Alpha bank bonus

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Λοιπόν ας πω και εγώ την παπαγαλία μου.
Η σύζυγος έχει την παλιά μπλε της Αιγαίου και εγώ έβγαλα την premium και έχω και την Gold της Άλφα. Η πριμιουμ είναι παροπλισμένη, όλες οι συναλλαγές γίνονται με την χρυσή που είναι 1 ευρώ 8 πόντοι.
Ο λογαριασμός που έκανα είναι ο εξής.
100 ευρώ αγορές με χρυσή 800 πόντοι, μεταφορά στην απλή μπλε και μετατροπή σε μίλια 4:3=600.
Εάν έκανα τις αγορές με την πριμιουμ θα είχα 100 ευρώ= 400 πόντοι και μετατροπή σε μίλια 4/5 = 500 μίλια.
Και ρωτάω όλα τα παπαγαλάκια τί συμφέρει περισσότερο??

paefstra

Member
Ειδικα για οικογενειες που εχουν μελη 18-25 ετων που μπαινουν δωρεαν στο generation βγαζοντας με 50% εκπτωση εισιτηριο επιστροφης εξωτερικου για δυο ατομα με βαλιτσες, εξτρα μιλια συν κουπονια εκπτωσης για μερικα χρονια, θελει σκεψη πριν μπει καποιος λογικος στην premium για τα "προνομια". Μπορει να εχει και δωρεαν.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Λοιπόν ας πω και εγώ την παπαγαλία μου.
Η σύζυγος έχει την παλιά μπλε της Αιγαίου και εγώ έβγαλα την premium και έχω και την Gold της Άλφα. Η πριμιουμ είναι παροπλισμένη, όλες οι συναλλαγές γίνονται με την χρυσή που είναι 1 ευρώ 8 πόντοι.
Ο λογαριασμός που έκανα είναι ο εξής.
100 ευρώ αγορές με χρυσή 800 πόντοι, μεταφορά στην απλή μπλε και μετατροπή σε μίλια 4:3=600.
Εάν έκανα τις αγορές με την πριμιουμ θα είχα 100 ευρώ= 400 πόντοι και μετατροπή σε μίλια 4/5 = 500 μίλια.
Και ρωτάω όλα τα παπαγαλάκια τί συμφέρει περισσότερο??
Η παλιά μπλε Aegean έχει ημερομηνία λήξης. Δεν είναι για μια ζωή. Επίσης το να λέμε οτι το προσωπικό μας παράδειγμα (χρυσή κάρτα) είναι το καλύτερο είναι λάθος, γιατί πχ δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα. Γενικά το να παρουσιάζουμε το προσωπικό μας παράδειγμα ως το ιδανικό είναι λάθος. Καλό είναι όμως να αναφερόμαστε στις επιλογές που έχουμε και απο κει και πέρα ο καθένας θα κρίνει μόνος του τι τον συμφέρει σύμφωνα με τα προσωπικά του δεδομένα.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Η παλιά μπλε Aegean έχει ημερομηνία λήξης. Δεν είναι για μια ζωή. Επίσης το να λέμε οτι το προσωπικό μας παράδειγμα (χρυσή κάρτα) είναι το καλύτερο είναι λάθος, γιατί πχ δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα. Γενικά το να παρουσιάζουμε το προσωπικό μας παράδειγμα ως το ιδανικό είναι λάθος. Καλό είναι όμως να αναφερόμαστε στις επιλογές που έχουμε και απο κει και πέρα ο καθένας θα κρίνει μόνος του τι τον συμφέρει σύμφωνα με τα προσωπικά του δεδομένα.
Όσες φορές συμμετείχα στο νήμα έλεγα πάντα για το τί κάνω εγώ και μόνο. Τώρα, όταν θα λήξει η κάρτα της συζύγου θα δούμε τι θα κάνουμε. Όσο αφορά την χρυσή, επειδή διαβάζω ότι πάρα πολλά μέλη έχουν προθεσμιακες είναι πολύ εύκολο να βγάλουν χρυσή. Γιατί να μην το κάνουν. Όταν την έβγαλα εγώ είχε 8000 πόντους καλοσορισματος και επειδή χρησιμοποιώ μόνο αυτή, δεν πληρώνω συνδρομή γιατί καλύπτω το ποσό των συναλλαγών που έχει σαν πλαφόν.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Όσες φορές συμμετείχα στο νήμα έλεγα πάντα για το τί κάνω εγώ και μόνο.
Ναι, σωστά. Αλλά στη τελευταία ανάρτηση ρωτάτε αν το παράδειγμα σας είναι συμφέρον ή όχι. Θεωρώ περιττή την ερώτηση (ειδικά με τη αναπαραγωγή των επιθέτων), αλλά καλά κάνετε και παραθέτετε την προσωπική σας εμπειρία, για να κρίνουν οι άλλοι αν τους συμφέρει ή όχι.

Όσο αφορά την χρυσή, επειδή διαβάζω ότι πάρα πολλά μέλη έχουν προθεσμιακες είναι πολύ εύκολο να βγάλουν χρυσή.
Απο που προκύπτει αυτό; Το οτι κάποιος έχει προθεσμιακή δεν σημαίνει οτι μπορεί να βγάλει χρυσή visa αλφα.

Όταν την έβγαλα εγώ είχε 8000 πόντους καλοσορισματος και επειδή χρησιμοποιώ μόνο αυτή, δεν πληρώνω συνδρομή γιατί καλύπτω το ποσό των συναλλαγών που έχει σαν πλαφόν.
Ναι, μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο πολλά ήταν διαφορετικά και καλύτερα...
Για όσους θέλουν να βγάλουν Χρυσή κάρτα μπόνους τώρα ισχύουν αυτά Χρυσή Alpha Bank Bonus Visa – Πιστωτική κάρτα | ALPHA BANK

paefstra

Member

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Ναι, σωστά. Αλλά στη τελευταία ανάρτηση ρωτάτε αν το παράδειγμα σας είναι συμφέρον ή όχι. Θεωρώ περιττή την ερώτηση (ειδικά με τη αναπαραγωγή των επιθέτων), αλλά καλά κάνετε και παραθέτετε την προσωπική σας εμπειρία, για να κρίνουν οι άλλοι αν τους συμφέρει ή όχι.

Απο που προκύπτει αυτό; Το οτι κάποιος έχει προθεσμιακή δεν σημαίνει οτι μπορεί να βγάλει χρυσή visa αλφα.

Ναι, μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο πολλά ήταν διαφορετικά και καλύτερα...
Για όσους θέλουν να βγάλουν Χρυσή κάρτα μπόνους τώρα ισχύουν αυτά Χρυσή Alpha Bank Bonus Visa – Πιστωτική κάρτα | ALPHA BANK
Φιλενάδα άσε με να απολαύσω τη καπνιστή μου μπύρα μιας και βρίσκομαι στην Βαμβέργη.
IMG_20230507_194810.jpg

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Γιατί τώρα να θέλει κάποιος να βγάλει χρυσή, αφού δεν μπορούν πλέον οι πόντοι με τραμπα να γίνουν μίλια. Κι εμείς που έχουμε μάλλον πρέπει να την καταργήσουμε, μην πληρώνουμε τζάμπα το 40αρι.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Γιατί τώρα να θέλει κάποιος να βγάλει χρυσή, αφού δεν μπορούν πλέον οι πόντοι με τραμπα να γίνουν μίλια. Κι εμείς που έχουμε μάλλον πρέπει να την καταργήσουμε, μην πληρώνουμε τζάμπα το 40αρι.
Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για μίλια. Οι κάρτες bonus της Άλφα απευθύνονται στους πελάτες της Άλφα και όχι της Aegean, πλην των καρτών Aegean Bonus. Το οτι εμείς τις χρησιμοποιούσαμε όλες για να παίρνουμε μίλια και τώρα δεν μπορούμε, δεν σημαίνει οτι πλέον παύουν να έχουν αξία για κάποιους άλλους! Με αυτές που δεν είναι Aegean bonus μπορεί κάποιος να εκδώσει αεροπορικό μέσω του προγράμματος Bonus της Άλφα ή να διαθέσει τους πόντους όπου αλλού επιθυμεί.
Η Premium δεν δέχεται τράμπες, ενώ η παλιά μπλε δέχεται αλλά με αναλογία 4:3. Μέχρι να λήξουν οι παλιές μπλε, όποιος τις έχει συμφέρει να τις χρησιμοποιεί για τους πόντους που δεν μετατρέπει η premium. Υπάρχει και η χρεωστική Aegean που δεν ξέρω αν δέχεται τράμπες, αλλά αν υποθέσω οτι δέχεται, τότε θα σύμφερε μόνο όσους έχουν μεγάλες κάρτες Χ8 και καμία άλλη Aegean bonus, γιατί έτσι θα έπαιρναν μίλια με αναλογία 4:4 και χαμηλότερη συνδρομή 20€. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό γίνεται και πόσοι να έχουν μεγάλες κάρτες Χ8 με μια "παράταιρη" χρεωστική Aegean; Φαντάζομαι κανείς!

pan82

Member
[/QUOTE]
Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για μίλια. Οι κάρτες bonus της Άλφα απευθύνονται στους πελάτες της Άλφα και όχι της Aegean, πλην των καρτών Aegean Bonus. Το οτι εμείς τις χρησιμοποιούσαμε όλες για να παίρνουμε μίλια και τώρα δεν μπορούμε, δεν σημαίνει οτι πλέον παύουν να έχουν αξία για κάποιους άλλους! Με αυτές που δεν είναι Aegean bonus μπορεί κάποιος να εκδώσει αεροπορικό μέσω του προγράμματος Bonus της Άλφα ή να διαθέσει τους πόντους όπου αλλού επιθυμεί.
Η Premium δεν δέχεται τράμπες, ενώ η παλιά μπλε δέχεται αλλά με αναλογία 4:3. Μέχρι να λήξουν οι παλιές μπλε, όποιος τις έχει συμφέρει να τις χρησιμοποιεί για τους πόντους που δεν μετατρέπει η premium.
Βασικά οποίος έχει blue aegean και καρτα διπλών πόντων μάζευει Χ8 πόντους και μετατρέπει Χ6 ουσιαστικά σε μίλια, ότι δηλαδή και με τη premium που μαζεύει επι Χ4 και μετατρέπει Χ6 σε μίλια. Δε ξέρω πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό βέβαια αλλα προς το παρόν τυχεροί όσοι δεν ακούσαμε τις σειρήνες.
Σωστό αυτό που λες για Bonus αλλα πλέον είναι απλή κοροϊδία το πρόγραμμα Bonus, παλιά νομίζω όλοι εξαργύρωναμε και σε bonus τώρα είναι τόσο γελοίες οι εξαργύρωσεις που δυστυχώς το πρόγραμμα Bonus εκεί που ήταν μακράν το καλύτερο όλων των τραπεζών έχει βρεθεί μακράν τελευταίο όταν οι αλλες δίνουν ολόκληρο 20% καθε λίγο σε διάφορα προϊόντα/καταστήματα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Βασικά οποίος έχει blue aegean και καρτα διπλών πόντων μάζευει Χ8 πόντους και μετατρέπει Χ6 ουσιαστικά σε μίλια, ότι δηλαδή και με τη premium που μαζεύει επι Χ4 και μετατρέπει Χ6 σε μίλια.
Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Δες το παράδειγμα του @makisg πιο πάνω.

Δε ξέρω πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό βέβαια
Μέχρι να λήξουν οι παλιές μπλε Aegean ή να κλείσουν πιο νωρίς και αυτή τη τρύπα όταν δουν ότι υπάρχουν (ίσως) αρκετοί που έχουν ξεμείνει με τις παλιές.

Τι να σου πω, δεν ξέρω, γιατί δεν ασχολούμαι με το άθλημα, όλους τους πόντους τους κάνω μίλια. Ότι θα περισσεύει στο μέλλον, θα δω τότε που θα το ξοδέψω σε αυτό το πρόγραμμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.393
Νεότερο μέλος
georgexara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom