• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

στολος ειρηνης..αγρια επιθεση..

Traveller

Member
Δε θα μπω στην διαδικασια να απαντησω σε καποιον που λεει τετοιες ανοησιες. Νομιζω οτι ο καθενας εδω μεσα εχει τη γνωμη του και επισης κρινεται απο αυτα που λεει.

"Αυτοί που έφτιαξαν την αποστολή ήξεραν μια χαρά τι θα γίνει... ήθελαν νεκρούς για να εκμεταλευτούν την όλη κατάσταση..."

Δε πας να ετοιμασεις κανενα ακομα ταξιδακι με τα χιλιαδες ευρω σου μακρια απο αυτο το κοσμο;
Είναι γεγονός ότι σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά... εσύ είσαι ακόμα στην τρυφερή ηλικία που νομίζεις ότι θα αλλάξεις τον κόσμο βγαίνοντας σε μια διαδήλωση... εγώ πιστεύω σε ανοησίες... πως τίποτε δεν γίνετε τυχαία και πως υπάρχουν πάντα οι πονηροί που εκμεταλεύονται τους ιδεολόγους και τους οδηγούν μερικές φορές ακόμα και στο θάνατο για να εξυπηρετήσουν καταστάσεις... διαφορά φιλοσοφίας...

Στο θέμα των χρημάτων που ξοδεύω όμως είσαι 100% άδικη... ούτε μαζί τα βγάζουμε ούτε δανεικά σου ζήτησα για να έχεις λόγο τι θα τα κάνω και που θα τα φάω...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αφού θες επιχειρήματα απάντησε μου σαν άνθρωπος σε δύο απλά ζητήματα.

1.Τα πλοία βρίσκονταν σε διεθνή χωρικά ύδατα και είχαν ελεγχθεί από το λιμενικό πριν αποπλεύσουν από την Κύπρο.

2.Στο διεθνές -όπως και στα εθνικά- δίκαιο υπάρχει κάτι που ονομάζεται "αρχή της αναλογικότητας".Με άλλα λόγια αν εγώ έρθω με πέτρες κι εσύ απαντήσεις με βομβαρδιστικά....είσαι εγκληματίας.

Μπορεί κάποιος σας να απαντήσει σοβαρά σε αυτά τα επιχειρήματα ή απλώς θα κατηγορείτε τον κάθε ιδεολόγο που παραμυθιάζεται κατά τα λεγόμενά σας;

Τη νομιμότητα την επικαλείστε όποτε σας βολεύει;

Εγώ την αγνοώ,αλλά το λέω ανοιχτά και δεν κρύβομαι από πίσω της.

Εσείς πάλι;

Και εν τέλει που το πάτε δεν καταλαβαίνω.Φταίγανε οι επιβάτες των πλοίων που φάγανε τις σφαίρες κι όχι οι Ισραηλινοί κομάντος;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όσο μου επιτρέπει η λογική μου, εγώ καταλαβαίνω το εξής: οι ισραηλινοί είχαν πει "μην έρθετε απαγορεύεται", δεκτόν. Τα καράβια πήγαν προς τα κει μεν, αλλά αν οι ισραηλινοί τους την έπεσαν ενώ ήταν σε διεθνη ύδατα, πώς δικαιολογείται αυτό δηλαδή; "είχανε πρόθεση νάρθουν προς εμάς και τους την πέσαμε" ? Αυτό είναι τελείως τρελό.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αφού θες επιχειρήματα απάντησε μου σαν άνθρωπος σε δύο απλά ζητήματα.

1.Τα πλοία βρίσκονταν σε διεθνή χωρικά ύδατα και είχαν ελεγχθεί από το λιμενικό πριν αποπλεύσουν από την Κύπρο.

2.Στο διεθνές -όπως και στα εθνικά- δίκαιο υπάρχει κάτι που ονομάζεται "αρχή της αναλογικότητας".Με άλλα λόγια αν εγώ έρθω με πέτρες κι εσύ απαντήσεις με βομβαρδιστικά....είσαι εγκληματίας.

Μπορεί κάποιος σας να απαντήσει σοβαρά σε αυτά τα επιχειρήματα ή απλώς θα κατηγορείτε τον κάθε ιδεολόγο που παραμυθιάζεται κατά τα λεγόμενά σας;

Τη νομιμότητα την επικαλείστε όποτε σας βολεύει;

Εγώ την αγνοώ,αλλά το λέω ανοιχτά και δεν κρύβομαι από πίσω της.

Εσείς πάλι;

Και εν τέλει που το πάτε δεν καταλαβαίνω.Φταίγανε οι επιβάτες των πλοίων που φάγανε τις σφαίρες κι όχι οι Ισραηλινοί κομάντος;
Κανένας δε βγάζει καθαρό το Ισραήλ - μην τρελαθούμε κιόλας. Προφανώς και φταίνε οι κομάντος.. Και προφανώς το Ισραήλ θα έπρεπε να γνωρίζει και να σέβεται την αρχή της αναλογικότητας που σήμερα καταπατεί (άλλωστε είναι μια αρχή που η θρησκεία του μάλιστα είναι εκείνη που την πρωτοξεκίνησε - εκείνο το περίφημο οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος).

Από κει και πέρα έχουμε να κάνουμε με μια πολεμική ενέργεια (όχι αστυνόμευση). Από πότε μια πολεμική ενέργεια περιορίζεται από χωρικά ύδατα? Αν ήταν έτσι, στο WWII δεν θα είχε γίνει καμμία ναυμαχία... Δεν έπρεπε να περιμένουν οι διαδηλωτές μας ότι το Ισραήλ μπορεί να εξαπέλυε πολεμική ενέργεια απέναντί τους?)

Traveller

Member
Τα πλοία είχαν κατεύθυνση προς την Γάζα... προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του Ισραηλινού ναυτικού... γιατί άραγε? γιατί έτσι, τσαμπουκά... έκανε έλεγχο το Κυπριακό λιμενικό!! Ανέκδοτο!! Δηλαδή τι έλεγχο έκανε το λιμενικό, τους πήρε παρουσίες, είδε ο λιμενικός διαβατήρια και τους βρήκε όλους καθαρούς? Τους τρομοκράτες φοβόντουσαν οι Εβραίοι και όχι την ανθρωπιστική βοήθεια... τους είχαν πει ότι μπορούν να παραδώσουν ότι βοήθεια ήθελαν σε Ισραηλινό λιμάνι... αλλά αυτοί ήθελαν Γάζα...

Παραπληροφορείς συστηματικά... οι Ισραηλινοί κομάντος δεν την έπεσαν στο πλοίο και γάζωναν όποιον έβρισκαν... τα σοβαρά επεισόδια έγιναν μόνο σε ένα πλοίο από τα έξη... όταν κατέβηκαν στο πλοίο οι κομάντος για τον έλεγχο δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια , όπλα και λοστούς από τους ακτιβιστές... γιατί στα υπόλοιπα 5 πλοία δεν είχαμε θύματα?

Kαι για να τελειώνει το θέμα... είναι σαφές ότι ορισμένοι οργανωτές της επιχείρησης ήθελαν για προφανείς λόγους να χυθεί αίμα... μπορούσαν κάλλιστα να παραδώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια δια της επισήμου οδού στο λιμάνι του Ασντόντ, όπως γίνεται συνήθως... γιατί ρε διάολε διάλεξαν τον δρόμο της αντιπαράθεσης? Μπορείτε να μου το εξηγήσετε? Ποιόν οφελεί η συγκεκριμένη κατάσταση τώρα? Το Ισραήλ που αντιμετωπίζεται σαν φασιστική δολοφονική μηχανή που σκοτώνει αθώους ή τους καημένους τους ακτιβιστές που άνανδρα δολοφονήθηκαν από τους Σιωνιστές? Ξυπνάτε ρε σεις!!!

ANEL

Member
η ουσία είναι πως οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν και σκότωσαν αμάχους σε διεθνή χωρικά ύδατα και αυτό καταδικάστηκε ήδη από πολλά κράτη και τον ΟΗΕ σαν έγκλημα,όπως και είναι.όποια και αν είναι η πολιτική στάση και γνώμη καθενός είναι τουλάχιστον προκλητικό και ανήθικο να θέλει να ρίξει ευθύνες στους ακτιβιστές που βρίσκονταν εκεί,παρέχοντας έτσι άλλοθι στο Ισραήλ για τις απαράδεκτες ενέργειές του.

papatya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Πασχα-Ανταρκτική
Ας μη κοιταμε ενα περιστατικό μεμωνομένα αλλά να το εντάξουμε σ ενα ευρύτερο πλαίσιο...Εχει δικιο, κατα τη γνώμη μου, ο Traveller.. δε νομίζω οτι ρίχνει άλλοθι στο Ισραήλ, απλά μας λέει να σκεφτούμε και λίγο παραπέρα...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε μου βγαίνει από το μυαλό πάντως ότι το Ισραήλ κυνηγούσε ένα τέτοιο περιστατικό. Αλλιώς για ποιο λόγο να κάνουν boarding οι άλλοι με τα όπλα, μπορούσαν να σταματήσουν τα πλοία απλώς.

XRISTOS71

Member
Κανένας δε βγάζει καθαρό το Ισραήλ - μην τρελαθούμε κιόλας. Προφανώς και φταίνε οι κομάντος..
προφανώς δεν φταίνε οι κομάντος ...εκτελουν εντολές
η πολιτική ηγεσία του κράτους δίνει τις εντολές

η πολιτική του Ισραήλ ειναι να επιτειθεται στον αντίπαλο πρώτο πριν του επιτεθούν
και φυσικά δεν υπολογίζουν τις ''παράπλευρες απώλειες '' εδω και χρόνια όχι ξαφνικά τωρα ...
το καταδικαστέο ειναι οτι το πεσιμο και οι θάνατοι έγινε σε διεθνή ύδατα
οσο αφορά το οτι φηβήθηκαν οτι πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο θα ειναι τρομοκράτες
μονο για ανεκδοτο ακούγεται , σιγά μην περίμεναν οι ''τρομοκρατες ''να πάνε με πλοίο στην Γάζα .

το κακό ειναι οτι ανοίγει ξανα μετωπα με το Ισλάμ ( τουρκοι ,άραβες , ιράν κτλ ) και μάλλον ξεκινάει νεος βαρύς φόρος άιματος ανθρώπων που δεν έφταιξαν σε τίποτα

αλήθεια η ελληνική κυβερνηση εχει κανει κατι για το δικό της πλοίο με ελληνική σημαία τελικά ???

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι πως, ζήτησε "εξηγήσεις".

By the way, σήμερα έτρεχε πολεμική ελληνο-ισραηλινή άσκηση (η οποία διακόπηκε μετά από αυτό που έγινε).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom