• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

2024: Που πηγαμε;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ουαου! Αυτή δεν είναι απλή ανασκόπηση, είναι κανονικό ημερολόγιο με ταξιδιωτικές ιστορίες. Πολύ όμορφη παρουσίαση!

Ο δικός μου απολογισμός για το 2024 έχει δύο μόνο ταξίδια, αλλά με αυτά μπόρεσα επιτέλους να ικανοποιήσω δύο παλιά απωθημένα μου (στην παρένθεση τα απωθημένα μου).
Ιανουάριος: Ταϊλάνδη - Καμπότζη (Άνγκορ Βατ) - Σιγκαπούρη
Σεπτέμβριος: Περού (Μάτσου Πίτσου) - Γιουκατάν Μεξικού - Ισπανία

Το 2025 να μας βρει με υγεία και καλά ταξίδια!
Δυο μόνο ταξίδια , αλλά ταξίδια ζωής !

tatooine

Member
Ο δικός μου απολογισμός για το 2024 έχει δύο μόνο ταξίδια, αλλά με αυτά μπόρεσα επιτέλους να ικανοποιήσω δύο παλιά απωθημένα μου (στην παρένθεση τα απωθημένα μου).

Δεν το λες καθόλου λίγο.

annoula

Member
Ουαου! Αυτή δεν είναι απλή ανασκόπηση, είναι κανονικό ημερολόγιο με ταξιδιωτικές ιστορίες. Πολύ όμορφη παρουσίαση!

Ταξιδάρες...Και εις άλλα με υγεία!

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το τόσο όμορφο σχόλιο!
Ο δικός μου απολογισμός για το 2024 έχει δύο μόνο ταξίδια, αλλά με αυτά μπόρεσα επιτέλους να ικανοποιήσω δύο παλιά απωθημένα μου
Αυτά ήταν ταξιδάρες, όχι απλά ταξίδια!

Σου εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και πάντα να πραγματοποιείς κάθε σου στόχο και όνειρο!!

armar

Member
Η πρώτη μέρα του χρόνου μας βρήκε στη Χαϊδελβέργη και μετά ακολούθησε το Στρασβούργο, η Κολμάρ και η Βασιλεία.
Πάσχα στο Ναύπλιο
Ιούνιο 2 μέρες Ύδρα και 2 μέρες Σπέτσες
Αυγουστο Σκωτία. Διαμονή σε Εδιμβούργο, Ινβερνές και Γλασκώβη και εκδρομές σε λίμνες, βουνά και νησί. Στη συνέχεια διαμονή Νιούκαστλ με εκδρομή στο Γιορκ. Μετά μπανάκια στην περιοχή από Πρέβεζα έως Πάργα και Αχέροντα με διαμονή στο Κανάλι.
Σεπτέμβριος 3μερο στα Κύθηρα
Χριστούγεννα 5 ημέρες στην Βαρκελώνη με εκδρομή Φιγκερες και Χιρονα.
Για το 2025 δεν έχω κανονίσει τίποτα. Να δούμε τι θα μας βγάλουν οι Πανελλήνιες και βλέπουμε...

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?

Ταξιδάρες!

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Υπέροχα και τα 2 ταξίδια και απωθημένα και για μένα (πλην το Γιουκαταν)!!

και εις ανώτερα!!!!!!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ας κάνω και εγώ τη δική μου ανασκόπηση για το 2024. Μου αρέσει να "μαζεύω" τα ταξίδια της προηγούμενης χρονιάς και να βλέπω τι κατάφερα!

Φεβρουάριος 2024=> Ιταλία: Το 2024 δεν ξεκίνησε καλά. Είχα προγραμματίσει ένα 2μερο στη αγαπημένη μου Ρώμη, το οποίο και ακύρωσα λόγω οικογενειακών θεμάτων υγείας. Δεν το ξέχασα όμως και το είχα κατα νου για αργότερα...

Ιούνιος 2024 => Βουλγαρία & Τατζικιστάν: Ήταν το "μεγάλο" ταξίδι του 2024 για μένα και ουσιαστικά η πρώτη χώρα της Ασίας! Συνολικά 16 μέρες, εκ των οποίων 2 μέρες Βουλγαρία με μία διανυκτέρευση και οι υπόλοιπες στο Τατζικιστάν. Στη λίστα των βουνών που επιθυμώ να δω ήταν και τα Όρη Παμίρ και είχε έρθει η ώρα να τα δω! Το Τατζικιστάν όμως δεν είναι μόνο βουνά ή μάλλον είναι μόνο βουνά σχεδόν :lol:... αλλά έχει και άλλα ενδιαφέροντα να δεις και να κάνεις!

Κάναμε 12 μέρες οδικό ταξίδι (με οδηγό) στην αυτόνομη περιοχή Γκόρνο Μπαταχσάν, διασχίσαμε μεγάλο μέρος του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Μ41 (Pamir Highway), δοκιμάσαμε τις λιχουδιές του Τατζικιστάν και η διάρροια πήγε σύννεφο...- στο ταξίδι αυτό χρησιμοποίησα το φαρμακείο που έχω μαζί μου στα ταξίδια όσο σε κανένα άλλο ταξίδι, μέχρι και τις αντιβιώσεις που έχω μαζί μου χρησιμοποίησα-, κινηθήκαμε παράλληλα με τα Αφγανικά σύνορα και είδαμε πολλούς Αφγανούς και σημαίες των Ταλιμπάν..., είδαμε πετρογλυφικά, κάστρα και παλιά ιερά των ζωροαστρών, φτάσαμε κοντά στα σύνορα με την Κίνα και σε έναν απο τους φημισμένους δρόμους του μεταξιού, ανεβήκαμε σε μεγάλα υψόμετρα πάλι, κάναμε πεζοπορίες, είδαμε σπάνια ζωάκια (λεοπάρδαλη του χιονιού!), μπήκαμε στη καρδιά των Παμιρ απο δρόμους που δεν τους ξέρει ούτε η μανούλα τους και αποδείχτηκε το highlight του ταξιδιού μας αυτό (όταν αξιωθώ θα γράψω σε ανάλογο νήμα δυο πράγματα), περάσαμε απο χωριά στα οποία ζουν οι απόγονοι των Τατζίκ και όχι μόνο, μας φίλεψαν, μας κοίμισαν και μας έδειξαν τα σπίτια τους, ακούσαμε να μιλούν τις διάφορες γλώσσες των Παμίρ, ακούσαμε τις μουσικές της αυτόνομης περιοχής, προσπαθήσαμε να δούμε τη φυσική λίμνη Σαρέζ αλλά δεν μας βαστούσαν τα πόδια μας απο τις διάρροιες ώστε να κάνουμε 20 χλμ σε μία μέρα και άλλα τόσα για να γυρίσουμε την επόμενη, και είδαμε και τη πρωτεύουσα της χώρας. Όμορφη δεν την λες αυτή τη πρωτεύουσα, αλλά για μας είχε ένα ενδιαφέρον. Αυτά! :clap:

Αύγουστος 2024 => Αλβανία: Είχα κανονίσει ένα 2μερο στο Πόγραδετς και τη γύρω περιοχή, αλλά μου έκοψαν την άδεια και το ταξιδάκι πήγε άπατο... Δεύτερη ακύρωση της χρονιάς...

Οκτώβριος 2024 => Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία & λίγο Βόρεια Μακεδονία: Το κλασικό οδικό ταξίδι της χρονιάς! Αφιερώσαμε 9 μέρες γεμάτες και βασικός στόχος ήταν η νότια Βοσνία-Ερζεγοβίνη με Σαράγεβο και ένα μεγάλο κομμάτι της δυτικής Σερβίας. Τέσσερις μέρες πριν ξεκινήσουμε, στη Βοσνία έγιναν οι μεγάλες πλημμύρες.... Αρχικά στεναχωρήθηκα για τις απώλειες των ανθρώπων και τελευταία στιγμή έκανα αλλαγές στο πρόγραμμα μας, καθώς η μία διαδρομή μας περνούσε απο το σημείο που έγιναν και οι μεγαλύτερες ζημιές... Παρόλα αυτά δεν αποφύγαμε τελείως τα πλημμυρισμένα μέρη και είδαμε κάποια απο τα αποτελέσματα της καταστροφής... Για τη Βοσνία ότι και να πω θα είναι λίγο!!! Η Σερβία αντάξια πάντα των προσδοκιών μου και στο τέλος κάναμε και ένα μικρό πέρασμα απο ένα οινοποιείο της Βόρειας Μακεδονίας.

Οκτώβριος 2024 => Ιταλία: Όπως είπα πιο πάνω δεν είχα σκοπό να ξεχάσω την Ρώμη, αλλά μετά τον Σεπτέμβρη δεν είχαν μείνει πολλές μέρες άδειας και έτσι προσπάθησα να τη χώσω στο τριήμερο της 28ης αλλά χωρίς πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς δεν ήμουν διατεθειμένη να πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου για ένα 2μερο στην Ρώμη. Οπότε την ξέχασα τελείως...:(

Ελλάδα 2024: Λίγα πράγματα εντός Ελλάδας...κινήθηκα στα γνωστά μέρη, νομοί Δράμας, Καστοριάς, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, χωρίς να κάνω κάτι που δεν έχω ξανα κάνει, και πήγα και Γρεβενά μετά απο 31 χρόνια... Το λες και highlight εντός συνόρων! :haha: Α ναι, πήγα και στην αγαπημένη μου Ξάνθη!

Αν πω οτι δεν είμαι ευχαριστημένη ταξιδιωτικά απο το 2024 θα πω ψέματα. Παρόλες τις αναποδιές, οι οποίες περιορίστηκαν ευτυχώς στα μικρά ταξίδια, το 2024 πήγε πολύ καλά για μένα! Πραγματοποίησα έναν ακόμα στόχο, τα Όρη Παμίρ και έκανα ένα απο τα οδικά που αγαπώ πολύ!

Για το 2025 έχω σκοπό να πραγματοποιήσω έναν ακόμα ταξιδιωτικό μου στόχο, που βρίσκεται ψηλά για μένα και να βάλω περισσότερη Ελλάδα και μάλιστα μέρη που δεν έχω ξαναδεί!.... Εύχομαι να τα καταφέρω. Τα σχέδια όπως και να έχει συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό!

Εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή ταξίδια!

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Υπέροχα και τα 2 ταξίδια και απωθημένα και για μένα (πλην το Γιουκαταν)!! και εις ανώτερα!!!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά πολύ ωραία ταξίδια και τα δύο.
Η χερσόνησος Γιουκατάν δεν ήταν ακριβώς απωθημένο μου, αλλά σε προηγούμενο ταξίδι μου στο Μεξικό δεν την είχα επισκεφτεί και έτσι δεν μπορούσα να αφήσω άλλο σε εκκρεμότητα Τσιτσέν Ιτζά, Τουλούμ, σενότες, κλπ..

alma

Member
Κάναμε 12 μέρες οδικό ταξίδι (με οδηγό) στην αυτόνομη περιοχή Γκόρνο Μπαταχσάν, διασχίσαμε μεγάλο μέρος του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Μ41 (Pamir Highway), δοκιμάσαμε τις λιχουδιές του Τατζικιστάν και η διάρροια πήγε σύννεφο...
Τον οδηγό τον κλείσατε από δω ή από τοπικό πρακτορείο;Ήταν ρωσόφωνος,αγγλόφωνος τι ακριβώς;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τον οδηγό τον κλείσατε από δω ή από τοπικό πρακτορείο;Ήταν ρωσόφωνος,αγγλόφωνος τι ακριβώς;
Είχαμε έναν οδηγό για το αυτοκίνητο, που μιλούσε Παμίρικα, Τατζίκικα και καθόλου σχεδόν Αγγλικά και έναν ακόμα συνοδό να τον πω, που μιλούσε Παμίρικα, Τατζίκικα, Ρώσικα και Αγγλικά για να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Ο οδηγός είναι ένας απο τους καλύτερους οδηγούς που έχω συναντήσει! Του έβγαλα το καπέλο στα κατσάβραχα που τους έτρεχα...

Πριν το ταξίδι είχα κάνει ένα custom πρόγραμμα και το είχα στείλει σε αρκετά πρακτορεία που δραστηριοποιούνταν στο Τατζικιστάν και στο Κιργιστάν ζητώντας ντόπιο αγγλόφωνο οδηγό. Mετά απο πολύ ψάξιμο και πολλά μειλ βρήκα έναν τοπικό πράκτορα μέσω ενος σαιτ που ανήκει σε έναν Φιλανδό και μία Κιργίζια. Αυτός ο πράκτορας μας παρείχε το όχημα, τον οδηγό και τον συνοδό και δέχτηκε να κάνει το πρόγραμμα που του είχα στείλει. Όλοι ήταν Παμίριοι απο το Κορόνγκ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής. Ο οδηγός με τον συνοδό ήρθαν και μας πήραν απο τη Ντουσαμπέ και όταν φτάσαμε στο Κορόγκ γνώρισα και τον πράκτορα. Πιο ντόπιοι απο αυτούς πεθαίνεις! Είπαμε πάρα πολλά με όλους, ειδικά με τον οδηγό και τον συνοδό, και έχω κρατήσει επαφή με όλους!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.782
Μέλη
39.517
Νεότερο μέλος
maria9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom