• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

στολος ειρηνης..αγρια επιθεση..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Οι πολιτικές συζητήσεις απαγορεύονται στην πλειοψηφία των niche φόρουμς του κόσμου, ακριβώς επειδή οδηγούν σε κουβέντες γεμάτες φανατισμό που καταλήγουν σε κλωτσομπουνίδια.

Εμείς εδώ, υποθέτοντας ότι απευθυνόμαστε σε ώριμους ανθρώπους, δεν τις απαγορεύουμε. Επομένως σας παρακαλώ οι πολιτικές σας πεποιθήσεις/απόψεις να μην αποτελούν βήμα για να οδηγούμαστε σε στείες αντιπαραθέσεις και ανταλλαγές φιλοφρονήσεων. Είναι η τελευταία φορά που επιτρέπονται τέτοιου είδους μηνύματα σε πολιτικά θέματα.

:)

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Traveller ωραιες οι ειρωνιες σου και οι προκλησεις σου σε αλλα τοπικ ταξιδιωτικα αλλα εδω δε νομιζω οτι εχει γουστο αυτο που κανεις!
"Αφελεις διαδηλωτες";
"Τσαμπουκάδες στο Ισραήλ δεν περνάνε...";;;;
Ξερανε που πηγαιναν, ε; Και θα επρεπε να το περιμενουν, ε;

Για τη φωτια στη Μαρφιν φταινε αυτοι που πεταξαν τη μολοτοφ και δεν υπαρχει καμια ηθικη ευθυνη απο τα αφεντικα, μας ελεγες προσφατα! Τωρα υπαρχει ευθυνη απο τους ανοητους που πηγαν να διαμαρτυρηθουν με τολμη μπροστα στους δολοφονους;

Τι ντροπη!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Κατ'αρχήν άλλο πράγμα οι Ισραηλίτες και άλλο οι Εβραίοι.Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.Το ένα δεν σημαίνει υποχρεωτικά και το άλλο.

Από εκεί και ύστερα το να συνδέουμε διάφορα δεινά του πλανήτη με μια θρησκευτική κοινότητα....μου κάνει κάπως.Αλλά τέλοσπάντων το ζήτημα σήμερα δεν είναι αυτό και μια τέτοια συζήτηση αποπροσανατωλίζει.
Έχεις δίκηο, μόνο που εδώ έχουμε την ειδική περίπτωση έθνος και θρησκεία να ταυτίζονται (νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κάποιος με ιουδαϊκό θρήσκευμα να μην είναι και εβραίος). Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας: Όλος ο κόσμος γνωρίζει την επιρροή που ασκούσαν (και εξακολουθούν να ασκούν) οι σιωνιστές, "ισραηλίτες" (αν είναι κάτι διαφορετικό), κλπ. στον απλό εβραϊκό λαό (όπως και οι αντίστοιχοι "ταγοί" της απέναντι πλευράς σε άραβες και αρκετούς άλλους μουσουλμάνους).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Υπάρχουν εκατομμύρια Ιουδαϊστές το θρήσκευμα που ζουν εργάζονται και είναι υπήκοοι σε δεκάδες χώρες του κόσμου,χωρίς να ονειρεύονται την Σιών και το μεγάλο Ισραήλ.Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.

XRISTOS71

Member
Κατ'αρχήν άλλο πράγμα οι Ισραηλίτες και άλλο οι Εβραίοι.Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.Το ένα δεν σημαίνει υποχρεωτικά και το άλλο.

Από εκεί και ύστερα το να συνδέουμε διάφορα δεινά του πλανήτη με μια θρησκευτική κοινότητα....μου κάνει κάπως.Αλλά τέλοσπάντων το ζήτημα σήμερα δεν είναι αυτό και μια τέτοια συζήτηση αποπροσανατωλίζει.

Το σημερινό θέμα είναι πως ένοπλοι κομάντος του Ισραηλινού κράτους άνοιξαν πυρ και κατέλαβαν πλοία που μετέφεραν 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας,σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Είτε είσαι εβραίος ή μουσουλμάνος ή αριστερός ή δεξιός ή νομομίφρων ή αντικρατιστής ή δεν ξέρω τι άλλο αυτό από κάθε έννοια ονομάζεται ΕΓΚΛΗΜΑ.
τι εννοείς άλλο οι ισραηλίτες και άλλο οι εβραίοι ??? μηπως ξεχασα να βαλω και την λέξη αμερικάνος ??

αν και απολύτως σίγουρος οτι τα ξέρεις
Εβραίοι - Βικιπαίδεια

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν μου επιτρέπεις δεν θα συνεχίσω με τον ορισμό του Εβραίου.

Ελπίζω να βρεθώ στον ίδιο δρόμο το απόγευμα με αρκετούς από εσάς που θα διαδηλώνουν την ανθρώπινη αγανάκτησή τους.Θέλω να πιστεύω ότι σε ένα φόρουμ με τόσα κοσμογυρισμένα άτομα θα υπάρχουν αρκετοί κοινωνικά ευαίσθητοι.

Ευχαριστώ για την ανοχή σας και ζητώ συγγνώμη από όσους εκνεύρισα με τους χαρακτηρισμούς μου,εκτός βεβαίως από αυτόν στον οποίον τους απηύθηνα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Υπάρχουν εκατομμύρια Ιουδαϊστές το θρήσκευμα που ζουν εργάζονται και είναι υπήκοοι σε δεκάδες χώρες του κόσμου,χωρίς να ονειρεύονται την Σιών και το μεγάλο Ισραήλ.Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.
Άλλο πράγμα ήθελα να πω αλλά δεν έχει σημασία, δεν είν' εκεί το θέμα μας. Αν και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν και πώς συνδέονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ανέφερες με την "πατρίδα". Μια μικρή μονάχα ιδέα μπορεί να έχει απ' τον τρόπο που βλέπουν την Ελλάδα πολλοί εκ του απόδημου Ελληνισμού.

Traveller

Member
Είμαι λοιπόν περίεργος να δω πόσες χιλιάδες Έλληνες θα διαδηλώσουν το βράδυ στην Ισραηλινή πρεσβεία... περιμένουμε ανταπόκριση maltakias... να πάρεις παρουσίες...

"Αφελεις διαδηλωτες"
"Τσαμπουκάδες στο Ισραήλ δεν περνάνε...";;;;
Ξερανε που πηγαιναν, ε; Και θα επρεπε να το περιμενουν, ε;

Για τη φωτια στη Μαρφιν φταινε αυτοι που πεταξαν τη μολοτοφ και δεν υπαρχει καμια ηθικη ευθυνη απο τα αφεντικα, μας ελεγες προσφατα! Τωρα υπαρχει ευθυνη απο τους ανοητους που πηγαν να διαμαρτυρηθουν με τολμη μπροστα στους δολοφονους;

Τι ντροπη!
Aγαπητή muya...

1.Αν παίρνεις μέρος σε τέτοια αποστολή και δεν έχεις συναίσθηση πως μπορείς να σκοτωθείς, είσαι αφελής...

2. Η όλη επιχείρηση ήταν επιχείρηση τσαμπουκάς... οι Ισραηλινοί είχαν δηλώσει ότι αν ήθελαν να παραδώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια θα μπορούσαν να το κάνουν σε άλλο λιμάνι... στην Γάζα δεν τους επιτρέπεται η είσοδος... θα μου πεις γιατί... γιατί έτσι... οι Ισραηλινοί έχουν το πάνω χέρι αυτοί αποφασίζουν... την στιγμή λοιπόν που οφείλεις να ψάξεις και να βρεις τρόπο να εκθέσεις τον εχθρό σου διαλέγεις τον χειρότερο τον τσαμπουκά... ε τι να κάνουμε τσαμπουκάδες στο Ισραήλ δεν περνάνε...

3. Να το ξαναπώ... οι Εβραίοι ακολουθούν μια συγκεκριμένη πολιτική για πολλούς λόγους... το θέμα μας δεν είναι το αν οι Εβραίοι είναι δολοφόνοι που είναι αλλά τι χειρισμούς θα κάνεις εσύ... την στιγμή που ξέρεις λοιπόν πως δεν θα κάνουν πίσω ξαναρωτάω γιατί να πάει να σκοτωθεί τσάμπα τόσος κόσμος? Αυτοί που έφτιαξαν την αποστολή ήξεραν μια χαρά τι θα γίνει... ήθελαν νεκρούς για να εκμεταλευτούν την όλη κατάσταση...

4. Τι μπλέκεις το θέμα της Marfin με την Γάζα? Είπα την άποψη μου για το θέμα της Marfin όπως τόσος κόσμος εδώ πέρα... εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί τα "αφεντικά" έχουν ηθική ευθύνη για το τραγικό περιστατικό της Marfin? Ήξεραν ότι θα βρεθούν μερικοί ανώμαλοι και θα κάψουν ζωντανούς τους ανθρώπους και επίτηδες δεν τους άφησαν να φύγουν? Είναι σοβαρά αυτά που λες τώρα?

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Τον κυνισμό πολύ αγάπησαν... τον κυνικό ουδείς..... Αλλωστε ο κυνισμός δεν ταυτίζεται πάντα με τον ρεαλισμό..........

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ρε σεις χαλαρώστε λέμε! Τι είναι το φόρουμ για να τρώγεστε; αρένα;

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Δε θα μπω στην διαδικασια να απαντησω σε καποιον που λεει τετοιες ανοησιες. Νομιζω οτι ο καθενας εδω μεσα εχει τη γνωμη του και επισης κρινεται απο αυτα που λεει.

"Αυτοί που έφτιαξαν την αποστολή ήξεραν μια χαρά τι θα γίνει... ήθελαν νεκρούς για να εκμεταλευτούν την όλη κατάσταση..."

Δε πας να ετοιμασεις κανενα ακομα ταξιδακι με τα χιλιαδες ευρω σου μακρια απο αυτο το κοσμο;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δε θα μπω στην διαδικασια να απαντησω σε καποιον που λεει τετοιες ανοησιες. Νομιζω οτι ο καθενας εδω μεσα εχει τη γνωμη του και επισης κρινεται απο αυτα που λεει.

"Αυτοί που έφτιαξαν την αποστολή ήξεραν μια χαρά τι θα γίνει... ήθελαν νεκρούς για να εκμεταλευτούν την όλη κατάσταση..."

Δε πας να ετοιμασεις κανενα ακομα ταξιδακι με τα χιλιαδες ευρω σου μακρια απο αυτο το κοσμο;
Αν υποστηρίζεις ότι κάτι - το οποίο συνοδεύεται από επιχειρήματα - είναι ανοησία, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραθέσεις αντεπιχειρήματα. Αλλιώς γίνεσαι αστείος.

Προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Traveller. Το αν τα πλοία μετέφεραν 100% ανθρωπιστική βοήθεια, ή 98% βοήθεια και 2% τρομοκράτες εμείς δεν το ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που δεν παίρνουν άδεια να κάνουν μια επιχείρηση ειρηνικά, και παρ' όλα αυτά την κάνουν, τότε δε μπορούν να περιμένουν και ειρηνική αντιμετώπιση από την άλλη πλευρά.

Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τη σχέση του θέματος της Marfin με το συγκεκριμένο θέμα. Εκτός αν η κουβέντα γίνεται για να υποβιβάσει τον άνθρωπο που γράφει (αλλά εν προκειμένω λειτουργεί ακριβώς αντίθετα, και τον αναδικνύει περισσότερο ως φορέα λογικής).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom