Dva Srca
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΗΠΑ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Οπουδήποτε Πολυνησία
Μου αρέσουν πολύ το Νυμφαίο Φλωρίνης, τα χωριά γύρω από τις Πρέσπες στον ίδιο νομό και 2-3 χωριά γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα στο νομό Καρδίτσης.
Eπειδή συχνά διαβάζω παρόμοια σχόλια στο φόρουμ σε ότι αφορά την αυθεντικότητα καποιον τόπων επιτρέψτε μου να πω τις σκέψεις μου.....Ούτε σε μένα αρέσει να βλέπω τρέντυ ζευγάρια και παρέες με πανάκριβα σακβουαγιάζ ,ούτε σε μένα αρέσει η εμπορευματοποίηση αλλά.....ο τράβελερ μερικές φορές γίνεται υπερβολικός. όμως εν προκειμένω έχει δίκιο. ποιό νυμφαίο και ποιό μέτσοβο βρε παιδιά. εδώ και πολλά χρόνια αυτά τα μέρη έχασαν την γνησιότητα τους. και καλά κάνουν. μαζεύουν χρήμα από τουρισμό, ως επί το πλείστον από κάτι άσχετους πρωτευουσιάνους που τα επισκέπτονται και νομίζουν ότι παίρνουν μυρωδιά ελληνικού χωριού και ελληνικής υπαίθρου. Ντυμένοι λες και θα πιούν καφέ στο κολωνάκι κάνουν την λεζάντα τους στην πλατεία στο μέτσοβο! μιλάμε για αστεία πράγματα. πρόσφατα πέτυχα ένα τέτοιο τσούρμο στον βοϊδομάτη. είχαν πάει δήθεν για ράφτιγκ. λες και ήρθαν από άλλον πλανήτη έκαναν. εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του βουνού και τέτοιες σαχλαμάρες. τέλος πάντων, αυτό που λέω είναι πολλά από τα μέρη που αναφέρθηκαν έχουν χάσει προ πολλού κάθε αυθεντικότητα τους.
Αυτό που ψάχνουμε, εδώ και καιρό, έπαψε να υπάρχει. εγω αυτό που στηλιτεύω είναι μέρη που έχουν αναχθεί σε τουριστικούς προορισμούς και πουλάν φούμαρα. τί να θυμηθώ που γευματίσαμε σε ταβέρνα στο μέτσοβο και εποιικώς το σκυλομετανιώσαμε. ή που στην κεντρική πλατεία πουλούσαν δήθεν παραδοσιακά προϊόντα (γίδινο βούτυρο, τυριά, κασέρια κ.λ.π.) γδέρνοντας τους αφελείς τουρίστες (συμπεριλαμβανομένου και του ομιλούντος). Να μην μιλήσουμε για τις τιμές των δωματίων. εξωφρενικές.
προφανώς εννοείς τα άνω πορόια με την θέα κάτω στην λίμνη και πνηγμένα στο πράσινοΤα Πορόια στις Σέρρες...Μέσα στη φύση...