gyristroula
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιρλανδία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Μεξικό
Προσπαθούσα και εγώ να βρω άκρη με τις κάρτες και χάθηκα εντελώς. Απ' ότι κατάλαβα υπάρχει και το Paris Visite Pass για τους τουρίστες για 1,2,3 ή 4 ημέρες αλλά μάλλον για 2-3 ημέρες καλύτερο είναι το καρνέ. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: αν έχει ένα πάσο για τις ζώνες 1-3 και θέλεις μια μέρα να πας στην 4 θα πληρώσεις καινούριο εισιτήριο ή θα πληρώσεις μόνο τη διαφορά;Ένα ακόμη, για τους "παλιούς":
Έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα στο μετρό: Η carte orange έχει καταργηθεί πλέον, και ισχύει μόνο το navigo για εβδομαδιαία, μηνιαία κλπ pass στο metro/RER. Απ' όσο κατάλαβα από μια συνεννενόηση σχεδόν με νοήματα με την κυρία στο γκισέ της RATP, δεν βγάζουν navigo σε τουρίστες. Αλλά καλύτερα ρωτήστε κι εσείς.
Αν έχεις καρνέ, απλά παίρνεις ένα ακόμα εισητήριο. Αν έχεις (οποιασδήποτε μορφής) κάρτα απεριορίστων, πας και στήνεσαι στην ουρά και πληρώνεις μόνο τη διαφορά (η αν δεν έχεις υπομονή, παίρνεις ένα ακόμα εισητήριο από το μηχάνημα).Προσπαθούσα και εγώ να βρω άκρη με τις κάρτες και χάθηκα εντελώς. Απ' ότι κατάλαβα υπάρχει και το Paris Visite Pass για τους τουρίστες για 1,2,3 ή 4 ημέρες αλλά μάλλον για 2-3 ημέρες καλύτερο είναι το καρνέ. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: αν έχει ένα πάσο για τις ζώνες 1-3 και θέλεις μια μέρα να πας στην 4 θα πληρώσεις καινούριο εισιτήριο ή θα πληρώσεις μόνο τη διαφορά;
Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι ενημερωμένο και αγγλόφωνο (εγώ έχω ανθρώπους στο Παρίσι που μου τα σφυράνε όταν πηγαίνω)...Επίσης δεν έχω βρει άκρη με τις περιοδικές εκθέσεις. Δεν υπάρχει αγγλόφωνο site ή περιοδικό που να περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες. Βρήκα για παράδειγμα αυτό: Museums In Paris - Exhibitions
το οποίο όμως δε λέει για τις πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις που ανέφερε ο taver.
Ευτυχώς λοιπόν που έχουμε άμεση ενημέρωση
ΥΓ. άνοιξα άλλο θέμα για τα περιοδικά για να μη βγαίνουμε πολύ εκτός θέματος
είχα βγάλει παραπάνω αλλά μετά το ξεσκαρτάρισμα που έκανα όπου έσβησα όσες δεν αξιζαν έμειναν τόσες.αχ Λευτέρη τι ωραία που τα λες!,όσο για το 666 εεεε άς έβγαζες άλλη μία!
α και για τον Αγ.Σουλπίκιο;;:roll:δεν τον έχω ανακαλύψει,τι είναι;