• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Airbnb

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Εχει μείνει κάποιος ή γνωρίζει σχετικά τι γίνεται με την Νεα Υόρκη ;

Koralenia

Member
Καλησπέρα σε όλους..Είμαι ετοιμη να κάνω κρατηση μεσω του airbnb με την χρηση χρεωστικης καρτας ομως στον "τυπο πληρωμης" εχει μονο 2 επιλογες δηλ. Paypal και πιστωτικη καρτα...Υπαρχει καποιος που να γνωριζει τι πρεπει να επιλεξω?? στις πληροφοριες της εταιριας που διαβασα λεει οτι δεχονται κανονικα χρεωστικες..

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Καλησπέρα σε όλους..Είμαι ετοιμη να κάνω κρατηση μεσω του airbnb με την χρηση χρεωστικης καρτας ομως στον "τυπο πληρωμης" εχει μονο 2 επιλογες δηλ. Paypal και πιστωτικη καρτα...Υπαρχει καποιος που να γνωριζει τι πρεπει να επιλεξω?? στις πληροφοριες της εταιριας που διαβασα λεει οτι δεχονται κανονικα χρεωστικες..
Πιστωτικη

sofianaxos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
παλαιότερα είχα πληρώσει με χρεωστική χωρίς πρόβλημα. ίσως βέβαια να έχουν αλλάξει τον τρόπο πληρωμής τους.

frenchman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Ακομα με χρεωστική - προπληρωμένη κλείνεις χωρίς πρόβλημα.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Να πω κι εγώ τον πόνο μου: Η airbnb μου τα χαλάει με ταχύτατους ρυθμούς. Ενώ στην αρχή αρκούσε ένα επαληθευμένο νούμερο τηλεφώνου (σου στέλνουν sms) και μια επαληθευμένη διεύθυνση email (σου στέλνουν mail), την προηγούμενη φορά με βάλανε να βάλω φωτογραφία και τώρα, αυτή τη φορά, ζητάνε: α) φωτογραφία επίσημου εγγράφου (αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο) μπρος - πίσω και β) σύνδεση του λογαριασμού σου στην airbnb με τον λογαριασμό σου στο fb ή στη google ή στο linkedin. Αν δεν έχεις τέτοιους λογαριασμούς, σε βάζουν να τραβήξεις βίντεο τον εαυτό σου, στο οποίο μάλιστα θα πρέπει να τους λες και πράγματα για σένα :shock:. Αυτά τα δυο βήματα είναι απαραίτητα για να επαληθευτεί η ταυτότητα των μελών (από το fb, ας γελάσω) και αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία σε αποκλείουν από τις αιτήσεις για κρατήσεις :icon_evil:.
Δεν ξέρω αν σε αποκλείουν από όλους τους οικοδεσπότες ή αν κάποιοι οικοδεσπότες δεν απαιτούν επαληθευμένη ταυτότητα. Επίσης, αν το μέρος που σε ενδιαφέρει έχει την ένδειξη instant booking (με το σηματάκι του κεραυνού), μάλλον η κράτηση γίνεται και χωρίς επαληθευμένη ταυτότητα.
Ιδιωτικότητα - airbnb, σημειώσατε 2!

jimp

Member
Να πω κι εγώ τον πόνο μου: Η airbnb μου τα χαλάει με ταχύτατους ρυθμούς. Ενώ τις προηγούμενες φορές αρκούσε ένα επαληθευμένο νούμερο τηλεφώνου (σου στέλνουν sms) και μια επαληθευμένη διεύθυνση email (σου στέλνουν mail), την προηγούμενη φορά με βάλανε να βάλω φωτογραφία και τώρα, αυτή τη φορά, ζητάνε: α) φωτογραφία επίσημου εγγράφου (αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο) μπρος - πίσω και β) σύνδεση του λογαριασμού σου στην airbnb με τον λογαριασμό σου στο fb ή στη google ή στο linkedin. Αν δεν έχεις τέτοιους λογαριασμούς, σε βάζουν να τραβήξεις βίντεο τον εαυτό σου, στο οποίο μάλιστα θα πρέπει να τους λες και πράγματα για τον εαυτό σου :shock:. Αυτά τα δυο βήματα είναι απαραίτητα για να επαληθευτεί η ταυτότητα των μελών (από το fb, ας γελάσω) και αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία σε αποκλείουν από τις αιτήσεις για κρατήσεις :icon_evil:.
Δεν ξέρω αν σε αποκλείουν από όλους τους οικοδεσπότες ή αν κάποιοι οικοδεσπότες δεν απαιτούν επαληθευμένη ταυτότητα. Επίσης, αν το μέρος που σε ενδιαφέρει έχει την ένδειξη instant booking (με το σηματάκι του κεραυνού), μάλλον η κράτηση γίνεται και χωρίς επαληθευμένη ταυτότητα.
Ιδιωτικότητα - airbnb, σημειώσατε 2!
Περίεργο, τίποτα από αυτά τα καινούρια που λες δεν μου έχει ζητήσει και μάλιστα χθες έκανα και κράτηση.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μάλλον θα έκανες κράτηση με instant booking. Και εγώ το ψάχνω ακόμα τι συμβαίνει με το airbnb. Τσέκαρε το, αν θες, γιατί εγώ έβγαζα φωτογραφίες την ταυτότητα πρωί - πρωί.

jimp

Member
Μα έχω κάνει και σε άλλο που δεν έχει instant, αλλά φωτογραφία έχω βάλει, όχι ταυτότητα ή διαβατηρίου, μία άλλη ότι να ναι σε στυλ άβαταρ.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μα έχω κάνει και σε άλλο που δεν έχει instant, αλλά φωτογραφία έχω βάλει, όχι ταυτότητα ή διαβατηρίου, μία άλλη ότι να ναι σε στυλ άβαταρ.
Εγώ έχω βάλει μια που δύσκολα με αναγνωρίζεις, ελπίζω.
Λοιπόν, μάλλον έπεσα σε οικοδεσπότη που απαιτούσε "επαληθευμένη ταυτότητα".
Εδώ είναι και το λινκ για τη διαδικασία:
https://www.airbnb.gr/help/article/450/what-is-verified-id
Για να δούμε τι άλλο θα δούμε στο μέλλον.

jimp

Member
Εγώ έχω βάλει μια που δύσκολα με αναγνωρίζεις, ελπίζω.
Λοιπόν, μάλλον έπεσα σε οικοδεσπότη που απαιτούσε "επαληθευμένη ταυτότητα".
Εδώ είναι και το λινκ για τη διαδικασία:
https://www.airbnb.gr/help/article/450/what-is-verified-id
Για να δούμε τι άλλο θα δούμε στο μέλλον.
Καλή μου βάλε εκεί μία φωτογραφία σου για άβαταρ σε ηλιοβασίλεμα να τους μαγέψεις και να σου λένε όλοι ναι. Αυτό πάντως με το facebook και τα άλλα, το είχε και από πέρυσι, απλά δεν έδωσα σημασία.
Μάλλον έπεσες σε περίεργο οικοδεσπότη όπως λες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom