About football, soccer, ποδόσφαιρο, κλωτσοσκούφι ... again..

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Είδαμε αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα ματς της διοργάνωσης με τρομερή ποιότητα πάνω στο χορτάρι. Νομίζω ότι το σκορ αδικεί την απόδοση της Αγγλίας, όμως αφενός οι κατάρες που τηρήθηκαν στο έπακρο για ένα ακόμα μουντιάλ και αφετέρου το τεράστιο ταλέντο του ρόστερ της Γαλλίας, δώσανε την πρόκριση. Πολύ αποδοτική η Αγγλία στο μαρκάρισμα του Mbappe, έτρεξαν όλοι χιλιόμετρα, δεν αρκούσε όμως μόνο αυτό. Το φαβορί επικράτησε.

Μη βιάζεστε ακόμα να δώσετε τελικό Γαλλία - Αργεντινή, έχουμε δει πολλά, Μαρόκο & Κροατία έχουν αποδείξει πως το λέει η καρδιά τους, αν και τα φώτα είναι στραμένα πάνω στην Αργεντινή, το λέω και το ξαναλέω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
. Το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν πεθαίνει.
[/QUOTE]
Αυτό γεννήθηκε πεθαμένο.

Είδα και περίπου 55 λεπτά στο Ολλανδία-Αργεντινή και πλέον, μετά τα ηρωικά 22 λεπτά που είδα στο Ισπανία-...κάποιος που δεν άγγιξε την μπάλα, θέλω να αποκλειστούν οι Άγγλοι σχεδόν τόσο όσο οι ρατσιστές και υπερφίαλοι Αργεντίνοι ακριβώς επειδή ανακάλυψαν αυτό το έκτρωμα που λέγεται ποδόσφαιρο. Το θέαμα -του αθλήματος γενικώς- είναι τόσο βαρετό, άθλιο, οικτρό που μόνο η άλλη φοβερή αγγλική εφεύρεση, το επαίσχυντο κρίκετ, το φτάνει στο βαρετόμετρο.

Αφού δεν μπορούν να βάλουν ένα γκολ επί 90 λεπτά στα οποία ταλαιπωρούν τη μπάλα, time and time again, τους βάζουν να παίξουν άλλα 30 λεπτά για να ξαναταλαιπωρήσουν τη μπάλα, πριν τους στείλουν στα πέναλτι, που θα μπορούσαν πολύ απλά να έχουν στρίψει ένα κέρμα να μη μας ταλαιπωρούν κιόλας. Προτάσεις που δε θα εισακουστούν, άλλωστε για να γίνει το αυτονόητο (να απαγορεύεται να πιάνει ο τερματοφύσκουλας τη μπάλα με τα χέρια μετά από μεταβίβαση αμυντικού) έπρεπε να περάσουν... 80 χρόνια:
-Απαγόρευση μπρος-πίσω, όπως στο μπάσκετ. Πέρασες τη σέντρα; Ε δεν έχει πίσω, αν ξέρεις μπάλα βγες μπροστά, αν δεν ξες δώστη στην άλλη ομάδα μπας και δούμε θέαμα (όσο θέαμα μπορεί να παράξει το ποδόσφαιρο τέλος πάντων)
- Τέλος στα ατέρμονα φάουλ: Στα δύο φάουλ κανονισμός πόλο και μένει έξω ο παίκτης για 5 λεπτά. Να δούμε αν θα συνεχίσουν να χαλάνε όλες τις φάσεις
- Τέλος στα ατελείωτα κόρνερ: στα 2-3 κόρνερ ποινή, είτε φάουλ εντός της περιοχής (που είναι και πολύ πιο εντυπωσιακά από τα πέναλτι) ή αποβολή κάποιου παίκτη από την ομάδα που παραχωρεί πέναλτι για κάποια λεπτά
- Κατάργηση του πέναλτι εκτός κι αν είναι σε προφανή θέση για γκολ. Ποιος ο λόγος να χαρίζεις το γκολ σε κάποιον που απλά βρισκόταν στη γραμμή του άουτ και δεν απειλούσε άμεσα;
- Κατάργηση των πέναλτι για τη διευθέτηση αποτελέσματος: Δεν μπορούν να βάλουν γκολ στα 90 λεπτά; Υπέροχα, θα πάιξουν στο μισό γήπεδο μέχρι κάποιος να σκοράρει; Ούτε τότε τα κατάφεραν; Ε θα παίξουν στο 1/4 του γηπέδου. Δεν υπάρχει λόγος να τους βάζουμε να κάνουν το ίδιο, αφού δεν μπορούν τα παλικάρια, μικραίνεις το γήπεδο και παίζουν 5Χ5 και τους υποχρεώνεις να παίξουν φουλ επίθεση. Άλλη λύση: σε περίπτωση ισοπαλίας αποκλείεται η ομάδα με τα περισσότερα φάουλ ή κόρνερ, να έχει κόστος το καθένα, σκοτώνουν όλο το ρυθμό, ή όποιος έχει κάνει περισσότερες τελικές.
- Χρονικό όριο στην εκτέλεση των στημένων: έχεις 30'' να εκτελέσεις το στημένο αλλιώς σου παίρνουμε τη μπάλα. Βαριέμαι τη ζωή μου να τους βλέπω να στήνουν τείχη, να αλλάζουν παίκτες στην εκτέλεση πλαγίου κλπ. Σε ματς 90' είναι ζήτημα αν η μπάλα βρίσκεται σε κίνηση τα 40 ή τα 50, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία είναι πασούλες σε άμυνα-κέντρο. Δεν υποφέρεται. Όποιος αμυντικός δεν είναι στη θέση του και ακίνητος στην εκτέλεση φάουλ αποβάλλεται για 10 λεπτά.

Κατά τα λοιπά, όποιος και να προκριθεί στο ΜΑρόκο-Γαλλία θα πέσει πολύ ξύλο στους δρόμους της Γαλλίας, αναμένομεν. Η Αργεντινή να αποκλειστεί και να τελειώσει το Μουντιάλ να σταματήσει να μας ταλαιπωρεί η κλωτσοπατινάδα. Προβλέπω ότι θα το πάρει η Κροατία χωρίς να κερδίσει ούτε ένα ματς με κανονικό τρόπο (τα πέναλτι είναι ανωμαλία, φανταστείτε στο μπάσκετ να παιζόταν η παράταση...στις βολές ή στο τένις και το βόλεϊ στα...σερβίς).

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
αφού δεν μπορούν τα παλικάρια, μικραίνεις το γήπεδο και παίζουν 5Χ5
...Επίσης μετά το 5ο φάουλ να τους βάζεις να παίζουν το δικό τους παιχνίδι στο Playstation!

Άσε μας ρε Γιώργο, γύρνα στην Ευρωλίγκα σου που τελειώνουν όλα σε 20 δευτερόλεπτα, εμάς μας αρέσει ο αργός βασανιστικός θάνατος :p

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αργεντίνοι ακριβώς επειδή ανακάλυψαν αυτό το έκτρωμα που λέγεται ποδόσφαιρο. Το θέαμα -του αθλήματος γενικώς- είναι τόσο βαρετό, άθλιο, οικτρό
Ειμαστε κι εμείς που γουστάρουμε σφόδρα και τα δύο αθλήματα.
Πάντως η επιδραστικότητα του παγκοσμίως μάλλον αναιρεί τα λεγόμενα σου.

Άλλο θέλω να μας πεις και να μας εξηγήσεις:
ρατσιστές και υπερφίαλοι Αργεντίνοι
μιας και στην Ελλάδα (κι όχι μόνο) υπάρχει τεράστιο κύμα συμπαράστασης και συμπόρευσης μ' αυτή την εθνική και όπως έγραψα πιο πάνω, μας έχουν πρήξει με τις γειτονιές του Buenos Aires που δε κοιμούνται περιμένοντας τον Messi να έρθει σαν Messίας (καλό ε!).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ειμαστε κι εμείς που γουστάρουμε σφόδρα και τα δύο αθλήματα.
Πάντως η επιδραστικότητα του παγκοσμίως μάλλον αναιρεί τα λεγόμενα σου.

Άλλο θέλω να μας πεις και να μας εξηγήσεις:

μιας και στην Ελλάδα (κι όχι μόνο) υπάρχει τεράστιο κύμα συμπαράστασης και συμπόρευσης μ' αυτή την εθνική και όπως έγραψα πιο πάνω, μας έχουν πρήξει με τις γειτονιές του Buenos Aires που δε κοιμούνται περιμένοντας τον Messi να έρθει σαν Messίας (καλό ε!).
Μπες στα σοσιαλ μύδια, άκου τα συνθήματα στα γήπεδα, δες την αντιμετώπιση τους απέναντι σε οποιονδήποτε λατινοαμερικανο, δεν ειναι τυχαίο οτι τους μισεί όλη η ήπειρος. Σε μια ήπειρο που όλοι είναι μονιασμενοι, υπάρχει γενικότερα ομοιομορφία (πάνω κάτω όλοι ίδια γλώσσα μιλάνε, όλοι αποτέλεσμα μίξης ειναι) όλοι στηρίζουν πάντα τη λατινοαμερικανικη ομάδα που παίζει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα από Αφρική, Ευρώπη, Ασία, οι Αργεντινοι είναι πάντα απέναντι.

Η δημόσια του ποδοσφαίρου παγκοσμίως είναι αδιαμφισβητητη, οφείλεται στην αγγλική αυτοκρατορία και την επιρροή της. Όπως είναι και η αποτυχία του να προσελκύσει νέες αγορές (σε αντίθεση πχ με το μπάσκετ, τη F1 κλπ) σε Κίνα, Ινδία, Βόρειο Αμερική ακριβώς επειδή ως άθλημα είναι αργό, βαρετό, χωρίς διακύμανση στο σκορ, άδικο, κωλοφαρδιστικο και αντιτηλεοπτικο. Χώρες που δεν έχουν παράδοση στο ποδόσφαιρο δε μυουνται σε αυτό, αν το έχεις συνηθίσει βέβαια και σου έχει γίνει κτήμα, προφανώς αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας. Εδώ αποτελεί το κρίκετ, τι να λέμε, που το επινόησαν ο ανωμαλοτερος των λαών, που όλα τα κάνει ανάποδα επειδή έτσι ή επειδή το είπε κάποιος που γεννήθηκε γιος του βασιλιά και δε δούλεψε ποτέ του, αλλά δεν έχει καταφέρει να γοητεύσει ούτε μια χώρα εκτός της αρχικής σφαίρας επιρροής.

Καλή επιτυχία σε Μαροκινογαλλοκροατες

chrisbd

Member
Το θέαμα -του αθλήματος γενικώς- είναι τόσο βαρετό, άθλιο, οικτρό που μόνο η άλλη φοβερή αγγλική εφεύρεση, το επαίσχυντο κρίκετ, το φτάνει στο βαρετόμετρο.
Ρε συ Γιωργο μας τοχεις πει εκατο φορες και θα μας το πεις αλλες εκατο απ' οτι φαινεται... θελουμε να βλεπουμε ποδοσφαιρο.. βαρετό ξεβαρετό αυτο ειναι τι να κανουμε;; εσυ γιατι καθεσαι και βλέπεις εστω λίγο.. μαζοχα εισαι;; και για κάποιον που δεν παρακολουθει μπάσκετ θα μπορουσε να αραδιάζει ενα σωρο πραγματα για να το μειωσει και να το υποβαθμίσει... ολα τα αθληματα για κάποιους ειναι βαρετά.. επειδη ομως μπάλα λιγο πολύ ολοι έχουν παιξει και γενικά ειναι απλο αθλημα γι αυτο πιστευω εχει μεγάλη απήχηση.. αμα εχεις παιξει μπασκετ τενις βολλευ κλ και αυτα πάλι θα σου αρεσουν ...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ρε συ Γιωργο μας τοχεις πει εκατο φορες και θα μας το πεις αλλες εκατο απ' οτι φαινεται...
Απ 'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει νομοθεσία που να σε υποχρεώνει να τα διαβάζεις.

θελουμε να βλεπουμε ποδοσφαιρο..
Κι εγώ θέλω, προτάσεις έκανα για το πώς μπορεί να γίνει λιγότερο βαρετό. Που έγινε όταν άλλαξε ο κανονισμός για τις πάσες προς τον τερματοφύλακα, αλλά σε αντίθεση με όλα τα άλλα ομαδικά αθλήματα (πχ βόλεϊ, μπάσκετ που κάνουν συχνά αλλαγές στους κανονισμούς για να προσαρμόζεται στις εποχές) το ποδόσφαιρο έχει μείνει στο μεσαίωνα. Εσένα δηλαδή σου αρέσει να βλέπεις πασούλες στο κέντρο; Ξεσηκώνεσαι όταν κάνουν πεντέμησι λεπτά να εκτελέσουν ένα φάουλ; Βάζεις σε ριπλέι να δεις την εκτέλεση ενός ελεύθερου; Ανυπομονείς να δεις παρατάσεις όπου καμία ομάδα δε θέλει να κάνει τελική προσπάθεια;

βαρετό ξεβαρετό αυτο ειναι τι να κανουμε;;
Να το αλλάξουμε. Ήδη έχει αλλάξει μια φορά, μπορεί να ξαναλλάξει, δεν καταλαβαίνω τη δυσκοιλιότητα. Οι παίκτες πια είναι αθλητικότεροι και με καλύτερο κοντρόλ, αυτό προκαλεί επικράτηση των σωματικών προσόντων έναντι της τεχνικής και ατέρμονες κατοχές αντίστοιχα, γιατί δεν προσαρμόζονται οι κανονισμοί;

εσυ γιατι καθεσαι και βλέπεις εστω λίγο.. μαζοχα εισαι;
Ως κοινωνικό φαινόμενο το βλέπω. Ως άθλημα με έχει χάσει εδώ και 30 χρόνια περίπου, παλιά βλεπόταν.
και για κάποιον που δεν παρακολουθει μπάσκετ
Με τη διαφορά ότι εγώ έπαιζα, παίζω και παρακολουθούσα ποδόσφαιρο. Χώρια ότι δεν το σύγκρινα μόνο με το μπάσκετ, αλλά με σχεδόν όλα τα ομαδικά αθληματα. Με εξαίρεση το κρίκετ είναι το πιο αργό και το πιο δυσκοίλιο σε ανατροπές.

επειδη ομως μπάλα λιγο πολύ ολοι έχουν παιξει και γενικά ειναι απλο αθλημα γι αυτο πιστευω εχει μεγάλη απήχηση.. αμα εχεις παιξει μπασκετ τενις βολλευ κλ και αυτα πάλι θα σου αρεσουν ...
Σχετικό είναι αυτό. Κι εγώ έχω παίξει ποδόσφαιρο, καλά μάλιστα και πολύ. Δεν έχω παίξει ποτέ μου χόκει ή MMA αλλά και τα δύο μου αρέσουν πολύ. Έχω παίξει σε υψηό επίπεδο πινγκ πονγκ αλλά δεν μπορώ να το δω, τουλάχιστον όχι από την τηλεόραση. Το τι έχεις παίξει με τι σου αρέσει δεν είναι πάντα σχετικά, κριτική έκανα στο πόσο αργό και αντιτηλεοτπικό είναι και στο πώς μπορεί να βελιτωθεί (όπως έκανε αλλαγές βελτίωσης στο παρελθόν, από το οφσάιντ μέχρι τις πασούλες στον τερματοφύλακα και άλλες πιο παλιά). Απλό είναι ναι, ειδικά τακτικά δε συγκρίνεται με άλλα και σίγουρα αυτό το κάνει πιο εύκολα κατανοητό αλλά η αντιτηλεοπτικότητά του παραμένει. Για μένα τουλάχιστον, ξέρω ότι είμαι μειοψηφία. Σε άλλα Μουντιάλ πάντως (πρόσφατα, δε μιλάω για του... Μεξικού) το θέαμα ήταν καλύτερο, ο ρυθμός πάνω-κάτω, η δυνατότητα του τεχνίτη να ξεχωρίσει, που στο κάτω-κάτω είναι και το ζητούμενο. Τώρα βλέπουμε πασούλες, ταμπούρι, κόντρα καθυστερήσεις και ομάδες που αρνούνται να επιτεθούν, σφίχτερμεν που επικρατούν μπαλαδόρων, προκρίσεις που κρίνονται όλο και πιο συχνά στα πέναλτι, παρατάσεις χωρίς τελική προσπάθεια. Boooooooring.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μπες στα σοσιαλ μύδια, άκου τα συνθήματα στα γήπεδα, δες την αντιμετώπιση τους απέναντι σε οποιονδήποτε λατινοαμερικανο, δεν ειναι τυχαίο οτι τους μισεί όλη η ήπειρος.
Νο αμπλο εσπανιόλ καρδιά μου :haha: , γι' αυτό σε ρωτάω, όπως και γιατί δε γνώριζα τα συγκεκριμένα που αναφέρεις. Εντυπωσιακό να δείχνουν ρατσισμό αυτοί, από αλλους θα το περίμενα ίσως περισσότερο. Απορώ που δεν έχει φτάσει ποτέ τέτοια συζήτηση κατά δω και όλοι στεκόμαστε στην αναμφισβήτητη ίσως ποδοσφαιρική τους κουλτούρα, προφανώς επηρρεασμένη από τα εντός συνόρων.
όλοι στηρίζουν πάντα τη λατινοαμερικανικη ομάδα που παίζει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα από Αφρική, Ευρώπη, Ασία
Ναι ε; Ακόμα κι όταν παίζει η Βραζιλία; Τι μαθαίνει κανεις!
η αποτυχία του να προσελκύσει νέες αγορές
Κι όμως, τα ανοίγματα που κάνουν όλοι είναι σε νέες αγορές, κυριότερα στην Ασία και την Αραβία. Προφανώς δε θα ναι τυχαίο που όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά brand name πηγαίνουν εκεί για περιοδεία κάθε καλοκαίρι. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αμερική, αλλά εκει η χώρα είναι μια κατηγορία μόνη της, δεν υπάρχει θέμα συζ'ητησης όταν πρώτο είναι το football και δεύτερο το baseball.
ως άθλημα είναι αργό
Εξαρτάται. Άλλο άθλημα στη Β' εθνική κι άλλο στην Premiership, πέντε ταχύτητες πάνω.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα όπως λες κι εσύ.
χωρίς διακύμανση στο σκορ
Αυτό έχει να κάνει με τη φύση του αθλήματος. Ναι δεν είναι μπάσκετ, αλλά αν πάρουμε για παράδειγμα το Ολλανδία-Αργεντινή ή χθες το Αγγλία-Γαλλια δεν υπήρχε διακύμανση; Μη τρελαθούμε.
άδικο, κωλοφαρδιστικο
Μαζί σου 100%. Σ' αυτό όμως βρίσκουν ομορφιά οι περισσότεροι, καθώς προφανώς και ο αδύναμος έχει δικαίωμα στο όνειρο, ειδικά σε μη μακροπρόθεσμες διοργανώσεις όπως κύπελλα, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, champions league, ίσως και μουντιαλ. Ισχύει και το κωλοφαρδίστικο, όλα παίζουν, χαρακτηριστικα αναμφίβολα του ίδιου του αθλήματος.
Μη το συγκρίνεις με το μπάσκετ που 99 στις 100 φορές κερδίζει ο καλύτερος/ικανότερος/πλουσιότερος ή ολα μαζι.
Αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω. Μάλλον τα ποσά που παίζουν παγκοσμίως για τις μεταδόσεις δε σε δικαιώνουν.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εντυπωσιακό να δείχνουν ρατσισμό αυτοί, από αλλους θα το περίμενα ίσως περισσότερο. Απορώ που δεν έχει φτάσει ποτέ τέτοια συζήτηση κατά δω και όλοι στεκόμαστε στην αναμφισβήτητη ίσως ποδοσφαιρική τους κουλτούρα, προφανώς επηρρεασμένη από τα εντός συνόρων.
Να χαρείτε ας μην πιάσουμε αυτή την κουβέντα σε αυτό το τοπικ και κλειδωθεί.

Μια χαρά ξέρω λατινοαμερικανους που υποστηρίζουν Αργεντινή. Μια χαρά ξέρω Αργεντινους που είναι αντιρατσιστες και έχουν αντιμετωπίσει αθλιες ρατσιστικες συμπεριφορές στην Ευρώπη (ειδικά κοπελες). Και τις άλλες τρεις χώρες μόνο χώρες που έχουν τσακισει το ρατσισμό δεν τις λες.

Ας περιορίσουμε την κουβέντα στο βασιλιά των σπορ!

chrisbd

Member
Γιωργο υπάρχουν παιχνιδια που ειναι βαρετά το δεχομαι αλλά και πολλά παιχνιδια μπάσκετ επισης ειναι βαρετά.. ε οταν συμβαινει αυτό κάνεις και κατι αλλο πχ τικτοκ.. ή την κλεινεις και πας βόλτα...

συμφωνω οτι πρεπει να βρεθουν τροποι για να ειναι πιο θεαματικό.. πχ καταργηση οφσαιτ (αν και αυτο θα σημαινει περισσοτερη αμυνα και χαμηλά).. οτι μπορουν να σκεφτουν.. υπάρχουν καποια που πιθανον να προταθουν και να εφαρμοστούν τα επομενα χρονια..

στο αντιτηλεοπτικο και γω δεν συμφωνω αν εννοεις ως προιον.. ισα ισα που υπαρχει πολύ τηλεοπτικο χρημα γυρω απο αυτο εκτος αν εννοεις κατι άλλο..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα εκτραπεί η συζήτηση, οπότε ναι, μάλλον ας περιοριστεί στο αγωνιστικό του θέματος.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom