Kostas_Stavrop
Member
- Μηνύματα
- 7
- Likes
- 77
Περιεχόμενα
ΜΕΡΟΣ 2ο
Ο ουρανός είχε πλέον σκοτεινιάσει, καθώς η ώρα είχε πάει 6 όταν φτάσαμε στην Μυλούζη, και εμείς είχαμε λυγίσει από την εξάντληση της εξερεύνησης και από το σύρσιμο των βαλιτσών σε όλη την πόλη, που εκτός των άλλων προανήγγειλε την παρουσία μας όπου και αν πηγαίναμε χάρη στην "μελωδία" τους καθώς συγκρούονταν με το πλακόστρωτο. Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η πρώτη μας βροχή στο ταξίδι, που ευτυχώς ίσα που μας χάιδεψε μιας και το διαμέρισμα μας ήταν μόλις δέκα λεπτά περπάτημα από τον σταθμό. Για την διαμονή μας είχαμε επιλέξει το Esprit Luxe .... au coeur de Mulhouse(Συγκρότημα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων · Mulhouse · ★4,85 · 1 υπνοδωμάτιο · 1 κρεβάτι · 1 μπάνιο) και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από την άνεση του χώρου όσο και από τις προτάσεις που εμπεριέχονταν στο βιβλιαράκι υποδοχής του οικοδεσπότη μας.
Το βραδάκι, αφού γεμίσαμε μερικώς τις μπαταρίες μας, κάναμε μια έρευνα αγοράς και αποφασίσαμε να δειπνήσουμε σε ένα παραδοσιακό αλσατικό εστιατόριο που μας φάνηκε οικονομικό και προσέφερε πολλά από τα πιάτα που θέλαμε να δοκιμάσουμε. Ωστόσο πρώτα ήταν επιβεβλημένη μια αναγνωριστική βόλτα στην πόλη, δεδομένου ότι το πρωί θα αναχωρούσαμε κατευθείαν για Βασιλεία. Έτσι, κάναμε έναν μεγάλο κύκλο στο ιστορικό κέντρο, θαυμάσαμε την εκκλησία Saint-Etienne, το ιστορικό μουσείο της πόλης και διάφορα άλλα διαμαντάκια που βρήκαμε στον δρόμο μας, όσο τα στομάχια μας, μεθυσμένα από τα αρώματα των ιταλικών εστιατορίων και των πανταχού παρόντων ντονέρ-κεμπάπ, μας κατεύθυναν προς το εστιατόριο που είχαμε επιλέξει.
Το καταφύγιο μας για την βραδιά ήταν το Restaurant Zum Sauwadala, το οποίο ήταν και μια από τις προτάσεις του οικοδεσπότη μας. Η πρώτη μας εντύπωση ήταν εξαιρετική, καθώς η ζεστασιά του χώρου μας αγκάλιασε με το που ανοίξαμε την πόρτα της εισόδου και οι παραδοσιακά ντυμένοι και εξυπηρετικότατοι σερβιτόροι μας οδήγησαν στο τραπέζι μας. Αφού τακτοποιηθήκαμε όμως, αντιληφθήκαμε μια ιδιαίτερη μυρωδιά που αναδυόταν από τον συνδυασμό τυριών και κρεάτων, η οποία ομολογώ πως μας αναστάτωσε και μας έκανε περισσότερο επιφυλακτικούς σχετικά με τα όσα επρόκειτο να γευτούμε. Παραγγείλαμε μια ποικιλία τυριών-αλλαντικών και δύο παραδοσιακά πιάτα της Αλσατίας, το Baeckeoffa και το Fleischschnacka (περιττό να αναφέρω πως όταν ήρθε ο σερβιτόρος δεν κάναμε καμία απόπειρα να τα προφέρουμε, μόνο τα δείξαμε στον κατάλογο).
Τελικά το φαγητό, με εξαίρεση τα τυριά που ήταν πολύ του γούστου μου, συνολικά ήταν οριακά άνω του μετρίου, τουλάχιστον για τους δικούς μας γευστικούς κάλυκες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες κουζίνες. Ωστόσο θεωρώ πως σίγουρα άξιζε η εμπειρία και δεν έχω αμφιβολία πως το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι από τα καλύτερα μέρη αν ενδιαφέρεται κάποιος να δοκιμάσει την αλσατική κουζίνα. Εμείς, πήραμε λίγο χρόνο να χωνέψουμε την ίσως υπερβολικά γενναιόδωρη ποσότητα φαγητού που καταναλώσαμε και επιστρέψαμε στο διαμέρισμα, όπου πέσαμε σαν κοτόπουλα μιας και την επόμενη μέρα μας περίμενε μια ακόμη πιο απαιτητική εξερεύνηση, καθώς θα προσεγγίζαμε τον κύριο προορισμό του ταξιδιού μας.
Η νύχτα πέρασε και το πρωί ξυπνήσαμε γύρω στις 8 με το "γλυκό κελαήδισμα" των ξυπνητηριών. Σηκωθήκαμε, ρίξαμε ένα μπουφάν από πάνω μας και κατεβήκαμε για να αρπάξουμε λιχουδιές από μια boulangerie που είχαμε εντοπίσει πέντε λεπτά από το διαμέρισμα. Καθώς ανοίγαμε την πόρτα της κεντρικής εισόδου για να βγούμε στον έξω κόσμο, είχαμε την ευχάριστη έκπληξη να αντικρίσουμε το γαλάζιο χρώμα του ουρανού, που την προηγούμενη μέρα δεν έλεγε με τίποτα να φανερωθεί.
Στον δρόμο μας προς την boulangerie ρίξαμε και μια τελευταία γλυκιά ματιά στην μεγαλοπρεπή εκκλησία Saint-Etienne που ήταν λουσμένη στο φως του ήλιου.
Λίγο αργότερα φτάσαμε όντως στο "αρτοπωλείο" της γειτονιάς μας, το οποίο μάλιστα είχε μόλις βγάλει φρέσκια φουρνιά και είχε σκλαβώσει όλους τους περαστικούς με την μυρωδιά του. Πήραμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα ενος σωστού πρωινού στην Γαλλία (δηλαδή από ένα croissant και pain au chocolat) και τρέξαμε προς το διαμέρισμα για να τα καταταβροχθίσουμε εκεί.
Χορτασμένοι πλέον τόσο από φαγητό όσο και από ύπνο, μαζέψαμε τα πράγματα μας, που είχαμε προλάβει να διασκορπίσουμε σε όλο τον χώρο, και ξεκινήσαμε την πορεία μας προς τον σταθμό (Gare de Mulhouse) για να αποχαιρετήσουμε αυτή την ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη και να κάνουμε επιτέλους την πρώτη μας επαφή με μια χώρα που κανείς από τους δυο μας δεν είχε εντάξει στο ταξιδιωτικό του ρεπερτόριο μέχρι τώρα. Στον δρόμο κάναμε και μερικές στάσεις για κάποια τελευταία κλικ (αν δεν έχει γίνει εμφανές μέχρι τώρα πως όταν ταξιδεύω έχω εμμονή να φωτογραφίζω οτιδήποτε μου τραβάει το μάτι, ήρθε η στιγμή να το ομολογήσω), και τελικά επιβιβαστήκαμε κατά τις 11 στο τρένο για τον προορισμό μας. Επόμενος σταθμός: Βασιλεία!
Ο ουρανός είχε πλέον σκοτεινιάσει, καθώς η ώρα είχε πάει 6 όταν φτάσαμε στην Μυλούζη, και εμείς είχαμε λυγίσει από την εξάντληση της εξερεύνησης και από το σύρσιμο των βαλιτσών σε όλη την πόλη, που εκτός των άλλων προανήγγειλε την παρουσία μας όπου και αν πηγαίναμε χάρη στην "μελωδία" τους καθώς συγκρούονταν με το πλακόστρωτο. Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η πρώτη μας βροχή στο ταξίδι, που ευτυχώς ίσα που μας χάιδεψε μιας και το διαμέρισμα μας ήταν μόλις δέκα λεπτά περπάτημα από τον σταθμό. Για την διαμονή μας είχαμε επιλέξει το Esprit Luxe .... au coeur de Mulhouse(Συγκρότημα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων · Mulhouse · ★4,85 · 1 υπνοδωμάτιο · 1 κρεβάτι · 1 μπάνιο) και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από την άνεση του χώρου όσο και από τις προτάσεις που εμπεριέχονταν στο βιβλιαράκι υποδοχής του οικοδεσπότη μας.
Το βραδάκι, αφού γεμίσαμε μερικώς τις μπαταρίες μας, κάναμε μια έρευνα αγοράς και αποφασίσαμε να δειπνήσουμε σε ένα παραδοσιακό αλσατικό εστιατόριο που μας φάνηκε οικονομικό και προσέφερε πολλά από τα πιάτα που θέλαμε να δοκιμάσουμε. Ωστόσο πρώτα ήταν επιβεβλημένη μια αναγνωριστική βόλτα στην πόλη, δεδομένου ότι το πρωί θα αναχωρούσαμε κατευθείαν για Βασιλεία. Έτσι, κάναμε έναν μεγάλο κύκλο στο ιστορικό κέντρο, θαυμάσαμε την εκκλησία Saint-Etienne, το ιστορικό μουσείο της πόλης και διάφορα άλλα διαμαντάκια που βρήκαμε στον δρόμο μας, όσο τα στομάχια μας, μεθυσμένα από τα αρώματα των ιταλικών εστιατορίων και των πανταχού παρόντων ντονέρ-κεμπάπ, μας κατεύθυναν προς το εστιατόριο που είχαμε επιλέξει.
Το καταφύγιο μας για την βραδιά ήταν το Restaurant Zum Sauwadala, το οποίο ήταν και μια από τις προτάσεις του οικοδεσπότη μας. Η πρώτη μας εντύπωση ήταν εξαιρετική, καθώς η ζεστασιά του χώρου μας αγκάλιασε με το που ανοίξαμε την πόρτα της εισόδου και οι παραδοσιακά ντυμένοι και εξυπηρετικότατοι σερβιτόροι μας οδήγησαν στο τραπέζι μας. Αφού τακτοποιηθήκαμε όμως, αντιληφθήκαμε μια ιδιαίτερη μυρωδιά που αναδυόταν από τον συνδυασμό τυριών και κρεάτων, η οποία ομολογώ πως μας αναστάτωσε και μας έκανε περισσότερο επιφυλακτικούς σχετικά με τα όσα επρόκειτο να γευτούμε. Παραγγείλαμε μια ποικιλία τυριών-αλλαντικών και δύο παραδοσιακά πιάτα της Αλσατίας, το Baeckeoffa και το Fleischschnacka (περιττό να αναφέρω πως όταν ήρθε ο σερβιτόρος δεν κάναμε καμία απόπειρα να τα προφέρουμε, μόνο τα δείξαμε στον κατάλογο).
Τελικά το φαγητό, με εξαίρεση τα τυριά που ήταν πολύ του γούστου μου, συνολικά ήταν οριακά άνω του μετρίου, τουλάχιστον για τους δικούς μας γευστικούς κάλυκες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες κουζίνες. Ωστόσο θεωρώ πως σίγουρα άξιζε η εμπειρία και δεν έχω αμφιβολία πως το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι από τα καλύτερα μέρη αν ενδιαφέρεται κάποιος να δοκιμάσει την αλσατική κουζίνα. Εμείς, πήραμε λίγο χρόνο να χωνέψουμε την ίσως υπερβολικά γενναιόδωρη ποσότητα φαγητού που καταναλώσαμε και επιστρέψαμε στο διαμέρισμα, όπου πέσαμε σαν κοτόπουλα μιας και την επόμενη μέρα μας περίμενε μια ακόμη πιο απαιτητική εξερεύνηση, καθώς θα προσεγγίζαμε τον κύριο προορισμό του ταξιδιού μας.
Η νύχτα πέρασε και το πρωί ξυπνήσαμε γύρω στις 8 με το "γλυκό κελαήδισμα" των ξυπνητηριών. Σηκωθήκαμε, ρίξαμε ένα μπουφάν από πάνω μας και κατεβήκαμε για να αρπάξουμε λιχουδιές από μια boulangerie που είχαμε εντοπίσει πέντε λεπτά από το διαμέρισμα. Καθώς ανοίγαμε την πόρτα της κεντρικής εισόδου για να βγούμε στον έξω κόσμο, είχαμε την ευχάριστη έκπληξη να αντικρίσουμε το γαλάζιο χρώμα του ουρανού, που την προηγούμενη μέρα δεν έλεγε με τίποτα να φανερωθεί.
Στον δρόμο μας προς την boulangerie ρίξαμε και μια τελευταία γλυκιά ματιά στην μεγαλοπρεπή εκκλησία Saint-Etienne που ήταν λουσμένη στο φως του ήλιου.
Λίγο αργότερα φτάσαμε όντως στο "αρτοπωλείο" της γειτονιάς μας, το οποίο μάλιστα είχε μόλις βγάλει φρέσκια φουρνιά και είχε σκλαβώσει όλους τους περαστικούς με την μυρωδιά του. Πήραμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα ενος σωστού πρωινού στην Γαλλία (δηλαδή από ένα croissant και pain au chocolat) και τρέξαμε προς το διαμέρισμα για να τα καταταβροχθίσουμε εκεί.
Χορτασμένοι πλέον τόσο από φαγητό όσο και από ύπνο, μαζέψαμε τα πράγματα μας, που είχαμε προλάβει να διασκορπίσουμε σε όλο τον χώρο, και ξεκινήσαμε την πορεία μας προς τον σταθμό (Gare de Mulhouse) για να αποχαιρετήσουμε αυτή την ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη και να κάνουμε επιτέλους την πρώτη μας επαφή με μια χώρα που κανείς από τους δυο μας δεν είχε εντάξει στο ταξιδιωτικό του ρεπερτόριο μέχρι τώρα. Στον δρόμο κάναμε και μερικές στάσεις για κάποια τελευταία κλικ (αν δεν έχει γίνει εμφανές μέχρι τώρα πως όταν ταξιδεύω έχω εμμονή να φωτογραφίζω οτιδήποτε μου τραβάει το μάτι, ήρθε η στιγμή να το ομολογήσω), και τελικά επιβιβαστήκαμε κατά τις 11 στο τρένο για τον προορισμό μας. Επόμενος σταθμός: Βασιλεία!
Attachments
-
280,9 KB Προβολές: 0
Last edited: