• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

στολος ειρηνης..αγρια επιθεση..

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
... απλά εκνευρίζομαι που ενώ είχαν προειδοποιηθεί πως θα αντιμετωπιστούν σαν εισβολείς τώρα κάνουν σα να μην ήξεραν τίποτε και μιλάνε για βαρβαρότητα...
..καλά μη "χαλιέσαι" κιόλας.. Και είναι και Δευτέρα πρωί...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Traveller είσαι απλώς γελοίος,αδαής και προκλητικός κατ'επανάληψην στις απόψεις και τις αντιπαραθέσεις σου με όλους.Μαζί σου τελειώσαν οι κουβέντες.

Με πλήρη γνώση των υβριστικών και flaming χαρακτηρισμών μου θα δεχτώ ευχαρίστως τις όποιες συνέπειες από τους moderators.Αλλά να ανέχομαι να δικαιολογούν τα εγκλήματα απέναντι σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.......συγγνώμη αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Traveller

Member
Για ποιές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας μιλάς βρε που σας ταίζουν κουτόχορτο και το τρώτε? Πήρες χαμπάρι ότι χρησιμοποιούν ανθρώπους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους? Μιλάμε για πολιτική αγόρι μου το κατάλαβες ή είσαι ακόμα στην εποχή του Ισπανικού εμφύλιου? Στείλανε αθώους στο θάνατο... οι Εβραίοι είναι δολοφόνοι , φονιάδες, σατανάδες... οι άλλοι που τους στείλανε να σκοτωθούνε τζάμπα τι είναι? Δηλαδή ρε έξυπνε όλη αυτή η ένταση το συμφέρει το Ισραήλ? Έχεις μιλήσει ποτέ με Εβραίους για να καταλάβεις πως σκέφτονται? έχεις μιλήσει με νέα παιδιά που αντί να σπουδάζουν και να φλερτάρουν είναι αναγκασμένοι να πολεμάνε?Ξέρεις τι γίνεται τώρα στην Κων/λη? Χαμός... η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει κι άλλα προβλήματα μετά τις μαγκιές που έκανε με το Ιράν... αλλά για σένα αυτά είναι ψιλά γράμματα... σκοτώσανε οι δολοφόνοι αθώους και ξεμπέρδεψες... που να δεις πέρα από την μύτη σου... Καλά εσύ να βγάλεις τις παρωπίδες δεν παίζει και ούτε με νοιάζει η γνώμη σου, το θέμα είναι πως μπορεί να πάρεις στο λαιμό σου και κανένα πιτσιρίκο με τα κουλά που γράφεις...

Υ.Γ. Άσε ρε maltakia τα παραμύθια που μας το παίζεις και θύμα τώρα... δεν ανέχεσαι να δικαιολογούν εγκλήματα και τα ρέστα... σιγά ρε ήρωα που δεν ανέχεσαι θα σκίσεις κανένα καλσόν...

Υ.Γ. Προς τους διαχειριστές... θερμή παράκληση... δεν με πειράζουν καθόλου οι χαρακτηρισμοί του maltakias και σας παρακαλώ σε καμία περίπτωση να ΜΗΝ γίνει ban... μην τον κάνουμε τώρα και ήρωα...

happiness

Member
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Μια απλή ερώτηση... είχαν ή δεν είχαν προειδοποιηθεί οι υπεύθυνοι αυτής της "ειρηνικής επιχείρησης" από τις αρχές του Ισραήλ να μην τολμήσουν να την επιχειρήσουν γιατί θα αντιμετωπιστούν σαν εισβολείς? Στάθμισαν την κατάσταση και αποφάσισαν να προχώρησαν χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες του εγχειρήματος τους... τι διάολο σκούζουν τώρα? Μεγάλα παιδιά είναι αποφάσισαν να το ρισκάρουν... το Ισραήλ έχει συγκεκριμένη πολιτική την οποία καλώς ή κακώς πάντα εφαρμόζει... δεν καταλαβαίνω γιατί έπεσαν από τα σύννεφα...

Είναι αυτονόητο πως καταδικάζω την δολοφονία των 16 ανθρώπων και ασφαλώς ΔΕΝ συντάσομαι με την θέση του Ισραήλ... απλά εκνευρίζομαι που ενώ είχαν προειδοποιηθεί πως θα αντιμετωπιστούν σαν εισβολείς τώρα κάνουν σα να μην ήξεραν τίποτε και μιλάνε για βαρβαρότητα...
Πάντως η οργάνωση "One ship to Gaza" δραστηριοποιείται από το 2008 και έχει οργανώσει κι άλλες αποστολές.
Από την ίδρυση της η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει 8 αποστολές στη Γάζα, 5 εκ των οποίων κατόρθωσαν να προσεγγίσουν την Λωρίδα. Οι άλλες τρεις εμποδίστηκαν από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις, τα πλοία προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Γάζα κατά την διάρκεια του πολέμου εκεί τον Ιανουάριο του 2009, και στην άλλη περίπτωση μετά τον πόλεμο συνελήφθησαν και απελάθηκαν οι ακτιβιστές που επέβαιναν στο σκάφος.
Δεν ξέρω... ίσως παλιότερα να περνούσε περισσότερο ο τσαμπουκάς στο Ισραήλ....

Πέρα απ' την πλάκα όμως, Traveller νομίζω πως έχεις παρανοήσει. Δεν αναφέρει πουθενά η είδηση ότι οι συμμετέχοντες δηλώνουν πως εκπλαγήκανε από την επίθεση. Εδώ δεν εκπλαγήκαμε εσύ και γω που είμαστε απ' έξω :roll:. Μία βάρβαρη πράξη όμως, παραμένει βάρβαρη είτε είναι προειδοποιημένη είτε όχι.
Τώρα γιατί οι συμμετέχοντες πήγαν στην αποστολή παρά τις "προειδοποιήσεις"; Για τον ίδιο λόγο που οι φοιτητές παρέμειναν μέσα στο πολυτεχνείο, οι απεργοί του Σικάγο διαδήλωσαν, οι αντάρτες στα Καλάβρυτα δεν παρέδωσαν τα όπλα, (και άλλα πολλά παραδείγματα) παρά τις "προειδοποιήσεις".

Θα συμφωνήσω μαζί σου βέβαια, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται εκτός από θάρρος, και σύνεση και διπλωματία. Διότι άλλο η θυσία, κι άλλο το χαρακίρι. Αλλά όπως είπα και παραπάνω, είχαν ήδη οργανωθεί 8 αποστολές σε καμία από τις οποίες δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματίας.

Lalibela

Member
τα πραγματα ειναι απλα ..και για τον ακτιβιστη ..και για τον νεο απο το ισραηλ ...και για μενα και για σενα...

υγ.καλημερα

Traveller

Member
Αν εσύ τα θεωρείς τα πράγματα τόσο απλά και πιστεύεις πως για όλα τα δεινά στη Μέση Ανατολή φταίει το Ισραήλ πάσο...

XRISTOS71

Member
Αν εσύ τα θεωρείς τα πράγματα τόσο απλά και πιστεύεις πως για όλα τα δεινά στη Μέση Ανατολή φταίει το Ισραήλ πάσο...
για όλα τα δεινα της μέσης Ανατολής σίγουρα δεν φταιει μόνο το Ισραήλ

αλλα για όλα τα υπόλοιπα δεινα που γίνονται ανά τον κόσμο σε όλα τα επίπεδα ειτε ειναι πολιτικά ειτε στρατιωτικά ειτε οικονομικά σίγουρα έχουν καθοριστικό ρόλο και τεράστιο μερίδιο ευθυνης οι εβραίοι :mad:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το ζήτημα δεν είναι ρατσιστικό Χρήστο.Είναι καθαρά θέμα κρατικής τρομοκρατίας και ισορροπίας των όπλων.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εγώ ένα πράγμα έχω να πω: Θα τρίζουν τα κόκκαλα εκατομμυρίων στα κρεματόρια με τα έργα και τις ημέρες των απογόνων τους...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κατ'αρχήν άλλο πράγμα οι Ισραηλίτες και άλλο οι Εβραίοι.Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.Το ένα δεν σημαίνει υποχρεωτικά και το άλλο.

Από εκεί και ύστερα το να συνδέουμε διάφορα δεινά του πλανήτη με μια θρησκευτική κοινότητα....μου κάνει κάπως.Αλλά τέλοσπάντων το ζήτημα σήμερα δεν είναι αυτό και μια τέτοια συζήτηση αποπροσανατωλίζει.

Το σημερινό θέμα είναι πως ένοπλοι κομάντος του Ισραηλινού κράτους άνοιξαν πυρ και κατέλαβαν πλοία που μετέφεραν 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας,σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Είτε είσαι εβραίος ή μουσουλμάνος ή αριστερός ή δεξιός ή νομομίφρων ή αντικρατιστής ή δεν ξέρω τι άλλο αυτό από κάθε έννοια ονομάζεται ΕΓΚΛΗΜΑ.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
διαβάζω ότι οι ακτιβιστές αντιστάθηκαν στους Ισραηλινούς κομάντος με μαχαίρια, σιδηρογροθιές και τσεκούρια (!?!?). ή αυτοί είναι παράφρονες ή το Ισραήλ ψάχνει για δικαιολογίες και λέει ότι να 'ναι

Υ.Γ. αντίθετα με τον Traveller θα προτιμούσα να γίνει ban αυτός που βρίζει πιο πάνω. δεν έχω καμία όρεξη να βλέπω τα απωθημένα του καθενός εδώ, αν θέλει να βρίσει ας πάει στο γήπεδο ή στο σπίτι του

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom