• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

2024: Που πηγαμε;

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!

Ιδού και η δική μου ανασκόπηση για το 2024

Ιανουάριος
1-13 (σύνολο 13 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Η βάση μου είναι η Βυτίνα. Έτσι, η 1η του Ιανουαρίου με βρήκε στη Δημητσάνα για τη γιορτή των ευχών.

IMG_4290_HEIC.jpg

IMG_4300_HEIC.jpg

Στις 4 Ιανουαρίου έκανα μια ημερήσια εκδρομή στον Νομό Αχαΐας για να επισκεφθώ μια φίλη που έχει σπίτι στη Δάφνη, ένα όμορφο χωριό των Καλαβρύτων.

IMG_4326.jpg

Στις 6 Ιανουαρίου πραγματοποίησα άλλη μια ημερήσια εξόρμηση στον Νομό Αχαΐας. Κοντά στο χωριό Άνω Βλασία υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακοί καταρράκτες. Εκεί που υψώνεται ο Ερύμανθος, βρίσκονται οι Καταρράκτες του Αγίου Ταξιάρχη. Πρόκειται για τους καταρράκτες του ποταμού Σελινούντα που πηγάζει από τον Ερύμανθο και χύνεται στον Κορινθιακό Κόλπο. Αυτούς τους καταρράκτες επισκέφθηκα πρώτα, και μετά συνέχισα για τον Καταρράκτη του Μουρικίου.

IMG_4451_HEIC.jpg

IMG_4403_HEIC.jpg

IMG_4453_HEIC.jpg

Η εκδρομή έκλεισε με βόλτα και φαγητό στα Καλάβρυτα.

IMG_4472_HEIC.jpg

Στις 7 Ιανουαρίου πήγα στο χιονισμένο Μαίναλο και συγκεκριμένα στο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου για καφέ.

IMG_4500_HEIC.jpg

Στις 13 Ιανουαρίου έκανα μια απογευματινή πεζοπορία στο χιονισμένο Μαίναλο.

IMG_4650_HEIC.jpg

IMG_4627.jpg

Φεβρουάριος
23-27 (σύνολο 5 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Στις 24 Φεβρουαρίου, με βάση τη Βυτίνα, έκανα μια ημερήσια εξόρμηση στο χωριό Βλαχορράπτη Αρκαδίας και στον Καταρράκτη του Βρόντου, ο οποίος θεωρείται το κρυμμένο μυστικό του Νομού. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το Γεφύρι του Κούκου, που αποτελεί θαύμα της μηχανικής, «βροντά» τα νερά του, από ύψος 17 μέτρων, ο Καταρράκτης. Περιττό να πω ότι το τοπίο είναι μαγικό και ο ορμητικός Αλφειός Ποταμός αποτελεί πόλο έλξης για αθλητικές δραστηριότητες, όπως rafting και kayaking.

IMG_4700.jpg

IMG_4738.jpg

IMG_4770 2.jpg

Η όμορφη εξόρμηση έκλεισε με φαγητό στο «Άλλοθι» στο χωριό Μάρκος.

IMG_4895_HEIC.jpg

Μάρτιος
7-11 (σύνολο 5 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Στις 9 Μαρτίου, πάλι με βάση τη Βυτίνα, έκανα μια ημερήσια εκδρομή στον Νομό Ηλείας για να γνωρίσω τους καταπληκτικούς Καταρράκτες της Νεμούτας. Η Νεμούτα είναι ένα χωριό γνωστό για τους πολυάριθμους και μοναδικούς σε ομορφιά καταρράκτες του.

Από τους πρόποδες του Ερύμανθου ξεκινάει το ταξίδι του ο ομώνυμος ποταμός Ερύμανθος και στην πορεία του εμπλουτίζεται από μικρά ρυάκια και πηγές που δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες.

IMG_5023.JPG

IMG_4988.JPG

IMG_5049.JPG

IMG_5081.jpg

Στην επιστροφή δείπνησα στα Λαγκάδια, στο εξαιρετικό εστιατόριο «Τσιαχτάϊ».

IMG_5112_HEIC.jpg

IMG_5107_HEIC.jpg

16-27 (σύνολο 12 μέρες) στο Νεπάλ

Οι πόλεις της μυθικής κοιλάδας του Κατμαντού, με τα στενά δρομάκια, τις πολύχρωμες αγορές, τους εκπληκτικούς Βουδιστικούς και Ινδουιστικούς ναούς και τα παλάτια ήταν το μενού που καταβρόχθισα μέχρι τελευταίας μπουκιάς κατά την παραμονή μου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κατμαντού.

IMG_5387.jpg

Το σαφάρι με τις πιρόγες στον ποταμό Rapti και με τα jeep στη ζούγκλα, όπου ζει η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, ο ινδικός ρινόκερος, κροκόδειλοι, μαϊμούδες ελέφαντες, αντιλόπες και πάνω από 350 διαφορετικά είδη πουλιών, γέμισε το άλμπουμ των ταξιδιωτικών μου αναμνήσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Εθνικό Πάρκο Chitwan, το οποίο αποτελεί μάλιστα Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

IMG_6501.jpg

Η γραφική Ποκάρα, με τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές των Ιμαλαΐων να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της λίμνης Phewa, και με τη μοναδική της ατμόσφαιρα, πραγματικά με αιχμαλώτισε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το Φεστιβάλ των Χρωμάτων στο οποίο είχα την τύχη να παρευρεθώ και να το ζήσω «αγκαλιά» με τους ντόπιους, ακολουθώντας τους και συμμετέχοντας στους ξέφρενους χορούς τους και στο αστείρευτο κέφι τους. Όλο αυτό το πάρτι, που λαμβάνει χώρα στους δρόμους της Ποκάρα, ήταν μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

IMG_6853.jpg

Επίσης, εκείνο που θα μου μείνει αξέχαστο από αυτό το ταξίδι είναι η ευγένεια, η φιλοξενία και τα χαμόγελα των ανθρώπων του Νεπάλ.

Απρίλιος
4-30 (σύνολο 27 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Τον Απρίλιο έβγαλα ρίζες στη Βυτίνα.

Στις 7 Απριλίου πήγα βόλτα στο όμορφο Βαλτεσινίκο.

IMG_8395_HEIC.jpg

Στις 16 Απριλίου ήπια το τσάι μου στη Δημητσάνα.

IMG_7477_HEIC.jpg

Στις 19 Απριλίου με επισκέφθηκαν φίλοι και πήγαμε για φαγητό στην κούκλα Στεμνίτσα.

IMG_7601_HEIC.jpg

Στις 20 Απριλίου ξενάγησα τους φίλους μου κάνοντας τουρ στη Δημητσάνα, στο Λιμποβίσι για να δουν το Σπίτι του Κολοκοτρώνη και στη Μονή Αιμυαλών. Καταλήξαμε για φαγητό στον «Ιωσήφ» στα Μαγούλιανα.

IMG_7611_HEIC.jpg

Στις 26 Απριλίου έκανα ημερήσια εκδρομή στο Βυζίκι, στο Κάστρο της Άκοβας και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού.

IMG_7751_HEIC.jpg

IMG_7954.jpg

IMG_7927.jpg

Επιστρέφοντας στη Βυτίνα έκανα μια στάση στα Λαγκάδια για να απολαύσω το ηλιοβασίλεμα από την Παναγιά του Γούναρη που βρίσκεται στη συνοικία Αγία Τριάδα, την υψηλότερη του χωριού.

IMG_8020_HEIC.jpg

IMG_8016_HEIC.jpg

Μάιος
1-20 (σύνολο 20 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Η παραμονή μου συνεχίζεται στη Βυτίνα και οι ρίζες τρυπώνουν ολοένα και πιο βαθιά.

Στις 4 Μαΐου (Μεγάλο Σάββατο) πήγα βόλτα στο Βαλτεσινίκο

IMG_8105_HEIC.jpg

και έκανα Ανάσταση στη Βυτίνα.

Βυτίνα.JPG

Στις 5 Μαΐου (Κυριακή του Πάσχα) πήγα για φαγητό σε φίλους στο Περδικονέρι Μεσσηνίας. Αργότερα, πετάχτηκα μια βόλτα μέχρι τον «Πύργο του Άϊφελ», όχι βέβαια του Παρισιού, αλλά των Φιλιατρών, βεβαίως-βεβαίως,

Φιλιατρά .JPG

και κατέληξα με την παρέα για βόλτα στην Κυπαρισσία και για καφέ και παγωτό στο «Αφ’ Υψηλού» έχοντας πάνω από το κεφάλι μου το Κάστρο, ενώ μπροστά μου απλωνόταν ο Κυπαρισσιακός Κόλπος και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

IMG_8146_HEIC.jpg

IMG_8188_HEIC.jpg

Κυπαρισσία.JPG

Στις 12 Μαΐου πήγα για φαγητό στο «Στέκι του Μωριά» στο χωριό Χρυσοβίτσι

IMG_8255_HEIC.jpg

IMG_8252_HEIC.jpg

και στη συνέχεια εξερεύνησα, υπό βροχή, το Ροεινό, ένα χωριό που αποτελεί βασικό κόμβο του πλέγματος πεζοποριών του Μαινάλου, αλλά και ένα από τα πιο ορεινά χωριά της λεκάνης του Ελισσώνα Ποταμού.

IMG_8333.jpg

Στις 19 Μαΐου πήγα στο Βαλτεσινίκο και μετά στον «Ιωσήφ», στα Μαγούλιανα, για το τελευταίο μου φαγητό στην Ορεινή Αρκαδία πριν την επιστροφή μου στο σπίτι μου στην Αθήνα.

IMG_8381-COLLAGE.jpg

Ιούνιος
8-30 (σύνολο 23 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα. Δηλαδή, μια Ορεινή Αρκαδία και μια Βυτίνα βρε αδερφέ!

Στις 15 Ιουνίου πήγα για βόλτα και φαγητό στη Στεμνίτσα.

IMG_8572_HEIC.jpg

IMG_8566_HEIC.jpg

Στις 16 Ιουνίου περπάτησα στα όμορφα στενά του Βλόγγου και έφαγα νόστιμο φαγάκι στη «Ζέρζοβα» στο χωριό Μάρκος.

IMG_8619.jpg

IMG_8587.jpg

IMG_8578_HEIC.jpg

Στις 29 Ιουνίου βρέθηκα στη Νυμφασία για βόλτα και φαγητό στην ταβέρνα «Παναγόπουλος» και την 1η Ιουλίου επέστρεψα στην Αθήνα.

IMG_0358_HEIC.jpg

IMG_0352_HEIC.jpg

Ιούλιος
12-15 (σύνολο 4 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Τίποτα το ιδιαίτερο! Ένα χαλαρό τετραήμερο για να ξεκινήσουν με το καλό οι καλοκαιρινές μου διακοπές σε θάλασσα, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βρέξει νύχι σε θαλασσινό νερό.

15-22 (σύνολο 8 μέρες) στο Πήλιο
Από τη Βυτίνα ξεκίνησα με προορισμό την Τσαγκαράδα, η οποία αποτέλεσε τη βάση μου για καθημερινές εξορμήσεις σε διαφορετικά μέρη και παραλίες. Έτσι πήγα σε:
  1. Παραλία Χορευτού​
  2. Παραλία Παρίσαινα​
  3. Παραλία Άγιοι Σαράντα​
  4. Παραλία Άι Γιάννης​
  5. Παραλία Παπά Νερό​
  6. Παραλία Νταμούχαρη​
  7. Παραλία Μυλοπόταμος​
  8. Παραλία Λιμνιώνας​
  9. Παραλία Ποτιστικά​
  10. Παραλία Λαγούδι​
  11. Παραλία Φακίστρα​
  12. Αργαλαστή​
  13. Μηλιές (Πήγαμε με τον «Μουτζούρη» από τα Άνω Λεχώνια)​
  14. Άφησσο​
  15. Ζαγορά​
IMG_9249_HEIC 2.jpg

IMG_9064.jpg

IMG_9182.jpg

IMG_9639.jpg

IMG_9500.jpg

Αύγουστος
11-31 (σύνολο 21 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Δεν κουνήθηκα καθόλου από τη Βυτίνα. Μόνο στις 24 Αυγούστου επισκέφθηκα τη φίλη μου στη Δάφνη Καλαβρύτων.

Δάφνη.jpeg

Σεπτέμβριος
1-15 (σύνολο 15 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Παραμένω στη Βυτίνα αφού η ζέστη συνεχίζει να ψήνει την Αθήνα και στις 16 επιστρέφω (δυστυχώς) στην πρωτεύουσα για μια σημαντική υποχρέωση.

Οκτώβριος
26-31 (σύνολο 6 μέρες) σε Αλβανία-Μαυροβούνιο-Βοσνία Ερζεγοβίνη-Κροατία-Σλοβενία

Στις 26 Οκτωβρίου, λοιπόν, ξεκίνησε αυτό το οδικό ταξίδι με πρώτη στάση και διανυκτέρευση στα Τίρανα της Αλβανίας. Η συνέχεια του ταξιδιού με βρήκε να επισκέπτομαι τη Budva και το Kotor του Μαυροβουνίου, το Trebinje της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Dubrovnik, το Split, το Trogir, το Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Plitvice, το Zagreb της Κροατίας και τη Ljubljana και το Σπήλαιο Postonja της Σλοβενίας.

