• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

10 χρησιμες συμβουλες για τους τουριστες

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Καλά όλα αυτά αλλά πρέπει να εξηγήσουμε για πόσα αστέρια ξενοδοχείο και τι κατηγορία τιμής μιλάμε.
Δεν μπορούμε να έχουμε αυτές τις απαιτήσεις για 3άστερα ξενοδοχεία και κάτω.
Νομίζω ότι μιλάμε για 4 αστέρια και πάνω και σίγουρα υπάρχουν πολλά 4άστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αξιοθρήνυτα!!
Αλλά με λύπη μου έχω διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.....
Δυστυχως φιλε μου, αναφερομαι σε 4 & 5* Ελληνικα ξενοδοχεια (και ναι, οντως δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα). Φυσικα εχω τυχει και σε 3αρια και ειχα παθει πλακα απο τη ποιοτητα τους.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti

5.
Αν το ξενοδοχειο αδυνατει να φιλοξενησει πελατες που εχει αποδεχθει, πρεπει να τους βρει καταλυμα της ιδιας κατηγοριας
Ή και ανωτερης.

Λαμπερο παραδειγμα σοβαρου επαγγελματισμου ηταν αυτο που μου ετυχε το περσινο καλοκαιρι στη Σαντορινη. Επειδη ειχαν κανει κατα λαθος διπλοκρατηση στο δωματιο που εκλεισα μας εδωσαν την καλυτερη σουιτα τους που ηταν αδεια εκεινη την περιοδο. Μια καταπληκτικη κατασκευη με τελεια θεα στην καλντερα, ιδιωτικη πισινα, τεραστιους χωρους, wifi και laptop , στερεοφωνικο και ουτε θυμαμαι τι αλλο, αψογο room service και δεν τους περασε ουτε στιγμη απο το μυαλο οτι εμεις μειναμε εκει απο σποντα, ειχαμε ολες τις παροχες που ειχαν και ολοι οι υπολοιποι που πληρωσαν κανονικα (τιμη πορτας 850 ευρω). Μαλιστα επειδη ειδαν οτι μολις ειδα το "δωματιο" τρομαξα, μου τηλεφωνησε ο διευθυντης για να με διαβεβαιωσει οτι η τιμη θα ειναι αυτη που ειχαμε συμφωνησει αρχικα για το κανονικο δωματιο και οχι αυτη που εγραφε η πορτα. Σκεφτηκε ο ανθρωπος, μην ψαχνουμε για καρδιολογο αυγουστιατικα:p:p:p

Last edited by a moderator:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ή και ανωτερης.

Λαμπερο παραδειγμα σοβαρου επαγγελματισμου ηταν αυτο που μου ετυχε το περσινο καλοκαιρι στη Σαντορινη. Επειδη ειχαν κανει κατα λαθος διπλοκρατηση στο δωματιο που εκλεισα μας εδωσαν την καλυτερη σουιτα τους που ηταν αδεια εκεινη την περιοδο. Μια καταπληκτικη κατασκευη με τελεια θεα στην καλντερα, ιδιωτικη πισινα, τεραστιους χωρους, wifi και laptop , στερεοφωνικο και ουτε θυμαμαι τι αλλο, αψογο room service και δεν τους περασε ουτε στιγμη απο το μυαλο οτι εμεις μειναμε εκει απο σποντα, ειχαμε ολες τις παροχες που ειχαν και ολοι οι υπολοιποι που πληρωσαν κανονικα (τιμη πορτας 850 ευρω). Μαλιστα επειδη ειδαν οτι μολις ειδα το "δωματιο" τρομαξα, μου τηλεφωνησε ο διευθυντης για να με διαβεβαιωσει οτι η τιμη θα ειναι αυτη που ειχαμε συμφωνησει αρχικα για το κανονικο δωματιο και οχι αυτη που εγραφε η πορτα. Σκεφτηκε ο ανθρωπος, μην ψαχνουμε για καρδιολογο αυγουστιατικα:p:p:p
Συνήθως τα ξενοδοχεία, προκειμένου να μην έχουν άδεια δωμάτια, δέχονται τόσες κρατήσεις όσος και ο συνολικός αριθμός δωματίων που διαθέτουν, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ο λόγος είναι ότι προτιμούν να έχουν γεμάτα παρά άδεια δωμάτια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να διώξουν ένα τυχόν επισκέπτη τελευταίας στιγμής. Όταν έρθει η ώρα να τακτοποιήσουν τους πελάτες σε δωμάτια, "αναβαθμίζουν" κάποιους από τους πελάτες. (π.χ. θυμάμαι τουλάχιστον 5 αναβαθμίσεις δωματίου το τελευταίο 12μηνο και κάτι σε διάφορα Hilton)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ή και ανωτερης.

Συγνώμη για το off topic, αλλά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο (θυμάμαι που το είχες αναφέρει και στο άλλο θέμα) είναι απίστευτο!! Το πρωτοείδα πριν δύο χρόνια όταν στήσαμε το τρίποδο ακριβώς πάνω από τη μάντρα του για να βγάλουμε φωτογραφίες. Εγώ κοίταγα μόνο τις βεράντες του με τις πισινούλες και όταν επιστρέψαμε και είδα και τα δωμάτια στο site του "έπαθα πλάκα". Το ίδιο βέβαια και με τις τιμές του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom