Στη Κότα Μπαρού έφτασα με τρένο από Ταϋλάνδη. Δεν είχα άλλη λύση εκτός από 2 αεροπλάνα (Κουάλα Λουμπούρ πρώτα, διανυκτέρευση και μετά Κ. Μπαρού), οπότε προτίμησα το τρένο όπου θα κοιμόμουν και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.με ολα αυτά που γράφεισ με κανεις να βάλω και τριτο προορισμό στο ταξίδι για σιγκαπούρη και ταυλάνδη τα perhentiαns!!! αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως και απο που εφτασες στην κοτα μπαρου? το τρένο είναι καλή λύση ? αν ταξιδέψω από σιγκαπούρη με τρένο, ξέρεις να μου προτείνεις κατι? και τέλος για να συνεχίσω για κο σαμουι πάλι με τρένο ξέρεις λύσεις? thanks!
Το Φεβρουάριο μόλις αρχίζουν και ανοίγουν τα καταλύματα στα Perhentian, οπότε ναι, πρόσεξέ το σε συνδυασμό με την ημερομηνία που θα πας....εξαρταται τα εισητηρια που θα βρω, γιατι για καλύτρη τιμή πρεπει να είναι αεροδρομιο αφιξη-αναχωρηση. λογικά θα πάμε σιγκαπουρη για 4-5 μέρες και μετά perhentian μάλλον με τρένο μέσω ζουγκλας (jungle train) αργο-πρωινό η γρηγορο βραδυνο.προσπαθώ να καταλάβω μεσα απο τα sites. (τώρα είδα και την air asia (ασφαλής?) με δύο πτήσεις μεσω kl). μετα τα νησια θέλω να πάμε ko samui και στα διπλανά και από εκέι να γθρίσουμε αερπορικώς σιγκαπουρη και τελος.εσυ που έχεις πάει προτεινέ μου ποσεσ μέρες αξίζει και που? τωρα διαβαζα ομως ότι μέχρι τις αρχές φεβρουαρίου ειναι περίοδος μουσώνων. ξερεις κάτι? ελπίζω να μη γίνομαι δυσαρεστη με πολλές ερωτησεις αλλά είπαμε είσαι βετεράνος!
Κάντο Πάσχα να είσαι μέσα! Τα perhentian δεν έχουν σχέση με το Σαμούι, άλλο το ένα, άλλο το άλλο, θα το διαπιστώσεις με το καλό....να πας και στα perhentian & στο Σαμούι (αν και προτιμώ 1000 φορές το Koh Phangan!)μάλλον λέω να το μεταθέσω για τέλη φεβρουαριου- αρχες μαρτιου.εσύ τι μήνα είχες πάει ?επίσης θεωρείς ότι είναι πανω κατω τα ίδια (perhentia-ko samui), δηλαδη αξίζει να το καθυστερήσουμε για τα perhentian η να καταλήξουμε σε ko samui-πανταν-kotao και μετα crabi?
Συμφωνώ μαζί σου φίλτατε, αλλά εγώ δε θα υποτιμούσα τη Ταϋλάνδη έτσι....η χώρα έχει μία ατμόσφαιρα πολύ ανώτερη της Μαλαισίας, σέρβις ανώτερο, φαγητό ασυγκρίτως καλύτερο και πολλά άλλα....απλά νομίζω στα Perhentian η φύση και οι παραλίες είναι ασύγκριτες και μοναδικές.....Να σας πω και εγω την αποψη μου.
Ειχα παει περχετιαν πριν 2 χρονια για να παρω το PADI. Ειχα ταξιδεψει απο σιγκαπουρι με τρενο επειδι ηθελα να κανω βουτιες ολες τις μερες που βρισκομουν στο TUNA BAY. Με το τρενο εκανα συνολικα 12 ωρες και το τρενο ειναι τελειο. Μην παρεις το λεωφορειο απο Σιγκαπουρι. πολυ ταλαιπωρεια. Τα νησια ειναι απλος ΤΕΛΕΙΑ.
Τωρα επειδη μιλισες και για ΚΟΣΑΜΟΥΙ. καμια σχεση το ενα με το αλλο!!!!!! Ταιλανδη ειναι τουριστικο μερος οπου ολα ειναι φτιαγμενα για τον τουριστα. Στην μαλεσια ειναι διαφορετικα τα πραγματα. ΔΕΝ τους νιαζει να κανουν χρηματα αρα μην περιμενεις το αναλογο σερβις. Παντως περχεντιαν ειναι σουπερ. επισης μην πας πριν τον Απριλιο. Αφτα τα λιγα, ελπιζω να βοηθησα. (εαν δεν σας σκοτωσα με τα ορθογραφικα μου)
(αν και προτιμώ 1000 φορές το Koh Phangan!)
Θα πάω οπωσδήποτε....αλλά να δω πότε, που ψάχνω παρέα για το Πάσχα....έχω τρελλές ιδέες που πρέπει κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν!(αν και προτιμώ 1000 φορές το Koh Phangan!)
GTS μιας και σε ξετρελανε το koh phangan οπως και μενα,φροντισε να πας και στο θαλασσιο παρκο koh chang.
all the money.