Klair
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!
Ιδού και η δική μου ανασκόπηση για το 2024
Ιανουάριος
1-13 (σύνολο 13 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Ιδού και η δική μου ανασκόπηση για το 2024
Ιανουάριος
1-13 (σύνολο 13 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Η βάση μου είναι η Βυτίνα. Έτσι, η 1η του Ιανουαρίου με βρήκε στη Δημητσάνα για τη γιορτή των ευχών.
Στις 4 Ιανουαρίου έκανα μια ημερήσια εκδρομή στον Νομό Αχαΐας για να επισκεφθώ μια φίλη που έχει σπίτι στη Δάφνη, ένα όμορφο χωριό των Καλαβρύτων.
Στις 6 Ιανουαρίου πραγματοποίησα άλλη μια ημερήσια εξόρμηση στον Νομό Αχαΐας. Κοντά στο χωριό Άνω Βλασία υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακοί καταρράκτες. Εκεί που υψώνεται ο Ερύμανθος, βρίσκονται οι Καταρράκτες του Αγίου Ταξιάρχη. Πρόκειται για τους καταρράκτες του ποταμού Σελινούντα που πηγάζει από τον Ερύμανθο και χύνεται στον Κορινθιακό Κόλπο. Αυτούς τους καταρράκτες επισκέφθηκα πρώτα, και μετά συνέχισα για τον Καταρράκτη του Μουρικίου.
Στις 7 Ιανουαρίου πήγα στο χιονισμένο Μαίναλο και συγκεκριμένα στο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου για καφέ.
Στις 13 Ιανουαρίου έκανα μια απογευματινή πεζοπορία στο χιονισμένο Μαίναλο.
Φεβρουάριος
23-27 (σύνολο 5 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
23-27 (σύνολο 5 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Στις 24 Φεβρουαρίου, με βάση τη Βυτίνα, έκανα μια ημερήσια εξόρμηση στο χωριό Βλαχορράπτη Αρκαδίας και στον Καταρράκτη του Βρόντου, ο οποίος θεωρείται το κρυμμένο μυστικό του Νομού. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το Γεφύρι του Κούκου, που αποτελεί θαύμα της μηχανικής, «βροντά» τα νερά του, από ύψος 17 μέτρων, ο Καταρράκτης. Περιττό να πω ότι το τοπίο είναι μαγικό και ο ορμητικός Αλφειός Ποταμός αποτελεί πόλο έλξης για αθλητικές δραστηριότητες, όπως rafting και kayaking.
Η όμορφη εξόρμηση έκλεισε με φαγητό στο «Άλλοθι» στο χωριό Μάρκος.
Μάρτιος
7-11 (σύνολο 5 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
7-11 (σύνολο 5 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Στις 9 Μαρτίου, πάλι με βάση τη Βυτίνα, έκανα μια ημερήσια εκδρομή στον Νομό Ηλείας για να γνωρίσω τους καταπληκτικούς Καταρράκτες της Νεμούτας. Η Νεμούτα είναι ένα χωριό γνωστό για τους πολυάριθμους και μοναδικούς σε ομορφιά καταρράκτες του.
Από τους πρόποδες του Ερύμανθου ξεκινάει το ταξίδι του ο ομώνυμος ποταμός Ερύμανθος και στην πορεία του εμπλουτίζεται από μικρά ρυάκια και πηγές που δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες.
Στην επιστροφή δείπνησα στα Λαγκάδια, στο εξαιρετικό εστιατόριο «Τσιαχτάϊ».
16-27 (σύνολο 12 μέρες) στο Νεπάλ
Οι πόλεις της μυθικής κοιλάδας του Κατμαντού, με τα στενά δρομάκια, τις πολύχρωμες αγορές, τους εκπληκτικούς Βουδιστικούς και Ινδουιστικούς ναούς και τα παλάτια ήταν το μενού που καταβρόχθισα μέχρι τελευταίας μπουκιάς κατά την παραμονή μου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κατμαντού.
Το σαφάρι με τις πιρόγες στον ποταμό Rapti και με τα jeep στη ζούγκλα, όπου ζει η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, ο ινδικός ρινόκερος, κροκόδειλοι, μαϊμούδες ελέφαντες, αντιλόπες και πάνω από 350 διαφορετικά είδη πουλιών, γέμισε το άλμπουμ των ταξιδιωτικών μου αναμνήσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Εθνικό Πάρκο Chitwan, το οποίο αποτελεί μάλιστα Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.
Η γραφική Ποκάρα, με τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές των Ιμαλαΐων να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της λίμνης Phewa, και με τη μοναδική της ατμόσφαιρα, πραγματικά με αιχμαλώτισε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το Φεστιβάλ των Χρωμάτων στο οποίο είχα την τύχη να παρευρεθώ και να το ζήσω «αγκαλιά» με τους ντόπιους, ακολουθώντας τους και συμμετέχοντας στους ξέφρενους χορούς τους και στο αστείρευτο κέφι τους. Όλο αυτό το πάρτι, που λαμβάνει χώρα στους δρόμους της Ποκάρα, ήταν μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Επίσης, εκείνο που θα μου μείνει αξέχαστο από αυτό το ταξίδι είναι η ευγένεια, η φιλοξενία και τα χαμόγελα των ανθρώπων του Νεπάλ.
Απρίλιος
4-30 (σύνολο 27 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
4-30 (σύνολο 27 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Τον Απρίλιο έβγαλα ρίζες στη Βυτίνα.
Στις 7 Απριλίου πήγα βόλτα στο όμορφο Βαλτεσινίκο.
Στις 16 Απριλίου ήπια το τσάι μου στη Δημητσάνα.
Στις 19 Απριλίου με επισκέφθηκαν φίλοι και πήγαμε για φαγητό στην κούκλα Στεμνίτσα.
Στις 20 Απριλίου ξενάγησα τους φίλους μου κάνοντας τουρ στη Δημητσάνα, στο Λιμποβίσι για να δουν το Σπίτι του Κολοκοτρώνη και στη Μονή Αιμυαλών. Καταλήξαμε για φαγητό στον «Ιωσήφ» στα Μαγούλιανα.
Στις 26 Απριλίου έκανα ημερήσια εκδρομή στο Βυζίκι, στο Κάστρο της Άκοβας και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού.
Επιστρέφοντας στη Βυτίνα έκανα μια στάση στα Λαγκάδια για να απολαύσω το ηλιοβασίλεμα από την Παναγιά του Γούναρη που βρίσκεται στη συνοικία Αγία Τριάδα, την υψηλότερη του χωριού.
Μάιος
1-20 (σύνολο 20 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
1-20 (σύνολο 20 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Η παραμονή μου συνεχίζεται στη Βυτίνα και οι ρίζες τρυπώνουν ολοένα και πιο βαθιά.
Στις 4 Μαΐου (Μεγάλο Σάββατο) πήγα βόλτα στο Βαλτεσινίκο
και έκανα Ανάσταση στη Βυτίνα.
Στις 5 Μαΐου (Κυριακή του Πάσχα) πήγα για φαγητό σε φίλους στο Περδικονέρι Μεσσηνίας. Αργότερα, πετάχτηκα μια βόλτα μέχρι τον «Πύργο του Άϊφελ», όχι βέβαια του Παρισιού, αλλά των Φιλιατρών, βεβαίως-βεβαίως,
και κατέληξα με την παρέα για βόλτα στην Κυπαρισσία και για καφέ και παγωτό στο «Αφ’ Υψηλού» έχοντας πάνω από το κεφάλι μου το Κάστρο, ενώ μπροστά μου απλωνόταν ο Κυπαρισσιακός Κόλπος και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.
Στις 12 Μαΐου πήγα για φαγητό στο «Στέκι του Μωριά» στο χωριό Χρυσοβίτσι
και στη συνέχεια εξερεύνησα, υπό βροχή, το Ροεινό, ένα χωριό που αποτελεί βασικό κόμβο του πλέγματος πεζοποριών του Μαινάλου, αλλά και ένα από τα πιο ορεινά χωριά της λεκάνης του Ελισσώνα Ποταμού.
Στις 19 Μαΐου πήγα στο Βαλτεσινίκο και μετά στον «Ιωσήφ», στα Μαγούλιανα, για το τελευταίο μου φαγητό στην Ορεινή Αρκαδία πριν την επιστροφή μου στο σπίτι μου στην Αθήνα.
Ιούνιος
8-30 (σύνολο 23 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
8-30 (σύνολο 23 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα. Δηλαδή, μια Ορεινή Αρκαδία και μια Βυτίνα βρε αδερφέ!
Στις 15 Ιουνίου πήγα για βόλτα και φαγητό στη Στεμνίτσα.
Στις 16 Ιουνίου περπάτησα στα όμορφα στενά του Βλόγγου και έφαγα νόστιμο φαγάκι στη «Ζέρζοβα» στο χωριό Μάρκος.
Στις 29 Ιουνίου βρέθηκα στη Νυμφασία για βόλτα και φαγητό στην ταβέρνα «Παναγόπουλος» και την 1η Ιουλίου επέστρεψα στην Αθήνα.
Ιούλιος
12-15 (σύνολο 4 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
12-15 (σύνολο 4 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Τίποτα το ιδιαίτερο! Ένα χαλαρό τετραήμερο για να ξεκινήσουν με το καλό οι καλοκαιρινές μου διακοπές σε θάλασσα, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βρέξει νύχι σε θαλασσινό νερό.
15-22 (σύνολο 8 μέρες) στο Πήλιο
Από τη Βυτίνα ξεκίνησα με προορισμό την Τσαγκαράδα, η οποία αποτέλεσε τη βάση μου για καθημερινές εξορμήσεις σε διαφορετικά μέρη και παραλίες. Έτσι πήγα σε:
- Παραλία Χορευτού
- Παραλία Παρίσαινα
- Παραλία Άγιοι Σαράντα
- Παραλία Άι Γιάννης
- Παραλία Παπά Νερό
- Παραλία Νταμούχαρη
- Παραλία Μυλοπόταμος
- Παραλία Λιμνιώνας
- Παραλία Ποτιστικά
- Παραλία Λαγούδι
- Παραλία Φακίστρα
- Αργαλαστή
- Μηλιές (Πήγαμε με τον «Μουτζούρη» από τα Άνω Λεχώνια)
- Άφησσο
- Ζαγορά
Αύγουστος
11-31 (σύνολο 21 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Δεν κουνήθηκα καθόλου από τη Βυτίνα. Μόνο στις 24 Αυγούστου επισκέφθηκα τη φίλη μου στη Δάφνη Καλαβρύτων.
Σεπτέμβριος
1-15 (σύνολο 15 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
1-15 (σύνολο 15 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Παραμένω στη Βυτίνα αφού η ζέστη συνεχίζει να ψήνει την Αθήνα και στις 16 επιστρέφω (δυστυχώς) στην πρωτεύουσα για μια σημαντική υποχρέωση.
Οκτώβριος
26-31 (σύνολο 6 μέρες) σε Αλβανία-Μαυροβούνιο-Βοσνία Ερζεγοβίνη-Κροατία-Σλοβενία
26-31 (σύνολο 6 μέρες) σε Αλβανία-Μαυροβούνιο-Βοσνία Ερζεγοβίνη-Κροατία-Σλοβενία
Στις 26 Οκτωβρίου, λοιπόν, ξεκίνησε αυτό το οδικό ταξίδι με πρώτη στάση και διανυκτέρευση στα Τίρανα της Αλβανίας. Η συνέχεια του ταξιδιού με βρήκε να επισκέπτομαι τη Budva και το Kotor του Μαυροβουνίου, το Trebinje της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Dubrovnik, το Split, το Trogir, το Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Plitvice, το Zagreb της Κροατίας και τη Ljubljana και το Σπήλαιο Postonja της Σλοβενίας.
Τίρανα
Budva
Kotor
Trebinje
Dubrovnik
Split
Trogir
Εθνικό Πάρκο Λιμνών Plitvice
Zagreb
Ljubljana
Postonja Cave
Νοέμβριος
1 και 2 σε Σερβία
Νοέμβριος
1 και 2 σε Σερβία
Το οδικό ταξίδι συνεχίζεται και οι δύο πρώτες μέρες του Νοεμβρίου με βρίσκουν στο Βελιγράδι απ’ όπου θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα και την Αθήνα, διασχίζοντας τη Βόρεια Μακεδονία.
15-30 (σύνολο 15 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Αραχτή στη Βυτίνα
με βολτίτσες για φαγητό στη Στεμνίτσα.
Δεκέμβριος
1-8 (σύνολο 8 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
1-8 (σύνολο 8 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Παραμένω στη Βυτίνα και στις 7 και 8 Δεκεμβρίου το χωριό κατακλύζεται από αυτοκίνητα-αντίκες στα πλαίσια του Χειμερινού Ράλλυ 2024. Η 9η Δεκεμβρίου με βρίσκει στην Αθήνα για ανασύνταξη και προετοιμασία για τις γιορτές.
20-31 (σύνολο 12 μέρες) στην Ορεινή Αρκαδία
Επιστροφή στη Βυτίνα για Χριστούγεννα και αλλαγή του χρόνου οικογενειακά.
Στις 21 Δεκεμβρίου χιόνισε στο Μαίναλο και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να χαρώ από κοντά το ολόφρεσκο χιόνι.
Στις 24 Δεκεμβρίου έκανα, ξανά, την ίδια πεζοπορία που είχα κάνει στις 13 Ιανουαρίου 2024 (όταν ξεκινούσε η νέα χρονιά) στο χιονισμένο Μαίναλο.
Στις 26 Δεκεμβρίου είχα επισκέπτες. Ήρθε η φίλη μου από τη Δάφνη με την κόρη της για σκι στο Μαίναλο. Έτσι, ξαναβρέθηκα στο βουνό για ακόμα μια φορά. Αργότερα προστέθηκαν στη παρέα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, για καφέ και ζεστό τσάι του βουνού στο σαλέ του χιονοδρομικού. Στο τέλος, όλοι μαζί καταλήξαμε για φαγητό στον «Ιωσήφ» στα Μαγούλιανα.
Στις 28 Δεκεμβρίου βρέθηκα στη Δάφνη Καλαβρύτων καλεσμένη για φαγητό, μαζί με την οικογένειά μου, στο σπίτι της φίλης μου.
Η 30η και η 31η του Δεκεμβρίου ήταν δύο πολύ ηλιόλουστες μέρες που μου χάρισαν όμορφες εικόνες της Βυτίνας πριν εκπνεύσει ο παλιός ο χρόνος.
Γράφοντας αυτήν την αναδρομή βρίσκομαι ακόμα στη Βυτίνα απολαμβάνοντας τη θαλπωρή που μου προσφέρει η φωτιά στο αναμμένο τζάκι. Εύχομαι ολόψυχα η καινούρια χρονιά να φέρει υγεία, ευημερία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο και σε εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια και συμμετέχουμε σε αυτό το φιλόξενο φόρουμ να ταξιδέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να έχουμε ιστορίες και εμπειρίες να διηγηθούμε κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.
Last edited: