battered_suitcase
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Χονγκ Κονγκ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κόσμου
Και ποιος θα κρίνει την ποιότητα της δικής μου έμμεσης εμπειρίας; Αν σου πω δηλαδή ότι έμαθα από φίλο που πήγε Μαδρίτη ότι είναι βαρετή, εσύ θα με λάβεις σοβαρά υπ'όψιν; Ακόμα και στην άμεση εμπειρία το βέλτιστο είναι να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί και να περιγράφονται απλώς τα πράγματα. Δε θα πω ποτέ "η Πράγα είναι υπέροχη, τρέξε", θα πω "η Πράγα είναι έτσι κι έτσι κι έτσι, αν σου κάνει, τρέξε".Η γνώση προέρχεται όχι μόνο από την άμεση αλλά και από την έμμεση εμπειρία και αυτό γιατί κάποιος μπορεί να είναι ικανότατος αναγνώστης και σταχυολογητής πληροφοριών χωρίς να έχει ταξιδιωτική εμπειρία ενώ κάποιος άλλος μπορεί να έχει πλούσια ταξιδιωτική εμπειρία αλλά να είναι ένας απλός τουρίστας.
Γι' αυτό συνήθως στα μεγάλα ξένα ταξιδιωτικά φόρουμ, οι εξπέρ για κάθε προορισμό δεν είναι ούτε άτομα που έχουν απλά γνώσεις για ένα μέρος, ούτε αυτοί που έκαναν μια επίσκεψη, αλλά άτομα που ζουν στην εκάστοτε χώρα ή πόλη.
Οπότε μέχρι να βρούμε εξπέρ για κάθε προορισμό (πχ ThanasisU2 για Κρακοβία) θα διατηρήσω προσωπικά το δικαίωμα να δίνω γνώμες και πληροφορίες σε θέματα του φόρουμ για χώρες που είτε έχω επισκεφτεί είτε θέλω να επισκεφτώ είτε δε θα επισκεφτώ ποτέ.
Η δεύτερη και η τρίτη παράγραφός σου είναι πλήρως συγκρουόμενες. Ουσιαστικά λες ότι εφόσον κανείς δεν μπορεί να είναι πραγματικά εξπέρ, ας λέμε όλοι από μια μπούρδα που διαβάσαμε/ακούσαμε κάπου. Δεν έχω πρόβλημα μ'αυτό, αρκεί ο ερωτών συμφορουμίτης να μην έρθει μετά και να πει, ρε battered, μου πρότεινες να πάω στο τάδε χωριό ανήμερα χριστούγεννα και ήταν όλα κλειστά, με δουλεύεις;
Σε κάθε περίπτωση, φυσικά σε ένα φόρουμ όλοι μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας - αλλά τουλάχιστον ας το κάνουμε όπως η Just Lori που δηλώνει ότι δεν έχει επισκεφθεί τα μέρη που προτείνει, ούτως ώστε να μπορεί ο τόπικ στάρτερ να ξέρει πόση βαρύτητα έχει η πρόταση.