• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία ταξιδι στην βαρκελωνη

Borealis

Member
Nα συμπληρώσω στα παραπάνω ότι:
1) Πλέον ζητάνε για λόγους ασφάλειας τα στοιχεία ταυτότητας/διαβατηρίου
από πριν να συμπληρωθούν στο site τους αλλιώς λέει δε σε αφήνουν να επιβιβαστείς. Πέρσι δεν υπήρχε αυτό, φέτος που έκλεισα για Εδιμβούργο το είδα πρώτη φορά.
2) Η διαδικασία επιβίβασης είναι λίγο της ταλαιπωρίας και επίσης δεν έχει αριθμημένες θέσεις οπότε κάθεσαι όπου βρεις.
Τα στοιχεία τα ζητούσαν πάντα όποτε επρόκειτο για πτήσεις προς το ενωμένο βασίλειο και όχι τώρα μόνο, θα συνεχίσουν να τα ζητούν όσο το ε.β. παραμένει εκτός σέγκεν.

echo2011

Member
Τα στοιχεία τα ζητούσαν πάντα όποτε επρόκειτο για πτήσεις προς το ενωμένο βασίλειο και όχι τώρα μόνο, θα συνεχίσουν να τα ζητούν όσο το ε.β. παραμένει εκτός σέγκεν.
Οι U.K. είναι εκτός σένγκεν αλλά όλοι μου λένε πως μπορείς άνετα να ταξιδέψεις χωρίς διαβατήριο αλλά με την νέου τύπου αστυνομική ταυτότητα. Μήπως ξέρεις κάτι γι' αυτό; Εκεί λογικά δεν έχουν πρόβλημα αλλά η easyjet δε διευκρινίζει αν στο αεροδρόμιο είναι απαραίτητο το διαβατήριο ή αν αρκεί η ταυτότητα, και σε τηλέφωνο δε μπορούμε να τους βρούμε!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οι U.K. είναι εκτός σένγκεν αλλά όλοι μου λένε πως μπορείς άνετα να ταξιδέψεις χωρίς διαβατήριο αλλά με την νέου τύπου αστυνομική ταυτότητα. Μήπως ξέρεις κάτι γι' αυτό; Εκεί λογικά δεν έχουν πρόβλημα αλλά η easyjet δε διευκρινίζει αν στο αεροδρόμιο είναι απαραίτητο το διαβατήριο ή αν αρκεί η ταυτότητα, και σε τηλέφωνο δε μπορούμε να τους βρούμε!
Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε είναι στη Σέγκεν είτε όχι, μπορείς να ταξιδέψεις με την ταυτότητά σου μόνο, χωρίς διαβατήριο.

MariaPico

Member
Η easyjet προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου, αλλά ας όψεται η τιμή... Είναι αξιόπιστη όμως, εμάς πέρσι που μας ακύρωσαν την πτήση λόγω καιρού έστω και καθυστερημένα μας επέστρεψαν όλα μας τα χρήματα (εννοείται ότι πρέπει να πάρεις και Insurance στην τιμή!). Αυτό που δε μου άρεσε είναι που με χρέωσαν 60 λίρες στο Λονδίνο για το έξτρα βάρος στη βαλίτσα....πρόσεξε λοιπόν στο εισητήριο να βάλεις και luggage αν έχεις σκοπό να ψωνίσεις πολλά!!
Λεπτομερειακά τώρα:
Μόλις ολοκληρώσεις τη συναλλαγή σου στο site της easyjet θα σου βγάλει έναν κωδικό, κάνε μια εκτύπωση εκεί (θα στον στείλουν και σε mail λογικά).
Στο αεροδρόμιο θα βρεις τα γραφεία EasyJet (έχει και ταμπέλες σε κάθε πύλη πού είναι, και οι ταξιτζήδες ξέρουν, θα το βρεις!) για να κάνεις check-in, και θα τους δώσεις τον κωδικό και την ταυτότητα/διαβατήριο μαζί με τις τσάντες που δεν θες να κουβαλάς στο αεροπλάνο (στο αεροπλάνο επιτρέπουν 1 χειραποσκευή συγκεκριμένου μεγέθους, μην πάρεις καμιά κουμούτσα!). Θα βάλουν στις τσάντες σου το barcode (κάτι αυτοκόλλητα) κι εσένα θα σου δώσουν ένα καρτελάκι, το boarding pass (boarding pass νομίζω μπορείς να βγάλεις και νωρίτερα από ένα μηχάνημα αλλά ας μην το μπλέξουμε). Στο bοarding pass θα σου κυκλώσουν το νούμερο της πύλης αναχώρησης, πχ Α18. Θα προχωρήσεις ψάχνοντας τις ταμπέλες για Α18 (έχει πχ πύλη 1-5, 6-11 κλπ). Θα περάσεις από έλεγχο αποσκευών, και αυτό ήταν! Φτάνεις στην πύλη σου και περιμένεις εκεί να ανοιξει! Εάν έχεις πάνω από 1 ώρα μέχρι την πτήση σου, βρες πρώτα σε ποιο σημείο είναι ο έλεγχος για την πύλη σου και κάνε μια βόλτα πρώτα πριν μπεις, γιατί μετά δε θα μπορείς να χαζέψεις στα μαγαζιά κλπ!
ωχ πολυ μπερδεμα μου φαινεται!!:Dσε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση παντως χιλια ευχαριστώ...μια τσαντα θα εχω μαζι μου απο τος μεγαλες ξες εσυ γυναικα εισαι!!!!:haha:μεχρι και λαπτοπ χωραει η συγκεκριμενη και πολυ παραπανω και 2 λαπτοπ ελπιζω μην μου την παρουν:haha::bleh:

MariaPico

Member
Nα συμπληρώσω στα παραπάνω ότι:
1) Πλέον ζητάνε για λόγους ασφάλειας τα στοιχεία ταυτότητας/διαβατηρίου
από πριν να συμπληρωθούν στο site τους αλλιώς λέει δε σε αφήνουν να επιβιβαστείς. Πέρσι δεν υπήρχε αυτό, φέτος που έκλεισα για Εδιμβούργο το είδα πρώτη φορά.
2) Η διαδικασία επιβίβασης είναι λίγο της ταλαιπωρίας και επίσης δεν έχει αριθμημένες θέσεις οπότε κάθεσαι όπου βρεις.
ΤΗΑΝΚS:clap:

iliastra

Member
γεια σας σκεφτομαι να παω βαρκελονη με την φιλη μου στα τελη φεβρουαριου ή αρχες μαρτιου, και θελω να κανω καποιες ερωτησεις

1ον) ειναι η πρωτη φορα, και των δυο μας, που θα παμε εξωτερικο, ειναι προτιμοτερο να παμε με καποιο ταξιδιωτικο γραφειο ή να παμε μονοι μας??? θα ειναι πολυ δυσκολο εαν θα παμε μονοι μας?? (απο γλωσσες αγγλικα μονο)

2ον) εστω οτι αποφασισω να παω μονος μου σε ποιες περιοχες ειναι καλα να μεινω?? μπορειτε να μου προτεινετε καποιες και τι να αποφυγω??? μπορειτε να μου προτεινετε καποια ξενοδοχεια απο τα οποια εχετε μεινει ευχαριστημενοι..
με μια ματια που εριξα στο ιντερνετ βρηκα τα παρακατω
1. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=103&lowRate=30&distance=1&star4=true&view=hc_sr_summary&scroll=912&mapstate=contracted#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=445&lowRate=30&star4=true&hotelName=Novotel%20Barcelona%20City&view=hc_sr_summary&scroll=456&mapstate=contracted
2. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=Barcelo%20Sants%20Hotel%20Barcelona&view=hc_sr_summary&scroll=570&mapstate=contracted
3. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=Confortel%20Barcelona&view=hc_sr_summary&scroll=684&mapstate=contracted
4. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=Sunotel%20Central&view=hc_sr_summary&scroll=798&mapstate=contracted
5. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=H10%20Casanova&view=hc_sr_summary&scroll=684&mapstate=contracted
ποιο απο ολα αυτα θα μου προτεινατε??? στην τιμη ειναι πανω κατω τα ιδια, η κυρια διαφορα ειναι η αποσταση απο το κεντρο σε μερικα.... εσεις ποια αλλα ξενοδοχεια θα μου προτεινατε σε παραπλησιες τιμες με αυτα ή και χαμηλοτερες....

σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

ConstadinosO

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
γεια σας σκεφτομαι να παω βαρκελονη με την φιλη μου στα τελη φεβρουαριου ή αρχες μαρτιου, και θελω να κανω καποιες ερωτησεις

1ον) ειναι η πρωτη φορα, και των δυο μας, που θα παμε εξωτερικο, ειναι προτιμοτερο να παμε με καποιο ταξιδιωτικο γραφειο ή να παμε μονοι μας??? θα ειναι πολυ δυσκολο εαν θα παμε μονοι μας?? (απο γλωσσες αγγλικα μονο)

2ον) εστω οτι αποφασισω να παω μονος μου σε ποιες περιοχες ειναι καλα να μεινω?? μπορειτε να μου προτεινετε καποιες και τι να αποφυγω??? μπορειτε να μου προτεινετε καποια ξενοδοχεια απο τα οποια εχετε μεινει ευχαριστημενοι..
με μια ματια που εριξα στο ιντερνετ βρηκα τα παρακατω
1. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=103&lowRate=30&distance=1&star4=true&view=hc_sr_summary&scroll=912&mapstate=contracted#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=445&lowRate=30&star4=true&hotelName=Novotel%20Barcelona%20City&view=hc_sr_summary&scroll=456&mapstate=contracted
2. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=Barcelo%20Sants%20Hotel%20Barcelona&view=hc_sr_summary&scroll=570&mapstate=contracted
3. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-08&checkout=2012-03-15&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=Confortel%20Barcelona&view=hc_sr_summary&scroll=684&mapstate=contracted
4. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=Sunotel%20Central&view=hc_sr_summary&scroll=798&mapstate=contracted
5. http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?currencyCode=EUR&languageCode=EL&Rooms=1&adults_1=2&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&fileName=Barcelona#languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=H10%20Casanova&view=hc_sr_summary&scroll=684&mapstate=contracted
ποιο απο ολα αυτα θα μου προτεινατε??? στην τιμη ειναι πανω κατω τα ιδια, η κυρια διαφορα ειναι η αποσταση απο το κεντρο σε μερικα.... εσεις ποια αλλα ξενοδοχεια θα μου προτεινατε σε παραπλησιες τιμες με αυτα ή και χαμηλοτερες....

σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Εχοντας παει δυο φορες,την μια εμεινα σε ξενοδοχειο.Γενικα το καλυτερο σημειο να μεινεις απ'οσο γνωριζω(και ασφαλες) ειναι στο eixample το οποιο ειναι το κεντρο με τα απολυτα τετραγωνισμενα τετραγωνα οπου υπαρχει βεβαια και μετρο.Καλυτερα να αποφυγεις το ιστορικο κεντρο(barri gotic κλπ) μιας και κατα τη διαρκεια της νυχτας θεωρειται αρκετα επικυνδινο(αν και οταν πηγα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα).
Απο ξενοδοχεια,εκτος κεντρου,σου προτεινω αυτο: (γιατι εξαλλου ειναι το μονο που εχω μεινει στη Βαρκελωνη)
Booking.com: Aparthotel Atenea Barcelona, Barcelona, Spain - 390 Guest reviews. Book your hotel now!
ΘΕΤΙΚΑ:Πολυ κοντα σε μετρο,πολυ κοντα σε Camp nou,Καταπληκτικο πρωινο,εξυπηρετικοι υπαλληλοι,πολυ καθαρο,με free wifi αν θυμαμαι καλα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ:Αν σε ενδιαφερει,το decoration ηταν καπως 80' :p και ηταν καπως περιεργο
Κατα τα αλλα αν βρεις καλυτερο ξενοδοχειο σε καλυτερη τιμη στο πιο κεντρο νομιζω καλυτερα θα ηταν να το προτιμησεις!

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Γιατί ρε γμτ αυτή η Barca έχει τόσο ακριβά εισητήρια ?
Οικονομική κρίση ρε παιδιά, όχι κ 82 euros για να κάτσουμε τέρμα πάνω ένα με τον ουρανό !!!!
Φφφφφφφφφφφφ ...

iliastra

Member
φιλε επιδη ειμαι τελειως ασχετος οταν λες eixample, τι ακριβως εννοεις??? ξερεις καποιο ξενοδοχειο εκει γυρω??

ConstadinosO

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
φιλε επιδη ειμαι τελειως ασχετος οταν λες eixample, τι ακριβως εννοεις??? ξερεις καποιο ξενοδοχειο εκει γυρω??
Οπως σου ειπα,το eixample ειναι ενα μερος του κεντρου(το μεγαλυτερο) το οποιο ειναι η νεα πολη.Εκει θα βρεις τα διαφορα καταστηματα,αρκετα αξιοθεατα ενω οι δρομοι ειναι απολυτα τετραγωνισμενοι καθως χτιστηκαν κατα τον 19ο αιωνα με σχεδιο.Εχει σε πολλα σημεια metro και ειναι δυσκολο να μπερδεφτεις η να χαθεις.Αν εχεις προγραμμα google earth μπες και πατα eixample θα στο βρει και θα καταλαβεις τι σου λεω.Παρ'ολα αυτα εγω σου προτεινω,αν δεν εισαι σιγουρος οτι μπορεις να οργανωσεις το πρωτο σου ταξιδι στο εξωτερικο μονος,να πας με καποιο ταξιδιωτικο γραφειο.Οχι πως ειναι φθηνοτερα,(οχι πανα τουλαχιστον) αλλα θα σε διευκολυνει σε πολλα πραγματα!

iliastra

Member
κωστα το παρακατω ξενοδοχειο λεει 900 μετρα απο το κεντρο της πολης....οταν λενε κεντρο εννουν της νεας πολης ή το παλιο που ανεφερες παραπανω??
http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=H10%20Casanova&view=hc_sr_summary&scroll=684&mapstate=contracted

ConstadinosO

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
κωστα το παρακατω ξενοδοχειο λεει 900 μετρα απο το κεντρο της πολης....οταν λενε κεντρο εννουν της νεας πολης ή το παλιο που ανεφερες παραπανω??
http://www.hotelscombined.com/SearchResults.aspx?languageCode=EL¤cyCode=EUR&fileName=Barcelona&checkin=2012-03-10&checkout=2012-03-20&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=0&sort=Popularity-desc&showSoldOut=true&highRate=810&lowRate=30&hotelName=H10%20Casanova&view=hc_sr_summary&scroll=684&mapstate=contracted
Δεν μπορω να ξερω ακριβως τι εννοουν αλλα φανταζομαι εννοουν την πλατεια της Καταλωνια(Placa Catalunya) στην οποια τελειωνει η νεα πολη και αρχιζει η παλαια.Μην Φανταστεις οτι ειναι η μια εδω και η αλλη πιο εκει.Απλα ειναι σαν να λεμε στην Αθηνα πλακα(παλια πολη), και Πλατεια Μοναστηρακιου(οπου ενωνει την παλια με την νεα).Παντως επειδη εψαξα και ειδα που βρισκεται το ξενοδοχειο σου αυτο,βρισκεται στο Eixample και σε κεντρικη οδο πολυ κοντα και στο παλιο κεντρο.Λογικα ετσι οπως τοι βλεπω,λεγοντας 900 μετρα απο το κεντρο εννοει τη La Rambla(μακρυς πεζοδρομος στο κεντρο της παλαιας πολης.Γενικα παντως το ξενοδοχειο αυτο βρισκεται πολυ κοντα στο κεντρο και στα βασικα αξιοθεατα του!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom