Υπάρχει σχετικό θέμα: Γαλλία - φαγητό στο Παρίσιγειά σας! προτάσεις στο παρισι για φαγητο;θα έχουμε και παιδιά μαζί μας. μας ενδιαφέρουν και πιο οικονομικές προτάσεις αλλά και πιο ακριβές!
Τα viennoiseries όπως τα κρουασάν αν τα ζεστάνεις στα μικροκύματα χάνουν την υγρασία και την ελαστικότητα τους και είναι για πέταμα.Μπορεί κάποιος, δηλαδή ο @tripakias να μου εξηγήσει γιατί οι φούρνοι στο Παρίσι σερβίρουν τα προϊόντα κρύα ή αν θες τα ζεσταίνουν σε φούρνους μικροκυμάτων με αποτέλεσμα, ας πούμε στις κις Λόρεν, να πανιαζουν;
Ή galette de rois, τη δίνουν κρύα με αποτέλεσμα να τρως κρύα σφολιάτα, δηλαδή όσο καλό αποτέλεσμα και έχει ο φούρνος, όταν το τρως κρύο μετά από ώρα, πόσο καλό να είναι;
Ή κρουασάν σοκολάτας, πόσο καλό να είναι κρύο; Ή πόσο χειρότερο να γίνει μόλις το ζεστάνουν στο φούρνο μικροκυμάτων;
Και γράφω τα μαγαζιά που πήγα, bo&mie, ble sucre, the smiths, mamiche, pain pain και σε άλλα τοπικά που δεν θυμάμαι.
Μα δεν κατάλαβες, σε όλα αυτά τα μαγαζιά δεν υπήρχε τίποτα ζεστό. Και όταν ζητούσα κάτι ζεστό το έβαζαν σε φούρνο μικροκυμάτων.Τα viennoiseries όπως τα κρουασάν αν τα ζεστάνεις στα μικροκύματα χάνουν την υγρασία και την ελαστικότητα τους και είναι για πέταμα.
Γενικά τα αρτοσκευασματα στο Παρίσι διαρκούν πολύ λίγο χρόνο. Είναι για μερικές ώρες max κανένα ψωμί να τη βγάλει μέχρι το βράδι. Οπότε ή τα παίρνεις ζεστά για να τα φας άμεσα ή τα ζεσταίνεις στο φούρνο του σπιτιού σου.
Γιατί συνήθως από φούρνο ψωνίζεις πράγματα που θα τα πας σπίτι. Οπότε τα ζεσταίνεις εσύ όποτε θέλεις κι άμα θέλεις γιατί οι περισσότεροι τα τρώνε κρύα. Οπως δεν ζεσταίνεις το ψωμί όταν είναι ακόμη φρέσκο, έτσι δεν ζεσταίνουν και τα υπόλοιπα.Μα δεν κατάλαβες, σε όλα αυτά τα μαγαζιά δεν υπήρχε τίποτα ζεστό. Και όταν ζητούσα κάτι ζεστό το έβαζαν σε φούρνο μικροκυμάτων.
Συμφωνώ πως χάνουν την ελαστικότητα, το θέμα μου είναι γιατί δεν έχουν κάποια βιτρίνα να τα κρατάνε σχετικά ζεστά και επιλέγουν είτε τα κρουασάν, είτε άλλα προϊόντα όπως η quiche Lorraine, να τα ζεσταίνουν σε φούρνους μικροκυμάτων με αποτέλεσμα να πανιαζουν.
Δεν τα ζεσταίνεις γιατί είναι ζεστά.Γιατί συνήθως από φούρνο ψωνίζεις πράγματα που θα τα πας σπίτι. Οπότε τα ζεσταίνεις εσύ όποτε θέλεις κι άμα θέλεις γιατί οι περισσότεροι τα τρώνε κρύα. Οπως δεν ζεσταίνεις το ψωμί όταν είναι ακόμη φρέσκο, έτσι δεν ζεσταίνουν και τα υπόλοιπα.
Αν τα προλάβεις ζεστά τα τρως ζεστά, διαφορετικά τα τρως σε θερμοκρασία δωματίου. Η παρατεταμένη ζέστη αφαιρεί την υγρασία και τα χαλάει. Τα viennoiseries τα καλά μαγαζιά τα πουλούν για 4-5 ώρες το πολύ. Μετά τα αποσύρουν.Δεν τα ζεσταίνεις γιατί είναι ζεστά.
Σε όλα όσα δοκίμασα, όλα ήταν κρύα και τα έβαζαν σε φούρνο μικροκυμάτων, ενώ θα μπορούσαν να έχουν βιτρίνες με θέρμανση ή λάμπες θέρμανσης και να τα διατηρούν ζεστά.
Δηλαδή οι κις, τα κανελέ, τα κρουασάν, και αυτή η πίτα που μου είπες, οι Γάλλοι συνηθίζουν να τα τρώνε κρύα;
Και όλο αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση!
Ακόμα να μάθεις ότι δε ρωτάμε τον @tripakias για φαγητό (εξαιρούνται οι ψαρόσουπες);Μπορεί κάποιος, δηλαδή ο @tripakias να μου εξηγήσει γιατί οι φούρνοι στο Παρίσι ...
Μα είμαι να σκάσω που όλα ήταν κρύα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και αν πήγαινα!Ακόμα να μάθεις ότι δε ρωτάμε τον @tripakias για φαγητό (εξαιρούνται οι ψαρόσουπες);