IMG_0410.JPG

Τίρανα​

IMG_0469.jpg

Budva​

IMG_0620.jpg

Kotor​

IMG_1099.jpg

Trebinje​

IMG_0686.jpg

Dubrovnik​

IMG_1177.jpg

Split​

IMG_1343.jpg

Trogir​

IMG_1409.jpg

Εθνικό Πάρκο Λιμνών Plitvice​

IMG_1547.jpg

Zagreb​

IMG_1662_HEIC.jpg

Ljubljana​

IMG_1833.jpg

Postonja Cave

Νοέμβριος
1 και 2 σε Σερβία

Το οδικό ταξίδι συνεχίζεται και οι δύο πρώτες μέρες του Νοεμβρίου με βρίσκουν στο Βελιγράδι απ’ όπου θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα και την Αθήνα, διασχίζοντας τη Βόρεια Μακεδονία.

IMG_1950.jpg

IMG_1959.jpg

IMG_2025.jpg

15-30 (σύνολο 15 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Αραχτή στη Βυτίνα

IMG_2181_HEIC.JPG

με βολτίτσες για φαγητό στη Στεμνίτσα.

IMG_2291.jpg

Δεκέμβριος
1-8 (σύνολο 8 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Παραμένω στη Βυτίνα και στις 7 και 8 Δεκεμβρίου το χωριό κατακλύζεται από αυτοκίνητα-αντίκες στα πλαίσια του Χειμερινού Ράλλυ 2024. Η 9η Δεκεμβρίου με βρίσκει στην Αθήνα για ανασύνταξη και προετοιμασία για τις γιορτές.

IMG_2307.jpg

IMG_2313.jpg

20-31 (σύνολο 12 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία

Επιστροφή στη Βυτίνα για Χριστούγεννα και αλλαγή του χρόνου οικογενειακά.

Στις 21 Δεκεμβρίου χιόνισε στο Μαίναλο και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να χαρώ από κοντά το ολόφρεσκο χιόνι.

IMG_2376.jpg

IMG_2398.jpg

Στις 24 Δεκεμβρίου έκανα, ξανά, την ίδια πεζοπορία που είχα κάνει στις 13 Ιανουαρίου 2024 (όταν ξεκινούσε η νέα χρονιά) στο χιονισμένο Μαίναλο.

IMG_2472.jpg

IMG_2458.jpg

Στις 26 Δεκεμβρίου είχα επισκέπτες. Ήρθε η φίλη μου από τη Δάφνη με την κόρη της για σκι στο Μαίναλο. Έτσι, ξαναβρέθηκα στο βουνό για ακόμα μια φορά. Αργότερα προστέθηκαν στη παρέα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, για καφέ και ζεστό τσάι του βουνού στο σαλέ του χιονοδρομικού. Στο τέλος, όλοι μαζί καταλήξαμε για φαγητό στον «Ιωσήφ» στα Μαγούλιανα.

IMG_2525.jpg

IMG_2527.jpg

Στις 28 Δεκεμβρίου βρέθηκα στη Δάφνη Καλαβρύτων καλεσμένη για φαγητό, μαζί με την οικογένειά μου, στο σπίτι της φίλης μου.

IMG_2570.jpg

IMG_2574.jpg

Η 30η και η 31η του Δεκεμβρίου ήταν δύο πολύ ηλιόλουστες μέρες που μου χάρισαν όμορφες εικόνες της Βυτίνας πριν εκπνεύσει ο παλιός ο χρόνος.

IMG_2592.jpg

IMG_2595.jpg

Γράφοντας αυτήν την αναδρομή βρίσκομαι ακόμα στη Βυτίνα απολαμβάνοντας τη θαλπωρή που μου προσφέρει η φωτιά στο αναμμένο τζάκι. Εύχομαι ολόψυχα η καινούρια χρονιά να φέρει υγεία, ευημερία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο και σε εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια και συμμετέχουμε σε αυτό το φιλόξενο φόρουμ να ταξιδέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να έχουμε ιστορίες και εμπειρίες να διηγηθούμε κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Last edited:

MVSylvia

Member
Μήνες δεν θυμάμαι αλλά πήγα στα εξής:

Λονδίνο 3μερο
Βερολίνο 2μερο
Μόναχο 2μερο
Σανγκάη-Μπαλί 2βδόμαδο
Άμπου Ντάμπι-Ντουμπάι-Σάρτζα

Και κάποιες μικρό εκδρομές (Μετς, Τρίερ κτλ) με βάση το Λουξεμβούργο

Last edited:

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
συγγνώμη για την αναφορά στο σχόλιο σου που είναι off topic, αλλα μόλις ολοκλήρωσα (και είδα) το κλειδωμένο ανούσιο topic 😳😳😳 και παροτρυμένη από τα λεγόμενα της @MarieAries παρεξήγησα το nick σου 😂😂😂🙈🙈🙈

η 2025 σου να είναι ακόμα καλύτερη!!!!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Ιανουάριος

Η βάση μου είναι η Βυτίνα. Έτσι, η 1η του Ιανουαρίου με βρήκε στη Δημητσάνα για τη γιορτή των ευχών.

View attachment 484859

View attachment 484860

Στις 4 Ιανουαρίου έκανα μια ημερήσια εκδρομή στον Νομό Αχαΐας για να επισκεφθώ μια φίλη που έχει σπίτι στη Δάφνη, ένα όμορφο χωριό των Καλαβρύτων.

View attachment 484861

Στις 6 Ιανουαρίου πραγματοποίησα άλλη μια ημερήσια εξόρμηση στον Νομό Αχαΐας. Κοντά στο χωριό Άνω Βλασία υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακοί καταρράκτες. Εκεί που υψώνεται ο Ερύμανθος, βρίσκονται οι Καταρράκτες του Αγίου Ταξιάρχη. Πρόκειται για τους καταρράκτες του ποταμού Σελινούντα που πηγάζει από τον Ερύμανθο και χύνεται στον Κορινθιακό Κόλπο. Αυτούς τους καταρράκτες επισκέφθηκα πρώτα, και μετά συνέχισα για τον Καταρράκτη του Μουρικίου.

View attachment 484866

Στις 7 Ιανουαρίου πήγα στο χιονισμένο Μαίναλο και συγκεκριμένα στο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου για καφέ.

View attachment 484867

View attachment 484870

View attachment 484869

Φεβρουάριος

Στις 24 Φεβρουαρίου, με βάση τη Βυτίνα, έκανα μια ημερήσια εξόρμηση στο χωριό Βλαχορράπτη Αρκαδίας και στον Καταρράκτη του Βρόντου, ο οποίος θεωρείται το κρυμμένο μυστικό του Νομού. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το Γεφύρι του Κούκου, που αποτελεί θαύμα της μηχανικής, «βροντά» τα νερά του, από ύψος 17 μέτρων, ο Καταρράκτης. Περιττό να πω ότι το τοπίο είναι μαγικό και ο ορμητικός Αλφειός Ποταμός αποτελεί πόλο έλξης για αθλητικές δραστηριότητες, όπως rafting και kayaking.

View attachment 484871

View attachment 484872

View attachment 484873

View attachment 484874

Μάρτιος

Στις 9 Μαρτίου, πάλι με βάση τη Βυτίνα, έκανα μια ημερήσια εκδρομή στον Νομό Ηλείας για να γνωρίσω τους καταπληκτικούς Καταρράκτες της Νεμούτας. Η Νεμούτα είναι ένα χωριό γνωστό για τους πολυάριθμους και μοναδικούς σε ομορφιά καταρράκτες του.

Από τους πρόποδες του Ερύμανθου ξεκινάει το ταξίδι του ο ομώνυμος ποταμός Ερύμανθος και στην πορεία του εμπλουτίζεται από μικρά ρυάκια και πηγές που δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες.

View attachment 484875

View attachment 484877

View attachment 484878

View attachment 484876

View attachment 484879

View attachment 484880

Οι πόλεις της μυθικής κοιλάδας του Κατμαντού, με τα στενά δρομάκια, τις πολύχρωμες αγορές, τους εκπληκτικούς Βουδιστικούς και Ινδουιστικούς ναούς και τα παλάτια ήταν το μενού που καταβρόχθισα μέχρι τελευταίας μπουκιάς κατά την παραμονή μου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κατμαντού.

View attachment 484881

Το σαφάρι με τις πιρόγες στον ποταμό Rapti και με τα jeep στη ζούγκλα, όπου ζει η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, ο ινδικός ρινόκερος, κροκόδειλοι, μαϊμούδες ελέφαντες, αντιλόπες και πάνω από 350 διαφορετικά είδη πουλιών, γέμισε το άλμπουμ των ταξιδιωτικών μου αναμνήσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Εθνικό Πάρκο Chitwan, το οποίο αποτελεί μάλιστα Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

View attachment 484882

Η γραφική Ποκάρα, με τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές των Ιμαλαΐων να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της λίμνης Phewa, και με τη μοναδική της ατμόσφαιρα, πραγματικά με αιχμαλώτισε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το Φεστιβάλ των Χρωμάτων στο οποίο είχα την τύχη να παρευρεθώ και να το ζήσω «αγκαλιά» με τους ντόπιους, ακολουθώντας τους και συμμετέχοντας στους ξέφρενους χορούς τους και στο αστείρευτο κέφι τους. Όλο αυτό το πάρτι, που λαμβάνει χώρα στους δρόμους της Ποκάρα, ήταν μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

View attachment 484883

Επίσης, εκείνο που θα μου μείνει αξέχαστο από αυτό το ταξίδι είναι η ευγένεια, η φιλοξενία και τα χαμόγελα των ανθρώπων του Νεπάλ.

Απρίλιος

View attachment 484884

View attachment 484885

Στις 19 Απριλίου με επισκέφθηκαν φίλοι και πήγαμε για φαγητό στην κούκλα Στεμνίτσα.

View attachment 484886

Στις 20 Απριλίου ξενάγησα τους φίλους μου κάνοντας τουρ στη Δημητσάνα, στο Λιμποβίσι για να δουν το Σπίτι του Κολοκοτρώνη και στη Μονή Αιμυαλών. Καταλήξαμε για φαγητό στον «Ιωσήφ» στα Μαγούλιανα.

View attachment 484887

Στις 26 Απριλίου έκανα ημερήσια εκδρομή στο Βυζίκι, στο Κάστρο της Άκοβας και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού.

View attachment 484890

View attachment 484888

View attachment 484889

Επιστρέφοντας στη Βυτίνα έκανα μια στάση στα Λαγκάδια για να απολαύσω το ηλιοβασίλεμα από την Παναγιά του Γούναρη που βρίσκεται στη συνοικία Αγία Τριάδα, την υψηλότερη του χωριού.

View attachment 484891

View attachment 484892

Μάιος

Η παραμονή μου συνεχίζεται στη Βυτίνα και οι ρίζες τρυπώνουν ολοένα και πιο βαθιά.

View attachment 484894

View attachment 484893

Στις 5 Μαΐου (Κυριακή του Πάσχα) πήγα για φαγητό σε φίλους στο Περδικονέρι Μεσσηνίας. Αργότερα, πετάχτηκα μια βόλτα μέχρι τον «Πύργο του Άϊφελ», όχι βέβαια του Παρισιού, αλλά των Φιλιατρών, βεβαίως-βεβαίως,

View attachment 484896

και κατέληξα με την παρέα για βόλτα στην Κυπαρισσία και για καφέ και παγωτό στο «Αφ’ Υψηλού» έχοντας πάνω από το κεφάλι μου το Κάστρο, ενώ μπροστά μου απλωνόταν ο Κυπαρισσιακός Κόλπος και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

View attachment 484897

View attachment 484899

View attachment 484898

View attachment 484901

View attachment 484900

και στη συνέχεια εξερεύνησα, υπό βροχή, το Ροεινό, ένα χωριό που αποτελεί βασικό κόμβο του πλέγματος πεζοποριών του Μαινάλου, αλλά και ένα από τα πιο ορεινά χωριά της λεκάνης του Ελισσώνα Ποταμού.

View attachment 484902

Στις 19 Μαΐου πήγα στο Βαλτεσινίκο και μετά στον «Ιωσήφ», στα Μαγούλιανα, για το τελευταίο μου φαγητό στην Ορεινή Αρκαδία πριν την επιστροφή μου στο σπίτι μου στην Αθήνα.

View attachment 484903

Ιούνιος

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα. Δηλαδή, μια Ορεινή Αρκαδία και μια Βυτίνα βρε αδερφέ!

View attachment 484906

View attachment 484905

Στις 16 Ιουνίου περπάτησα στα όμορφα στενά του Βλόγγου και έφαγα νόστιμο φαγάκι στη «Ζέρζοβα» στο χωριό Μάρκος.

View attachment 484908

View attachment 484907

View attachment 484909

Στις 29 Ιουνίου βρέθηκα στη Νυμφασία για βόλτα και φαγητό στην ταβέρνα «Παναγόπουλος» και την 1η Ιουλίου επέστρεψα στην Αθήνα.

View attachment 484910

View attachment 484911

Ιούλιος

Τίποτα το ιδιαίτερο! Ένα χαλαρό τετραήμερο για να ξεκινήσουν με το καλό οι καλοκαιρινές μου διακοπές σε θάλασσα, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βρέξει νύχι σε θαλασσινό νερό.

Από τη Βυτίνα ξεκίνησα με προορισμό την Τσαγκαράδα, η οποία αποτέλεσε τη βάση μου για καθημερινές εξορμήσεις σε διαφορετικά μέρη και παραλίες. Έτσι πήγα σε:
  1. Παραλία Χορευτού​
  2. Παραλία Παρίσαινα​
  4. Παραλία Άι Γιάννης​
  5. Παραλία Παπά Νερό​
  6. Παραλία Νταμούχαρη​
  7. Παραλία Μυλοπόταμος​
  8. Παραλία Λιμνιώνας​
  9. Παραλία Ποτιστικά​
  10. Παραλία Λαγούδι​
  11. Παραλία Φακίστρα​
  12. Αργαλαστή​
  14. Άφησσο​
  15. Ζαγορά​
View attachment 484912

View attachment 484913

View attachment 484917

View attachment 484914

View attachment 484915

Αύγουστος

Δεν κουνήθηκα καθόλου από τη Βυτίνα. Μόνο στις 24 Αυγούστου επισκέφθηκα τη φίλη μου στη Δάφνη Καλαβρύτων.

View attachment 484920

Σεπτέμβριος

Παραμένω στη Βυτίνα αφού η ζέστη συνεχίζει να ψήνει την Αθήνα και στις 16 επιστρέφω (δυστυχώς) στην πρωτεύουσα για μια σημαντική υποχρέωση.

Οκτώβριος
26-31 (σύνολο 6 μέρες) σε Αλβανία-Μαυροβούνιο-Βοσνία Ερζεγοβίνη-Κροατία-Σλοβενία

Στις 26 Οκτωβρίου, λοιπόν, ξεκίνησε αυτό το οδικό ταξίδι με πρώτη στάση και διανυκτέρευση στα Τίρανα της Αλβανίας. Η συνέχεια του ταξιδιού με βρήκε να επισκέπτομαι τη Budva και το Kotor του Μαυροβουνίου, το Trebinje της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Dubrovnik, το Split, το Trogir, το Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Plitvice, το Zagreb της Κροατίας και τη Ljubljana και το Σπήλαιο Postonja της Σλοβενίας.

View attachment 484921
Τίρανα​

View attachment 484928
Budva​

View attachment 484929
Kotor​

View attachment 484930
Trebinje​

View attachment 484922
Dubrovnik​

View attachment 484923
Split​

View attachment 484924
Trogir​

View attachment 484934

View attachment 484936
Zagreb​

View attachment 484926
Ljubljana​

View attachment 484937
Postonja Cave

Νοέμβριος
1 και 2 σε Σερβία

Το οδικό ταξίδι συνεχίζεται και οι δύο πρώτες μέρες του Νοεμβρίου με βρίσκουν στο Βελιγράδι απ’ όπου θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα και την Αθήνα, διασχίζοντας τη Βόρεια Μακεδονία.

View attachment 484938

View attachment 484939

View attachment 484940

Αραχτή στη Βυτίνα

View attachment 484949

View attachment 484950

Δεκέμβριος

Παραμένω στη Βυτίνα και στις 7 και 8 Δεκεμβρίου το χωριό κατακλύζεται από αυτοκίνητα-αντίκες στα πλαίσια του Χειμερινού Ράλλυ 2024. Η 9η Δεκεμβρίου με βρίσκει στην Αθήνα για ανασύνταξη και προετοιμασία για τις γιορτές.

View attachment 484945

View attachment 484946

Στις 21 Δεκεμβρίου χιόνισε στο Μαίναλο και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να χαρώ από κοντά το ολόφρεσκο χιόνι.

View attachment 484941

View attachment 484942

Στις 24 Δεκεμβρίου έκανα, ξανά, την ίδια πεζοπορία που είχα κάνει στις 13 Ιανουαρίου 2024 (όταν ξεκινούσε η νέα χρονιά) στο χιονισμένο Μαίναλο.

View attachment 484944

View attachment 484943

Στις 26 Δεκεμβρίου είχα επισκέπτες. Ήρθε η φίλη μου από τη Δάφνη με την κόρη της για σκι στο Μαίναλο. Έτσι, ξαναβρέθηκα στο βουνό για ακόμα μια φορά. Αργότερα προστέθηκαν στη παρέα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, για καφέ και ζεστό τσάι του βουνού στο σαλέ του χιονοδρομικού. Στο τέλος, όλοι μαζί καταλήξαμε για φαγητό στον «Ιωσήφ» στα Μαγούλιανα.

View attachment 484947

View attachment 484948

Στις 28 Δεκεμβρίου βρέθηκα στη Δάφνη Καλαβρύτων καλεσμένη για φαγητό, μαζί με την οικογένειά μου, στο σπίτι της φίλης μου.

View attachment 484951

View attachment 484952

Η 30η και η 31η του Δεκεμβρίου ήταν δύο πολύ ηλιόλουστες μέρες που μου χάρισαν όμορφες εικόνες της Βυτίνας πριν εκπνεύσει ο παλιός ο χρόνος.

View attachment 484953

View attachment 484954

Γράφοντας αυτήν την αναδρομή βρίσκομαι ακόμα στη Βυτίνα απολαμβάνοντας τη θαλπωρή που μου προσφέρει η φωτιά στο αναμμένο τζάκι. Εύχομαι ολόψυχα η καινούρια χρονιά να φέρει υγεία, ευημερία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο και σε εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια και συμμετέχουμε σε αυτό το φιλόξενο φόρουμ να ταξιδέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να έχουμε ιστορίες και εμπειρίες να διηγηθούμε κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.
Επος. Επαγγελματική δουλειά.

varioAthens

Member

Ιανουάριος

View attachment 484859

View attachment 484860

View attachment 484861

View attachment 484866

View attachment 484867

View attachment 484870

View attachment 484869

Φεβρουάριος

View attachment 484871

View attachment 484872

View attachment 484873

View attachment 484874

Μάρτιος

View attachment 484875

View attachment 484877

View attachment 484878

View attachment 484876

View attachment 484879

View attachment 484880

View attachment 484881

View attachment 484882

View attachment 484883

Απρίλιος

View attachment 484884

View attachment 484885

View attachment 484886

View attachment 484887

View attachment 484890

View attachment 484888

View attachment 484889

View attachment 484891

View attachment 484892

Μάιος

View attachment 484894

View attachment 484893

View attachment 484896

View attachment 484897

View attachment 484899

View attachment 484898

View attachment 484901

View attachment 484900

View attachment 484902

View attachment 484903

Ιούνιος

View attachment 484906

View attachment 484905

View attachment 484908

View attachment 484907

View attachment 484909

View attachment 484910

View attachment 484911

Ιούλιος

1. Παραλία Χορευτού​
  2. Παραλία Παρίσαινα​
  4. Παραλία Άι Γιάννης​
  5. Παραλία Παπά Νερό​
  6. Παραλία Νταμούχαρη​
  7. Παραλία Μυλοπόταμος​
  8. Παραλία Λιμνιώνας​
  9. Παραλία Ποτιστικά​
  10. Παραλία Λαγούδι​
  11. Παραλία Φακίστρα​
  12. Αργαλαστή​
  14. Άφησσο​
  15. Ζαγορά​
View attachment 484912

View attachment 484913

View attachment 484917

View attachment 484914

View attachment 484915

Αύγουστος

View attachment 484920

Σεπτέμβριος

Οκτώβριος

View attachment 484921
Τίρανα​

View attachment 484928
Budva​

View attachment 484929
Kotor​

View attachment 484930
Trebinje​

View attachment 484922
Dubrovnik​

View attachment 484923
Split​

View attachment 484924
Trogir​

View attachment 484934

View attachment 484936
Zagreb​

View attachment 484926
Ljubljana​

View attachment 484937
Postonja Cave

Νοέμβριος
1 και 2 σε Σερβία

View attachment 484938

View attachment 484939

View attachment 484940

Αραχτή στη Βυτίνα

View attachment 484949

View attachment 484950

Δεκέμβριος

View attachment 484945

View attachment 484946

View attachment 484941

View attachment 484942

View attachment 484944

View attachment 484943

View attachment 484947

View attachment 484948

View attachment 484951

View attachment 484952

View attachment 484953

View attachment 484954

Προκαλεις που βαζεις καμια 200αρια μερες σε εκδρομες... καποιοι μπορει να προσβληθουν! :haha:

Ωραια μερη και υπεροχες φωτος!!!

MarieAries

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Αφρική
συγγνώμη για την αναφορά στο σχόλιο σου που είναι off topic, αλλα μόλις ολοκλήρωσα (και είδα) το κλειδωμένο ανούσιο topic 😳😳😳 και παροτρυμένη από τα λεγόμενα της @MarieAries παρεξήγησα το nick σου 😂😂😂🙈🙈🙈

η 2025 σου να είναι ακόμα καλύτερη!!!!
Δεν κατάλαβα τίποτα!

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Προκαλεις που βαζεις καμια 200αρια μερες σε εκδρομες... καποιοι μπορει να προσβληθουν! :haha:
Είμαι προκλητικΙΑ η άτιμη και ΔΕΝ σας λέω που βρίσκω τον χρόνο και τα λεφτά, για να μάθετε :haha: :haha::bleh::bleh::heart::heart:
Ωραια μερη και υπεροχες φωτος!!!
Σε ευχαριστώ πολύ @varioAthens!! Καλή Χρονιά με υγεία και πολλά ταξίδια!

traveller@86

New Member
Ιανουαριος: Ανδαλουσία (Σεβίλλη, Γρανάδα, Κορδοβα, Μαλαγα). Μάρτιος: Δελφοί, Παυλιανη, Αγόριανη. Μάιος : Ταϊλάνδη (Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao). Ιούνιος: Σκωτία (Εδιμβούργο, Highlands). Αύγουστος: Κένυα και Νάξος, Σίκινος, Φολεγανδρος. Δεκέμβριος: Μεξικό

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.514
Νεότερο μέλος
Xanthos87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα