mariaj
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Bali
Πρόλογος: Όπως κάθε χειμώνα με τον καλό μου έτσι και φέτος σκεφτόμασταν ποιό ορεινό χωριουδάκι της Ελλάδας θα επισκεπτόμασταν για κάποιο Σαββατοκύριακο που θα μπορούσαμε. Εγώ όμως τρωγόμουνα μέσα μου γιατί ήθελα επιτέλους να κάνουμε και ένα ταξίδι στο εξωτερικό.. Έτσι με συνεχείς αναζητήσεις στο skyscanner, χωρίς όμως να έχουμε στο πλάνο ότι θα ταξιδεύαμε στο εξωτερικό μιας και το θεωρούσαμε πιο ακριβό ταξίδι απ’ότι στην Ελλάδα και χωρίς συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό μας, πέφτω πάνω στην προσφορά της easyjet για Ρώμη στην τιμή των 50Ε πήγαινε – έλα! Δεν δυσκολεύτηκα να πίσω τον φίλο μου μιάς και ήταν πολύ οικονομικά τα εισιτήρια και έτσι τα κλείσαμε αμέσως. Δύο εισιτήρια για την Ρώμη 17 – 21 Φεβρουαρίου είχαν είδη κλειστεί νωρίς – νωρίς στην τιμή των 130Ε πήγαινε – έλα για δύο άτομα και μία βαλίτσα. Αυτό που έμενε πια ήταν η οργάνωση του ταξιδιού ώστε να βλέπαμε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορούσαμε σε αυτή την ιστορική πόλη στις 3 μέρες που είχαμε στην διάθεσή μας. Είχα δύο γεμάτους μήνες μπροστά μου και με ατελείωτο διάβασμα στις ιστορίες του αγαπημένου travelstories και με έναν οδηγό στο χέρι συνεχώς, κατάφερα και έβγαλα ένα πρόγραμμα που νόμιζα ότι θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε ( και λέω νόμιζα γιατί όπως ήταν φυσικό δεν μπορέσαμε να δούμε τελικά όλα αυτά τα πράγματα που θέλαμε, τι να σου κάνουν 3 μέρες άλλωστε σε αυτή την πόλη – μνημείο)! Έναν μήνα περίπου πριν το ταξίδι μας κλείσαμε και το ξενοδοχείο μας Hotel Lussemburgo το οποίο μας κόστισε 120Ε για 3 νύχτες με πρωινό. Το budget ήταν περιορισμένο και γι’αυτό επιλέξαμε αυτό το ξενοδοχείο που ενώ δεν ήταν μέσα στο ιστορικό κέντρο, ήταν οικονομικό, είχε καλές κριτικές και ήταν κοντά σε σταθμό μετρό που μας εξυπηρέτησε μια χαρά κατά την παραμονή μας εκεί. Μ’ αυτά και μ’αυτά πέρασε ο καιρός και έφτασε επιτέλους η 17η Φεβρουαρίου. Το ταξίδι τώρα αρχίζει…
Attachments
-
23,8 KB Προβολές: 69