• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

στολος ειρηνης..αγρια επιθεση..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Χμ, μήπως κάτι παίζεται; έχει αρχίσει και μου "μυρίζει" πολύ στήσιμο το επεισόδιο. Οι Τούρκοι ξαφνικά ανακάλυψαν το πρόβλημα του Ισραήλ; την ώρα που οι δικοί μας ποιούν τη νήσσα?

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Είναι γεγονός ότι σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά... εσύ είσαι ακόμα στην τρυφερή ηλικία που νομίζεις ότι θα αλλάξεις τον κόσμο βγαίνοντας σε μια διαδήλωση... εγώ πιστεύω σε ανοησίες... πως τίποτε δεν γίνετε τυχαία και πως υπάρχουν πάντα οι πονηροί που εκμεταλεύονται τους ιδεολόγους και τους οδηγούν μερικές φορές ακόμα και στο θάνατο για να εξυπηρετήσουν καταστάσεις... διαφορά φιλοσοφίας...

Στο θέμα των χρημάτων που ξοδεύω όμως είσαι 100% άδικη... ούτε μαζί τα βγάζουμε ούτε δανεικά σου ζήτησα για να έχεις λόγο τι θα τα κάνω και που θα τα φάω...
Ελπιζω να παραμεινω στην τρυφερη μου ηλικια και να μη φτασω ποτε να δικαιολογω δολοφονους!
Οσο για τα λεφτα σου, φυσικα δε τα βγαζουμε μαζι, αυτο μου ελειπε! Σου ειπα μονο να τα χρησιμοποιησεις και να τα χαρεις μακρια απο αυτο το κοσμο...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
προφανώς δεν φταίνε οι κομάντος ...εκτελουν εντολές
η πολιτική ηγεσία του κράτους δίνει τις εντολές
Είπα να μην το αναλύσω, προφανώς κι εγώ αναφέρομαι στο όλο πολιτικοστρατιωτικό σύστημα, εκτελεστικά όργανα του οποίου είναι οι εν λόγω κομάντος.

η πολιτική του Ισραήλ ειναι να επιτειθεται στον αντίπαλο πρώτο πριν του επιτεθούν
και φυσικά δεν υπολογίζουν τις ''παράπλευρες απώλειες '' εδω και χρόνια όχι ξαφνικά τωρα ...
το καταδικαστέο ειναι οτι το πεσιμο και οι θάνατοι έγινε σε διεθνή ύδατα
Αν οι Ισραηλινοί τεκμηριώσουν (λέμε αν) το πέσιμο που έκαναν, τότε λίγη σημασία έχει αν ήταν σε διεθνή ύδατα ή όχι.

οσο αφορά το οτι φηβήθηκαν οτι πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο θα ειναι τρομοκράτες
μονο για ανεκδοτο ακούγεται , σιγά μην περίμεναν οι ''τρομοκρατες ''να πάνε με πλοίο στην Γάζα .
Μπορεί να φοβήθηκαν ότι με το πλοίο στην επιστροφή θα φυγαδευτούν διάφοροι από τη Γάζα. Ή ότι απλώς θα φανούν γελλίοι όταν εφαρμόζουν διεθνή αποκλεισμό και κάποιοι μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στο υπό αποκλεισμό μέρος.

το κακό ειναι οτι ανοίγει ξανα μετωπα με το Ισλάμ ( τουρκοι ,άραβες , ιράν κτλ ) και μάλλον ξεκινάει νεος βαρύς φόρος άιματος ανθρώπων που δεν έφταιξαν σε τίποτα
Είναι πιστεύω νωρίς για να το πούμε αυτό....

αλήθεια η ελληνική κυβερνηση εχει κανει κατι για το δικό της πλοίο με ελληνική σημαία τελικά ???
Υποθέτω θα ακολουθήσει τη διπλωματική οδό και θα γίνουν τα σχετικά διαβήματα. Τι άλλο να κάνει δηλαδή?

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Παραπληροφορείς συστηματικά... οι Ισραηλινοί κομάντος δεν την έπεσαν στο πλοίο και γάζωναν όποιον έβρισκαν... τα σοβαρά επεισόδια έγιναν μόνο σε ένα πλοίο από τα έξη... όταν κατέβηκαν στο πλοίο οι κομάντος για τον έλεγχο δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια , όπλα και λοστούς από τους ακτιβιστές... γιατί στα υπόλοιπα 5 πλοία δεν είχαμε θύματα?
Καλε, αυτα ακριβως (ακριβως ομως) λενε και οι διαφοροι εκπροσωποι του Ισραηλ που εχουν ξαμολυθει στα διεθνη μεσα για να πεισουν το κοσμακη οτι ηταν σε αμυνα! Κι ελεγα κι εγω μα ποιος τους πιστευει πια; Τρομερο!

Οσο για το να δουμε παραπερα, το παιχνιδι παιζεται πλεον καθαρα μεταξυ Ισραηλ και Τουρκιας, μιας και η Ευρωπη εδω και αιωνες δε τολμαει να μιλησει και οι αραβικες χωρες δεν τα βρισκουν μεταξυ τους για μια συντονισμενη απαντηση. Αλλωστε ο Ερντογαν ανοιξε φιλιες με το Ιραν, δεν ειναι αυτο αρκετος λογος για να τσαντισει το καημενο το Ισραηλ;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ως τώρα η μόνη πηγή που μιλάει για μαχαίρια και τσεκούρια είναι το Υπ.Εθν.Αμύνης του Ισραήλ.Αν αυτές είναι οι πηγές σας καλώς.Εγώ θα επικαλεστώ όλα τα υπόλοιπα μέσα.

Το ότι ελέχθηκαν το αναφέρω ως απόδειξη ότι επίσημη λιμενική αρχή κυρίαρχου κράτους έλεγξε τα πλοία πως δεν μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά.

Το ότι μετέφερε τρομοκράτες είναι τουλάχιστον αστείο.Τη λίστα των επιβατών των πλοίων την έχει διαβάσει κανείς σας;Εκτός αν θεωρούνται εξτρεμιστές και οι Ευρωβουλετές τώρα!

Σε ότι έχει να κάνει με τις λέξεις "επίθεση","παραβίαση","απειλή" και δεν ξέρω'γω τι άλλο θα σκαρφιστείτε........10.000 τόνους τούβλα,φάρμακα και αναπηρικά καροτσάκια κουβάλαγαν τα πλοία.

Θα μου πείς τώρα "κι αν άρχιζαν να τα πετάνε στους καϋμένους τους Ισραηλινούς;".

Έχεις φάει καροτσάκι στο κεφάλι;

Καλά είπε κάποιος/α παραπάνω.

Ντροπή.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χμ, μήπως κάτι παίζεται; έχει αρχίσει και μου "μυρίζει" πολύ στήσιμο το επεισόδιο. Οι Τούρκοι ξαφνικά ανακάλυψαν το πρόβλημα του Ισραήλ; την ώρα που οι δικοί μας ποιούν τη νήσσα?

Καθόλου "ξαφνικά" δεν τους ανακάλυψαν οι Τούρκοι.Οι σχέσεις είναι τεταμένες εδώ και καιρό.Εκτός αν εννοείς ότι επίτηδες άνοιξαν πυρ μόνο στο Τουρκικό πλοίο οι Ισραηλινοί,πράγμα που δεν το αποκλείω καθόλου.

Όσο για τις επίσημες αντιδράσεις,τι περίμενες άλλο από την Ελλάδα;
Βλέπεις οι Τούρκοι δεν έχουν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. στο σπίτι τους και μπορούν να υψώσουν όσο θέλουν τη φωνή.Όταν τη δική μας,μας την υπαγορεύουν άλλοι.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Προφανώς η Τουρκία πίστεψε ότι με την πολιτική του τσαμπουκά που εφαρμόζει χρόνια τώρα σε γειτονικές χώρες, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ... πόσο λάθος όμως...

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Προφανώς η Τουρκία πίστεψε ότι με την πολιτική του τσαμπουκά που εφαρμόζει χρόνια τώρα σε γειτονικές χώρες, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ... πόσο λάθος όμως...
Τι εννοεις; Η Τουρκια την πατησε; Κατσε να γυρισει ο Ερντογαν απο την Λατινικη Αμερικη και θα δουμε τι θα γινει...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καθόλου "ξαφνικά" δεν τους ανακάλυψαν οι Τούρκοι.Οι σχέσεις είναι τεταμένες εδώ και καιρό.Εκτός αν εννοείς ότι επίτηδες άνοιξαν πυρ μόνο στο Τουρκικό πλοίο οι Ισραηλινοί,πράγμα που δεν το αποκλείω καθόλου.
Ναι ναι αυτό εννοώ. Όχι από πλευράς Τουρκίας, από πλευράς Ισραήλ εννοούσα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωραία! Έχουμε δυό τσαμπουκάδες στη γειτονιά της Μεσογείου! Για να δούμε τώρα πως θα αντιδράσουν λοιπόν οι έτεροι τσαμπουκάδες.... και τίνος θα είναι το "μακρύτερο".
Αν αντιδράσουν έντονα-πράγμα που ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα για γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή- θα υπάρξουν βεβαια πολύ περισσότερα αθώα θύματα.
Με δεδομένη (ή με αφορμη ) τη στάσης του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία προσπαθεί να αναθερμανει τις σχέσεις της με τους αραβικούς πληθυσμούς της περιοχής, έχοντας κατά νου μια καινούργια "οθωμανική αυτοκρατορία" στην περιοχή. Σε αυτόν τον σχεδιασμό ο Ερντογάν δε δίστασε να διαρρήξει τις επί πολλά χρόνια καλές σχεσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, μοναδικές για μουσουλμανικό κράτος στην περιοχή.
Για να δούμε τι θα δούμε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα