• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

τι πρωτοτυπο

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια πανω στο θεμα να μου επιτραπει να προτεινω εναν προορισμο που δεν εχει προταθει..

την ταυλανδη την περιοχη του κραμπι..το φορουμ εχει εναν κατατοπιστικο οδηγο για τη χωρα γενικα,και τα πρακτορεια πουλανε αυτο το γαμηλιο περιπου 1800 ευρω το ατομο..πηγε ενα φιλικο μου ζευγαρι τον οκτωβριο του 2011.

απλα δεν ξερω αν ειναι καλη εποχη ο φεβρουαριος.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια πανω στο θεμα να μου επιτραπει να προτεινω εναν προορισμο που δεν εχει προταθει..
Δε χρειάζεται να ζητήσεις άδεια που δίνεις μια γνώμη... αυτό έλειπε κιόλας.

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κατ'αρχήν το μήνυμα προς τη κοπέλα το ξεκίνησα λέγοντας Μαλδίβες και αν δεν έχεις τι να κάνεις....

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Με συγχωρείς καλή μου αν σου φαίνομαι παντογνώστης αλλά, αν πρόσεξες, ποτέ δεν μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω. Και για μένα, οι "πληροφορίες" αυτών που κάτι άκουσαν, κάτι διάβασαν, κάτι τους είπαν, κάτι νομίζουν ή τους φαίνεται, ελάχιστη βοήθεια προσφέρουν. Κι αν θες, ακόμη και πληροφορίες από άτομα που έχουν πάει μεν αλλά είναι διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας από τη δική μου, τις φιλτράρω δυό φορές.

Από 'κει και πέρα, νομίζω ότι αν θέλουμε (όσοι θέλουμε) πραγματικά να τη βοηθήσουμε την κοπέλα, καλό είναι να της δίνουμε υπεύθυνα πληροφορίες και να μην την βομβαρδίζουμε απλά με τη γνώμη μας για ότι φαντασιωνόμαστε γιατί θα πελαγώσει και δεν θα ξέρει τι να κάνει τελικά. Μ' αυτό το πνεύμα έγραψα την απάντησή μου.

Όσο για το αν "την είπα" σε σένα, λυπάμαι που εσύ ήσουν η τυχερή, το σχόλιο αφορούσε όλους όσους έγραψαν (και γράφουν) με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να σε (και τους) στενοχώρησα, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

Δηλαδή, τώρα τι λες, ότι έχει να κάνει πράγματα εκεί? Γιατί εγώ λέω ότι δεν έχει και από το μήνυμά σου φαίνεται ότι, αντιθέτως, έχει πάρα πολλά.
Κατ'αρχήν το μήνυμα προς τη κοπέλα το ξεκίνησα λέγοντας Μαλδίβες και αν δεν έχεις τι να κάνεις....μετά απλά της είπα ότι πάνε πολλοί για μήνα του μέλιτος εκεί, καλά θα είναι για 5-6 μέρες (όπου με το 5-6 ήθελα να τονήσω ότι δεν είναι για πολλές μέρες, μάλλον έπρεπε να γράψω για 2-3 μέρες για να είναι πιο κατανοητό). Άρα δεν την παρότρυνα να πάει, εξάλλου το ότι σε παρένθεση γράφω ότι δεν έχω πάει πακέτο με την ηλίθια φάτσα δίπλα είναι ακριβώς γι'αυτό που είπα...να μη δέσει κόμπο αυτά που της λέω.....και στο άλλο που λες ότι δεν είναι σωστό να πετάει ο καθένας ότι να'ναι μαζί σου και'γω δεν αντιλέγω, γενικά προσέχω πολύ που πάω και γράφω απλά στην προκειμένη φάση η κοπέλα δεν έχει καταλήξει που θέλει να πάει, απλά γνώμες ζητάει, όταν αποφασήσει τι θέλει θα της απαντήσουν πιο ειδικοί από μένα αλοίμονο δηλαδή...και'συ το μήνυμα θα μπορούσες απλά να το γράψεις έτσι όμορφα όπως γράφεις το δεύτερο γιατί είμαι ευαίσθητη και πληγώνομαι :xmas_cheesygrin:όχι να πάρεις εμένα την τυχερή στην προκειμένη περίπτωση ή τον οποιονδήποτε λιγότερο τυχερό από μένα, από τα μούτρα.....δεν έχω κανένα πρόβλημα να με διορθώνουν ή να μου πουν το οτιδήποτε αν κάνω κάτι λάθος απλά με τρόπο λίγο, η ευγένια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν....αυτά....sorry για τη λογωδιάρροια, καινούργια είμαι εδώ θα τα μάθω...

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Δε χρειάζεται να ζητήσεις άδεια που δίνεις μια γνώμη... αυτό έλειπε κιόλας.
απλα το ειπα για να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω παει απλα κανω μια προταση..

απο κει και περα επειδη το γαμηλιο ετσι κι αλλιως γινεται με καθυστερηση απλα το ονομαζει γαμηλιο,εγω θα το ελεγα απλα ταξιδι και θα προτεινα να σκεφτουν κατι διαφορετικο απ τα κλασικα μπαλι,μαλδιβες κτλ...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Κατάλαβες πολύ καλά τι ήθελα να πω, όπως κατάλαβε και η JUST LORI και απάντησε πολύ ωραία. Όμως εσύ, κατά την προσφιλή σου τακτική, το διαστρέβλωσες και το πήγες αλλού για να γράψεις αυτό που θέλεις. Δεν σχολιάζω περαιτέρω και σταματώ εδώ το off topic.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Mα δεν έκανα παράθεση κάποιο ποστ σου για να διαστρεβλώσω κάτι συγκεκριμένα. Μίλησα γενικότερα και γι' αυτό ζήτησα εκ των προτέρων συγγνώμη για το ΟΤ. Αν αυτό το πήρες για διαστρέβλωση, τότε ίσως πρέπει να διαβάσεις το αρχικό σου ποστ #35 για να δεις πως ένα αθώο θέμα ενός μέλους που ψάχνει για γαμήλιο ταξίδι διαστρεβλώνεται σε μια γενικότερη επίθεση προς όποια μέλη τολμάνε να πουν τη γνώμη τους αλλά δεν έχουν την ανάλογη ταξιδιωτική εμπειρία. Οποία ύβρις δηλαδή...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οι Σευχελλες ειναι ακριβες ,αλλα αν διαβασεις την ιστορια της meli ,θα δεις οτι πηγε και με πιο οικονομικο budget.
Δε θυμαμαι αν σου εχει προταθει παραπανω η Καραιβικη και ο Φεβρουαριος ειναι καλη εποχη.
Διαβασε ιστοριες για Δομινικο ,Virgin islands,Μπαχαμες κλπ..
Προταθηκε παραπανω κ η Ινδια ..υπεροχη χωρα με πολλες εικονες κ εναλλαγες ...τωρα για γαμηλιο ομως ...δεν ξερω αν θα το προτεινα...εσεις βεβαια λετε θα πατε με πρακτορειο ,αλλα και παλι δεχεσαι ενα πολιτισμικο σοκ και οι συνθηκες ειναι δυσκολες σε ορισμενες περιπτωσεις.

oana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Rome
Στον Μαυρίκιο ο καιρός τον Φεβρουάριο είναι μια χαρά (νότιο ημισφαίριο). Οι βροχές αρχίζουν από Μάιο περίπου. Παραλίες έχει, όμορφες είναι, αλλά όπως σχεδόν όλες του Ινδικού ή Ειρηνικού, έχουν αβαθή νερά μπροστά και ενδεχομένως και σπασμένα κοράλλια στο βυθό που πιθανόν να σε δυσκολεύουν όταν μπαίνεις μέσα.

Για να πάρεις μια ιδέα, στη δυτική ακτή, όπου υπάρχουν πολλά και χλιδάτα ξενοδοχεία, υπάρχει σε μια κοντινή απόσταση από την ακτή (κάπου 300 μ.) ένας μακρύς κοραλλιογενής ύφαλος που εκτείνεται σαν "τείχος" για αρκετό μήκος παράλληλα με την ακτή. Όταν έχει άμπωτη, φαίνεται σαν μια σειρά από βράχια, οι ντόπιοι πηγαίνουν εκεί για ψάρεμα με τα πόδια! Όταν έχει παλίρροια, ο ύφαλος δεν φαίνεται καθόλου και καταλαβαίνεις την ύπαρξή του μόνο από το γεγονός ότι το κύμα "σπαζει" πριν φτάσει στην ακτή. Στο ενδιάμεσο τμήμα μπορείς να κολυμπήσεις (με την παλίρροια) αλλά τότε, βγαίνουν και τα τζετ-σκι που δεν προσέχουν τους λουόμενους και είσαι συνεχώς στην τσίτα.

Από την ανατολική πλευρά τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από παραλίες, έχει κι ένα νησάκι πανέμορφο που πηγαίνει πολύς κόσμος, ψάξε τις λεπτομέρειες.

Αν πάτε για 8 μέρες (που είναι αρκετές - με περισσότερες μάλλον θα πλήξετε) μπορείτε να ξεκουραστείτε αφ' ενός και αφ' ετέρου να κάνετε και 3 (ας πούμε) ημερήσιες εκδρομούλες (αγκαζάροντας ένα ταξί - θα σας κοστίσει περίπου όσο το να νοικιάσετε αυτοκίνητο), χωρίζοντας το νησί σε κομμάτια (νότος, βορράς, κέντρο & ανατολικά).

Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να δείτε με υποβρύχιο το βυθό ή ακόμη και να περπατήσετε σ' αυτόν ανάμεσα στα χιλιάδες ψάρια (αν ο καιρός το επιτρέπει και δεν είναι ανακατεμένη η θάλασσα).

Μπορείτε να κλείσετε ένα καλό πακέτο μ' ένα πρακτορείο για τα αεροπορικά και τη διαμονή (υπάρχουν διαβαθμίσεις στην τιμή ανάλογα με το κατάλυμα) και τα υπόλοιπα τα κανονίζετε επί τόπου (κι αν ακόμη διστάζετε να διαπραγματευτείτε από μόνοι σας, προσφέρουν εκδρομές τα ξενοδοχεία - ακριβότερα βέβαια).

Για την περίπτωσή σας και για το μπάτζετ σας, νομίζω είναι μια ασφαλής επιλογή (και πολύ καλύτερη από Μαλδίβες που θα κόψετε φλέβες).

Έχω πάει στα μέρη που αναφέρεις (εκτός από Μεξικό και Κούβα) και σου μιλώ μετά λόγου γνώσης.
με εφτιαξες...

Traveller

Member
Γι' αυτό συνήθως στα μεγάλα ξένα ταξιδιωτικά φόρουμ, οι εξπέρ για κάθε προορισμό δεν είναι ούτε άτομα που έχουν απλά γνώσεις για ένα μέρος, ούτε αυτοί που έκαναν μια επίσκεψη, αλλά άτομα που ζουν στην εκάστοτε χώρα ή πόλη.
Αυτό που λες είναι σχετικότατο... εγώ προσωπικά ελάχιστους "εξπέρ" εμπιστεύομαι γιατί όπως είναι φυσιολογικό τα γούστα ποικίλουν... άλλη ιδέα έχω εγώ για το τι είναι καλό ξενοδοχείο, καλή παραλία, καλό εστιατόριο και άλλη ο κάθε "εξπέρ"... δηλαδή μου λες σοβαρά ότι όποιος είναι κάτοικος μιας πόλης σώνει και καλά την γνωρίζει απόλυτα και ότι προτείνει είναι ευαγγέλιο?

Για να το δώσω ένα απλό παράδειγμα... o Yorgos είναι ένας εξπέρ της Κούβας και σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία... έχει ζήσει χρόνια εκεί και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα... όταν ξαναπάω λοιπόν στο νησί ασφαλώς και θα ζητήσω την γνώμη του αλλά ως εκεί... σε καμιά περίπτωση δεν θα δώσω βάση στις προτάσεις ύπνου και εστίασης του γιατί απλά γνωρίζω ότι τα γούστα μας διαφέρουν εντελώς...

Εγώ όταν ετοιμάζω ένα ταξίδι στο εξωτερικό πρώτα απόλα ρωτάω φίλους και γνωστούς που ξέρω ότι τα γούστα τους ταιριάζουν με τα δικά μου... μετά διαβάζω 2-3 οδηγούς που μέσες άκρες εμπιστεύομαι, ξεφυλλίζω 5-6 περιοδικά που έχω τεστάρει και στο τέλος αποφασίζω... σε καμία περίπτωση δεν εμπιστεύομαι έναν άγνωστο που μένει σε μια συγκεκριμένη χώρα και πολύ περισσότερο ελάχιστη βάση δίνω σε γνώμες ατόμων από το travelstories που δεν ξέρω και που έτυχε να έχουν πάει ένα ταξίδι 5-6 μέρες και από τότε βαφτίζονται ειδικοί και νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα...

Οπότε μέχρι να βρούμε εξπέρ για κάθε προορισμό (πχ ThanasisU2 για Κρακοβία) θα διατηρήσω προσωπικά το δικαίωμα να δίνω γνώμες και πληροφορίες σε θέματα του φόρουμ για χώρες που είτε έχω επισκεφτεί είτε θέλω να επισκεφτώ είτε δε θα επισκεφτώ ποτέ.
Μωρέ εσύ καλά θα κάνεις να δίνεις πληροφορίες για χώρες που δεν έχεις πάει και νομίζεις πως ξέρεις αλλά όποιος έχει ταξιδιωτική πείρα θα τις αντιμετωπίζει με τεράστια δυσπιστία... αυτό το έχω διαβάσει τα πάντα για μια χώρα και νομίζω ότι την ξέρω καλά είναι εντελώς γελοίο... εδώ έχω φίλους που έχουν μείνει χρόνια π.χ στο Λονδίνο και όταν επιστρέφουν 5-6 χρόνια μετά βρίσκουν έναν εντελώς αλλαγμένο τόπο και θέλεις να μας πεις εσύ που έχεις κάνει μια απλή έρευνα ότι γνωρίζεις άριστα κάποιο μέρος και είσαι ικανός να δίνεις και συμβουλές?

Στο φινάλε... εγώ προσωπικά αποφεύγω να δίνω συμβουλές για μέρη που δεν έχω πάει ή έχω καιρό να πάω και είναι σαν να μην έχω πάει... εκτός εξαιρέσεων, τα μέρη που δίνω τα έχω δει και δοκιμάσει με τα ματάκια μου και όποιος εμπιστεύεται τα γούστα μου τα λαμβάνει υπόψιν... αλλιώς προχωράει παρακάτω... βέβαια όταν διαβάζω θέματα που από την φύση τους στερούνται σοβαρότητας ε τότε λέω κι εγώ μια σάχλα παραπάνω να γίνεται τζέρτζελο...

Έχει τεράστια πλάκα, όπως μέσες άκρες είπε και ο Babaduma, να διαβάζω προτάσεις για μέρη μακρινά και ονειρεμένα από άτομα που δεν τα έχουν δει ούτε στο χάρτη ή από μέλη που έχουν πάει δυο φορές στο ίδιο μέρος και με σοβαρότητα ειδικού κάνουν βαρύγδουπες προτάσεις... πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι έτσι δεν βοηθάμε αλλά μπερδεύουμε τον άλλον με την μπούρδα που θα γράψουμε...

Φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα, στα πλαίσια των κανόνων, να γράφει ότι θέλει στο φόρουμ... δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πειράζονται μερικοί όταν κάποιοι επισημαίνουν όποια μπούρδα γράφεται... αν δεν θέλουν τον αντίλογο απλά να σκέφτονται πριν γράψουν... είναι τόσο απλό...

oana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Rome
Καλά Μαλδίβες και αν δεν έχεις τι να κάνεις αλλά πάνε πολλοί για μήνα του μέλιτος ωραία είναι και'κει για 5-6 μέρες (δεν εχω παει :xmas_cheesygrin:)....κάνε μια ανάγνωση στις ιστορίες που είναι εδώ στο φόρουμ γιατί αναφέρουν τα παιδιά και το οικονομικό κομμάτι σε πολλές ιστορίες και αποφασίζεις μετά....εκεί που έχω πάει και ξέρω είναι το Ντουμπάι....επειδή είδα ότι το ανέφερες κάπου ΜΗΝ πας για μήνα του μέλητος εκεί δεν θα στο πρότεινα....
δεν θα πηγαινα μονο ντουμπαι....αλλα μαυρικιος 5-6 μερες και ντουμπαι 2!ουτως η αλλος κανει σταση ντουμπαι και ετσι απλα "καθυστερω "την αναχωρηση μου για 2 μερες!δεν πληρωνω παραπανω παρα μονο το hotel !

Με συγχωρείς καλή μου αν σου φαίνομαι παντογνώστης αλλά, αν πρόσεξες, ποτέ δεν μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω. Και για μένα, οι "πληροφορίες" αυτών που κάτι άκουσαν, κάτι διάβασαν, κάτι τους είπαν, κάτι νομίζουν ή τους φαίνεται, ελάχιστη βοήθεια προσφέρουν. Κι αν θες, ακόμη και πληροφορίες από άτομα που έχουν πάει μεν αλλά είναι διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας από τη δική μου, τις φιλτράρω δυό φορές.

Από 'κει και πέρα, νομίζω ότι αν θέλουμε (όσοι θέλουμε) πραγματικά να τη βοηθήσουμε την κοπέλα, καλό είναι να της δίνουμε υπεύθυνα πληροφορίες και να μην την βομβαρδίζουμε απλά με τη γνώμη μας για ότι φαντασιωνόμαστε γιατί θα πελαγώσει και δεν θα ξέρει τι να κάνει τελικά. Μ' αυτό το πνεύμα έγραψα την απάντησή μου.

Όσο για το αν "την είπα" σε σένα, λυπάμαι που εσύ ήσουν η τυχερή, το σχόλιο αφορούσε όλους όσους έγραψαν (και γράφουν) με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να σε (και τους) στενοχώρησα, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

Δηλαδή, τώρα τι λες, ότι έχει να κάνει πράγματα εκεί? Γιατί εγώ λέω ότι δεν έχει και από το μήνυμά σου φαίνεται ότι, αντιθέτως, έχει πάρα πολλά.
ψυχρεμια....ο γραπος λογος εχει τετοιες παρςξηγησεις!!!:xmas_razz:

απλα το ειπα για να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω παει απλα κανω μια προταση..

απο κει και περα επειδη το γαμηλιο ετσι κι αλλιως γινεται με καθυστερηση απλα το ονομαζει γαμηλιο,εγω θα το ελεγα απλα ταξιδι και θα προτεινα να σκεφτουν κατι διαφορετικο απ τα κλασικα μπαλι,μαλδιβες κτλ...
μα αυτο ειναι το θεμα...για μενα ειναι γαμηλιο...απλα ειναι 2 χρονια μετα!το γραφω αναλυτικα γιατι σε διαφορα με τουσ νεονυμφους εμεις εχουμε αναγκη για ξεκουραση....αλλα και να αλλαξουμε παραστασεις!

την ταυλανδη την περιοχη του κραμπι..το φορουμ εχει εναν κατατοπιστικο οδηγο για τη χωρα γενικα,και τα πρακτορεια πουλανε αυτο το γαμηλιο περιπου 1800 ευρω το ατομο..πηγε ενα φιλικο μου ζευγαρι τον οκτωβριο του 2011.

απλα δεν ξερω αν ειναι καλη εποχη ο φεβρουαριος.
για κραμπι εχω παρει προσφορα!ειναι ωραια λενε...απλα εγω δεν ειμαι πολυ fun ταιλανδη!και αν δεν κανω λαθως ειναι πολυ πιο οικονομικα!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom