• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ισημερινός ταξιδι στο εκουαδορ

nana31

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
γεια σε ολους!!! θα ηθελα παρακαλω τη βοηθεια σας ! σε λιγες μερες προκειται να ταξιδεψω στο εκουαδορ για 20 μερες, εχω κανει το εμβολιο του κιτρινου πυρετου και μεσα στην εβδομαδα και το αντιτετανικο. χαπια για την ελονοσια δεν θα παρω αφου δεν θα μπω στη ζωνη του αμαζονιου, παρα μονο στις πολεις. παρ ολα αυτα θα ηθελα να εχω μαζι μου εντομοαπωθητικα και διαβασα καπου οτι τα πιο αποτελεσματικα ειναι αυτα που περιεχουν ''ντιτ'' κατι τετοιο τελος παντων.. στα φαρμακεια που ρωτησα δεν εχουν ιδεα περι τινος προκειται, μηπως καποιος απο εσας γνωριζει απο που θα τα παραγγειλω? ευχαριστω! :p

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Η ουσία που έχουν αυτά τα εντομοαπωθητικά λέγεται DEET. Κάποια στιγμή είχα βρει σε καταστήματα με είδη κάμπινγκ. Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Kαλο σου ταξιδι πρωτα και για τα κουνουπια θα βρεις σιγουρα αυτο που ζητας σε μαγαζι με ειδη καμπινγκ.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ξέρω πως έχω γίνει εκνευριστική τις τελευταίες μέρες αλλά το άγχος μου είναι αρκετό και αναζητώ παντού πληροφορίες. Για το Εκουαδόρ λοιπόν, εμένα δε μου σύστησαν να κάνω κάποιο εμβόλιο, χρειάζεται;Επίσης, θέλω να κάνω κάποιες φαινομενικά χαζές ερωτήσεις αλλά πρώτη φορά φεύγω από zona europa και αγνοώ βασικά πράγματα. Όπως το τί ρούχα πρέπει να έχω μαζί μου. Το αν η εγκληματικότητα στο Κίτο είναι υψηλή. Βασικά ψάχνω κάποιον γνώστη του θέματος για να κάνω κάποιες όχι βασικές αλλά για μένα σημαντικές ερωτήσεις. Όποιος ξέρει κάτι ας με ενημερώσει παρακαλώώώ το συντομότερον (το έχω γραψει και σε αλλα 2 τόπιξ αλλά είμαι χαωμενηηη)

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω μια βοήθεια για ταξίδι στο Εκουαδόρ. Λόγω μπάτζετ δεν προβλέπεται να πάω Γκαλάπαγκος δυστυχώς, ελπίζω όμως μελλοντικά.
Με ενδιαφέρουν κυρίως: Αμαζόνιος (δεν έχω πάει ποτέ από καμία πλευρά), κουλτούρα και παραδόσεις του Εκουαδόρ και των διαφορετικών ομάδων, και ιθαγενείς (όσο εφικτό και ηθικό μπορεί να είναι να έχω κάποια επαφή με στοιχεία του τρόπου ζωής τους). Ταξίδι 9 ημερών (8 γεμάτες). Μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί τα εξής:
  1. Quito - μία μέρα, με La Mitad del Mundo
  1. Otavalo - ημερήσια από Κίτο, ινδιάνικη αγορά. Ισως συνδιασμός με Cotacachi αν προλαβαίνω
  1. περιοχή του Αμαζονίου.
Αφιέρωση μέγιστο 3 μέρες στην περιοχή. Σκέφτομαι έναρξη από Tena ή Yasuni. Μου άρεσαν τα Lago Agrio και Cuyabeno στα σύνορα με Περού μέχρι στιγμής. Αλλά δεν ξέρω πώς οργανώνονται αυτά. Πώς να οργανώσω γενικά το τριήμερο Αμαζόνιος; έχετε προτάσεις;
  1. Baños - και επίσκεψη στη γνωστή κούνια. Αν και το πιθανότερο αυτό το κομμάτι μάλλον δεν θα το κάνω για να μείνουν περισσότερες μέρες για άλλους προορισμούς
  1. Τρένο του Διαβόλου. Μετάβαση στο Alausí για το Τρένο του Διαβόλου. Devil’s Nose Train από Alausí προς Sibambe και πίσω. Θεωρείτε πως είναι πολύ τουριστική εμπειρία? Αξίζει?
  1. Cuenca - μία μέρα, συμπεριλαμβανομένης και της μετάβασης προς τα εκεί.
Έξοδος από Quito ή Guayaquil. Βάσει των ενδιαφερόντων μου, τι προτείνετε να βγάλω, να αλλάξω ή να προσθέσω;

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω μια βοήθεια για ταξίδι στο Εκουαδόρ. Λόγω μπάτζετ δεν προβλέπεται να πάω Γκαλάπαγκος δυστυχώς, ελπίζω όμως μελλοντικά.
Με ενδιαφέρουν κυρίως: Αμαζόνιος (δεν έχω πάει ποτέ από καμία πλευρά), κουλτούρα και παραδόσεις του Εκουαδόρ και των διαφορετικών ομάδων, και ιθαγενείς (όσο εφικτό και ηθικό μπορεί να είναι να έχω κάποια επαφή με στοιχεία του τρόπου ζωής τους). Ταξίδι 9 ημερών (8 γεμάτες). Μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί τα εξής:
  1. Quito - μία μέρα, με La Mitad del Mundo
  1. Otavalo - ημερήσια από Κίτο, ινδιάνικη αγορά. Ισως συνδιασμός με Cotacachi αν προλαβαίνω
  1. περιοχή του Αμαζονίου.
Αφιέρωση μέγιστο 3 μέρες στην περιοχή. Σκέφτομαι έναρξη από Tena ή Yasuni. Μου άρεσαν τα Lago Agrio και Cuyabeno στα σύνορα με Περού μέχρι στιγμής. Αλλά δεν ξέρω πώς οργανώνονται αυτά. Πώς να οργανώσω γενικά το τριήμερο Αμαζόνιος; έχετε προτάσεις;
  1. Baños - και επίσκεψη στη γνωστή κούνια. Αν και το πιθανότερο αυτό το κομμάτι μάλλον δεν θα το κάνω για να μείνουν περισσότερες μέρες για άλλους προορισμούς
  1. Τρένο του Διαβόλου. Μετάβαση στο Alausí για το Τρένο του Διαβόλου. Devil’s Nose Train από Alausí προς Sibambe και πίσω. Θεωρείτε πως είναι πολύ τουριστική εμπειρία? Αξίζει?
  1. Cuenca - μία μέρα, συμπεριλαμβανομένης και της μετάβασης προς τα εκεί.
Έξοδος από Quito ή Guayaquil. Βάσει των ενδιαφερόντων μου, τι προτείνετε να βγάλω, να αλλάξω ή να προσθέσω;
Το 2023 που πήγα εγώ, το τρένο του διαβόλου δε λειτουργούσε. Μου είπαν ότι μετά τον κορωνοιο το σταματησαν. Μπορείς όμως να κάνεις μια ωραία πεζοπορία μέχρι το Nariz del Diablo.

GTS

Member
Cotopaxi-Quilotoa είναι κορυφαία μέρη, η Κουένκα μέτρια. Φυσικά το μεγάλο κλου που δε χάνεται είναι τα Γκαλάπαγκος, τα οποία μπορούν να γίνουν και φτηνά σχετικά χωρίς κρουαζιέρα.

Papaya

Member
Καλημερα!

Ειχα κανει το Δεκεμβρη 2016 - Γεναρη 2017 το ταξιδι σε Κολομβια και Εκουαδορ. 2 μηνες.

Και οι δυο χωρες ειναι πανεμορφες.

Σε 9 μερες θα εβαζα 3 μερη για να τα ευχαριστηθω.
Cuenca και Alausi δεν εχω παει. Γενικα αυτα τα δυο φαινονται εκτος πορειας ενω τα αλλα βγαινουν κυκλικα.

Otavalo θα το παρελειπα (εχω παει) . Ενα χωριο με ιστορικοτητα αλλα τωρα πια απλά θα βρεις ενα τεραστιο παζαρι που απευθυνεται σε τουριστες. Δεν υπαρχει καποια αιγλη.

Από Quito μπορεις να κανεις μονοημερη στο Cotopaxi, ενα καταπληκτικο ηφαιστειο εξω απο την πολη.
Τοπια των Ανδεων, παγετωνας, μια συντομη πεζοπορια σε μεγαλο υψομετρο, τσαι κοκας και πισω.

Το Mitad del mundo ειναι αλλη μιση μερα και το Quito ειναι μια κουκλιστικη πολη με πολυ θετικο vibe και αξιζει να της αφιερωσεις χρονο.

Μετα θα πηγαινα Banos - αν σου αρεσει η φυση εχει πολυ ωραιες δραστηριοτητες, αμετρητους καταρρακτες, πεζοποριες, ζεστα νερα και γενικα η πολη τοπογραφικα εχει πολλα να δωσει.

Τον Αμαζονιο τον ειδαμε απο την Coca (Yasuni) - κλεισαμε εκει με ντοπιο καταβαση στον Rio Napo με κανω οπου ειχε περιηγηση στη ζουγκλα, νυχτερινη βαρκαδα σε λιμνη , επισκεψη σε ινδιανικα χωρια και διαφορα τετοια. Τοτε ειχαμε δωσει 100 ευρω τη μερα το ατομο. Αξιζε πολυ.
Ο οδηγος μας λεγοταν Χορχε και ηταν φοβερος! Αν μπορεσω να βρω τα στοιχεια και τα θες, πες.

Γενικα, οπως σε ολη τη Λατινικη Αμερικη, τα λεωφορεια ειναι συχνα και φτηνα.
Εμεις ειχαμε παει και Montanita και Guayaquil και Puyo για εθελοντικη εργασια σε ενα παρκο με ζωα.

3 μερες Quito -
2 Μερες Banos -
4 μερες Coca -
(με βαση αυτα που ξερω παντα)

Μερα 1- προσγειωση , βολτα Κιτο
Μερα 2 - Mital del mundo Κιτο
Μερα 3 - Cotopaxi
Μερα 4 λεωφορειο για Banos - ζεστα νερα, βολτα
Μερα 5 - τουρ σε καταρρακτες , πεζοπορια
Μερα 6 - λεωφορειο για Κοκα -
Μερα 7 & 8 & 9 - Yasuni επιστροφη μεσημερι ας πουμε και night bus για Quito
Το τελευταιο κομματι εξαρταται απο την ωρα πτησης επιστροφης

Εχουν περασει καποια χρονια αρα δεν εχω εικονα τι επικρατει τωρα. Το ταξιδι σχεδιαζοταν εκεινη τη στιγμη.

Ελπιζω να βοηθησα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.797
Μέλη
39.526
Νεότερο μέλος
Mariakis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα