• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Alitalia Alitalia - Νέα, Πληροφορίες & Ερωτήσεις

dragonver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Περού
Δεν είπα ότι μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα τα αεροσκάφη. Απλά αυτό για τους πονοκεφάλους το ανέφερε γιατί δεν μου συνέβαινε το ίδιο σε καμία άλλη εταιρεία. Να πάω σε ΩΡΛ για τους πονοκεφάλους μόνο στα αεροσκάφη της Αλιτάλια θα πρότεινες; Το ότι οι παραπάνω εταιρείες έχουν σταματήσει πτήσεις προς Ιταλία (η Aegean δεν έχει σταματήσει πάντως) τι σχέση έχει με αυτό που ανέφερα στην αρχή;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν είπα ότι μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα τα αεροσκάφη. Απλά αυτό για τους πονοκεφάλους το ανέφερε γιατί δεν μου συνέβαινε το ίδιο σε καμία άλλη εταιρεία. Να πάω σε ΩΡΛ για τους πονοκεφάλους μόνο στα αεροσκάφη της Αλιτάλια θα πρότεινες; Το ότι οι παραπάνω εταιρείες έχουν σταματήσει πτήσεις προς Ιταλία (η Aegean δεν έχει σταματήσει πάντως) τι σχέση έχει με αυτό που ανέφερα στην αρχή;
αγαπητε ο πονοκεφαλος σε αεροσκαφος της Αλιταλια και μη αξιζει ιατρικης συμβουλης, δεν εχω κατι περαιτερω να πω.
οι εταιρειες που ειπες εχουν σταματησει τη χορηγηση φαγητου, αυτο εννοουσα. ο ανταγωνισμος με τις low cost καθως και η προσπαθεια για διατηρηση σταθερα χαμηλων τιμων οδηγησε και την Alitalia στην αποφαση αυτη εδω κ καποια χρονια, οποτε δε νομιζω οτι εχει καποια αξια περαιτερω συζητηση περι μπισκοτων. αν δοκιμασεις να κλεισεις ταξιδι προς Ιταλια μηνες πριν, για Χριστουγεννα πχ κ δεις τις τιμες των εταιρειων θα καταλαβεις τι εννοω. οπως και το Παρισι που πηγες ειχε ολο το καλοκαιρι 159 πριν 2-3 μηνες..τουλαχιστον 30-40% κατω απο τον ανταγωνισμο και σχεδον ιδια με low cost.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πριν δυο χρονια ειχα κανει το λαθος να την εμπιστευθω (μετα απο συζητησεις στο φορουμ πως εχει βελτιωθει και δεν χανει πλεον αποσκευες) και να πεταξω μαζι της για Παρισι και επιστροφη μεσω Ρωμης. Το φαγητο δεν με πειραξε (ετσι κι αλλιως δεν τρελαινομαι για το φαγητο στα αεροπλανα) αλλα και στις 4 πτησεις ειχα πεθανει στον πονο απο τα αυτια. Τετοιος πονος δεν μου εχει συμβει με καμια αλλη εταιρια.

Εκτοτε ειναι η μονη η regular αεροπορικη που δεν κλεινω μαζι της ακομα κι αν τα εισιτηρια της ειναι κατα πολυ φθηνοτερα απο τις αλλες. Που παντα φθηνοτερα ειναι δηλαδη γιατι αλλιως κανεις δεν πεταει μαζι της...

echo2011

Member
Δεν είπα ότι μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα τα αεροσκάφη. Απλά αυτό για τους πονοκεφάλους το ανέφερε γιατί δεν μου συνέβαινε το ίδιο σε καμία άλλη εταιρεία. Να πάω σε ΩΡΛ για τους πονοκεφάλους μόνο στα αεροσκάφη της Αλιτάλια θα πρότεινες;
dragonver επειδή το έχω πάθει και γω σε κάποιες πτήσεις και πήγα σε ΩΡΛ μπορεί τη μέρα που ταξίδεψες να ήσουν ελαφρά (ή και βαριά) κρυωμένος και να μην ανέπνεες καλά από την μύτη. Ή να έχεις κάποια μορφή ωτίτιδας. Όταν συμβαίνει αυτό μπορεί να πάθεις πονοκέφαλο ή και πάρα πολύ έντονο πόνο στα αυτιά. Εγώ κάνω αγωγή πλέον πριν ταξιδέψω και δε το ξαναέπαθα. Φαντάζομαι πως τα συστήματα αποσυμπίεσης στα αεροπλάνα είναι παρόμοια οπότε έχει να κάνει με το πως ήσουν εσύ όταν ταξίδεψες. Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως είναι ότι ορισμένα αεροσκάφη έχουν πολύ ξηρό αέρα σε σχέση με άλλα και το καταλαβαινω γιατί καίνε τα μάτια μου ή ξηραίνεται το δέρμα μου. Δε ξέρω που οφείλεται αυτό και διαφοροποιείται η ποιότητα του αέρα αλλά μπορεί και αυτό σε ένα βαθμό να επηρεάσει το πόσο άνετη είναι η πτήση.

dragonver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Περού
Πιστεύω το υπεραναλύσαμε το θέμα με τους πονοκεφάλους. Πέταξα με την αλιταλια και πονούσε το κεφάλι μου, μετά από 3 περίπου ώρες πέταξα με airfrance και δεν πονούσε, άρα στην alitalia κάτι συνέβαινε γιατί και κρύωμα να έίχα δεν θα έφευγε σε 3 ώρες. Το ότι δεν δίνουν γεύμα Samion οι air france και aegean από που το συμπέρανες; Η Air France στην πτήση ρώμη - παρίσι είχε. Τέλος πάντως ας μην το συνεχίσουμε, δεν θα βγάλει πουθενά πιστεύω.
Φιλικά, dragonver.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ορισμένα αεροσκάφη έχουν πολύ ξηρό αέρα Δε ξέρω που οφείλεται αυτό ...
παλι καλα που δεν ειπες κι εσυ οτι φταιει ο ιταλικος αερας..τι αλλο θα ακουσουμε..
για οσα δεν ξερουμε ρωταμε κανα ειδικο πριν κατηγορουμε την αεροπορικη απο αγνοια η αλλο σκοπο..
πχ..: ask the pilot..
http://www.askthepilot.com/questionanswers/cabin-air-quality/

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν εχεις πονο μονο οταν εισαι κρυωμενος. Αν το αεροπλανο δεν εχει καλο συστημα εξισορροπησης πιεσης ή ο πιλοτος κανει ατσαλες και ξαφνικες επιταχυνσεις τοτε νιωθεις πονο κι ας ειναι μια χαρα τα αυτια σου.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πιστεύω το υπεραναλύσαμε το θέμα με τους πονοκεφάλους. Πέταξα με την αλιταλια και πονούσε το κεφάλι μου, μετά από 3 περίπου ώρες πέταξα με airfrance και δεν πονούσε, άρα στην alitalia κάτι συνέβαινε γιατί και κρύωμα να έίχα δεν θα έφευγε σε 3 ώρες. Το ότι δεν δίνουν γεύμα Samion οι air france και aegean από που το συμπέρανες; Η Air France στην πτήση ρώμη - παρίσι είχε. Τέλος πάντως ας μην το συνεχίσουμε, δεν θα βγάλει πουθενά πιστεύω.
Φιλικά, dragonver.
εγω παντα φιλικα μιλαω, κακη προθεση δεν υπαρχει.
απο τις πτησεις που εκανα το συμπερανα. σερβιρει γευμα η AF? εκπληξη μου κανει. η Αιγαιου το εχει σταματησει απο περσυ προς Ιταλια. εκτος αν καποιος αποκαλει γευμα ενα πετρινο "γρηγορο"σαντουιτς..ημαρτον..

dragonver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Περού
H AF σέρβιρε ένα σαντουιτς με κοτόπουλο σε αράβικη πίτα, δεν θα το έλεγα "πέτρινο". H aegean πώς συμπέρανε; πως δεν πετάει προς Ιταλία; Αθήνα - Ρώμη κάθε μέρα στις 8:45 και μερικές μέρες και στις 15:25, και δεν είναι code shared.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
H aegean πώς συμπέρανε; πως δεν πετάει προς Ιταλία; Αθήνα - Ρώμη κάθε μέρα στις 8:45 και μερικές μέρες στις 15:25, και δεν είναι code shared.
παλι παρεξηγηση..για φαγητο εννοουσα. σερβιρουν ενα αθλιο σαντουιτς. καλυτερα να ειχαν μπισκοτακια κι ας μην ειναι αυτα της Novara η της Nonna Mariangela που σερβιρουν αλλοι...

driver01

Member
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
Αγαπητε Samion με τις αποσκευες τι γινεται και τι ισχυει τελικα???
Υπαρχει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα που εχω διαβασει σχεδον παντου οσο αναφορα την συγκεκριμενη εταιρια???
Πεταω για Ναπολη(ενδιαμεσος σταθμος)θα την βρω στην Ναπολη η στην Ρωμη(τελικος προορισμος)..Πραγματικα προβληματιζομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ομως...

echo2011

Member
παλι καλα που δεν ειπες κι εσυ οτι φταιει ο ιταλικος αερας..τι αλλο θα ακουσουμε..
για οσα δεν ξερουμε ρωταμε κανα ειδικο πριν κατηγορουμε την αεροπορικη απο αγνοια η αλλο σκοπο..
πχ..: ask the pilot..
The truth about cabin air
Samion παρεξήγησες! εγώ δεν έχω πετάξει με alitalia! γιατί να την κατηγορησω; γενικά μίλησα και είπα ότι δε ξέρω που οφείλεται η χειρότερη ποιότητα αέρα σε κάποια αεροσκάφη σε σχέση με άλλα.. (Πάντως δεν υπονόησα τπτ για τον ιταλικό αέρα:p)

Δεν εχεις πονο μονο οταν εισαι κρυωμενος. Αν το αεροπλανο δεν εχει καλο συστημα εξισορροπησης πιεσης ή ο πιλοτος κανει ατσαλες και ξαφνικες επιταχυνσεις τοτε νιωθεις πονο κι ας ειναι μια χαρα τα αυτια σου.
Τripakia, εγώ μετέφερα αυτά που μου είπε η γιατρός.. Σίγουρα οι άτσαλοι/απότομοι χειρισμοί του πιλότου επιδεινώνουν το πρόβλημα, το έχω παρατηρήσει και γω.. Αλλά αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα, έστω και μικρό οι χειρισμοί αυτοί δύσκολα θα σου δημιουργήσουν πόνο.. Αλλιώς θα πόναγαν όλοι μέσα στην ίδια πτήση. Σύμφωνα με τη γιατρό ο πόνος στα αυτιά οφείλεται περισσότερο στη μύτη παρά στα ίδια τα αυτιά. Ένα ελαφρώς στραβό διάφραγμα (και άρα κακή αναπνοή απ'τη μύτη) μπορεί να οδηγήσει σε πόνο. Σε καταλαβαίνω γιατί ξέρω πόσο χάλια είναι αυτός ο πόνος (και χειροτερεύει κατά τη διάρκεια της προσγείωσης), αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε πτήση οποιασδήποτε εταιρίας..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα