία σου δίνουν και παίρνουν!!εμ είπαμε Ρώμη είναι αυτή,έτσι να το ακούνε μερικοί μερικοί...:haha:,και το καλύτερο που είπες ότι η Ρώμη τελικά ήταν η "καφείνη"'σου,αλλά μπές στο κυρίως πιάτο joela μου,δε λέω καλά και τα προκαταρκτικά αλλά θέλουμε και κυρίως πιάτο!σέρβιρε μας την αιώνια πόλη που σε αποζημίωσε για όολη την ταλαιπωρία..

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
....Εδώ ξεκινούν και οι υποχρεώσεις μου ως ξεναγού.Βγάζω τις σημειώσεις μου και αφού θαυμάσαμε το απειρου κάλους μπαρόκ συντριβάνη τους είπα λίγα λόγια γι΄αύτο, του στυλ πότε φτίαχτηκε απο ποιόν και τη σημαίνει fontana di trevi και τι συμβολίζουν οι φιγούρες του συντριβανιού.Πληροφορίες που στην ουσία μετά απο λίγο θυμάσε απο λίγα έως καθόλου να μην πώ,αλλά είναι ωραίο να ξέρεις τη βλέπεις και να μην κοιτάς σα το ζώο.Ετσι λοιπόν αφου βγάλαμε και τις απαραίτητες φωτο, βγήκαμε στη via del corso κάναμε αριστερά και θαυμάζοντας τα παλάτια,φτάσαμε στο τέλος της και στην piazza venezia οπου είδαμε το τεράστιο μνημείο του Vittorio emmanuele II και του αγνώστου στρατιώτη με την άσβεστο φλόγα(κάτι σαν το δικό μας ένα πράμα)και το palazzetto venezia οπου απο το μπαλκόνι του ο Μουσολίνι ανακοίνωσε την επίθεση στην Ελλάδα.Πάλι θαυμασμός(κυρίως για το μέγεθος του μνημείου)πάλι πληροφορίες,πάλι φωτο.
Εδώ να σημειώσω οτι μας έκανε εντύπωση πόσο μεγάλα είναι τα κτίρια, μνημεία,συντριβάνια τους και πόσους οβελίσκους είδαμε(μάλλον αποτέλεσμα της καλής σχέσης με την Αίγυπτο)και η διαπίστωση οτι ο Μπερνίνι έχτισε σχεδόν τη Ρώμη.
Πίσω απο το μνημείο βρισκόταν η Piazza του καπιτωλίου,σχεδιασμένη απο το Μιχαήλ Αγγελο με τα δυο μουσεία,το pallazzo nuovo και το παλατσο ντει κονσερβατορι.Εδώ ξύπνησε ο γιόκας μου ο οποίος απο το ταρακούνημα(οι δρόμοι στο ιστορικό κεντρο είναι στρωμένοι με μικρές τετράγωνες πέτρες)είχε ζβλακωθεί και ήταν μια καλή ευκαιρία για λίγη ξεκούραση.Αφου τον άλλαξα(σταθερή αξία)και τον τάϊσα,τον έβγαλα απο το καρότσι,του έβαλα το ολόσωμο μπουφανάκι,ζέλωσα το σύζηγο με τον μάρσιπο,να ξεπιάνεται και το παιδάκι και κινήσαμε προς την Αρχαία αγορά και το Κολοσσαίο.
Εδώ να σημειώσω οτι ο Θεός μας λυπήθηκε και μας έκανε κατι μέρες......φοβερές.Πολύ το ευχαριστηθήκαμε.......:clap::clap::clap::clap:

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
....Στο δρόμο προς το κολοσαίο βρίσκεις απο αυτούς που είναι ντυμένοι αρχαίοι Ρωμαίοι και με οτι προαιρήστε,βγάζετε φωτογραφίες με στεφάνι σπάθι και την κλασική πόζα άβε Καίσαρα.Βρήκαμε κι εμείς έναν ο οποίος έίχε και πολύ κωμική φάτσα και λίωσαμε στο γέλιο με τις φωτογραφίες.Αποκορύφωμα η πεθερά μου που έβγαλε με πόζα τον Ρωμαίο να τη σφάζει και να έχει γύρει με μια γκριμάτσα του στυλ "με ΄φαγες".Απο τις αγαπημένες μου φωτο.Ολα τα λεφτά(Υδροχοος παιδί μου).Περνάμε απο την Αγορά του Τραϊανου,χαζεύουμε λίγο,διάβάζοντας τις σημειώσεις μου και συνεχίζουμε.
Περνάμε απο την είσοδο της Αρχαίας αγοράς,οπου γινόταν ο πανικός και παθαίνουν τα πεθερικά μου μια παράκρουση.Τι είναι όλος αυτός ο κόσμος,αύριο θα μπούμε.Αμ δε.είχα φροντίσει να προμηθευτώ το Roma pass,το οποίο σου παρέχει δυο εισόδους σε μουσεία ή αρχαιολόγικους χώρους τσάμπα(και δεν περιμένεις στην ουρά άρκει να επιδίξεις την κάρτα)και στα επόμενα με γεναίες εκπτώσεις(προσοχή δεν ισχύει στο Βατικανό)και επίσης τσαμπα όλα τα μέσα μεταφοράς και ένα χάρτη του ιστορικού κέντρου με τα αξιοθέατα(κατατοπιστηκότατος.)Ολα αυτά για τρεις ημέρες απο την πρώτη ακύρωση με 25Ε.Αυτές μπορείς να τις προμηθευτείς οπουδήποτε λέει informazioni(κάτι κιόσκια σε όλη τη Ρώμη και στο αεροδρόμιο).
Ουφ,ανάσα ανακούφισης.Μπράβο ρε Γωγώ τι οργάνωση είναι αυτή(Ας είναι καλά το travelstories:bleh::bleh::bleh:).
Φτάνουμε και έξω απο το Κολοσσαίο.Είχαμε όμως παραδώσει πνεύμα και επιπλέον το στομάχι είχε φτάσει στην πλάτη μας.Λίγο ακόμα και θα αρχίσαμε να τρώμε το γρασίδι.
Οικογενειακό συμβούλιο 2:Λοιπόν παιδιά τι κάνουμε?Κατ άρχήν βρισκουμε να φάμε.οκ.Δευτερον πέρνουμε το μετρό και πάμε πίσω και αύριο πρωί-πρωί,ξαναερχόμαστε να δούμε κολοσσαίο και Αρχαία αγορά απο μέσα.οκ.Οχι με τα πόδια για να κερδίσουμε και ώρα αφου τη διαδρομή την κάναμε.οκ.
Απέναντι απο το Κολοσσαίο βρίσκετε και η ομώνυμη σταση μετρό και δίπλα μια υπαίθρια πιτσαρία.Μετην πείνα που είχαμε ούτε που το ψάξαμε.Κατσαμε να βάλουμε κάτι στα στομάχια μας.δυο καρμπονάρες,δυο σαλάτες τρια πίατα με κοτοπουλο πανε και πατάτες δυο κόλες και δυο ποτήρια κράσι 70Ε.(Να κάτσετε να φάτε εκεί μόνο αν κυνδινεύει ο διπλανός σας να χάσει κάνα χέρι.).
Η ώρα 6 και πέρνουμε το δρόμο του γυρισμού.
Στο ξενοδοχείο,τα πεθερικά μου κατεβάσανε ρολά και ξυπνήσαν την άλλη μέρα και έμεις προλάβαμε να κοιμηθούμε μέχρι τις 8 όπου και ξύπνησε ο μπέμπης για το γνωστο(άλλαγμα κλπ,κλπ).στης 9 μπανάκι και ύπνο ο μπέμπης.Εγώ ντύθηκα και κατέβηκα να βρω κάτι να φάμε.Μια πιτσαρία take away απο τις πολλές που υπάρχουν στη Ρώμη,ήταν ότι πρέπει.Φάγαμε πάνω στο κρεβάτι,χαζέψαμε λίγο τηλεόραση και στις 11 δεν αντέχαμε άλλο,ύπνο.
Ημέρα πρώτη τέλος.....

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Φωτο πεθεράς με Ρωμαίο που τη ...σφάζει:haha:...
τρελλά γούστα η πεθερά σου:haha::haha:,
άντε ωραία εξελίσσεται το ταξιδάκι σασς!

Lalibela

Member
μολις στην κανει στριφογυριστη η πεθερα και δεν κραταει τον μπεμπη γιατι έχει να παει Αυστραλια ...βαλτην σε μια ωραια κορνιζα στο σαλονι ....και απειλησε την

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom