• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

τι να κάνω με τις βαλίτσες μου?

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό έχει να κάνει με τα παρακάτω δύο κριτίρια νομίζω:

α) Οι γερμανοί πολιτικοί "τρώνε" λιγότερα χρήματα..κι έτσι αυτά τα χρήματα (που δεν τρώγονται) επενδύονται σε υποδομές.

β) Η οργάνωση στην κατασκευή των υποδομών είναι σημαντική και για το κόστος της. Όταν για παράδειγμα τελειώνουν έναν αυτοκινητόδρομο σε 1 μήνα..κι εδώ στην Ελλάδα κάνουν 1,5 χρόνο για να τελειώσουν αντίστοιχο δρόμο (και ποιοτικά όχι πάντα σε αντίστοιχη ποιότητα), λογικό δεν είναι να εκτοξεύεται το κόστος στην δεύτερη περίπτωση;

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, πήγαμε κάποια Κυριακή επίσκεψη σε μια θεία μου σε διπλανή πόλη. Οδηγώντας προς τα εκεί το πρωί, ήταν στα αριστερά και τα δεξιά του δρόμου διάφορα σκαφτικά κλπ. κλπ. αραγμένα σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων.

Επιστρέφοντας το βράδυ, οδηγούσαμε πάνω σε καινούργια άσφαλτο, άψογης ποιότητας, και μάθαμε στην συνέχεια μάλιστα ότι είχαν αντικαταστήσει και κάτι μέσα στο δρόμο..σε βάθος (σωλήνες, καλώδια, δεν ξέρω... μικρό παιδί ήμουν κι εγώ τότε). :roll::clap:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
παιδια εχουμε ξεφύγει παλι,,,;)
καμια αλλη ιδέα για το πως μπορούνε οι βαλίτσες να ταξιδέψουν μόνες τους απο την Δρεσδη προς την Βενετία;:roll:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
παιδια εχουμε ξεφύγει παλι,,,;)
καμια αλλη ιδέα για το πως μπορούνε οι βαλίτσες να ταξιδέψουν μόνες τους απο την Δρεσδη προς την Βενετία;:roll:
Υπάρχει πάντα κι ο (πολύ) ακριβός τρόπος: DHL/UPS/Fedex... Ή και με lufthansa cargo.
Δεν το συνιστώ καν (περιποιούνται τα δέματα πολύ χειρότερα απ' ότι τις βαλίτσες στο αεροπλάνο), απλά το λέω για να καλύψουμε τις εναλλακτικές λύσεις.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Δηλαδή μια βαλίτσα 20 κιλών πόσο περίπου να κοστίζει αραγε με DHL η UPS?:roll:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δηλαδή μια βαλίτσα 20 κιλών πόσο περίπου να κοστίζει αραγε με DHL η UPS?:roll:
Από Δρέσδη για Αθήνα, με UPS standard (5 μέρες περίπου) -> 60 ευρώ. Με UPS next day, 240 ευρώ. Δεν το λές φτηνό. Ειδικά το express, δεν το λές καν λογικό.

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Γιώργο σ' ευχαριστώ η πληροφορία σου για το σάϊτ της DHL είναι πολύ χρήσιμη. Πήρα τηλ. στην Αθήνα και μια υπάλληλος μου είπε οτι κάνουν μεταφορές μόνο με τα δικά τους αεροπλάνα, το ποσό για 20 κιλά είναι γύρω στα 450 ευρώ :)shock:!!) με παρέπεμψε στα γραφεία τους στην Δρέσδη, εγώ δεν έβγαλα άκρη από το γερμανικό σάϊτ ως προς το ποια είναι η διεύθυνση του γραφείου τους εδω. Μου μένει μόνο η Δευτέρα 26.1 για μια τελευταία προσπάθεια, την Τρίτη ταξιδεύω, δεν έχω και πολλές ελπίδες. Μάλλον θα σέρνω τη βαλίτσα από Γερμανία σε Ιταλία και τέλος σε Ελλάδα. Και όλα αυτά γιατί μου είναι αδύνατο να ταξιδέψω με αεροπλάνο :(. Στο επόμενο ταξίδι μου αν δεν καταφέρω ξανά να ξεπεράσω αυτην την ηλίθεια φοβία του αεροπλάνου , θα οργανώσω καλλίτερα το πρόβλημα της μεταφοράς της βαλίτσας. Και πάλι ευχαριστώ.

trapper

Member
Τα ΕΛΤΑ έχουν το αεροπορικό δέμα για Ευρώπη
των 20kg ?90.30
για 10kg ?53.70
φαντάζομαι ότι και τα γερμανικά ταχυδρομεία θα έχουν περίπου ίδιες τιμές.

Πάντως νομίζω ότι είναι παράλογα μεγάλη η χρέωση. Και επειδή χρειάστηκα κι εγώ να στείλω δέμα οι καλύτερες τιμές που πήρα ήταν :

ΩΜΕΓΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε 2310-562400
0,3 m3 = 100kg ?140 minimum

Με απέτρεψαν να ψάξω για φθηνότερα, δεν υπάρχουν.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ρίξε μια ματιά εδώ: DHL | Paketversand International | Paketversand Griechenland

Γράφει για δέμα σε διαστάσεις μέχρι 120 x 60 x 60 cm και βάρους μέχρι τα 20 κιλά η χρέωση για αποστολή στην Ελλάδα είναι 32 Ευρώ! Για βάρος μέχρι τα 10 κιλά η τιμή διαμορφώνεται στα 22 Ευρώ και στα 17 Ευρώ για δέμα μέχρι τα 5 κιλά.

Νομίζω ότι μπορείς να περάσεις κι από τα Γερμανικά Ταχυδρομεία και να στείλεις το δέμα μέσω dhl...αλλά κάλεσέ τους να το επιβεβαιώσεις!

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Πραγματικά δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω! Μονο μια τελευταία ερώτηση: επειδή δεν ξέρω γερμανικά δεν μπορώ να βρω στο σάϊτ που μου δώσατε τα γραφεία της DHL στη Δρέσδη. Πρεπει λογικά να έχουν περισσότερα από ένα. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Το γραφείο της DHL από Ελλάδα μου έδωσε το τηλ. τους αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να πάω οπωσδήποτε από κοντά μήπως και συννενοηθώ. Και πάλι ευχαριστω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχει 25 γραφεία στη Δρέσδη. Τα κεντρικότερα είναι τα ακόλουθα (1-1.5 χλμ από το κέντρο):

Annenstr. 10, Deutsche Post Filiale im 24h-Bereich, Dresden

Königsbrücker Str. 21, Deutsche Post AG, linke Seite des Postgebäudes, Dresden

Pfotenhauer Str. 7, hinter Bäckereiladen Sternenbäck, Dresden

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Και για να μην μπερδευτείς...τα περισσότερα απ' ότι είδα είναι καταστήματα της Deutsche Post, που είναι τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Γερμανίας που στέλνουν αυτού του είδους τα δέματα μέσω DHL...

Πάρε κι αυτό το Link να το έχεις υπόψη σου για την περίπτωση που θα χρειαστεί να αναζητήσεις κάποια διεύθυνση πιο κοντινή στην δική σου.

Deutsche Post | Filialen und Verkaufspunkte suchen

Postleitzahl = Ταχυδρομικός Κώδικας
Ort = Περιοχή-Πόλη
Strasse, Nr. = Οδός και αριθμός.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη