travelbreak
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Αγαπητέ chrgkoutz, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αυτά που σου αρέσουν στο γράψιμό μου, εκείνα είναι που θέλω να πετύχω. Επί πλέον αυτή τη φορά είμαι πιο αναλυτικός γιατί δεν κρατούσα δικές μου σημειώσεις, όπως σε προηγούμενα ταξίδια μου. Τώρα λοιπόν γράφω αρκετά περισσότερα, για να μείνουν και σε μένα.travelbreak,πρωτα να σε "παινεψω" λιγο για την δημοσιευση σου.
Λιτος,αναλυτικος και ικανοποιητικα περιγραφικος.Περιγραφεις ολα οσα θελω να μαθω για προγραμματισμο παρομοιας περιοδειας,ενω οι φωτο σου υποστηριζουν κι αναδεικνυουν την φυσικη ομορφια των περιοχων,που διασχισατε.
.
Αρχικα λοιπον,θα ηθελα να ρωτησω,αν εχεις κανει τον γυρο της Νορβηγιας κι εφοσον απαντησεις θετικα, να σου ζητησω να συγκρινεις την μορφολογια και τις φυσικες ομορφιες,σε αναλογικη κλιμακα φυσικα,γιατι η Αλασκα είναι τεραστια
.
Μετα το ταξιδι,θα ελεγες/προτιμουσες να ειχες νοικιασει αυτοκινουμενο, για την περιοδεια σου στην Αλασκα;
Ειχες ελεγξει την περιπτωση αυτή κι αν ναι,ποια η διαφορα τιμης;
Επισης,κακως δεν αναφερεις το ονομα του «γραφειου ενοικιασης(?)»,που σου δημιουργησε το προβλημα,για να ξερει κι ο επομενος….προς αποφυγη
Περιμενω περιγραφες των δασικων περιοχων και φυσικα πολλες φωτο τους.
1ον) Το γύρο της Νορβηγίας δεν τον έχω κάνει, όπως φαντάζομι ότι τον εννοείς. Είχα πάει το 1982 μέχρι το Νάρβικ με τρένο από Σουηδία και γύρισα από τις ακτές της Νορβηγίας. Δε θυμάμαι και πολλά, αλλά νομίζω οι ακτές τις Νορβηγίας είναι πιο απότομες και ορεινές. Είχα πάει και άλλη εποχή όμως, Άνοιξη, και το τοπίο μου φάνηκε πολύ διαφορετικό.
2ον) Για το αυτοκινούμενο μάλλον δε θα το προτιμούσα γιατί σε περιορίζει. Οι ντόπιοι κουβαλάνε μαζί και ένα 4x4 για να κάνουν βόλτες. Έψαξα λίγο τις τιμές, αφού πήγα εκεί, στα αυτοκινούμενα και πιστεύω ότι συμφέρει οικονομικά ένα μικρό. Με ένα 5-6 μέτρων μπορείς να κινηθείς παντού και γλυτώνεις το κόστος των ξενοδοχείων. Συναντήσαμε ένα ζευγάρι γερμανών που είχαν αγοράσει ένα καλό πακέτο από Γερμανία που τους έδινε και ένα μικρό τροχόσπιτο. Ήταν ευχαριστημένοι. Πάντως εμείς δε θα το κάναμε ποτέ γιατί ήμασταν τρεις και εγώ ήμουν με τη σύζυγο, οπότε καταλαβαίνεις.
3ον) Το γραφείο ενοικίασης ήταν της Dollar Thrifty και μου απάντησαν και περιφρονητικά ακόμα και όταν διαμαρτυρήθηκα, αφού γύρισα Ελλάδα.
4ον) Για τα δάση που λες είναι καταπληκτικά, αλλά κυρίως αν θες να περπατήσεις, άρα θέλει χρόνο. Έχει πολλούς παρακαμπτήριους χωμάτινους δρόμους που σε πάνε σε καταρράκτες ή μικρά χωριά μέσα από δασικές περιοχές. Όμως δεν έχει παντού βουνά και αυτό μειώνει το ενδιαφέρον των διαδρομών, λόγω μειωμένης ορατότητας.
Αυτό το τελευταίο να το έχεις υπόψη σου αν πας στο ονειρεμένο σου ταξίδι στον Καναδά. Εκει πάνω στα δάση και στις λίμνες δεν έχω πάει, αλλά νομίζω δεν έχει καθόλου βουνά και οι διαδρομές θα είναι ωραίες αλλά βαρετές. Έχω παέι (το 2011) στο Οντάριο και Κεμπέκ στις περιοχές με τις μικρές λίμνες και αυτό ήταν πρόβλημα: Στα 20 μέτρα ήταν η λίμνη και εσύ δεν έβλεπες παρά μόνο τα δέντρα. Βέβαια, ύστερα από 10 ή 20 χιλιόμετρα που αποκαλυπτόταν το υγρό στοιχείο ήταν υπέροχο! Είχε βέβαια δρομάκια για να πάς στις όχθες αλλά ήταν ιδιωτικά και πήγαιναν σε κατοικίες. Στις μεγάλες λίμνες τα πράγματα ήταν διαφορετικά, είχες θέα.
Βέβαια το ταξίδι στον Καναδά άξιζε, όμως τα Βραχώδη Όρη ήταν το ιδιαίτερο του ταξιού μας τότε.
Ελπίζω να ήμουν διαφωτιστικός. Για ό,τι θες ρώτα ελεύθερα. Χαρά μου να μιλώ για ταξίδια.