About football, soccer, ποδόσφαιρο, κλωτσοσκούφι ... again..

Nikos86

Member
Το ποια χώρα έχει περισσότερο ταλέντο ανάμεσα σε Αγγλία και Ισπανία το δείχνουν και οι επιτυχίες των εθνικών τους ομάδων, από τη μία έχεις την Ισπανία ε τους τίτλους και από την άλλη... τι ακριβώς; Τα τραγουδάκια ιτς κάμινγκ χόουμ, ιπτάμενες καρέκλες και μερικά ανεξίτηλα ξερατά. Σε συλλογικό επίπεδο ναι, μεγαλύτερη συμμετοχή οι Ιπσανοί, υπήρξε τελικός Τσάμπιονς Λιγκ με 9 Ισπανούς πάικτες μέσα (Σε Ρεάλ-Ατλέτικο) και με πρωταγωνιστικούς ρόλους μάλιστα, η Μπαρτσελόνα έπαιζε με 6 Ισπανούς βασικούς απέναντι στη Μάνστεστερ του... Κάρικ (χοχοχο), το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι ισπανικό, το αγγλικό είναι ποδόσφαιρο που παίζεται στην Αγγλία από εξαιρετικούς ξένους παίκτες, μέτριους προς άθλιους Άγγλους και ζάμπλουτους ξένους ιδιοκτήτες που φέρνουν αλλοδαπούς προπονητές μπας και δουν άσπρη μέρα. Αν ήταν αγγλικό ούτε τους ομίλους δε θα περνούσαν.
Ναι εεεε? Τελικο Euro πηγε η Αγγλια στο προηγουμενο και φετος ηταν και δυο σκαλια πιο πανω απο την Ισπανια. Και επισης ρε συ μιλαμε για συλλογικο επιπεδο σου λεω πως περισσοτερες αγγλικες ομαδες πηραν τσαμπιονς λιγκ απ' οτι ισπανικες μου λες πως το πηραν με ξενους. Σου αναφερω Εγλεζους παικτες καλυτερους απο ισπανους μου λες πως το ταλεντο φαινεται απο τους τιτλους. Οχι απαραιτητα. Αν ηταν ετσι θα επαιρνε παντα μουντιαλ η Βραζιλια. Εδω συνεκρινες το γαλλικο πρωταθλημα μπασκετ με το αγγλικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου. Θες να μιλησουμε για ταλεντο και τι παικτες βγαλανε τα τελευταια 25 χρονια και να συγκρινουμε ή να μιλησουμε για το ποιο ειναι πιο ανταγωνιστικο πρωταθλημα? Οπως και να εχει υπερεχει και στα δυο. Τεσπα σταματαω εδω γιατι κουραζουμε κοσμο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σου αναφερω Εγλεζους παικτες καλυτερους απο ισπανους μου λες πως το ταλεντο φαινεται απο τους τιτλους.
E μα η μία πήρε δύο Euro κι ένα Μουντιάλ και η άλλη το απόλυτο τίποτε, τι να συγκρίνουμε τους πουθενάδες με τους μπαλαδόρους;

Καλύτερους βλέπεις εσύ δηλαδή:
το Ρούνεϊ από το Ραούλ;
τον Κέιν από το Βίγια;
τον Τζέραρντ από τον Ινιέστα;
τον Μπέκαμ από τον Τσάβι;
τον Σκόουλς από δεν ξέρω εγω ποιον τον Μπουσκέτς;,
τον Τέρι από τον Πικέ ή τον Ιέρο ή το Ράμος ή τον Πουγιόλ;; Μιλάμε για τέρατα.

στους τερματοφύλακες χάος με τον Κασίγιας, το Βαλντές απέναντι στον... ποιον; Τον Σίμαν και τον Πίκφορντ;

Μιλάμε για αγγλικό ποδόσφαιρο που σε ψηφοφορίες για την καλύτερη δεκάδα ποδοσφαιριστών βάζουν μέσα τον Τέντι το Σέρινχαμ που έκανε τάκλιν στην επίθεση, το κράμα Χαριστέα-Βαϊτση της παλιόγριας Αλβιόνας. ΚΑτανοώ ότι σε κάποιους αρέσει το "εϊ οπ και πηδάμε παιδιά", σέντρα, γιόμα κι αν κοντράρει κάπου μπήκε και θεωρούν το Σίρερ κορυφαίο όλων των εποχών αλλά υπάρχουν και αυτοί που τους αρέσει η τεχνική, αν βγάλεις τον πολύ αξιόλογο Ρούνεϊ οι επιθετικοί της Αγγλίας δεν μπορούσαν να κατεβάσουν τη μπάλα με τη μία ή να κάνουν μια τρίπλα, μόνο στην Αγγλία θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα, αν πήγαιναν στην Ισπανία θα πέθαινε ο κόσμος από το γέλιο με την αμπαλίασή τους, στις περισσότερες περιπτώσεις τα σέντερ μπακ της Ισπανίας είχαν καλύτερη τεχνική από τους φορ της Αγγλίας, δικαιολογούν απόλυτα τους ΜΗΔΕΝ τίτλους που πήραν πανάξια.

Σου αναφερω Εγλεζους παικτες καλυτερους απο ισπανους μου λες πως το ταλεντο φαινεται απο τους τιτλους. Οχι απαραιτητα. Αν ηταν ετσι θα επαιρνε παντα μουντιαλ η Βραζιλια.
Απαραίτητα και πάντα όχι, ειδικά σε άθλημα τόσο άδικο όσο το ποδόσφαιρο. Αλλά αν δεν έχεις πάρει ΤΙΠΟΤΕ επί ΕΞΗΝΤΑ χρόνια κι ο άλλος έχει πάρει δυο φορές την κορυφή της Ευρώπης και μια τον παγκόσμιο τίτλο ε μάλλον υποδεέστερος είσαι, τι συζήτηση να κάνεις; Ναι, ευτυχώς πήραν τις ομάδες τους Άραβες τρισεκατομμυριούχοι κι έφεραν τη μισή Λατινική Αμερική να τους μάθει μπάλα κι ό,τι καλό κυκλοφορεί σε κόουτς (κι ακόμη δεν έμαθαν, ανεπίδεκτοι).

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Last edited:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ίσως είχε νόημα η κόντρα Αγγλικού Ισπανικού ποδοσφαίρου πριν 10 χρόνια, σήμερα το Ισπανικό ποδόσφαιρο απλά καταρρέει. Άντε να βρεις πάλι Ροναλντίνιο και Μέσι. Καλά Χριστούγεννα! Επίσης έχουν τεράστια διαφορά στα γήπεδα. Στην Αγγλία όλες οι ομάδες έχουν γηπεδάρες. Στην Ισπανία κάποια γήπεδα θυμίζουν Ελληνικό πρωτάθλημα.

Βέβαια ο κύριος λόγος που ήθελα να παρέμβω είναι γιατί δεν άντεχα να διαβάζω για σύγκριση παικτών και να μην γίνεται έστω μια αναφορά στο νούμερο 1 μπαλαδόρο που έβγαλε η Αγγλία τα τελευταία 30 χρόνια. Τον Owen! Ντροπή!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αυτό για τον Owen είναι τρολ φαντάζομαι 🤣
Δηλαδή έβλεπες μπάλα τέλη 90 αρχές 00 και δεν σου άρεσε ο Owen; Ο τύπος ήταν η εξαίρεση του κανόνα του Άγγλου ποδοσφαιριστή. Γι'αυτό και τον πήρε η Ρεάλ. Απλά σαν γνήσιος μπαλαδόρος σταμάτησε το άθλημα νωρίς!

Manos46

Member
Ταξίδι-Όνειρο
???
Δηλαδή έβλεπες μπάλα τέλη 90 αρχές 00 και δεν σου άρεσε ο Owen; Ο τύπος ήταν η εξαίρεση του κανόνα του Άγγλου ποδοσφαιριστή. Γι'αυτό και τον πήρε η Ρεάλ. Απλά σαν γνήσιος μπαλαδόρος σταμάτησε το άθλημα νωρίς!

Τρομερό ξεκίνημα στην καριέρα του, η συνέχεια γνωστή...

Το επιχείρημα της Ρεάλ είναι άκυρο. Και άλλους πήρε η Ρεάλ αλλά καριέρα δεν έκαναν

Σκοουλς, Μπέκαμ, Ρούνεϊ, Λάμπαρντ και Τζέραρντ είναι ψηλότερα στα δικά μου μάτια.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε συ @Yorgos, τι ερωτική απογοήτευση έφαγες όσο ήσουν φοιτητής στην Αγγλία και δεν μπορείς να βρεις τίποτα θετικό στη χώρα; Βγαλ' το από μέσα σου...

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Σκοουλς, Μπέκαμ, Ρούνεϊ, Λάμπαρντ και Τζέραρντ
Τον Owen τον ανέφερα ως μεγάλο μπαλαδόρο (κοντρόλ, ντρίμπλα, πλασέ τα κύρια χαρακτηριστικά), το πόσο προσέφερε στις ομάδες που έπαιξε μου είναι αδιάφορο. Είναι παίκτης που θέλω να πληρώσω για να δω. Οι παίκτες που ανέφερες είναι οι κλασσικοί Άγγλοι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να με πληρώσουν για να πάω να τους δω!

Manos46

Member
Ταξίδι-Όνειρο
???
Τον Owen τον ανέφερα ως μεγάλο μπαλαδόρο (κοντρόλ, ντρίμπλα, πλασέ τα κύρια χαρακτηριστικά), το πόσο προσέφερε στις ομάδες που έπαιξε μου είναι αδιάφορο. Είναι παίκτης που θέλω να πληρώσω για να δω. Οι παίκτες που ανέφερες είναι οι κλασσικοί Άγγλοι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να με πληρώσουν για να πάω να τους δω!
Γούστα είναι αυτά....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συμφωνώ απολύτως. Δεν είχε την καριέρα που έπρεπε αλλά μεγάλη κλάση και απόλαυση στα μάτια. Απορούσα που είναι Άγγλος.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ρε συ @Yorgos, τι ερωτική απογοήτευση έφαγες όσο ήσουν φοιτητής στην Αγγλία και δεν μπορείς να βρεις τίποτα θετικό στη χώρα; Βγαλ' το από μέσα σου...
Καμία απολύτως, όσους ξέρω που έζησαν εκείνη την περίοδο τις ίδιες εντυπώσεις εχουν: μαχαιρωμενοι συμμαθητές, σκινχεντ, κουλτούρα ξερατου, υπανθρωποι ντοπιοι, αλεξισαιρο safety bus για το σπίτι.

Τα θετικά ήταν πραγματικά καλό επίπεδο σπουδών (φυσικά όλοι οι καθηγητές αλλοδαποι, κορυφαίοι στο είδος, μας τους έφερναν από Βρυξέλλες αυθημερον), εξαιρετικά ΜΜΕ (χαιρόμουν να διαβάζω independent και να βλέπω BBC, ήταν το ναρκωτικό μου όσο έπεφταν πυροβολισμοί εξω), πολλές δυνατότητες καλά αμειβόμενης εργασίας σε πολυπολιτισμικο περιβάλλον (οχι Αγγλοι). Ε και φτηνές πτήσεις για να δραπετεύεις όσο πιο συχνά γίνεται αν και λόγω εργασίας δυστυχως δεν είχα πολλές δυνατότητες.

Για μένα η χώρα δεν κάνει ούτε για stopover, το αποφεύγω συστηματικά. Τώρα για το ποδόσφαιρο της και ειδικά την τεχνική καταρτ...χαχαχαχαχαχχα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καμία απολύτως, όσους ξέρω που έζησαν εκείνη την περίοδο τις ίδιες εντυπώσεις εχουν: μαχαιρωμενοι συμμαθητές, σκινχεντ, κουλτούρα ξερατου, υπανθρωποι ντοπιοι, αλεξισαιρο safety bus για το σπίτι.

Τα θετικά ήταν πραγματικά καλό επίπεδο σπουδών (φυσικά όλοι οι καθηγητές αλλοδαποι, κορυφαίοι στο είδος, μας τους έφερναν από Βρυξέλλες αυθημερον), εξαιρετικά ΜΜΕ (χαιρόμουν να διαβάζω independent και να βλέπω BBC, ήταν το ναρκωτικό μου όσο έπεφταν πυροβολισμοί εξω), πολλές δυνατότητες καλά αμειβόμενης εργασίας σε πολυπολιτισμικο περιβάλλον (οχι Αγγλοι). Ε και φτηνές πτήσεις για να δραπετεύεις όσο πιο συχνά γίνεται αν και λόγω εργασίας δυστυχως δεν είχα πολλές δυνατότητες.

Για μένα η χώρα δεν κάνει ούτε για stopover, το αποφεύγω συστηματικά. Τώρα για το ποδόσφαιρο της και ειδικά την τεχνική καταρτ...χαχαχαχαχαχχα.
Καλά όλα τα άλλα να τα δεχτώ, οι skinheads τι κακό έχουν; Μου φαίνεται πως κουβαλουσες τον πουριτανισμό της ελληνικής κοινωνίας της εποχής μαζί σου και τα έβλεπες όλα με το συντηρητικό μάτι. Λογικό να σου αφήσουν ανοιχτές πληγές.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom